Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η κατακραυγή του κόσμου ενάντια στους πολιτικούς δεν ξεχωρίζει ούτε πρόσωπα ούτε κόμματα.

Έτσι, ούτε η πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Αργολίδος και γνωστό στέλεχος της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ., Μελίνα Τσιλιμίγκρα, απέφυγε την κατακραυγή καθώς ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι στιγματισμένος από την ψήφιση του Μνημονίου.

 Το βίντεο μιλάει από μόνο του!

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011 by Unknown

6 comments

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Αγαπητή Ζωή 

Είμαι Νέος, έχω όνειρα, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ! Αυτός είναι ο τίτλος της σατυρικής αφίσας της εκπομπής του  AXIS RADIO, DELTA FORCE, η οποία θα μεταδοθεί εκτάκτως σήμερα στις 9 το βράδυ. Μείνετε συντονισμένοι!

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011 by Unknown

No comments




Αντώνη Σαμαρά.
Η προγιαγιά σου αυτοκτόνησε όταν είδε τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την Αθήνα. Εσύ αυτοκτόνησες πολιτικά το 1993, όταν είδες να ξεπουλιέται η πατρίδα και η δημόσια περιουσία. Σήμερα όμως  και πάλι οι Γερμανοί ξανάρχονται και με όχημά τους τον κ. Παπανδρέου, ξαναμπαίνουν στην Ελλάδα, καταλύουν την Εθνική μας Κυριαρχία και εγκαθιστούν στο νέο τους προτεκτοράτο, τον δικό τους Έπαρχο.

Σήμερα όμως, η μοίρα το έφερε, εσύ να είσαι τυπικά ο υπ’ αριθμόν 2 πολιτικός παράγοντας του τόπου και στην ουσία ο υπ’ αριθμόν 1, δηλαδή ο επόμενος ηγέτης της χώρας και απ’ ότι φαίνεται....
στον πολιτικό ορίζοντα, αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, η μοναδική ελπίδα.

Αν εσύ, ως εκ της θέσεώς σου δεν μπορείς να το πεις ευθέως, το λέμε εμείς. Η Ελλάδα τέθηκε υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αν ο κ. Παπανδρέου, φοβούμενος για την απώλεια της εξουσίας του, δεν γύρισε από τις Βρυξέλλες να το πει, το λέμε εμείς: «Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμε».  

Αν εσύ, ως εκ της θέσεώς σου δεν μπορείς να το πεις, το λέμε εμείς. Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας εκχωρείται στους Γερμανούς.

Αν εσύ, ως εκ της θέσεώς σου δεν θέλεις να τρομάξεις τους Έλληνες, το λέμε εμείς: Μας περιμένουν τα χειρότερα. Μας περιμένει μια μακροχρόνια ελεγχόμενη εξαθλίωση, χωρίς καν να έχουμε στα χέρια μας την Εθνική μας Κυριαρχία, ώστε να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για την παραπέρα πορεία μας.

Αντώνη Σαμαρά, το αντιλαμβανόμαστε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν εγχώρια διαπλεκόμενα κρατικοδίαιτα παράσιτα «νταβατζήδες, τους είχε αποκαλέσει ο Καραμανλής» που ελέγχουν τις λαϊκές μάζες και πρέπει να κινείσαι προσεκτικά…
Αντιλαμβανόμαστε ότι πολύ θα ήθελες να μιλήσεις ανοιχτά για όλα αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ και να ενεργήσεις ανάλογα, αλλά φοβάσαι την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και την συσπείρωση των ψηφοφόρων του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να ισορροπείς στο εσωτερικό του κόμματός σου, πολλά στελέχη του οποίου, ασπάζονται την μνημονιακή άποψη της άλλης πλευράς και έλκονται από την ιδέα της συγκυβέρνησης.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι λεπτοί ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τον διεθνή παράγοντα, αλλά και με το ΕΛΚ.κ.λ.π.

Όμως, Αντώνη Σαμαρά, το αντιλαμβάνεσαι κι εσύ πιστεύουμε, ότι έρχεται λαϊκό ξέσπασμα. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα και η ξαφνική και βίαιη φτωχοποίηση των Ελλήνων θα οδηγήσει σε εκρήξεις. Ήδη ο κόσμος δεν αντέχει ούτε στη θέα των πολιτικών, όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως.  

Τώρα είναι η τελευταία σου ευκαιρία.
Τώρα που τα εγχώρια παράσιτα τα έχουν χαμένα. Τώρα που ο διεθνής παράγοντας δεν έχει κατασταλάξει. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις σε δείχνουν μπροστά. Τώρα πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία.
Αργότερα, όταν κάπως παγιωθεί η κατάσταση, θα καταστείς όμηρος των παρασίτων του παρασκηνίου και των δημοσκόπων.

