vol.01 Πώς μια μαμά έκανε επάγγελμα την ίδια της τη ζωή μέσω του blog της!

Η ιστορία της ΜommyBlogger είναι παλιά καθώς blogάρει από το 2001 περίπου και επαγγελματικά λίγο καιρό αργότερα όταν το αφεντικό της την απέλυσε (ο λόγος ήταν ότι έγραψε κακά σχόλια γι' αυτόν στο blog της!!). Από τότε το dooce.com βρέθηκε στο επίκεντρο της ζωής της, μια αγάπη που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα κατέληγε να γίνει μια επικερδής επιχείρηση με εκατομμύρια θαυμαστές.

Το θέμα του blog πολύ απλό. Η Ηeather Armostrong μια 33 χρονη μητέρα από το Salt Lake της Utah παρουσιάζει τη ζωή της, μέσω posts και φωτογραφιών του σπιτιού και της οικογένειάς της. Μιλάει απλά για τις δυσκολίες μιας νέας μαμάς, μιας μητέρας με καθημερινά προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει, τα οποία φαίνεται πως έχουν και πάρα πολλές θαυμάστριές της. Πρωταγωνίστρια του blog είναι η 4 χρονη τώρα πια κόρη της η Leta και ο άνδρας της ο Jon.

Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο την έφερε στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί και να σοβαρέψουν τα πράγματα. Επόμενο ήταν να δείξουν ενδιαφέρον πολλές εταιρείες: από καλλυντικά και ρούχα μέχρι φαγητό και μωρουδιακά μπορεί να δει κανείς να διαφημίζονται στο blog της MommyBlogger. Μεγάλοι κολοσσοί όπως τα Mc Donald's Wal-Mart, Hewlett-Packard βρέθηκαν στην ουρά των εταιρειών διαφήμισης του blog. Χαρακτηριστικό του πόσο επικερδής είναι η "επιχείρηση" πλέον του dooce.com είναι το γεγονός ότι ο σύζυγος της Ηeather, παράτησε τη δουλειά του για να οργανώνει τους χορηγούς και τις διαφημίσεις του blog!! Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η Heather βάζει στο λογαριασμό της περίπου 40.000$ το μήνα, μένοντας σπίτι με το σύζυγό και το παιδί της (όπου να 'ναι γεννάει και το δεύτερο).


-Στο βίντεο η Heather εξηγεί μερικά πράγματα για το blog της και κάποια "προβληματάκια". Προσέξτε το πηγαίο χιούμορ της που την έκανε διάσημη-

Βεβαίως η Heather δεν είναι η μοναδική MommyBlogger. Πάνω από 1.000 και πλέον μαμάδες είναι συνδεδεμένες στο BlogHer, δημιουργώντας ένα νέο όρο στο λεξικό των blogs: Μommyblogging. Όπως είναι φυσικό η προσπάθειά της έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις καθώς πολλοί θεωρούν ότι πουλάει τη ζωή της για να βγάλει κέρδος. Η ίδια απαντά ότι μόνο το 5% της ζωής της εμφανίζεται δημόσια στο blog της.

Πλέον στη ζωή της Heather έχουν ανοίξει νέοι ορίζοντες. Πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο ("Things I Learned About My Dad: Humorous and Heartfelt Essays) ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία ταινίας στο Χόλυγουντ με θέμα τι άλλο από την ίδια της τη ζωή!

Σχόλιο Karatheodoris: Βλέπουμε πώς από μια απλή στη σύλληψη ιδέα μπορεί να βρεθεί διέξοδος για επιχειρηματικότητα και κέρδος. Φυσικά αυτό προϋποθέτει σωστό promotion αλλά πάνω απ' όλα γνησιότητα και αυθορμητισμό. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που η Heather τα κατάφερε!! Στην Ελλάδα ακόμη δεν το έχουμε δει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μετά τη δημοσίευση αυτού του post!!