http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/styles/inner_top_full_width/public/89_4.jpg?itok=Z3g5aEa7



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο επικαλείται στοιχεία του ισλανδικού σάιτ Visir, το Κόμμα των Πειρατών έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με 23.9% έναντι του Κόμματος της Ανεξαρτησίας με 23,4%, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Μιλώντας για την πιθανότητα κυβέρνησης της χώρας, ο ιδρυτής του Κόμματος των Πειρατών, Rick Falkvinge ανέφερε στο TorrentFreak ότι ήταν κάτι που περίμενε να συμβεί πολύ αργότερα, και ερμηνεύει την εκτίναξη δημοτικότητας του κόμματος ως "το αποτέλεσμα του να λέει κάποιος τα πράγματα με τ' όνομά τους, αλλά και των ριζοσπαστικών τάσεων της "net generation". Να σημειωθεί ότι το Κόμμα των Πειρατών υποστηρίζει τον πρώην υπάλληλο της NSA, Edward Snowden και την απόφασή του να διαρρεύσει τα άπλυτα των μυστικών υπηρεσιών στον τύπο.

Ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανόν, εάν καταλάβει την εξουσία, να κάνει χρήση του νόμου που επιτρέπει στο κοινοβούλιο να παραχωρήσει την Ισλανδική υπηκοότητα σε αλλοδαπούς, προσφέροντας στον Snowden μια καινούρια πατρίδα, μετά τα δύο χρόνια παραμονής του στη Ρωσία.

πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