Τα κύματα των μεταναστών στην Ευρώπη φαίνεται να δημιουργούν κοινωνικές συγκρούσεις. Πάνω από 20 οικογένειες Ρομά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ύστερα από επιθέσεις με τούβλα και ξύλα στη Β. Ιρλανδία. Προσωρινά τους έχει δοθεί στέγη σε μια εκκλησία ενώ οι Αρχές εξετάζουν την αυξανόμενη εγκληματικότητα εις βάρος των μεταναστών. Tα προβλήματα γνωστά.

Η αυξημένη ανεργία στις χώρες της Ευρώπης σε άμεση συνάρτηση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα που φθάνει μέχρι αυτές τις συγκρούσεις. Κάτι τέτοιο δίνει ελεύθερο πεδίο σε ακραίες ομάδες αγανακτισμένων νέων, ανέργων κυρίως, να δράσουν. Στις συγκεκριμένη ζώνη, η παρουσία μεταναστών, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό χάος χωρίς προηγούμενο.



Τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν όλη την Ευρώπη. Σκηνές όπως αυτές διαδραματίζονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία χωρίς οι κυβερνήσεις να μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά. Η άποψη ότι πρόκειται για δράση περιθωριοποιημένων ακροδεξιών ομάδων αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά περιστατικά. Η εξέταση του φαινομένου απαιτεί σοβαρότητα και άμεση λύση προκειμένου η Ευρώπη να μην βουλιάξει από απελπισμένους μετανάστες και αγανακτισμένους Ευρωπαίους.

Πηγές: Telegraph Reuters EUbusiness