Τώρα που έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία μπορούν κάποιοι να μιλούν ελεύθερα για εκείνον και την κυρία που τον μάζεψε. Διαβάστε τις λαχταριστές λεπτομέρειες..Η Πιπιλή δεν μάσησε για μια ακόμη φορά. Θα μας κάνει στο τέλος να την συμπαθήσουμε ή να μας κατηγορήσουν ότι την προωθούμε κιόλας (άλλη δουλειά δεν είχαμε).




Σφοδρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τις κρητικές «μπαλωθιές».

Αφορμή η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την κοινοτική οδηγία για τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Η κυρία Πιπιλή αναφέρθηκε στο γνωστό φαινόμενο με τις μπαλωθιές, θυμίζοντας πως «ο Μητσοτάκης ως άξιο τέκνο της Κρήτης αλλά και η Ντόρα όταν έκαναν περιοδείες γίνονταν δεκτοί με μπαλωθιές». Ο κ. Μαρκογιαννάκης παρενέβη για να της υποδείξει ότι το ίδιο συνέβαινε και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η «γαλάζια» βουλευτής όμως δεν έδειξε να πτοείται και στρεφόμενη στον συνοδοιπόρο της κυρίας Μπακογιάννη του είπε ότι είναι «ορντινάντσα εσχάτως και προσφάτως».

«Δεν είμαι ορντινάντσα κανενός!», βροντοφώναξε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος απάντησε στα πυρά της βουλευτού: «Άντε πήγαινε να κάνεις επίδειξη χορού να σε μάθει ο κόσμος», της είπε. Η θορυβώδης βουλευτής, ωστόσο, επέμεινε τραβώντας κι άλλο το σχοινί: «Κάτι τέτοιους σαν και σένα γυναίκες σαν και μένα τους στέλνουν να τους πλένουν τα πιάτα διότι είναι εργαζόμενες και δεν προλαβαίνουν».

Χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος κ. Ι. Βλατή για να καθησυχάσει τα πνεύματα. Τελικώς πήραν και οι δύο πίσω τις βαριές κουβέντες.

Όσον αφορά την ουσία του συζητούμενου νομοσχεδίου, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