Το έχουμε πει μέσα από αυτό το blog όλοι οι διαχειριστές ότι η Νέα Δημοκρατία μετά την έλευση Σαμαρά, ενώ όλοι περιμέναμε στροφή 180 μοιρών σε θέσεις και πρακτικές, γινόμαστε μάρτυρες μιας πορείας μεθυσμένου καραβιού. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει αποφασίσει ακόμη πως θα κινηθεί πολιτικά κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες ενός σάπιου παρελθόντος.

Ειδικότερα θα αναφερθούμε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μεταναστευτικό και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα, ενώ παρουσιαζόταν στο παρελθόν υπέρ της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές (βλέπε την αποκάλυψη μας από το 2006), η νέα ηγεσία του Α. Σαμαρά κράτησε αποστάσεις δηλώνοντας μετά από έντονες πιέσεις την αντίθεσή της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο παροχής ιθαγένειας. Η άρνηση αυτή δεν είχε να κάνει τόσο με τα θεμέλια νομοσχεδίου (από δίκαιο του αίματος καταλήξαμε στο δίκαιο του εδάφους) όσο στις προϋποθέσεις παραχώρησης (ζητούσε 10ετη κι όχι 5ετή παραμονή των αλλοδαπών).

Κι ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε στο Σαμαρά να ρίξουν την κυβέρνηση εάν δεν αποσυρόταν το νομοσχέδιο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία δεν χρειάζονται τέτοιες προτάσεις, στηρίζοντας τον Παπούλια για πρόεδρο. Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνέχισε τις προτάσεις, ζητώντας από τον Σαμαρά να μπει κι αυτός στον αγώνα συλλογής υπογραφών για δημοψήφισμα. Κι εκεί όμως ο νέος πρόεδρος βρέθηκε εκτεθειμένος αρνούμενος να συνδράμει.

Φτάσαμε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας που για ψηφοθηρικούς λόγους κινείται στην Α' Αθήνας τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά θα διοργανώσει ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή παρέα με άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και επιτροπές κατοίκων. Τίποτα φυσικά από αυτά που υποσχέθηκε δεν έγινε.

Κι ενώ όλοι περίμεναν μια αντίδραση, ο Αντώνης Σαμαράς το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να υποσχεθεί ότι αν ανέβει στην εξουσία θα καταργήσει το νόμο. Ταυτόχρονα, οι κύκλοι του προέδρου της Ν.Δ. κατηγορούν το ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του για στήριξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. (!!!!), τον Καρατζαφέρη που πριν από μερικούς μήνες επιτακτικά έλεγε στον Αντώνη Σαμαρά έλα να ρίξουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το θέμα των μεταναστών και να γίνεις κυβέρνηση. Τότε ο Σαμαράς αλήθεια ποιον στήριξε αν όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το μειοδοτικό νομοσχέδιο;

H υποκριτική στάση του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος προφανώς ξεπληρώνει την στήριξη που είχε από συγκεκριμένους κύκλους μέσα κι έξω από τη Ν.Δ., φαίνεται και από την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Αντίθετα, καταψήφισε παρέα με την Αριστερά, αφήνοντας μόνο του το ΛΑ.Ο.Σ. να δίνει τη μάχη για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ας μην πέφτουμε λοιπόν θύματα αυτών των σαλτιμπάγκων της πολιτικής, του κόμματος που έχει σαν εκφραστή του για την ιθαγένεια τον Παυλόπουλο! Είχαν μια ευκαιρία να ρίξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την πέταξαν εσκεμμένα και τώρα ζητούν από τον ελληνικό λαό να τους στηρίξει για να ρίξουν το κακό ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από πατριώτες a la carte μπουχτήσαμε. Δεν χρειαζόμαστε την μαριονέτα του Καραμανλή για πρωθυπουργό. Μας φτάνει ο συμμαθητής του στο κολλέγιο!!