Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εθνικιστική Παρουσία σε ματς του Παναθηναϊκού από τους Ultras Athens


Υπάρχουν Εθνικιστές στα Γήπεδα; Προτού βιαστείτε να απαντήσετε, αναρωτηθείτε σε ποια εποχή ζούμε και τι εικόνες έχετε από τη σημερινή εικόνα στα ελληνικά γήπεδα. Η κατάσταση των οργανωμένων σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζει την εικόνα του παρελθόντος.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η παρουσία των Εθνικιστών στα γήπεδα δεν είναι τυχαία. Η λαϊκότητα του αθλήματος και η έκφραση των βασικών ενστίκτων της ομαδοποίησης και της έκφρασης μοναδικού μηνύματος είτε σαν χωριό, είτε σαν πόλη είτε σαν χώρα, βοήθησε στην ανάπτυξη μιας εξαιρετικής σημειολογίας μέσα στο γήπεδο.

Οι Εθνικιστές μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης μιας ομάδας, δημιούργησαν τη βάση για να "περάσουν" τα μηνύματά τους από την κερκίδα. Έγινε με λίγα λόγια ο αθλητισμός το χωνί για να ακουστούν τα μηνύματα της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα πολλές ομάδες έχουν το προνόμιο να έχουν στους κόλπους τους πολλές πολιτικές γκρούπες. Αναρχικοί, Αριστεροί, Δεξιοί, Ακροδεξιοί, Φασίστες δημιουργούν μια πολύχρωμη εικόνα με τη βασική πλειοψηφία να παραμένει αντι-πολιτική.

Τη δεκαετία του '90 οι Εθνικιστές αποτελούσαν ικανός αριθμός οργανωμένων οπαδών σε πολλές ομάδες τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας. Παρόλα αυτά, η ατονία και η ελλειπής οργάνωση επέφερε την παρακμή με τις οπαδικές φατρίες να χωρίζονται πλέον με άλλους όρους και προγραμματισμό.

Εκτός αυτού, την εμφάνισή τους έκαναν και αντίπαλες γκρούπες με κύριο χαρακτηριστικό την αντιπαλότητα στο φασισμό (antifa groups). Σε αυτές τις ομάδες κατά κύριο λόγο συσπειρώνονταν οι αριστεροί κύκλοι της εξέδρας οι οποίοι πολλές φορές συνεργάζονταν και με αντίπαλες ομάδες προκειμένου να εξαλειφθεί ο "φασιστικός  κίνδυνος" στην εξέδρα.

Η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναθέρμανε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για το φαινόμενο ύπαρξης Εθνικιστών στα Γήπεδα με αποτέλεσμα οι ομάδες να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να προωθούν την αποπολιτικοποίηση της κερκίδας.

Κάθε γνώμη για το θέμα είναι απαραίτητη για να προβληθεί η πραγματική διάσταση της Εθνικιστικής Κερκίδας. Περιμένουμε τα μηνύματα σας και την άποψή σας στο g.karatheodoris@gmail.com  

Posted on Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2014 by Unknown

No comments

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Διορισμοί... κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή

Την ιδέα της αντισυστημικής οργάνωσης, που είναι «εναντίον όλων», πλασάρει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στις δημόσιες τοποθετήσεις της. Ωστόσο, οι πρακτικές του φασιστικού μορφώματος αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η Χρυσή Αυγή έχει διορίσει παιδιά, ανίψια και λοιπούς συγγενείς στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Μόνο τα «ρουσφέτια» του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, φθάνουν τα πέντε, ενώ ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς έχει «βολέψει» τρεις δικούς του! Μάλιστα, οι διορισμοί των συγγενικών προσώπων, οι οποίοι συνοδεύονται από παχυλούς μισθούς, έγιναν κρυφά από τους «πιστούς συναγωνιστές». Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και τα άτομα που εργάζονται για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, δεν ξέρουν ποιοι άλλοι είναι διορισμένοι. Η οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχει προηγούμενο, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει «τακτοποιήσει» τρία ανίψια του στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Μάλιστα, έχει διορίσει ακόμα και την εξ απορρήτων γραμματέα και λογίστρια της οργάνωσης, η οποία είναι σύζυγος του υπεύθυνου για τα διοικητικά της Χρυσής Αυγής. Το ζευγάρι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια.

