Ένας από τους πιο σημαντικoύς τομείς της Unesco αποτελεί η ΙAU (International Association of Universities) καθώς μέσω αυτού του συνδέσμου δικτυώνονται και συνεργάζονται τα πανεπιστήμια σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το τομέα συνεργασίας, παίρνουν μέρος και ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ (τα υπόλοιπα είναι το Καποδιστριακό, Πειραιά και Πάτρας). Το πρόβλημα είναι ότι συμμετέχουν και οι "συνονόματοι" Σκοπιανοί με το όνομα "Macedonia".
[ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Κάποιοι με θεωρούν γραφικό που ακόμα α
σχολούμαι με το "Μακεδονικό" και το θέμα του ονόματος. Όμως το blog αυτό έχει δημιουργηθεί με ένα και μόνο σκοπό: Την ενεργοποίηση των Ελλήνων που ακόμη μένουν αδρανείς και δεν ξέρουν πως να ενεργοποιηθούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλούμε όλους τους φίλους να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στον οργανισμό της Unesco προκειμένου να δεήσουν να αλλάξουν την ονοματοδοσία. Να τονισθεί ότι στην κεντρική σελίδα του οργανισμού τα Σκόπια παρουσιάζονται ως FYROM κάτι που θα πρέπει να τονισθεί σε ενδεχόμενα μηνύματά σας (centre.iau@unesco.org και bpi@unesco.org).

Και για όσους δυσκολεύονται στα αγγλικά, μπορείτε απλούστατα να πιέσετε την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να ενεργήσει άμεσα (αν και το κόβουμε κομματάκι δύσκολο μέσα στον Αύγουστο). Τα e-mail σας μπορείτε να τα στείλετε στην κυρία Κωτσάκη, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ (internat-rel@auth.gr).

Από την αγαπητή μας κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας δεν περιμένουμε και πολλά (πατήστε εδώ για επικοινωνία). Μας έχουν συνηθίσει στα αυτογκόλ εδώ και πολλά χρόνια. Ελπίζω μέχρι και την τελευταία στιγμή να ενεργήσουν αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα φανούν το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα αρχές Σεπτεμβρίου, αν όλα πάνε καλά. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!