Με τις υπ’ αριθμ. ΕΓ/104-2010/361/9Δ/2011 διάταξη της Εισαγγελέως Πλημελλειοδικών Αθηνών και υπ’αριθμ. 15/2011 διάταξη του Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών η έγκλιση των κ. Andrea Helen Gilbert του Milton, Γρηγορίου Βαλλιανάτου του Νικολάου, Ευαγγελίας Βλάμη του Κωνσταντίνου, Δημητρίου Τσαμπρούνη του Νικολάου στελεχών «ομοερωτικών» φορέων και Παναγιώτου Δημητρά του Ηλία, νομίμου εκπροσώπου της Εταιρίας κοινωνικής και πολιτικής έρευνας «ΕΤΕΠΕ» Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατά της ελαχιστότητός μου για δήθεν «εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και για προσβολή με λόγο της τιμής των “ομοερωτικών” ατόμων» και ότι δήθεν με τις δηλώσεις μου, δια του Τύπου, κατά της ομοφυλοφιλίας συνέβαλα στην δημιουργία «εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού η επιθετικού περιβάλλοντος για τα “ομοερωτικά” άτομα» απερρίφθη τελεσιδίκως ως νόμω και ουσία αβάσιμος και ανεπέρειστος. 

 Ο εκκλησιαστικός λόγος παραμένει λόγος αγάπης, στοργής, αληθείας και γνησιότητος και δεν στρέφεται κατά προσώπων, που αποτελούν εικόνες θεοειδείς του αιωνίου Θεού, αλλά κατά της τραγικότητος της αποστασίας του ανθρωπίνου προσώπου και της γενεσιουργού αιτίας των πολλών θλίψεων του κόσμου που είναι η σήμερον απενοχοποιημένη έννοια της αμαρτίας, δηλ. της αυτονομήσεως του ανθρώπου από την κοινωνία του με τον Δημιουργό του και της στρεβλής, ασταθούς και αφελούς αποδοχής του δολίου δαιμονικού περιπαίγματος περί λατρείας της κτίσεως ως δήθεν πηγής ακτίστου και αφθίτου ζωής και αληθείας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό οδηγεί αναποδράστως και μαθηματικώς στο θάνατο. Η Εκκλησία, Σώμα του ζώντος Θεού, αδιαπτώτως περιβάλλει με άπειρη αγάπη και συγκατάβαση τον πεσμένο άνθρωπο αλλά κηδομένη της αιωνίου προοπτικής του, ως φιλόστοργος μήτηρ δεν δικαιούται να αποδέχεται σιωπώσα την στρέβλωση της παρούσης και μελλούσης πραγματικό-τητος. Επομένως η Εκκλησία του Θεού υπάρχει στον κόσμο κατά τον λόγο του Δομήτορός Της Κυρίου, όχι για να κρίνει τον κόσμο αλλά για να τον σώσει, η σωτηρία όμως δεν μπορεί να εδράζεται στην αναλήθεια και στον συμπνιγμό στην επιδερμικότητα.

 Η στρέβλωση της ανθρώπινης οντολογίας και η εγκληματι-κη απομείωση και ο ευτελισμός του μεγίστου δώρου του Θεού που είναι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα σαν εφαλτηρίου υγιούς ψυχοσωματικής κοινωνίας ανδρός και γυναικός, για την «συγκλήρωσιν του βίου παντός», πρέπει να καταγγέλωνται και κυρίως να αποδομούνται στην διάδοχη γενεά, ώστε να αποφεύγωνται ως «λοιμική νόσος». Πλήρη απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι κατόπιν της απορρίψεως της μηνύσεως κατά του προσώπου μου θα μπορούσα όπως προβλέπεται στο δικαιϊκό μας σύστημα να ζητήσω την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη των ανωτέρω για την ψευδή σε βάρος μου καταμήνυση, δυνατότητα που δεν προτίθεμαι να ενεργοποιήσω εκ λόγων χριστιανικής προς αυτούς αγάπης και συμπαθείας. 

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