Βαλίτσες για Ευρωβουλή

Και ενώ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κατακεραυνώνει το «σάπιο σύστημα», διορίζει κατά... ριπάς τα δικά της παιδιά. Σκάνδαλο αποτελεί στις τάξεις της οργάνωσης το γεγονός ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου του Ιωάννη, ανιψιά του Ν. Μιχαλολιάκου, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Την περασμένη εβδομάδα διορίστηκε επιστημονική συνεργάτιδα σε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής», προκύπτει ότι η ανιψιά του Μιχαλολιάκου ήταν διορισμένη και στο γραφείο του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή. Πλέον, ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου έχει μόνο έναν επιστημονικό συνεργάτη διορισμένο στο γραφείο του. Πρόκειται για τον ανιψιό του αρχηγού και γιο του δικηγόρου της οργάνωσης Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόλια. Ωστόσο και ο δεύτερος γιος του γνωστού ποινικολόγου έχει διοριστεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του Νικόλαου Μίχου. Γεώργιος και Νικόλαος Μιχαλόλιας, αμφότεροι δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας είναι σπουδαγμένος στην Ιταλία, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Χρυσή Αυγή, απολαμβάνοντας τα μοναδικά προνόμια της Βουλής.

Στο παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και οι βουλευτές της ΧΑ, οι οποίοι έχουν διορίσει τις γυναίκες τους στη Βουλή. Η Ευγενία Χρήστου, σύζυγος του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, «βολεύτηκε» στη Βουλή όπως και η σύζυγος του Χρήστου Παππά.

