Το συγκεκριμένο blog έχει ασχοληθεί με θέματα που άπτονται της blogόσφαιρας πάρα πολλές φορές (δες εδώ ορισμένες αναρτήσεις). Ειδικά στην Ελλάδα η έννοια των blogs και ο ρόλος τους στην ενημέρωση και την εν γένει παρουσία τους, έχει παρεξηγηθεί κι όχι άδικα. Όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι είτε δημοσιογράφοι είτε πολιτικοί είτε εταιρίες είτε κουτοπόνηροι ιδιώτες, να εκμεταλλευτούν την ζωντάνια του μέσου και να το καταστρέψουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι καταστροφής όπως ο κιτρινισμός, η συνεχόμενη συκοφάντηση, η απουσία δεοντολογίας και πολλά άλλα.

Όμως, στη συγκεκριμένη ανάρτηση ο τίτλος είναι "πατριωτικό blogging". Είναι διαδεδομένο να αναφύονται διάφορα blogs αγνών πατριωτών που θέλουν να εκφραστούν, με πολιτικές ανησυχίες και πιστεύω, ενώ πάρα πολύ συχνά κρύβονται πολιτικά συμφέροντα από πίσω (βλέπε προπαγάνδα). Δεν αναφερόμαστε μόνο σ' αυτά. Αναφερόμαστε στην επιλογή ορισμένων blogs να κονομάνε, λίγα ή πολλά ευρώ, λόγω επισκεψιμότητας από διαφημίσεις κρατικές ή ιδιωτικές. Αυτά τα blogs θεωρούνται πατριωτικά και ο κόσμος τα επισκέπτεται γιατί όντως κρατάνε μια γραμμή.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Αφού θέλετε να θεωρείτε τον εαυτό σας πατριώτες, γιατί πληρώνεστε με τη βοήθεια εκείνων που είναι πατριωτικά ευαίσθητοι; Γιατί εκμεταλλεύεστε τον άδολο αγώνα για αδέσμευτη ενημέρωση πουλώντας πληροφορίες, ουσιαστικά; Η λέξη πατριδέμπορας δεν θα μας έκανε καμία αίσθηση, όσο κι αν ενοχλεί πολλούς στα διάφορα blogs. Είναι το ίδιο πατριδέμπορες με κάποιον που διαφημίζει βιβλία τουρλουμπουκιάζοντας ( νέα λέξη) ρήσεις αρχαίων φιλοσόφων και πολιτικά γεγονότα, προκειμένου να πουλήσει καλύτερα το προϊόν του.

Το συγκεκριμένο blog υποστηρίζεται και υποστηρίζει συγκεκριμένα πράγματα, παίρνει πολιτική θέση, κάνει κριτική, δέχεται την κριτική, πολλές φορές ζητήσαμε και συγγνώμη όταν θίξαμε ή είπαμε κάτι αναληθές εν αγνοία μας. Όμως, δεν πρόκειται να δεχθούμε ποτέ ως ηθική, την ύπαρξη διαφημίσεων, την ύπαρξη κονόμας δηλαδή, σε blogs που διαφημίζουν τον πατριωτισμό ως ύψιστη αξία. Είναι τουλάχιστον άνανδρο και απρεπές..Για το λόγο αυτό, απ' την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι, είχαμε συμφωνήσει πως τίποτα δεν θα μπει ανάμεσα σε μας και αυτούς που θέλουμε να μιλήσουμε. Ούτε μια διαφήμιση! Γιατί η Ελλάδα δεν είναι πωλητήριο! Ούτε το blog μας, ούτε κανένας μας...