Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. το τελευταίο διάστημα δείχνει αρκετά αγχωμένος να πείσει για την αλλαγή της στάσης του κόμματος του όσον αφορά την τρόικα και την αβάντα προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το μνημονιακό στρατόπεδο. Τι συμβαίνει;

Είναι κοινό μυστικό (όχι τόσο κοινό στα πολιτικά πηγαδάκια) ότι τα ποσοστά δεν βγαίνουν. Συγκεκριμένα, παρά τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα πραγματικά ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα σε σημείο που υπάρχει το όχι πολύ μακρινό σενάριο, το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. να βρεθεί ακόμα και εκτός Βουλής!

Το παραπάνω σενάριο βέβαια θα εξαρτηθεί από την αποχή και τη δεδομένη χρονική στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές. Αν για παράδειγμα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, στα επίπεδα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, τότε υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον αρχηγό της Καλλιρόης.

Παρόλα αυτά, δείχνει να έχει παγιώσει μια μερίδα του κόσμου που τον ψηφίζει συνεχόμενα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, παρά το στραπάτσο των τελευταίων περιφερειακών εκλογών, που ήταν και το πρώτο μεγάλο καμπανάκι τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του νιώθει απογοητευμένο από την στάση του στην ψήφιση του Μνημονίου, η οποία δεν απέδωσε επικοινωνιακά, μακροπρόθεσμα, όσο θα πίστευε. Μπορεί να κέρδισε πόντους στους επιχειρηματικούς, τραπεζικούς και διπλωματικούς κύκλους αλλά έχασε από την βάση κι αυτό ίσως του στοιχίσει.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε μια ακόμη μεγαλύτερη στροφή προς το σκληρό ροκ του Γ. Καρατζαφέρη τόσο εναντίον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο κι εναντίον της Αριστεράς σε ενδεχόμενα επεισόδια στις κινητοποιήσεις. Επιπλέον, θα ανεβάσει τους τόνους για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης με επικοινωνιακές κινήσεις που πιστεύει ότι ίσως έτσι τον ανεβάσουν!

Για να δούμε!