Καραμπινάτη υπόθεση οικογενειοκρατίας ήταν η «διαταγή» του αρχηγού στον Νικήτα Σιώη, που είχε εκλεγεί το 2012 βουλευτής Ν. Σερρών, να παραιτηθεί. Τότε, είχε πάρει τη θέση του ο... εκλεκτός της οικογένειας, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ως αντάλλαγμα, ο Ν. Σιώης είχε διοριστεί στη Βουλή...
Ιδιαίτερη αξία λαμβάνει και η ανακοίνωση παραίτησης του πρώτου σε ψήφους χρυσαυγίτη στον Ν. Ιωαννίνων, Ιάσονα Μπίμπου. «Πατριωτισμός είναι να προσφέρεις στη μητέρα πατρίδα και όχι με το πρόσχημα του πατριωτισμού να χτίζεις, με τις πλάτες του λαού, πολιτικές καριέρες στα αθηναϊκά σαλόνια», έγραφε στην επιστολή - κόλαφο που είχε στείλει στον Μιχαλολιάκο ο πρώην χρυσαυγίτης. Ο νεποτισμός που διατρέχει το φασιστικό μόρφωμα, φαίνεται ξεκάθαρα και από την επιλογή των προσώπων για τα ψηφοδέλτια. Γυναίκες, παιδιά, αδέρφια και «κολλητοί» είναι οι μόνιμοι που επιλέγονται - εντελώς αξιοκρατικά - για να κατέβουν στις εκλογές.
Συνολικά 31 άτομα έχουν διοριστεί ως επιστημονικοί συνεργάτες της Χρυσής Αυγής, ενώ μπορεί να διορίσει ακόμη τρία άτομα. Ωστόσο, εκτός από τους επιστημονικούς συνεργάτες, η οργάνωση έχει το δικαίωμα να διορίζει στη Βουλή και μετακλητούς υπαλλήλους...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ
Εκανε δεξί του χέρι την ανιψιά του αρχηγού
Την Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του Ιωάννη Μιχαλολιάκου, «επέλεξε» για επιστημονική συνεργάτιδά του ο απόστρατος αντιστράτηγος και ευρωβουλευτής της ΧΑ. Είναι η ανιψιά του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου και γι' αυτό έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με την κόρη του. Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο αδελφός του αρχηγού της ΧΑ είναι επίσης απόστρατος στρατιωτικός. Παράλληλα, η κόρη του Γ. Επιτήδειου διορίστηκε στον συνάδελφό του Λάμπρο Φουντούλη και η κόρη του Συναδινού διορίστηκε στο γραφείο του Επιτήδειου. «Δεν συνιστά παρανομία, ούτε παραβιάζει κάποια τυπική διαδικασία», ισχυρίσθηκε ο ευρωβουλευτής για τους διορισμούς, ενώ για τις υψηλές αμοιβές δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή τού παρακρατεί σεβαστό ποσό του μισθού του.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Ειδικότητά του οι μυστικοί διορισμοί
Στο γραφείο του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή εργαζόταν πριν από την «απόσπασή» της στην Ευρωβουλή η ανιψιά του Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις καταστάσεις, την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η μετακίνησή της. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αγνόησε επιδεικτικά την κοινωνική κατακραυγή που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για διορισμούς συγγενικών προσώπων των ευρωβουλευτών και προχώρησε σε ακόμα έναν «μυστικό» διορισμό, αυτόν της ανιψιάς. Ομως, στο γραφείο του Κασιδιάρη στη Βουλή έχει παραμείνει ένας επιστημονικός συνεργάτης που είναι επίσης ανιψιός του Μιχαλολιάκου. Είναι ο Νικόλαος Μιχαλόλιας, γιος του γνωστού ποινικολόγου Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόλια.
Διορισμοί... κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ
Στον... Καιάδα η σύζυγος του παρουσιαστή
Εξυπηρέτηση στον υπαρχηγό του φαίνεται πως έχει κάνει και ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας». Διόρισε επιστημονική συνεργάτιδά του στη Βουλή την Ελευθερία Σταύρου-Τσάγκα. Είναι η σύζυγος του δικηγόρου Χριστόφορου Τσάγκα, ο οποίος παρουσιάζει τις εκπομπές της ΧΑ στο Διαδίκτυο. Ομως οι χρυσαυγίτες των Ιωαννίνων τον θυμούνται καλά από την περίοδο που η ΧΑ είχε μικρά ποσοστά και «περπατούσε στο απέναντι πεζοδρόμιο» να μην τον δουν με τους «συναγω-νιστές» του. H Eυγενία Χρήστου, σύζυγος του Γιώργου Γερμενή, βρήκε τη θέση της ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γ. Λαγού.
Διορισμοί... κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
Σύμβουλός του η γυναίκα του Γερμενή
Από την οικογενειοκρατία δεν ξεφεύγει ούτε η οικογένεια του βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργου Γερμενή, καθώς η γυναίκα του, Ευγενία Χρήστου, τακτοποιήθηκε και αυτή στη Βουλή. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο γραφείο του Ιωάννη Λαγού, ενώ ήταν και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Η Ευγενία Χρήστου είναι και πολύ καλή φίλη της Νικόλ Μπενέκη, της συντρόφου του Ι. Λαγού, και μαζί ήταν και υπεύθυνες του Μετώπου Γυναικών της ΧΑ.
Διορισμοί... κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ
Νομικός του σύμβουλος ο άλλος ανιψιός
Το δεύτερο παιδί του Παναγιώτη Μιχαλόλια, ο Γιώργος, έχει διοριστεί στη Βουλή στο γραφείο του βουλευτή Νίκου Μίχου. Εχει υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου ως επιστημονικός συνεργάτης και φέρεται να παρέχει νομικές συμβουλές. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στη Χρυσή Αυγή...
ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ
Προσέλαβε τη σύζυγο του Χρ. Παππά
Τη γυναίκα του προφυλακισμένου βουλευτή και φερόμενου «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά έχει πάρει στο γραφείο της στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια. Η Γεωργία-Ειρήνη Δημοπούλου είναι επίσης αρχισυντάκτρια της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός», αλλά καταφέρνει να είναι και επιστημονική συνεργάτιδα της γυναίκας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με την οργάνωση.
Διορισμοί... κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Εβαλε στη Βουλή μέχρι και τη... λογίστρια της ΧΑ
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επέλεξε να διορίσει στη Βουλή τη γραμματέα του, Αγγελική Γεννατά. Είναι η σύζυγος του Δημήτριου Βλαχόπουλου, υπεύθυνου της Κεντρικής Διοίκησης της ΧΑ, ενώ η ίδια εκτελεί και χρέη λογίστριας της οργάνωσης. Είναι τα πλέον έμπιστα άτομα του Ν. Μιχαλολιάκου, αλλά κυρίως έχουν φιλικές, σχεδόν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους. Πέρυσι το καλοκαίρι, ο φωτογραφικός φακός τούς είχε απαθανατίσει όλους μαζί να κάνουν τα μπάνια τους στη Μάνη...

Λευτέρης Μπιντέλας - Γιώργος Πίκουλας
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Posted on Τρίτη, Αυγούστου 05, 2014 by Unknown

No comments

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Νέοι εργαζόμενοι με...όνειρα!


Η παρακμή της πατρίδος είναι δεδομένη! Κι όσο περνάνε τα χρόνια και η ελλειψη ιδεωδών βαθαίνει το χάσμα της κοινωνίας, τόσο περισσότερο θα ξεπέφτουμε στη λούμπα της ηδονής.

Το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων νέων είναι να βρουν δουλεια ή να πάνε διακοπές στη Μύκονο; Πόσο υπερήφανοι μπορεί να είναι οι νέοι που προμοτάρουν το μαγαζί που δουλεύουν μιλώντας γι αυτό που προσφέρουν: Ηδονή και διαπροσωπικές σχέσεις με απώτερο σκοπό το Σεξ!

