Από Ιωάννη Κόντο
 Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ

Αγαπητέ Πανεπιστημιακέ συνάδελφε Κώστα

Μετά την σημερινή Κυριακάτικη τηλεοπτική σου εμφάνιση που διήρκεσε εις χρόνον πολύ περισσότερον από ότι δίδεται εις πολλούς άλλους πανεπιστημιακούς, υποθέτω λόγω της βουλευτικής σου ιδιότητας, οφείλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου. Το οφείλω αυτό στους άλλους συναδέλφους μας διότι εκών ή άκων δια της εμφανίσεώς σου είναι δυνατόν να δημιουργήσεις την εντύπωση στους μη πανεπιστημιακούς θεατές ότι τα λεγόμενά σου αποτελούν τυπική συμπεριφορά όλων των ομοτέχνων μας.

Ιδού λοιπόν οι αντιρρήσεις μου για τις οποίες ελπίζω η δημοκρατικότητά σου να σε ωθήσει να τις σχολιάσεις:

1. Τα μέλη του Κοινοβουλίου αμοίβονται για να εργάζονται και να προωθούν τις προτασεις τους που υποτίθεται ότι προέρχονται από τους ψηφοφόρους τους και δεν άκουσα καμία πρόταση από σένα.

2. Όπως ορθά δήλωσες δεν είσαι αρμόδιος για θέματα οικονομίας αλλά δεν μπορεί να μην είσαι αρμόδιος για θέματα παιδείας, πολιτισμού και πολιτειακής δομής.

3. Για την Ελληνική παιδεία και την ανάγκη να καταπολεμηθεί η αρχαιο-δυσανεξία των θολοκουλτουριάρηδων δεν είχες καμία πρόταση.

4. Για τις προσφατες συμφωνίες του κ. Κουράκη με τους Τούρκους πάλι τίποτα δεν είπες.

5. Η ανάγκη εισαγωγής των λογικών έργων του Αριστοτέλη (το παγκοσμίως γνωστόν ΟΡΓΑΝΟΝ) στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται ότι δεν σε απασχολεί.

6. Για τον κίνδυνο αλλοίωσης του πολιτισμού μας από την αθρόα εισβολή αλλοδαπών με ποκιλία ασήμαντων «πολιτιστικών» εφοδίων πάλι τίποτα δεν είπες.

7. Πρόταση για την βελτίωση του πολιτεύματός μας προς το αμεσώτερον πάλι καμία. Σταματώ εδώ επειδή δεν γνωρίζω μήπως ομιλώ προς μη ακούοντα, οπότε το πράττω επί ματαίω.

πηγή: olympia.gr