« Δρούτσας, ο νέος εθνικιστής»

Σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα και την πολιτική της Ελλάδος με τη γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε δηλώσεις-απάντηση (δευτερολογία) ο κ. Δρούτσας απάντησε σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στις 14.12.2009 στην ελληνική Βουλή:

«Η Μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτήν γεννιόμαστε, με αυτήν πεθαίνουμε και αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου χρειάζεται. Κατοχύρωση της τελικής ονομασίας έναντι όλων με αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών μας παραπέμπουν σε ολοκληρωτικές ιδεολογίες την περίοδο του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε περιούσια καταγωγή των ανθρώπων, σε «Άριες καταγωγές εκ γενετής» σχετικά με την ταυτότητα των πολιτών μιας χώρας. Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ «ανδρώθηκε» σε Αυστριακό περιβάλλον.

Γνωρίζοντας ότι ο κ. Δρούτσας σπούδασε και εργάστηκε τη δεκαετία του 1990 στην Αυστρία, «υπηρέτησε» στο γραφείο της Αυστριακής Καγκελαρίας (1998), αναρωτιόμαστε μήπως αντί να συνταχθεί με την τότε και σημερινή δημοκρατική Αυστρία φλερτάρει-υιοθετεί τις αποκρουστικές ιδεολογίες του Ηάιντερ (πρώην αρχηγού των Αυστριακών νεο-ναζιστών) οπαδού του Χίτλερ; Μήπως την ίδια περίοδο ανδρώθηκαν-χάραξαν παράλληλες διαδρομές-ιδεολογίες οι Ηάιντερ-Δρούτσας;


Διαβάστε περισσότερα: taxalia.blogspot.com