του Κώστα Καρδαρά,
Προέδρου Ν.Ε. Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.



«Παληόφραγκοι, που πέφτουνε σαν όρνια στα ψοφίμια,
εκείνοι πάντα κυνηγοί και πάντα εμείς αγρίμια».
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Όλο και περισσότερο βυθισμένοι στο τέλμα του επαχθούς δανεισμού της χώρας, παρακολουθούμε με ανήμπορη οργή να επιβεβαιώνονται όλα όσα, οι έχοντες κάποιες γνώσεις απλής αριθμητικής και κοινό νου, είχαμε προβλέψει από καιρό. Με ανύπαρκτη αναπτυξιακή στρατηγική, αλλά και χωρίς βραχυπρόθεσμη κατασταλαγμένη τακτική, χωνόμαστε όλο και βαθύτερα στο τούνελ ενός χρέους που με τα οικονομικά μας δεδομένα δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.

Καμία διαδικασία κάθαρσης όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει. Ποτέ δεν αποδόθηκαν ξεκάθαρα ευθύνες, όχι μόνο σε όσους διαχειρίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο, αλλά και σε εκείνους ακόμη που λήστεψαν τον δημόσιο πλούτο προς ίδιον όφελος. Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο, βεβαρυμμένο στην λαϊκή συνείδηση με την ευθύνη της κατάντιας της χώρας, συνεχίζει να νέμεται την εξουσία ενώ απαλείφει επικοινωνιακά την ενοχή του με την λογική του «καλά ως εδώ, από εδώ και πέρα τι γίνεται», συνεπικουρούμενο από τα μεγάλα ΜΜΕ εξίσου ένοχα και πρωτοκλασάτους θύτες.

Μετά όμως από μια μεγάλη ήττα χωρίς κάποια απόδοση ευθυνών, χωρίς δηλαδή κάποια σοβαρή διαδικασία κάθαρσης, η συλλογική συνείδηση αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από τη διαδικασία της παρακμής ώστε να εισέλθει σε μία φάση δημιουργίας. Η χώρα χρεωκοπημένη, ο λαός μας απογοητευμένος και η ηγεσία μας λίγη και απλώς διαχειρίστρια. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αγκιστρωμένες στα ανομολόγητα πια, αλλά γνωστά σε όλους πλέγματα των ενοχών τους.

Τα νέα μέτρα κοινωνικοποιήσεων, φέρνουν πλέον στο τραπέζι του ξεπουλήματος τα τελευταία και πλέον εκλεκτά τμήματα του εθνικού μας πλούτου. Ενδεικτική είναι η απαξιωτική παρέμβαση της τρόικας στα εσωτερικά μας που δείχνει καθαρά το ρόλο του γκαουλάιτερ που θα διαδραματίσει στο εγγύς μέλλον.

Η αλήθεια είναι απλή και μία: Με την τακτική που ακολουθείται το χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Το βιοτικό επίπεδο, οι εργασιακές σχέσεις και οι κοινωνικές παροχές του ελληνικού λαού θα επιδεινώνονται συνεχώς μέχρις εξαθλιώσεως. Ο εθνικός μας πλούτος, μέχρι και το πιο πολύτιμο κομμάτι του, αναγκαστικά να ξεπουληθεί για να ικανοποιηθούν οι όροι του δανείου. Η εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα κινδυνεύει σοβαρά και άμεσα.

Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αν συνεχιστεί η ίδια η τακτική. Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο που νέμεται την εξουσία όπως και το αριστερό του δεκανίκι δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη λύση, αφού τα ίδια είναι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Εξ άλλου, καμία πραγματική προσπάθεια διαμορφώσεως ενός μέλλοντος οικονομικής και πολιτικής αυτοδυναμίας δεν είδαμε από πουθενά.

Οι ασυντόνιστες αντιδράσεις του τύπου «δεν πληρώνω» που συντονισμένα προωθούνται από την Αριστερά, όχι μόνο δεν συνεισφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην λύση και τη διέξοδο. Αντίθετα, αφαιρούν από τη συλλογικότητα τη διαχρονική και την πολιτική της διάσταση, διαυλώνοντάς την σε αντιμετωπίσιμες από το σύστημα επιλογές, προσφέροντάς του συγχρόνως πολύτιμο υλικό για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Η Αριστερά συνειδητά και προβοκατόρικα, αποσυμπιέζει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση σε ακίνδυνους για το κατεστημένο δρόμους. Είναι και αυτή μέρος του προβλήματος και όχι της λύσεως.

Η λύση πρέπει να είναι πολιτική, διαχρονική και συλλογική και δεν πρέπει να έχει σχέση με όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. Είναι πια θέμα κοινής λογικής ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή και όχι αναμόρφωση. Ανατροπή και νέα σύνθεση και όχι υποταγή και διαχείριση. Ο ελληνικός λαός, πρέπει να πετάξει από πάνω του σαν βρώμικο πανωφόρι όλα τα αναξιοκρατικά κριτήρια που φορτωθήκαμε τα γκρίζα χρόνια που πέρασαν.

Να αρνηθούμε συνειδητά, με πίστη και επιμονή τις επιλογές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Να μην πέσουμε στην παγίδα πως κάποιοι άλλοι, Ευρώπη, ΗΠΑ, ΔΝΤ θέλουν δήθεν το καλό μας.

Να αρνηθούμε τις αντεθνικές ιδεοληψίες του κοσμοπολιτισμού και εθνομηδενισμού που γαλούχησαν τους ολετήρες μας και την κοινωνική σήψη που μαζί καλλιέργησαν.

Να επιβάλλουμε τα εθνικά και τα αξιοκρατικά κριτήρια στις επιλογές μας.

Να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε τις κρυμμένες δυνάμεις αναγεννήσεως που κρύβει ο λαός μας αρκεί να κυβερνηθεί από ανθρώπους βγαλμένους από μέσα του.

Με γνώμονα και κριτήριο όχι αποτυχημένα και ξεπερασμένα νεφελώδη οράματα που άλλοι λαοί ήδη κλείδωσαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά την ίδια του τη διαχρονική επιβίωση και ευημερία, με γνώμονα δηλαδή και κριτήριο την ευημερία του λαού μας στην ιστορική του πορεία, του ελληνικού έθνους!

Ας αντιδράσουμε επιτέλους. Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά...

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