1. Αν οι συμπολίτες σας στη Θεσσαλονίκη σας τιμήσουν με την ψήφο τους & εκλεγείτε βουλευτής, τι διαφορετικό θα προσφέρετε στην Ελληνική Βουλή;

Στην κατάσταση που είναι η χώρα μας χρειάζεται να ξεφορτωθεί την παλαιά πολιτική νοοτροπία. Αν μετά το τέλος της κρίσης, όποτε κι αν γίνει αυτό, υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι και κυρίως ο ίδιος τρόπος σκέψης, τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα. Επειδή, πολλές υποσχέσεις έχει ακούσει ο Έλληνας πολίτης, θα περιοριστώ να πω ότι δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να συμβιβαστώ με αυτά που κατέκρινα, δεν έχω καμία πρόθεση να ασκήσω «ανακυκλωμένη» πολιτική, δεν έχω καμία διάθεση να γίνω ευχάριστος με αυτούς που οδήγησαν την χώρα μας στα σημερινά πρόθυρα του χάους!

2. Οι πολίτες είναι οργισμένοι με τα κόμματα και τους πολιτικούς. Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ως κομματόσκυλα, ίδιους με όλους τους υπόλοιπους κλπ.;


Οι κακές γενικεύσεις και η λογική της συλλογικής ευθύνης, όπου «όλοι είναι ίδιοι ακόμα κι αν δεν τους ξέρουμε», δεν είναι αποτέλεσμα λογικής επεξεργασίας. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες που ζούμε, έχουμε την υποχρέωση να «ζυγίσουμε» την ψήφο μας πολύ προσεκτικά. Αυτό σημαίνει να γνωρίσουμε, όσο μπορούμε τους υποψηφίους και τα κόμματα πριν τους κρίνουμε και τους ψηφίσουμε ή τους καταψηφίσουμε. Αυτό προϋποθέτει σκέψη, ανάλυση και ψυχραιμία, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό το τελευταίο…



3. Ο ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζεται δημοσκοπικά πεσμένος. Παρουσιάστηκαν διαρροές τόσο από βουλευτές (Βορίδης, Γεωργιάδης) όσο κι από στελέχη της ΝΕ.Ο.Σ. που υπηρετήσατε ως Πρόεδρος. Τι απαντάτε στους επικριτές του κομματος σας; 

 Όσο κι αν θέλει κάποιος να κατακρίνει τον ΛΑ.Ο.Σ., δεν παύει να είναι γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό κόμμα από την Μεταπολίτευση έως και σήμερα που ενώ ήταν σε άνοδο και είχε μπροστά του την επιλογή του λαϊκισμού που θα του αύξανε περισσότερο τα ποσοστά του, επέλεξε εν γνώσει του δύο φορές να βάλει το κομματικό συμφέρον σε δεύτερη μοίρα για να κάνει αυτό που καλώς ή κακώς θεωρούσε ως σωστό για την Ελλάδα! Αυτόν τον τρόπο σκέψης τον γουστάρω και τον θέλω μέσα στη Βουλή. Μακάρι να είχαν σκεφτεί κι άλλοι τα τελευταία 38 χρόνια με αυτή τη λογική: πρώτα η Πατρίδα και μετά το κόμμα! Νομίζω ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα… 

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο προσκήνιο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, μέσα από απίστευτο πόλεμο από το σύστημα. Σήμερα όλοι μιλάνε γι αυτό…
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε το θέμα των πετρελαίων και της ΑΟΖ στο προσκήνιο, την εποχή που οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ‘ΑΟΖ’ ήταν το όνομα κάποιου trendy καφέ-μπάρ στην παραλιακή!
Ο ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε πολιτικά εκείνη τη πλειοψηφία των Ελλήνων, που δεν θέλουν την ιθαγένεια να μοιράζεται σαν φυλλαδιάκι, που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε. και που δεν θέλουν να ακούνε τον Ιμάμη στην Αθήνα σαν να μην απελευθερωθήκαμε ποτέ!
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε στο πολιτικό προσκήνιο με σύγχρονους όρους το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να αποτελεί τον πρώτο πολιτικό αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματός μετά την ιστορική ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου στις 12/06/1960, που αναφέρθηκε στο ζήτημα ως ιερή υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού!



Ο Παναγιώτης Καράμπελας είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.karabelas.eu/