Οι ελληνικές σημαίες που κρατούσαν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ενόχλησαν τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Η UEFA προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του κυπριακού συλλόγου διότι οι φίλαθλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες στην αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου αντέδρασαν άμεσα και είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στην περίπτωση που η απόφαση της UEFA είναι εναντίον της ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων: “Επιθυμούμε να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαιών αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται”.

Η Κυπριακή ομάδα αντέδρασε και μέσω δηλώσεων του υπεύθυνου επικοινωνίας της.


“Τι έκανε η UEFA όταν παίξαμε στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ και σήκωναν 20.000 σημαίες του ψευδοκράτους; Αυτή η ιστορία πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν θα ανεχτεί κάποιες τέτοιες ανεξήγητες καταστάσεις. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα. Ουδείς αμφισβητεί την ελληνικότητα της ομάδας μας. ΑΠΟΕΛ σημαίνει Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας. Η ελληνική μας ταυτότητα και η ιστορία της ομάδας μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και η UEFA έχει ξεπεράσει τα όρια”, τόνισε ο Πανίκος Χατζηλιάσης.