Αυτή είναι η περιβόητη προσέλκυση ξένων επενδύσεων ή τελικά πρόκειται περί ξένων "π..τσων";  Μια χώρα που δεν στηρίζεται στα μπράτσα των νιάτων της, δεν έχει σωτηρία. Απλά θα βγάζει "στο κλαρί" τα κοριτσόπουλα για μια σταγόνα σαμπάνια και ένα 20ρικο.

Posted on Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014 by Unknown

No comments

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πόρνες στη Νέα Υόρκη του 1970
του Ελευθέριου Αναστασιάδη

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο πως ντύνονταν οι πόρνες την δεκαετία του 70, θα έχετε μία έκπληξη: ακριβώς όπως ντύνεται σήμερα μεγάλος αριθμός κοριτσιών το καλοκαίρι. Αν θυμηθείτε πως ήταν τα ρούχα που οι νέοι άνδρες πέταγαν ως άχρηστα κουρέλια στα σκουπίδια 30-40 χρόνια πριν, και πάλι θα έχετε μία έκπληξη: σήμερα αυτά τα κουρέλια πωλούνται σε πανάκριβες τιμές στα πιο καλά καταστήματα.

 Συμπέρασμα: Η ενδυμασία που είχαν οι πόρνες έγινε η καθημερινή αμφίεση των ''καθώς πρέπει'' κοριτσιών του σήμερα, και τα ρούχα που παλιά τα πετάγαμε ως άχρηστα, σήμερα τα αγόρια τα πληρώνουν ακριβά για να τα φορέσουν. Εάν όλα αυτά δεν είναι η «αντιστροφή της Πυραμίδας», εάν δεν είναι η ανατροπή κάθε αισθητικής και ηθικής, τότε τι είναι;

 Αυτός ο τρόπος ντυσίματος καταδεικνύει την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος σε πέντε τομείς:

 Στην αισθητική αντίληψη: Η όλη αισθητική καλλιέργεια που έχουν πολλές κοπέλες εστιάζεται στο να διαθέτουν καλλίγραμμα γυμνά πόδια. Δηλαδή, η έννοια του κάλλους έχει περιοριστεί μέσα σε καθαρά υλικά και σεξουαλικά πλαίσια, και πέραν αυτών δεν έχουν καμία άλλη βαθύτερη ιδέα για αυτή την έννοια.

 Στην αντίληψη της σεμνότητας: Σήμερα δεν υπάρχει καν η έννοια της σεμνότητας. Αν πεις σε κάποιο κορίτσι να ντύνεται πιο σεμνά, θα σε κοιτάξει σαν εξωγήινο ή σαν κάποιο άνθρωπο των σπηλαίων. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν το πνευματικό περιεχόμενο αυτής της λέξης.

 Στα μηνύματα: Η ενδυμασία στέλνει πάντα ένα μήνυμα στο περιβάλλον μας : δείχνει όψεις της προσωπικότητας μας, των ενδιαφερόντων μας, των επιδιώξεων μας , γενικά της κουλτούρας μας. Το μήνυμα που εκπέμπει το ημίγυμνο σώμα και τα κουρελιασμένα ρούχα είναι σαφές: Να συνευρεθούμε ζωωδώς μέσα σε έναν κόσμο που αποσυντίθεται.

 Στα σημεία αναφοράς: Πολλοί νέοι άνθρωποι μεγαλώνουν σαν δεντράκια χωρίς ρίζες. Δεν έχουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία ζωής, δεν αναζητούν ιδανικά, δεν έχουν υπαρξιακά ερωτηματικά και ως εκ τούτου, η πνευματική ζωή τους είναι εντελώς αδιάφορη. Πηγαίνουν όπου φυσά ο άνεμος σαν σκόρπια κομμένα στάχυα.

 Στην παιδεία: Κεφάλια γεμισμένα από μαθηματικούς τύπους, ασκήσεις φυσικής και παπαγαλίες ιστορικών κειμένων· κεφάλια άδεια από βαθιά νοήματα, από αισθητική καλλιέργεια, από όμορφες συμπεριφορές.

 Και φυσικά κάποιος μπορεί να διερωτηθεί: οι γονείς τους τι κάνουν (ή τι έκαναν); Τίποτα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιατί συνήθως βρίσκονται στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από αυτή των παιδιών τους.

 Σε έναν κόσμο που οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολική αποσύνθεση, όπου η οσμή του σάπιου γίνεται αισθητή με ολοένα και πιο έντονο τρόπο, το κάλυμμα με το οποίο ο άνθρωπος σκεπάζει την σωματική γύμνια του, προσαρμόστηκε στην γύμνια της ψυχής του.

