1) Μετά την πρώτη βουλευτική θητεία, νιώθετε δικαιωμένος για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Εχω αφιερώσει την ζωή μου στον Αθλητισμό. Όταν σταμάτησα να αγωνίζομαι στα γήπεδα, αποφάσισα να προσφέρω στον Αθλητισμό από τον τομέα της πολιτικής. Είμαι Υπεύθυνος Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και στην θητεία μου ασχολήθηκα με προβλήματα που έχουν οι ομάδες, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, σε όλην την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να πιέσω για να έχουν πετρέλαιο π.χ. τα κολυμβητήρια. Νοιώθω δικαιωμένος που πρότεινα και πρώτη φορά συστάθηκε στην Βουλή Υποεπιτροπή που να ασχολείται ειδικά με τα Αθλητικά θέματα. Επίσης νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος, γιατί πίεσα να μην περάσουν στο Αθλητικό Νομοσχέδιο, κάποιες απίστευτες προχειρότητες που προωθούσε η Κυβέρνηση.
2) Έχετε βιώσει κάποιου είδους ρατσισμό από συναδέλφους σας, λόγω του γεγονότος πως πριν ήσαστε ποδοσφαιριστής;
Όχι! Ισα- ίσα που όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες με αγκάλιασαν με θέρμη. Ηθελαν την δική μου γνώμη πάνω σε θέματα που αφορούσαν το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό. Με χαρά συμμετείχα σε πολλές τέτοιες συζητήσεις.
3) Νέα δανειακή σύμβαση. Γιατί δεν την ψηφίσατε;
Γιατί απλούστατα πρόσβαλλε την υπερηφάνεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αποφασίζει η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Τόμσεν για την πολιτική της χώρας μας. Ολος ο Εθνικός μας πλούτος κινδυνεύει να πάει σε χέρια ξένων, αν δεν πληρώσουμε μια δόση. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
4) H αποχώρηση των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη, αποδυνάμωσε θεωρείτε το κόμμα;
Αυτό ήταν μία επιλογή δική τους αποκλειστικά. Το ΛΑ.Ο.Σ. έχει αποδείξει ότι έχει πολλά άξια στελέχη και ήδη έχουν ενταχθεί στο κόμμα πολύ σημαντικά νέα στελέχη, όπως ο κύριος Κύρτσος, ο κύριος Χατζάρας και άλλοι. Φυσικά επειδή ο πολύς κόσμος γνώριζε καλά τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, ίσως προσωρινά το κόμμα να έδειξε πιο αδύναμο. Νομίζω όμως ότι κατά βάθος οι πολίτες έχουν εκτιμήσει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αντιστάθηκε και βγήκε από την Κυβέρνηση. Για αυτό πλέον έχουμε ανοδική πορεία.
5) Οπαδική βία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων; Πώς θα μπορούσε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο;
Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Μιλάμε για βία στα γήπεδα και δεν έχει κάτσει το Κράτος να συζητήσει με τους συνδέσμους φιλάθλων. Εγώ πήγα και μίλησα με την Ομοσπονδία τους, που εκπροσωπεί φιλάθλους από όλες τις ομάδες. Και σας πληροφορώ πως έχουν πολλές σωστές προτάσεις να προτείνουν. Όταν ζήτησα όμως στην Επιτροπή της Βουλής να παραβρεθούν οι σύνδεσμοι για να μας πουν την γνώμη τους, όλα τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν.. Ακούστε. Ο σωστός αθλητισμός μπορεί να έχει πάθος, αλλά δεν έχει σχέση με την βία. Δεν γίνεται συνέχεια να παίρνουμε κατασταλτικά μέτρα. Πρέπει να λύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που οδηγούν στην βία. Γιατί πρέπει να μιλήσουμε μόνο για τις ευθύνες των Προέδρων, του α ή του β; Πρώτα από όλα πρέπει το Κράτος να τους μαζέψει όλους, ομάδες, φιλάθλους, αστυνομία, σε ένα τραπέζι να κάτσουν να συζητήσουν σοβαρά. Μετά θα φανεί ποιος φταίει και ποιος δεν τηρεί ότι υπόσχεται.
6) Με ποια κόμματα θεωρείτε ότι μπορεί το ΛΑ.Ο.Σ., να συνεργαστεί μετά τις εκλογές;
Εμείς έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με κάποιον ΜΟΝΟ αν αυτό συμφέρει το καλό της χώρας. Όμως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει στην Τρόϊκα ότι θα πάρουν νέα μέτρα και ότι όσο πολιτεύονται οι αρχηγοί τους δεν θα εναντιωθούν στις επιταγές των ξένων. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Πώς να συνεργαστούμε εμείς μαζί τους; Θα συνεργαστούμε μόνο εάν αλλάξουν στάση και με όποιον κρίνουμε ότι έχει πατριωτικές θέσεις.
7) Θεωρείτε ότι τα στρατόπεδα φιλοξενίας, είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού;
Ε, όχι βέβαια! Θα βάλουμε σε στρατόπεδα 30.000 κόσμο και μετά; Τι θα κάνουμε με τα άλλα 2 εκατομμύρια που είναι στους δρόμους; Αυτό είναι απλώς ένα πυροτέχνημα του κ. Χρυσοχοΐδη για να δείξει ότι κάνει κάτι. Το ΛΑ.Ο.Σ. μιλάει για αυτό το πρόβλημα εδώ και 10 χρόνια και κανείς δεν άκουγε. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν χώρα πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε, όπως έκαναν οι χώρες στις οποίες πήγαν Ελληνες μετανάστες. Να τους περάσουμε ιατρικές εξετάσεις για να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός. Και μετά να κλείσουμε την πόρτα και να πούμε: Συγνώμη δεν αντέχουμε άλλους. Οσοι λίγοι μείνουν στην Ελλάδα, να μπορούν να ζήσουν και αυτοί σε ανθρώπινες συνθήκες.
8) Αναγνωρίζετε στην πολιτική του κόμματός σας λάθη, που οδήγησαν στη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής;
Εάν κοιτάζαμε μόνο το συμφέρον του κόμματος μας, θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε 20%. Όμως εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας, κι ας χάσουμε σαν κόμμα. Για αυτό πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις. Οσοι θέλουν μόνο να φωνάζουν και να εκτονώνονται, ας πάνε σε όποιο κόμμα θέλουν. Εμάς η Χρυσή Αυγή δεν μας απασχολεί, απλά γιατί δεν μπορούν κάποιες συγκεκριμένες ιδέες και τακτικές που έχει να βρουν αντίχτυπο στην Ελληνική κοινή γνώμη.
9) Θεωρείτε πως η χώρα, πρέπει να προβεί σε μείωση των χρημάτων που ξοδεύει για εξοπλιστικά προγράμματα;
Αυτό είναι εύκολο να το πεις, αλλά δεν είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης να συνορεύουμε με την Γαλλία και το Βέλγιο. Δυστυχώς έχουμε κακούς γείτονες γύρω μας. Αν δεν έχουμε καθόλου δύναμη, οι τουρκικές φρεγάτες δεν θα περιοριστούν μόνο στο να κάνουν βόλτα στο Σούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι οι εξοπλισμοί, αλλά οι τεράστιες μίζες που εισέπραξαν κάποιοι.
10) Γιατί θα λέγατε στους νέους σήμερα, να συνεχίσουν να ελπίζουν; Γιατί δηλαδή να κάτσουν στην Ελλάδα και να μη φύγουν στο εξωτερικό;
Θα τους έλεγα ότι έχουμε μία πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες. Περνάμε μια κακή φάση εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης που έγινε εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Οι Ελληνες αξίζουν και το έχουν αποδείξει σε όποια χώρα έχουν πάει. Με τόσους επιστήμονες που έχουμε στο εξωτερικό, θα έπρεπε εδώ να είχαμε μία χώρα – πρότυπο. Η απόδραση δεν είναι λύση. Αξία έχει να μείνεις εδώ και να παλέψεις. Να παλέψουμε να βγουν μπροστά άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την Ελλάδα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα μεγάλα ‘μυαλά’ που έχουμε στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα δεν γινόταν τίποτα από αυτά. Οι νέοι δεν φταίνε σε τίποτα και είναι λογικό να απογοητεύονται. Όμως και οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους ξεκίνησαν μέσα από την φτώχεια για να τα καταφέρουν. Όλα στην ζωή είναι αγώνας..
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου