Η αποστροφή Σαμαρά "Επιτέλους, δώστε ένα υπουργείο στον κύριο Καρατζαφέρη, να ησυχάσουμε" ίσως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού ο εμφύλιος στην μεγάλη κεντροδεξιά πολυκατοικία συνεχίζεται αμείωτος.

Η Νέα Δημοκρατία είχε γυρίσει σελίδα στη στάση της απέναντι στον ΛΑ.Ο.Σ. αποφεύγοντας να ακολουθήσει την τακτική Καραμανλή που μίλαγε για "άκρα". Αντιθέτως, προκειμένου να προσελκύσει τους πρώην ψηφοφόρους της, κράτησε ένα φιλικό προφίλ, με αναφορές σε θέματα της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και του ασύλου στα πανεπιστήμια, υιοθετώντας προηγούμενες προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.

Η επιλογή ψήφισης του Μνημονίου από τον Γ. Καρατζαφέρη έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες συνεργασίας των δύο πόλων της κεντροδεξιάς. Από τότε ο Αντ. Σαμαράς ακολουθεί την τακτική του σκληρού ροκ με αναφορές σε εξαπτέρυγα και λαγούς. Ο Καρατζαφέρης δεν πάει πίσω θυμίζοντας τον Εφιάλτη, τους καρεκλοκένταυρους και τον υπουργό που έφερε τους μετανάστες στην Ελλάδα, στοχεύοντας να πλήξει τον Αντ. Σαμαρά.

Παρόλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα στρατηγικό σφάλμα που ίσως θα το πληρώσει αν οι εκλογές δεν βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η απόλυτη τακτική του, αυτοδυναμία ή τίποτα, ίσως τον παγιδεύσει καθώς φαίνεται πως το πολιτικό σκηνικό είναι εξόχως θολό και ενδεχόμενη αυτοδυναμία μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει το πρώτο κόμμα να αναζητήσει διόδους συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, με τον Αντ. Σαμαρά να είναι αναγκασμένος να σηκώσει το ακουστικό του και να καλέσει τον αριθμό της Καλλιρόης.

Απ' την άλλη μεριά ο Γ. Καρατζαφέρης δεν κλείνει την πόρτα του παρά τα συντονισμένα πυρά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καθώς γνωρίζει πως σε αντίθετη περίπτωση τα ποσοστά του θα δεχτούν τρομερή πίεση προς τα κάτω. Αντιθέτως, ξεκίνησε πολεμική εναντίον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ζητά επιτακτικά εκλογές για να μπει στο παιχνίδι της εξουσίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει επίθεση φιλίας προς εκείνους που είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν για μια οικουμενική κυβέρνηση, κάτι άλλωστε που θέλει και η Τρόικα προκειμένου να περάσουν τα μέτρα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως προκειμένου να αναπτύξει το αντι-ΠΑΣΟΚικό του προφίλ, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ώστε να είναι καθαρός σε περίπτωση εκλογών.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, Σαμαράς και Καρατζαφέρης δείχνουν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων την ώρα που η Ελλάδα πατώνει!