Η πολυδοκιμασμένη πολιτική της πόλωσης είναι για μία ακόμα φορά η σίγουρη επιλογή του δικομματισμού. Ή εμείς ή οι άλλοι, ή οι καλοί ή οι κακοί, ή οι σοσιαλιστές ή οι βάρβαροι, ή οι υπεύθυνοι ή οι παπαγάλοι. Αυτή την πολιτική όπως είθισται ασκούν τα κανάλια. Άλλωστε δε θα είναι χαμένος ούτε ο Κυριακού, ούτε ο Λαμπράκης, ούτε οι Αμερικάνοι αν εκλεγούν 16 ευρωβουλευτές από τον (πάντα ελεγχόμενο) δικομματισμό, πράγμα που αναμένεται. Πολλά παίζονται στο σπρώξιμο των δυσαρεστημένων στην αποχή (το κάλεσμα Παυλόπουλων και Παπακωνσταντίνου σε συμμετοχή πεισμώνει τους δυσαρεστημένους που απέχουν θεωρώντας πως βλάπτουν τους κυβερνώντες (χαχα!) ). Οι γνωστοί καθεστωτικοί-"αντίπαλοι του καθεστώτος"(π.χ. Λαζόπουλος, Πανούσης ) σιγοντάρουν την αποχή των δυσαρεστημένων (Γεια σου Γιάννα με τα έξυπνά σου!).


Το ΚΚΕ με τη σίγουρή πολιτική απέναντι-σε-όλα-και-σε-τίποτα διατηρεί το καθεστώς "μαγαζί γωνία" που θα του εξασφαλίσει δυο ευρω-βαρετούς βουλευτές εν αναμονή της επανάστασης (η οποία δεν αναμένεται σε αυτή τη θητεία-Καλούμε Μόσχα και απαντάνε κάτι παράξενοι!).

Για έναν πάει ο ΣΎΡΙΖΑ αφού μετά την αστεία επιλογή για τη δεύτερη θέση μιας οπαδού ενός παράλληλου επαναστατημένου σύμπαντος, της trendy αποχής αλλά και του τεράστιου εσωτερικού χάσματος που οδηγεί μαθηματικά σε διάσπαση, τα ποσοστά θα κρατηθούν χαμηλά (άραγε ο Παπαδημούλης τι θα ψηφίσει;).


Η επιλογή των πολυδιαφημισμένων Οικολόγων συμπίπτει με τις αμερικανικής εμπνεύσεως πολύχρωμες πολιτικές της ρωσοφοβίας και της κατάτμησης και αποδυνάμωσης των βαλκανικών κρατών, ώστε να διευκολύνονται οι αμερικανικές παρεμβάσεις.


Ο ΛΑΟΣ με την επιλογή προσέγγισης των κέντρων αποφάσεων αποξενώνει το προ 7ετίας πυρήνα του. Επίσης με τη πολιτική χαμηλής έντασης προεκλογικής εκστρατείας φροντίζει το κλείσιμο της -φετίχ- ψαλίδας (Καραμανλή είμαι φίλος σου!!) Η χορηγία 1.000.000 ευρώ στο ταμείο φτώχειας βελτιώνει και το προφίλ του Προέδρου.


Κάποιος κρατάει στη ζωή τον Μάνο (Λέτε να είναι ο Αλαφούζος;) Ελαχιστός στόχος για να κρατηθεί στη ζωή το 1,5%, ώστε να αποπληρώσει καμιά χορηγία. Παπαθεμελής και Ζουράρις προτείνουν ολική επαναφορά λεξιλογίου αρχών '90 για να μη παίρνει και πολύ αέρα ο Καρατζαφέρης. Το ίδιο και η επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής (Ψάρωσε κανείς; ), που βοηθάει και στη κάθαρση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας από τους ακραίους.


Η συνήθης εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" τραβάει στο συστημικό κενό όσους "αντισυστημικούς" προσέλθουν στη κάλπη. (Δουλειά σας είναι να κρατάτε σε ομηρία τα πανεπιστήμια και μόνο!)


Ας μη ξεχνάμε να read between the lines, ελληνιστί. Άιντε καλό βόλι!


Άλκυς