Pages - Menu
▼
Σάββατο 13 Μαρτίου 2010
Απάντηση στις κριτικές εναντίον του Γ. Καρατζαφέρη
Του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου
Πρόεδρος Νεολαίας Ορθοδόξου Συναγερμού
Χρωστάω μία συνέχεια της προηγούμενης γραπτής παρέμβασής μου (βλέπε εδώ), στους συναγωνιστές που καλοπροαίρετα ρωτούν γιατί δεν διοργανώθηκε από τον ΛΑΟΣ συλλαλητήριο και αν αυτό σημαίνει υπαναχώρηση από την γραμμή της σθεναρής αντίστασής μας στο λαθρονομοσχεδιο. Καταλαβαίνω και την ανάγκη ενός κόσμου που ήθελε να διαδηλώσει την οργή του απέναντι σε ένα νόμο που ανοίγει την κερκόπορτα και την πικρία όσων το ήθελαν συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ και δεν το είδαν να πραγματοποιείται. Πιστεύω όμως πως η κριτική φτάνει σε σημεία που να αδικεί κατάφωρα όλες τις προσπάθειές μας.
Αν δεν υπήρχε ο ΛΑΟΣ και η δυναμική που έχει δημιουργήσει (ειδικά μετά της Ευρωεκλογές) γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, κι αυτό το νομοσχέδιο θα πέρναγε απαρατήρητο όπως το αντίστοιχο του Παυλόπουλου. Τότε που φωνάζαμε και δεν μας άκουγε κανείς. Αναπτύχθηκε μία ολόκληρη δυναμική κυρίως λόγω της δύναμης του ΛΑΟΣ . Δεν θέλω να υποτιμήσω τις άλλες πρωτοβουλίες, αλλά θεωρώ πως το βασικότερο κομμάτι της ανάδειξης του θέματος, εκ των πραγμάτων έπεσε στις πλάτες του ΛΑΟΣ. Παρεμβάσεις στην βουλή, ανάδειξη του ζητήματος σε όλες τις τηλεοπτικές παρουσίες επι διμήνου, εκστρατεία συλλογής υπογραφών με 100 περίπου μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, καθημερινή παρουσία για συλλογή ομάδων μας σε πλατείες, μετρό, καφενεία. Δεν είναι λίγο, ένα κόμμα του 5,6% να μαζεύει περίπου 400.000 υπογραφές σε ένα δίμηνο. Ούτε αυτό έγινε αυτόματα. Μάτωσαν μέλη και στελέχη του ΛΑΟΣ (κάποιες φορές και στην κυριολεξία) για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Και συνεχίζουμε…
Μου λέτε γιατί δεν έγινε συλλαλητήριο… Κι εγώ θα το ήθελα. Δεν επελέγει από τα όργανα και τον Πρόεδρο για πολλούς λόγους. Σημαντικό βάρος στην απόφαση έπαιξε ο χρονικός αιφνιδιασμός του ΠΑΣΟΚ που μας άφησε ελάχιστες μέρες, και η συγκυρία (όχι τυχαία κατά την γνώμη μου) της επικοινωνιακής επικάλυψης του θέματος στα ΜΜΕ, από τα οικονομικά. Θα μου πειτε, έστω και με τρείς μέρες κινητοποίησης θα μαζεύαμε 5.000 κόσμο… Και; Τι ακριβώς δείχνεις όταν έχεις μαζέψει 400.000 υπογραφές και κατεβάζεις στον δρόμο 5.000 κόσμο;
-Και τώρα; Τελείωσαν όλα;
-Όχι, τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Από δω και μπρός έχουμε πολύ αγώνα. Από την αγωνιστική φάση της αποτροπής του νομοσχεδίου, περνάμε στην φάση της ανατροπής. Στην μεν πρώτη φάση το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αφού ο Ελληνικός λαός έχει επιλέξει να δώσει 173 έδρες στους εθνομηδενιστές. Από κει και πέρα έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα για να ανατρέψουμε αυτόν τον εθνοκτόνο νόμο. Συλλογή υπογραφών η οποία θα ανοιχτεί πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσπάθεια να κηρυχτεί ο νόμος αντισυνταγματικός, πολιτικός αγώνας για να καταφέρουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές η ψηφοθηρική κίνηση του ΠΑΣΟΚ να του γυρίσει μπούμερανγκ. Αν δεν συναινέσει σε δημοψήφισμα, να μετατρέψουμε τις δημοτικές εκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα. Μαύρο στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και σε όποιο ψηφοδέλτιο περιέχει ελληνοποιημένους. Στον ένα ελληνοποιημένο που θα κερδίζουν να χάνουν πέντε Έλληνες.
Μέσα πολιτικά υπάρχουν πολλά. Στο χέρι μας είναι να εντείνουμε στο έπακρο την πολιτική δραστηριοποίηση μας. Άλλωστε αυτά τα ζητήματα μόνο πολιτικά απαντιόνται αποτελεσματικά. Αυτό είναι το ουσιαστικό και όχι το όποιο συλλαλητήριο, που όπως είπα και εγώ το ήθελα, αλλά είναι δευτερεύον. Το συλλαλητήριο θα συσπείρωνε τον κόσμο μας, θα φαινόταν μια επιπλέον μαζική αντίδραση, θα προσετίθετο στην δυναμική, αλλά δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Το πολιτικό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα σύστημα τέτοιας δομής το αλλάζει μόνο η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και η συνεπακόλουθη πολιτική μετακίνηση. Ιδεολογική κυριαρχία σημαίνει να διευρύνεις όλο και πιο πολύ τις μάζες που ακούν τις ιδέες και τις θέσεις σου. Να ανοίγεις όλο και περισσότερα αυτιά που εχθές δεν σε άκουγαν, γιατί σε θεωρούσαν «ακραίο», ή «γραφικό», ή «λαϊκιστή» ή…ή…ή. Να κάνεις τις πολιτικές σου θέσεις από εσωτερική ιδεολογική συζήτηση του 1%, πρωτεύοντα ζητήματα της κοινωνίας. Ιδεολογική κυριαρχία σημαίνει να κάνεις τα ζητήματα σου, ζητήματα τέτοιας προτεραιότητας, που να αποτελούν όρο μετακίνησης ψήφου. Δηλαδή ΟΡΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΘΝΙΣΤΕΣ.
Αυτό κάνει ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ. Και το κάνει εδώ και 10 χρόνια απείρως καλύτερα από ότι το έκανε ο οποιοσδήποτε τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό είναι προτεραιότητα του (μας), και εκεί μετριέται η συνέπεια, η συνέχεια και η αποτελεσματικότητά του (μας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου