Υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Λιβύης βρίσκεται ο Γιώργος Μπατατούδης. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, συνελήφθη, ενώ πήγαινε να εκδόσει διαβατήριο από το ελληνικό προξενείο, καθώς εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό διάστημα παραμονής του στη Λιβύη καθώς και η αιτία παραμονής του εκεί είναι προς διερεύνηση.

Εντός των ημερών θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα της περιοχής, ο οποίος όπως όλα δείχνουν- θα αποφασίσει και την έγκριση της έκδοσής του στην Ελλαδα.

Εις βάρος του εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία είχε σχέση με τον Δικέφαλο και αφορούσε την υπεξαίρεση 2,5 εκ. δραχμών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας, την περίοδο που βρισκόταν στη διοίκηση.

Για το παράπτωμα αυτό υπήρχε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 10 ετών, που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η οποία όμως ουδέποτε είχε υλοποιηθεί. Οι άλλες τέσσερις αποφάσεις έχουν να κάνουν με την μη καταβολή εισφορών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Στο δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2009, ο Γιώργος Μπατατούδης δεν είχε εμφανιστεί και είχε στείλει τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, ο οποίος κατέβαλε έφεση, η οποία όμως δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, άλλες τέσσερις φορές καταδικάστηκε ερήμην σε ποινές τριών ετών για μη καταβολή εσόδων στο δημόσιο.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