Τους φόβους του για ακραίες εκδηλώσεις στην κοινωνία με αφορμή το νέο πακέτο μέτρων που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στην Metro Weekend.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν φοβάται ακραίες εκδηλώσεις στην κοινωνία το επόμενο διάστημα, απάντησε χαρακτηριστικά:

Αυτό το φοβάμαι περισσότερο από την οικονομική κρίση. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Η Αστυνομία έχει όπλα νομίμως. Πολλοί πολίτες, φοβούμενοι, παίρνουν όπλα, άλλοι νόμιμα, άλλοι παράνομα. Οι τρομοκράτες έχουν όπλα που κάποια στιγμή θα εμφανιστούν. Οι εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου έχουν καλάσνικοφ. Εμφανίζονται άλλοι με μαύρες μπλούζες που κρατάνε όπλα. Θα εμφανισθούν σε λίγοι οι μπαχαλάκηδες για να ισοσταθμίσουν την κατάσταση. Οι μετανάστες δεν θα δέχονται πλέον να τους μαχαιρώνουν και θα αρχίσουν κι αυτοί να μαχαιρώνουν. Θα εμφανισθει και ενδεχομένως μια μουσουλμανική ομάδα φονταμενταλισμού.