Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Καρατζαφέρης, ανακάλυψε χθες ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου της Γερμανίας επηρεάζονται "από το ναζιστικό... DNA του παππού του", όπως είπε (επιδεικνύει μια μανία με τη γενετική) και πληροφόρησε τους τηλεθεατές ότι η Ρωσία μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και να το εκμεταλλευτούμε αυτό μέχρι τις 23 Οκτωβρίου!!

Επειδή η Ρωσία χρεοκόπησε προ όχι πολλών ετών με χρέος κάτω των 100 δις ευρώ, το δε ελληνικό χρέος ήδη ξεπέρασε τα 350 δις ευρώ, ζητάμε από τον κ. Καρατζαφέρη να μας πληροφορήσει ποιός ακριβώς ήταν ο υψηλός αξιωματούχος της φίλης χώρας που τον "ενημέρωσε" ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει την Ελλάδα με ποσά της τάξης των 220 δις ευρώ, σαν κι αυτά δηλαδή που διέθεσαν ως τώρα οι εταίροι μας στην ΕΕ.

Η ανευθυνότητα και η έλλειψη σοβαρότητας των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά, είναι, μαζί με την ανικανότητα της κυβέρνησης και το λαϊκισμό της ΝΔ, μια ακόμα βασική αιτία της ανυποληψίας στην οποία έχει δυστυχώς περιπέσει διεθνώς η πατρίδα».