πηγή: ΘΕΟΔΟΤΟΣ

Posted on Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014 by Unknown

No comments




Παρήλθαν ενενήντα και πλέον χρόνια από τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη. Το πνεύμα του όμως παραμένει ζωντανό αφού – λιγοστοί, είναι η αλήθεια - τον θυμούνται και τον τιμούν. 

Για να καταλάβουμε πληρέστερα τον Δραγούμη θα πρέπει, ύστερα από τα κύρια έργα του, να μελετήσουμε το ημερολόγιό του, να εγκύψουμε σ’ αυτήν τη μυθιστορική ζωή, για να αλιεύσουμε, πέρα από πατριωτικά τσιτάτα, τις έγνοιες, τα πάθη, τις αντινομίες και τα διλήμματα, τις ανθρώπινες στιγμές, τις ευαισθησίες και τις αδυναμίες, όλα εκείνα που συνθέτουν μία προσωπικότητα τόσο σημαντική σαν αυτή, όλα όσα αποτελούν μια ολόκληρη ζωή γεμάτη δράση, προσφορά και σκέψη. 

Θα πρέπει ακόμα - ακόμα να λάβουμε υπόψη μας και του Φρέντυ Γερμανού τη σκοπιά, για να γευτούμε την belle époque και τον Δραγούμη έναν δανδή, να πρωταγωνιστεί μέσα σ’ αυτή. Εξίσου βοηθητικές είναι και οι καταγραφές της Πηνελόπης Δέλτα, του μεγάλου του πλατωνικού έρωτα, που έμελλε να παραμείνει ανεκπλήρωτος. Κι όλα αυτά γιατί ο Ίωνας Δραγούμης δεν ήταν μόνο ένας σύντροφός μας, ένας εθνικιστής, δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος λογοτέχνης και διανοούμενος, παρά και ένας πολύτροπος άνθρωπος, άξιος να εκτιμηθεί μέχρι τα μύχιά του. 

Ο Δραγούμης – δεν πρέπει να πλανηθούμε ως προς αυτό- κυνήγησε τον θάνατο, τον ηρωικό θάνατο, τον θάνατο πέρα από τα συνήθη, όπως και οι περισσότεροι ευγενικοί άνθρωποι της εποχής του, και η ρομαντική μελαγχολία που τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και κυρίως μετά τον θάνατο του Περικλή Γιαννόπουλου, μαρτυρά ότι η δολοφονία του δεν ήταν αποκομμένη από την πεποίθηση για το τέλος που σκόπευε να έχει. 

Όσον αφορά το έργο του, συστηματοποίησε ό,τι ο Περικλής Γιαννόπουλος εξέφρασε με το θυμικό και οριοθέτησε τον ελληνικό εθνικισμό, τον κοινωνισμό και τον κοινοτισμό. Όλες αυτές τις ιδέες τις υπηρέτησε με τη χρήση της δημοτικής γλώσσας. Σημαντικό για τα εθνικά μας ζητήματα ήταν το έργο του ως διπλωμάτη. 

Εξάλλου, είναι παραστάτης της σημερινής εθνικιστικής νεολαίας, κατά το ότι, παρά την απέχθειά του για την ενεργό πολιτική, ιδιαίτερα κάτω από τις συνθήκες που λειτουργούσε πάντοτε στο ελλαδικό κράτος, βούτηξε ως το λαιμό μέσα στον βούρκο της, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ακόμα κι αν τίποτα καλό δεν πρόκειται να προκύψει, είναι όμως χρέος και καθήκον αυτή η ίδια η δράση, η ενέργεια, ο αγώνας ως αυταξία. Αυτό είναι το επαναστατικό φρόνημα, αυτός είναι ο εθνικισμός και έρχεται σε αντίθεση με το πρότυπο του απολιτικού νέου που προπαγανδίζεται σήμερα. 

Κλείνοντας, ας θυμηθούμε από το ημερολόγιό του, περίπου ένα χρόνο πριν την δολοφονία του, σε τι έχει κατασταλάξει σχετικά με τον εθνικισμό και τον κοινωνισμο, ότι δηλαδή ο εθνικισμός, κατά τη διατύπωση του Αριστοτέλη Καλέντζη, χωρίς τον σοσιαλισμό είναι μονόπους, λειψός: 

“Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος”. 

του Άγγελου Δημητρίου

πηγή: ΙΔΕΑΠΟΛΙΣ

Posted on Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014 by Unknown

No comments