Βλέποντας την εκπομπή του κύριου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το μαστίγωμα που εκτυλίχθηκε στα πλαίσια της έκθεσης της Αrt Athina, ξαναέρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο ερώτημα: Μπορούμε να βάλουμε όρια στην τέχνη; Είναι επιτρεπτά τέτοια αποτρόπαια και προκλητικά θεάματα; Δείτε μερικές από τις απόψεις καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων που ακούστηκαν στην εκπομπή:



Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλες απόψεις καλλιτεχνών (πάτα εδώ)



Ο κύριος Σαμαράς καλείται να μας εξηγήσει, αν κατά τη γνώμη του αυτά τα θεάματα αποτελούν κατάλληλη προβολή πολιτισμού ώστε το Υπουργείο του να το επιχορηγεί. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που προκαλείται το δημόσιο αίσθημα. Αλλά ούτε η πρώτη φορά που επί υπουργείας του Αντώνη Σαμαρά, επιχορηγούνται θεάματα που προάγουν με αυτό τον τρόπο τον πολιτισμό. Πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που επιχορηγείται άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν ο βασικός χορηγός του 11ου Πανοράματος Ομοφυλοφιλικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά κινηματογραφικά έργα που φαίνεται πως αντιπροσωπεύουν το Υπουργείο: "Ο Μπένη έχει δυό μαμάδες" ή τον έρωτα ενός Ισραηλινού ομοφυλόφιλου με έναν Παλαιστίνιο (βλέπε πλήρες πρόγραμμα).



Σχόλιο: Η τέχνη είναι τέχνη και η διαστροφή είναι διαστροφή. Ο καθένας μπορεί να παρουσιάζει ο,τι θέλει αλλά όχι με τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και εις βάρος του ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου. Δεν γνωρίζουμε τι συμβόλαια ξεχρεώνει ο κύριος Σαμαράς για να βρίσκεται στην υπουργική καρέκλα αλλα τον πληροφορούμε ότι υπάρχουν πολλά πολιτιστικά δρώμενα που δεν επιχορηγούνται και πάρα πολλοί αρχαιολογικοί χώροι που δεν αξιοποιούνται. Ας στρέψει εκεί το βλέμμα του κι ας αφήσει να εκσπερματίζουν και να μαστιγώνονται μόνοι τους.