Δεν το πίστευα στα μάτια μου αυτό το τραγικό για την πατρίδα μας γεγονός. Μια κρατικοδίαιτη δωρεάν διανεμόμενη φυλλάδα, με άρθρο για την αμφισβήτηση της 25ης Μαρτίου και από κάτω μια μεγάλη μπροσούρα του ΥΠΕΧΩΔΕ! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρόκειται για την Athens Voice και το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Φύσσας (βλέπε εδώ).Ποιος είναι ο κύριος Φύσσας; Γνωστός αριστεριστής και τυχοδιώκτης του χώρου (βλέπε εδώ). Με κρατικά λεφτά, δηλαδή τα λεφτά του Έλληνα, κάποιοι κάνουν προπαγάνδα που μας θυμίζει τους προπάτορές τους (δες εδώ και εδώ). Θα θέλαμε κάποιος από το υπουργείο να μας απαντήσει:
- Πώς μπορούν να επιτρέπουν να πληρώνουν δωρεάν εφημερίδες με προπαγανδιστικό περιεχόμενο, στρατευμένο προς μια και μόνο κατεύθυνση;
- Ποιός ελέγχει και διανέμει έτσι τις κρατικές διαφημίσεις;

Στην εν λόγω φυλλάδα εκτός του ΥΠΕΧΩΔΕ, διαφημίσεις έβαλαν τόσο ο ΟΠΑΠ (ολοσέλιδη), το Υπουργείο Οικονομικών όσο και ο ΟΤΕ! Είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αλλά στις εφημερίδες που πληρώνουν ιδιώτες. Όχι με κρατικά λεφτά.
Στην ίδια εφημερίδα γράφει και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για μειονότητα Τούρκων και "Μακεδόνων" αναφερόμενος στην έκθεση της Γκέι Μακ Ντούγκαλ (πάτα εδώ). Ακριβώς από κάτω υπάρχει ακόμη μια μεγάλη κρατική διαφήμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Άρθρο για τις παρελάσεις και τους αντιρρησίες συνείδησης από τον Ενεργό Πολίτη, του Τάκη Σκριβάνου, γνωστού δημοσιογράφου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (δες εδώ)

Απαντώντας στον κύριο Φύσσα, για όσα γράφει για την Επανάσταση του 1821, θα ήθελα να τονίσουμε το γεγονός ότι το να είσαι αμαθής δεν είναι μεμπτό. Το να παραπληροφορείς όμως ηθελημένα, είναι τουλάχιστον βρώμικο. Διαβάστε ιστορία