Αντώνη Σαμαρά.
Ο λαός θέλει ηγέτη. Του λείπει ο Ηγέτης. Θέλει να του δείξει τον εσωτερικό και τον εξωτερικό εχθρό του. Θέλει την αξιόπιστη και όχι απαραίτητα ευχάριστη πρότασή του και κυρίως θέλει ΟΡΑΜΑ και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα νέο πολιτικό σύστημα με ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Εσύ ο ίδιος είπες, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα απέτυχε και μας οδήγησε εδώ.

Κατέβα τώρα στο λαό. Εξήγησέ του, ότι μόνο αυτός πλέον μπορεί να δώσει τις λύσεις και ζήτησε να αλλάξει τώρα αμέσως το πολιτικό σύστημα (μην περιμένεις συνταγματικές αναθεωρήσεις κομματικών ισορροπιών), ώστε να μπει ο ίδιος λαός στα κέντρα λήψεις των αποφάσεων και όχι ο κ. Ράϊχενμπαχ.  Μόνο ο λαός πλέον μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο σύγχρονος Ηγέτης, αυτό πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Εξήγησέ στο λαό ότι στο εξής θα ζήσουμε μόνο με αυτά που βγάζουμε. Εξήγησέ του ότι, είτε θα περάσουμε όλοι μαζί τώρα το σοκ, ώστε να αποκτήσουμε σύντομα και για πάντα την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, την Ελλάδα που μας πρέπει σαν ελεύθεροι και υπερήφανοι Έλληνες, είτε θα ζούμε μόνιμα εμείς και οι απόγονοί μας, μέσα σε καθεστώς ελεγχόμενης από τους ξένους (και κυρίως από τους Γερμανούς) εξαθλίωσης, μέχρι τον πλήρη εξανδραποδισμό..

Αν απαιτηθεί να κάνουμε πλήρη στάση πληρωμών, ακόμα και αν απαιτηθεί να φύγουμε από το ΕΥΡΩ, καθώς και οι πολύ δύσκολες αποφάσεις για τον περιορισμό του Κράτους που πρέπει να ληφθούν, αυτά είναι θέματα που μόνο ο ίδιος ο λαός με πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση, μπορεί να αποφασίσει. Ούτε εσύ, ούτε φυσικά τώρα πλέον ο κ. Παπανδρέου, ούτε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, ούτε κανένας άλλος «σωτήρας» μπορεί να τα επιβάλλει.

Αντώνη Σαμαρά.
Δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια. Αν δεν ενεργήσεις τώρα, σε λίγο θα σε ξεπεράσουν τα γεγονότα. 
Ή τώρα, ή ποτέ…

πηγή: citypress-gr

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Την έκπληξή του εξέφρασε με άρθρο του στο site της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, καθώς το Κ.Κ.Ε. κατηγορεί το κόμμα του ότι τους επιτέθηκε.

"Ήμουν στο γραφείο της Νεολαίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων" δηλώνει χαρακτηριστικά. Με ειρωνικό τρόπο κατακεραυνώνει την συκοφαντική επίθεση της γ.γ. του Κ.Κ.Ε. για συμμετοχή μελών του ΛΑ.Ο.Σ. στα επεισόδια, καθώς τα μέλη του κόμματος δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011 by Unknown

No comments




του Νικόλα Σεβαστάκη

Δεν ήμουν στην Αθήνα τις δυο μέρες της γενικής απεργίας. Αυτά που είδα όμως και άκουσα, αλλά ιδίως αυτά που διαβάζω εδώ και δυο μέρες σε ανακοινώσεις, καταγγελίες, κάθε λογής μηνύματα και σχολιασμούς με κάνουν να ανησυχώ. Βλέπω ας πούμε ότι το τραύμα της Μάρφιν, ενώ είχε απελευθερώσει ενδιαφέρουσες αυτοκριτικές δυνάμεις στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, δεν γέννησε μια άλλη αντίληψη συλλογικής πρακτικής. Για ένα κομμάτι της αναρχίας, η «αδιαμεσολάβητη οργή» συνοδεύεται από την ίδια ερεβώδη αδιαφορία απέναντι στις συνέπειες χάριν της επιβεβαίωσης της μοναδικής συγκρουσιακής αλήθειας (όπως την εννοούν). Ο ακραίος υποκειμενισμός εν μέσω χιλιάδων ανθρώπων λειτουργεί εντέλει ως ένα αντικοινωνικό πραξικόπημα που δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τον αγώνα εναντίον του καθεστώτος ούτε με τη διαμαρτυρία για τις πρακτικές της «εξουσιαστικής» Αριστεράς και ειδικά του ΚΚΕ. Αλλά αυτό που φοβάμαι είναι κάτι μεγαλύτερο από τον πόλεμο του μαύρου μπλοκ με το ΚΚΕ και την απολύτως ανόητη επένδυσή του με όλες τις μνήμες της ιστορίας που έφερε σε ρήξη τους δύο χώρους, όχι μόνο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, αλλά από καταβολής. 

Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ενώ ζούμε ένα νέο καθεστώς πολιτικής, οικονομικής και ηθικής βίας, ενώ βρισκόμαστε σε κρίση νομιμοποίησης της μνημονιακής αυταρχίας, ο χώρος των αντιστάσεων υφίσταται ένα ακόμα εσωτερικό σοκ. Οι δεκάδες χιλιάδες που απεργούν και βγαίνουν στο δρόμο εξαναγκάζονται σε φυγή, σε απόσυρση, σε κατάθλιψη: όχι μόνο με ευθύνη των κρατικών δυνάμεων καταστολής, αλλά και με ευθύνη όσων θέλουν να επιβάλλουν στην πολλαπλότητα τη δική τους θέαση, να κάνουν το κομμάτι τους, να παίξουν τη δική τους φαντασίωση εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα. 

 Αλλά βλέπω και κάτι άλλο: ότι απέναντι στη σημερινή κρίση που έχει, όπως λένε, μεσοπολεμικό άρωμα, ένας ορισμένος κόσμος, είτε από την ριζοσπαστική αριστερά είτε από την αναρχία, αναστηλώνει τον πραγματικό ιστορικό μεσοπόλεμο. Η θεμιτή αναλογία ή μεταφορά (κρίση των μεσαίων στρωμάτων, αίσθηση παρακμής, κρίση του κοινοβουλευτικού καθεστώτος) λειτουργεί δυστυχώς ως πραγματική ανάκληση και παράδοξη, αν όχι παράλογη, μίμηση. Οι μιμητές του ΄20 ανακαλύπτουν λ.χ., το «τάξη εναντίον τάξης» ή μιλούν για εργατικές πολιτοφυλακές και σοσιαλφασισμούς. Οι μιμητές του ΄30 ξαναζεσταίνουν τον αντιφασισμό. Ταξικές καθαρολογίες και λαϊκομετωπισμοί επανέρχονται για να ξαναδώσουν ζωή στα παλιά εσωτερικά δράματα του κινήματος και στις άλυτες διαφορές ενός αιώνα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μεγαλύτερη δύναμη της ελληνικής Αριστεράς έχει πια ολοκληρώσει την επιστροφή της στη σταλινική δεκαετία του ΄30 με επιλογές καθαγιασμού των χειρότερων στιγμών της σοβιετικής εποχής. 

 Δυστυχώς, όμως, αυτό το παιχνίδι με τα αναμνηστικά του κινήματος παίζεται σε ένα κοινωνικό τοπίο υπό διάλυση και σε μια συγκυρία ακραίας ολιγαρχικής αυτονόμησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τεχνοκρατικής και «διανοούμενης» κάστας. 

 Αλλά οι άνθρωποι που ασφυκτιούν και αναζητούν έναν ορίζοντα εξόδου κατεβαίνοντας στο δρόμο, δεν είναι αναλώσιμο υλικό σε μια παράσταση με αντικείμενο την επιβεβαίωση αριστερών ή αναρχικών ταυτοτήτων. Ο δημόσιος χώρος των αντιστάσεων δεν μπορεί να είναι αρένα και δοκιμαστήριο για το αναγκαστικό πέρασμα γραμμών και επιτελικών αποφάσεων, για τις διάφορες επαναστατικές ρήτρες, εξεγερσιακές μανιέρες ή για τους σχεδιασμούς του ενός ή άλλου υποσυνόλου. Ο δημόσιος χώρος της αντίστασης δεν μπορεί να είναι το θέατρο για την κωμωδία του «αυθόρμητου-αδιαμεσολάβητου» ή για τη πρόζα της «σιδερένιας οργάνωσης».

 Πάνω από όλα, η στιγμή που ζούμε δεν χρειάζεται την αναβάπτιση στην κουλτούρα των οδομαχιών του μεσοπολέμου ούτε τη φαντασιακή ανάκληση της Βαστίλης, της Κομμούνας και όλων των ανατρεπτικών σκηνών που επιλέγονται για να σκεπάσουν τη γύμνια του παρόντος. Είναι μια στιγμή συγκρουσιακή, αλλά με τρόπους που μένουν να επινοηθούν πέρα και έξω από τα καδρόνια και τις γροθιές, πέρα και έξω από τους αγώνες αυτοσυντήρησης και τις επιθυμίες συμβολικής υπεροχής. 


Στη νέα διάταξη της «αστικής διακυβέρνησης», καμιά ταυτότητα δεν θα διασωθεί μέσα από ενέσεις ηρωικού ή βίαιου αρχαϊσμού…

Πηγή: RedNotebook

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011 by Unknown

No comments




Με 153 το ΠΑΣΟΚ πλέον και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού το 2010 δε θα μπορούσε να κυβερνήσει. Φυσικά δεν περιμένουμε από τον άνθρωπο του "Λεφτα υπάρχουν" και τον άνθρωπο του "Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια" να τηρήσει καμία απο τις υποσχέσεις του. 

 Η πρώην υπουργός κα Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 του νομοσχεδίου αποδεικνύοντας οτι είναι κυρία με "Κ" κεφαλαίο. Πέρα όμως από την προσωπική ευαισθησία μήπως υπάρχει και κανένας άλλος λόγος καταψήφισης του? Φήμες από τους κόλπους της ίδιας της κας Κατσέλη αναφέρουν οτι προετοιμάζει από τώρα το έδαφος για υποψήφια Δήμαρχος Αθηνών το 2014. 

Το αν είναι φήμες ή αλήθεια βέβαια θα περιμένουμε αρκετά για να το μάθουμε. Πάντως η καταψήφιση του άρθρου 37 είναι ένα καλό εφόδιο για κάθε υποψήφιο. Οψόμεθα.

Πηγή: diaforetikimatia

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πατήστε πάνω στην εικόνα
Κάποιος έσπασε το καθρεφτάκι του smart της αλλά η μέρα είναι όμορφη για την βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και πως να μην είναι αφού περνάει απαρατήρητη στην Ελληνική Βουλή, ψηφίζει μνημόνια και πολυνομοσχέδια οπότε όλα καλά!

Μπράβο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που υποστηρίζουν τέτοιες υποψηφιότητες!

πηγή εικόνας: taxalia

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011 by Unknown

No comments

Ο  επίμαχος πίνακας του Ρ. βαν Μπλόμενταλ (1655)

Είναι γνωστό ότι ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας έχουν κατηγορηθεί από διάφορους "επιστήμονες" ως ομοφυλοφιλικό ζευγάρι, στην προσπάθεια που γίνεται να αμαυρώσουν την ελληνική φιλοσοφική σκέψη.    Το blog μας απαντά μέσω του ακαδημαϊκού Κων/νου Ι. Δεσποτόπουλου ο οποίος σε απάντησή του προς τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος υπονοεί κάτι παρόμοιο.

Συγκεκριμένα γράφει ο Θεοδωρόπουλος: "Όσο για το σύνηθες πορτρέτο της Ξανθίππης δεν αποκλείεται διόλου να το χρωστάμε στην ομοφυλόφιλη αντιζηλία του Πλάτωνος".


Η απάντηση του Δεσποτόπουλου κατακεραυνώνει τον "αδιάβαστο" συγγραφέα: "Ο Πλάτων απερίφραστα καταδικάζει τη λεγόμενη σε νεωτερική γλώσσα "ομοφυλοφιλία". Ιδού η αυθεντική σχετικά με την έκφρασή του (Νόμοι 838e-839a): κατά φύσιν χρήσθαι τη της παιδογονίας συνουσία, του μεν άρρενος απεχομένους μη κτείνοντας τε εκ προνοίας το των ανθρώπων γένος, μηδ' εις πέτρας τε και λίθους σπείροντας...απεχομένους δε αρούρας θηλείας πάσης, εν η μη βούλοιο αν σοι φύεσθαι το σπαρέν". Και υπάρχουν στους Νόμους και άλλα χωρία με όμοιο ηθικό νόημα. Εξάλλου, και ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Immanuel Kant εκφράζεται για τις ερωτικές σχέσεις ανδρών και γυναικών με την ίδιαν αυστηρότητα."

Καλό θα ήταν λοιπόν προτού κάποιος αναφερθεί προκλητικά εναντίον των Ελλήνων Φιλοσόφων, να έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει τα έργα τους!

πηγή:Βιβλιοδρόμιο (23/08/2008)

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011 by Unknown

No comments



γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος



Άλλη μια επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει εν μέσω οικονομικής κρίσης και ξεδιάντροπης πια παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Είναι λογικό η σκέψη πολλών να κατευθυνθεί στον ηγέτη του "Όχι" Ιωάννη Μεταξά. Ελπιδοφόρο είναι ότι φέτος θα διεξαχθούν αρκετές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε αυτόν, στον γενικότερο βίο του και στην συμβολή του στο έπος του '40. Όπως επίσης δεν αποτελεί αξιοπερίεργο το ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και εκδίδονται πολλά βιβλία αφιερωμένα σε αυτόν, γραμμένα μάλιστα με τρόπο αντικειμενικό. Καταργώντας έτσι τον αριστερό μανδύα ο οποίος κάλυπτε συνήθως μέχρι προολίγου τις όποιες αναφορές στον Ιωάννη Μεταξά και στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ο γράφων θα έχει την τιμή την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής να συντονίσει μία από τις εκδηλώσεις, τις αφιερωμένες στον εθνικό κυβερνήτη. Σε αυτήν θα αναπτυχθούν πολλές από τις πτυχές της προσωπικότητάς του και του πολυτάραχου βίου του ξεκινώντας από τις στρατηγικές του ικανότητες και την συμβολή του στην προπαρασκευή και διεξαγωγή και φτάνοντας στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τον περίεργο θανατό του. Στα πλαίσια επίσης αυτής της εκδήλωσης θα γίνει και αναφορά στις πολιτικές ιδέες του και στον χαρακτήρα ιδεολογικό και πολιτικό που είχε η 4η Αυγούστου. Ειδικά αυτή η αναφορά θεωρούμε ότι σήμερα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς μέσα σε όσα λέγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια γι' αυτόν, γίνεται μία προσπάθεια ιδεολογικής αποψιλωσής του. Προσπαθούν δηλαδή κάποιοι να τον παρουσιάσουν πιο εύπεπτα στο ευρύ κοινό, κάτι όμως που τις περισσότερες φορές δεν συνάδει με την αλήθεια. 

Ο Ιωάννης Μεταξάς είτε αρέσει αυτό σε ορισμένους είτε όχι, υπήρξε ο εκφραστής του φασισμού στην Ελλάδα. Ενός ιδιότυπου αν θέλετε φασισμού ο οποίος περιείχε πολλά χαρακτηριστικά τα οποία οφείλονται στην προσωπικότητά του και μόνο. Αλλά φασισμός ήταν, ελληνικός φασισμός και μάλιστα η εγκόλπωση η ιδεολογική αυτή του Μεταξά δεν ξεκίνησε την δεκαετία του '30 αλλά πολύ νωρίτερα. Όπως διεξοδικότερα θα αναπτυχθεί στην εκδήλωση της 26ης Οκτωβρίου, το κίνημα των επιστράτων, του οποίου δημιουργός και ηγέτης υπήρξε ο Μεταξάς, την διετία 1916-1917 περιείχε όλα όσα αργότερα απετέλεσαν ίδια των υπόλοιπων ευρωπαϊκών φασιστικών κινημάτων. Ήταν κίνημα λαϊκό, που εξέφραζε την κατώτερη αστική τάξη και τους μικροϊδιοκτήτες της περιφέρειας. Ήταν κίνημα αυταρχικό που προέβαλλε την μοναδικότητα ενός ηγέτη, αυτή του Κωνσταντίνου του στρατηλάτη και δεν είχε κανένα ηθικό ή πολιτικό πρόβλημα να προσφύγει σε βίαιες μεθόδους για την επίτευξη των σκοπών του. Φυσικά, οι πολιτικές απόψεις του Ιωάννη Μεταξά, διαμορφώθηκαν περαιτέρω και από τον εθνικό διχασμό που ακολούθησε αλλά και φυσικά από το πλήθος των καθεστώτων και κινημάτων τα οποία κυρίως την δεκαετία του '30 εμφανίσθηκαν στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση η 4η Αυγούστου δεν έπαιξε με τον φασισμό ούτε προσπάθησε να μιμηθεί κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Ήταν κι' αυτό ένα κίνημα της μεσαίας τάξης, σε αντίθεση με το μεγαλοαστισμό των τότε κοινοβουλευτικών κομμάτων και είχε μάι σαφέστατη κοινωνική πολιτική υπέρ των εργατών και των αγροτών. Είχε ακόμη χαρακτήρα στρατιωτικό γι' αυτό και το θαύμα του '40, αλλά επίσης και φυλετικό, μιας και ο Μεταξάς μιλώντας για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό ήταν ο μοναδικός πολιτικός εκφραστής, ο οποίος ενστερνίστηκε την θεωρία της αδιάλειπτης συνέχειας του ελληνισμού από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο και μετά στην σύγχρονη εποχή.

Στην εποχή μας που ακριβώς τα κοινωνικά φαινόμενα με την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και ειδικά της μεσαίας τάξης, αυτές οι ιδέες και πρακτικές δεν μπορούν να έχουν μόνο ιστοριογραφικό ενδιαφέρον. Όχι απλά γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά γιατί από την πολιτική και κοινωνική κρίση που υπάρχει στην πατρίδα μας σήμερα, δεν έχει δοθεί κάποια πειστική απάντηση και λύση εκτός από τα παιχνίδια με την επανάσταση που ονειρεύεται ότι θα κάνει η αριστερά του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011 by Unknown

No comments

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011



Την επιστολή την έστειλε στους ούννους τους βάρβαρους η αγαπημένη μου φίλη/συναγωνίστρια Μάρω που ο άντρας της αυτοκτόνησε. Σ.Λ. 

 Ε, ρε πατριώτες! Τι άλλο θα μηχανευτείτε για να σώσετε την χώρα. Μεγάλοι εθνοσωτήρες!!!!! Άγαλμα θα σας στήσουμε!!! Θα απαξιούσα να σας απευθύνω τον λόγο αν η ασυγκράτητη επιθυμία μου να δηλώσω ότι το ΧΡΕΟΣ βαραίνει στη ζυγαριά περισσότερο από τον φόβο, δεν μου κατσικωνόταν και δεν μ’ άφηνε να ησυχάσω!! Μπήκατε λοιπόν στο χωραφάκι μου και σας πρέπει μια ΔΗΛΩΣΗ. 

Ναι! Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ναι. Απ’ αυτούς τους τεμπέληδες κλπ που χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν σας χρωστώ τίποτα, γι’ αυτό και σας δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν με αγγίζει τίποτα απ’ όσα λέτε ή κάνετε. Δήλωση είναι: Δεν μ’ έχετε στο χέρι. Δεν θα υποχωρήσουν ποτέ οι ιδέες μου μπροστά στο φόβο που θέλετε να σκορπίσετε γύρω σας. Η χώρα μου θα σωθεί. Όχι επειδή το επιβάλετε εσείς. Δεν θα σας επιτρέψω να την ξεπουλήσετε ή να την διασύρετε. Το χώμα που πατάτε δεν σας αξίζει. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι ποτισμένη με αίμα. Αίμα για την ελευθερία. Ο Έλληνας για την ελευθερία του έχει δώσει τη ζωή του. Δεν λογάριασε ποτέ τις συνέπειες, σε συνθήκες χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα. 

Ναι συμφωνώ ότι έχουμε πόλεμο. Διαφωνώ ως προς το θέμα του εχθρού. Και θύματα έχουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο. Και σήμερα χύνεται αίμα. Αίμα δικό μας, που βάφει τα δικά σας χέρια. Κι όσο κι αν αποστρέφετε το βλέμμα είναι γεγονός. Και είναι άδικο. Δολοφονήσατε τον σύντροφο της ζωής μου και πατέρα του παιδιού μου. Τον πήρατε από κοντά μας με βίαιο τρόπο. 

Σας δηλώνω λοιπόν ότι δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω (τι πιο πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή). Έχω δίκιο κι είστε άδικοι. Δεν θα γίνει το δικό σας. Ο εμπαιγμός είναι που θα σας διαλύσει. Τέλειωσε η εποχή σας, που το άδικο ήταν σωστό και επικρατούσε. Πάρτε το χαμπάρι. Τέλος εποχής.

 Κι επειδή μου έχει κατσικωθεί κλείνω με Καζαντζάκη.. «δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι ελεύθερος». 

 Αλιφραγκή Μαρία του Νικολάου Δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

πηγή: Activistika

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011 by Unknown

No comments



Η νέα πολιτική οργάνωση του "Εθνικοπατριωτικού Χώρου" έχει όνομα: Εθνικό Μέτωπο. Στην εκπομπή "Propaganda" του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου στο Axis Radio, ο γραμματέας του κινήματος, Μάνος Κώνστας παρουσίασε την προσπάθεια για ένα ακηδεμόνευτο εθνικιστικό κίνημα.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε το καλοκαίρι με την πρωτοβουλία παλιών Εθνικιστών, απογοητευμένοι από την παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. και της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να αναδείξουν μια εναλλακτική πρόταση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη συνέντευξη του γραμματέα του Εθνικού Μετώπου στον Ελεύθερο Κόσμο εδώ


Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011


Αυτό ήταν το δώρο στον Kirilenko από τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την υπογραφή του στην ομάδα. Ο Ρώσος NBAer δεν είναι τυχαίο ότι έχει το παρατσούκλι "AK-47" από τα αρχικά του ονοματεπωνύμου του.

Τι άλλο θα δούμε..

Posted on Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011


Το είδωλο πολλών οπαδών του ΠΑ.Ο.Κ. για την μαχητικότητα και τον τσαμπουκά του, δηλώνει ευθαρσώς την ιδεολογική του ταυτότητα ακόμη μια φορά με μια μικρή διαφορά. Ούτε λίγο ούτε πολύ ομολογεί ότι είναι αριστερός στις απόψεις αλλά στη ζωή του εφαρμόζει πλήρως το καταναλωτικό πρότυπο κάθε αστού.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο PAOK webtv δηλώνει πως: Είμαι αριστερός, αλλά φοράω τζιν Dolce Gabbana! Όμως η γυναίκα μου τα επιβάλλει, εμένα δε με ενδιαφέρουν οι μάρκες, αλλά αυτή μου τα αγοράζει και αυτά φοράω. Αυτή είναι η ιδεολογία μου, όταν πάω στο χωριό μου, μπορώ να είναι πολύ απλός, δεν θέλω τίποτα πάνω μου".

Άλλος ένας επαναστάτης του γλυκού νερού. Πουλάει όπως και να το κάνουμε!

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011 by Unknown

No comments

πατήστε την εικόνα για να μπείτε στο site του ραδιοφώνου


Απ την πρώτη στιγμή σας είχαμε ενημερώσει για το ξεκίνημα ενός νέου διαδικτυακού ραδιοφώνου, το οποίο "λέει δυνατά αυτό που ψιθυρίζεις". Το AXIS RADIO με ουσιαστικό τρόπο και πολλές εκπομπές φιλοδοξεί να γίνει ο πόλος της εναλλακτικής μας ενημέρωσης και διασκέδασης σε μια εποχή κατήφειας  και εθνικού διασυρμού.

Σημ: Η ενημέρωση που κάνουμε για σημαντικές δράσεις και προσπάθειες ατόμων για την αναβάθμιση του αγώνα μας για την πατρίδα μας από κάποιους παρεξηγούνται. Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι εμείς δεν διαφημίζουμε για την κονόμα, αλλά για την Ελλάδα!

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011 by Unknown

No comments

Ποιο είναι το τσολιαδάκι;
Αυτοί που κυβερνούν τον τόπο συνήθως ακούνε τα εξ αμάξης. Στα παιδικά τους χρόνια κάποιοι μεγάλωσαν με τα ιδανικά της Πατρίδας, γευόμενοι λίγη απ' την αντρειοσύνη των παλιών πολεμιστών του 1821. Ποιος ηγέτης της Ελλάδας στα νιάτα του είχε ντυθεί τσολιάς;

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011 by Unknown

5 comments


Μετά από πολλά χρόνια η καθιερωμένη εκδήλωση μπροστά στην λέσχη Αξιωματικών, στην πλατεία Παύλου Μελά, δεν θα γίνει όπως αναμενόταν. Η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. αποφάσισε να προβάλει στα γραφεία της την "απαγορευμένη" ταινία "Παύλος Μελάς" με εισαγωγική τοποθέτηση του Χρήστου Γούδη, ο οποίος έγραψε και ανάλογο βιβλίο για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Οι κακιές γλώσσες σχολιάζουν πως η ΝΕ.Ο.Σ. δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον ανοικτές εκδηλώσεις αφού όπως έδειξαν και οι προηγούμενες εκδηλώσεις του Ίωνα Δραγούμη και του Παύλου Μελά η προσέλευση ήταν χαμηλότερη από προηγούμενα χρόνια. Ο "χώρος" σε νέες εσωτερικές περιπέτειες; 

 

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011 by Unknown

No comments

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011




Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Καρατζαφέρης, ανακάλυψε χθες ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου της Γερμανίας επηρεάζονται "από το ναζιστικό... DNA του παππού του", όπως είπε (επιδεικνύει μια μανία με τη γενετική) και πληροφόρησε τους τηλεθεατές ότι η Ρωσία μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και να το εκμεταλλευτούμε αυτό μέχρι τις 23 Οκτωβρίου!!

Επειδή η Ρωσία χρεοκόπησε προ όχι πολλών ετών με χρέος κάτω των 100 δις ευρώ, το δε ελληνικό χρέος ήδη ξεπέρασε τα 350 δις ευρώ, ζητάμε από τον κ. Καρατζαφέρη να μας πληροφορήσει ποιός ακριβώς ήταν ο υψηλός αξιωματούχος της φίλης χώρας που τον "ενημέρωσε" ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει την Ελλάδα με ποσά της τάξης των 220 δις ευρώ, σαν κι αυτά δηλαδή που διέθεσαν ως τώρα οι εταίροι μας στην ΕΕ.

Η ανευθυνότητα και η έλλειψη σοβαρότητας των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά, είναι, μαζί με την ανικανότητα της κυβέρνησης και το λαϊκισμό της ΝΔ, μια ακόμα βασική αιτία της ανυποληψίας στην οποία έχει δυστυχώς περιπέσει διεθνώς η πατρίδα».

Posted on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2011 by Unknown

2 comments

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011



Πρόβα κουστουμιού υπουργού Οικονομικών έκανε απόψε για πολλούς ο στενός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στα τηλεοπτικά μέσα προκειμένου να υπερασπιστεί το φιλόδοξο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά στο κόμμα του χάνουν καθημερινά πόντους.

Τόσο ο Νότης Μηταράκης όσο και ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν φαίνεται ότι μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους μια κατεστραμμένη οικονομία ενώ στις εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από φόβο και απειρία, με τον Μηταράκη να προσπαθεί να ξεφύγει προς τα πάνω αλλά να μην πείθει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Λαζαρίδη απόψε άφρισαν!

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011


Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011 by Unknown

No comments

Στάση πληρωμών στη ΝΔ

Αυτά που λέγαμε από τον Ιούνιο, τα δημοσιεύει το Έθνος!



"Ο πρώτος δημόσιος οργανισμός, που έχει -εδώ και καιρό- προχωρήσει σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών δεν είναι κάποια ΔΕΚΟ ή κάποιος άλλος φορέας. Πρόκειται για τη ΝΔ, η οποία απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι. Το συνολικό χρέος του κόμματος φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων "έρχεται" από το παρελθόν. Από την περίοδο ουσιαστικά των εκλογών του 1993.

Οι προκάτοχοι του κ. Σαμαρά δεν κατόρθωσαν να λύσουν το πρόβλημα, και κατέφυγαν στην πάγια μέθοδο του δανεισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έχει ήδη λάβει κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2015, ενώ τα δάνεια σε τράπεζες δεν είναι αμελητέα. Ο Μ. Εβερτ έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια στο "τιμόνι", ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής, παρά το ότι ήταν ο μακροβιότερος και είχε τον χρόνο να μειώσει -αν μην τι άλλο- το έλλειμμα, εν τούτοις δεν φαίνεται να ασχολήθηκε ιδιαίτερα... Οι συνεργάτες τους, τότε που "λεφτά υπήρχαν" , κάλυπταν τις ανάγκες μέσω του δανεισμού και μέσω της προ-είσπραξης κρατικών επιχορηγήσεων μελλοντικών ετών.

Σήμερα, στο μοντέρνο (και σίγουρα πιο ακριβό από το νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης) κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, όπου σχετικά πρόσφατα μετ-εγκαταστάθηκε η κεντρική διοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον πολλά και μεγάλα και αφορούν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του κόμματος.

Το καμπανάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περασμένο Πάσχα υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις του αδιέξοδου. Οι πληρωμές των υπαλλήλων άρχισαν να καθυστερούν και το καλοκαίρι, οι 250 εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες. Στα τέλη Αυγούστου, υπήρξε μια "ανάσα", καθώς καταβλήθηκαν τα περισσότερα από τα δεδουλευμένα. Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, όμως, αυτό ήταν απλώς μια παρένθεση, καθώς τώρα δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Σεπτεμβρίου.

Πιο άσχημη είναι η κατάσταση με τους προμηθευτές αναλώσιμων και άλλων υλικών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν περισσότερους από τρεις μήνες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα σημαντικά έχουν καταγραφεί και στην πληρωμή των τριών βασικών κτιρίων που μισθώνει η ΝΔ: Στη Λ. Συγγρού, στη Ρηγίλλης και στη Λ. Μεσογείων, όπου στεγάζεται η ΟΝΝΕΔ.

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Θ. Σκορδάς, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα οικονομικά, ζητεί από όλους να κάνουν υπομονή, χωρίς ωστόσο και ο ίδιος να γνωρίζει πώς και πότε θα υπάρξει λύση. Εχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, έκανε ένα μικρό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά, όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη, αυτά ήταν "σταγόνα στον ωκεανό" σε ό,τι αφορά τη μείωση κόστους, καθώς στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ έχουν προστεθεί εξω-κοινοβουλευτικά πρόσωπα ως σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν επαγγελματική συνεργασία με τη ΝΔ και ως εκ τούτου αμείβονται από το κόμμα.

Την ίδια στιγμή που οι περικοπές δεν αποδίδουν, οι τράπεζες (ως γνωστόν) είναι ιδιαίτερα φειδωλές στα δάνεια, ενώ και η οικονομική εξόρμηση που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου, δεν έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα καθώς οι βουλευτές που έχουν αναλάβει τη διανομή των σχετικών κουπονιών δεν έχουν συναντήσει θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες, κάτι που δεν αφορά μόνον τη ΝΔ αλλά το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της χώρας. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών δε, τρομάζει εκείνους που γνωρίζουν καλά την οικονομική κατάσταση του κόμματος και τις ανάγκες που θα προκύψουν για την πραγματοποίηση της καμπάνιας.

Λύση με... δείπνα

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος προφανώς δεν ευθύνεται για το σύνολο των χρεών του κόμματος, είναι απόλυτα ενήμερος για την κατάσταση και αναζητά τρόπους για την κάλυψη, έστω των τρεχουσών αναγκών για τη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημ. Αβραμόπουλος, είχε προτείνει κατά το παρελθόν τη διεξαγωγή -κατά το αμερικανικό πρότυπο- δείπνων με τη συμμετοχή του ίδιου, του κ. Στ. Δήμα και του κ. Σαμαρά, στα οποία όσοι προσέρχονται θα καταβάλλουν ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο πόσο για την ενίσχυση του κόμματος.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά θα υλοποιηθεί με την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης, εντάσσεται και η υποβολή αιτήματος για στήριξη του κόμματος από τους Ελληνες του εξωτερικού. Σχετική πρωτοβουλία, δεν αποκλείεται μάλιστα να αναλάβει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τη συνεργασία των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΠΑΣΟΚ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 5,4 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 19,8 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών-μελών-φίλων 2,9 εκατ. ευρώ. Αναλήψεις δανείων 40,6 εκατ. ευρώ.
ΝΔ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 4,2 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 15 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών -μελών-φίλων 2,8 εκατ. ευρώ. Διαφορά ανάληψης & εξόφλησης δανείων 24,9 εκατ. ευρώ.

ΚΚΕ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις του 1,3 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 4,6 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών- μελών-φίλων 5,7 εκατ. ευρώ. Αναλήψεις δανείων 5 εκατ. ευρώ.

ΛΑΟΣ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις του 1,089 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 3,9 εκατ. ευρώ. Καταθέσεις 980.000 ευρώ. Εισφορές μελών-βουλευτών 156.566 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 972.624 ευρώ. Το 2010 ήταν 3,5 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών-μελών-φίλων 475.292 ευρώ. Αναλήψεις δανείων 5,3 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 450.155 ευρώ. Το 2010 ήταν 1,7 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών- μελών-φίλων 78.557 ευρώ. Αναλήψεις δανείων μηδέν.

Γιάννης Σαραντάκος

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011 by Unknown

No comments

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011




Αναλάβετε να συντάξετε εντός τριών μηνών το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΛΑΟΣ. Τι σημαίνει αυτή η κίνηση; Συνδέεται με τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός σας;

Ανέλαβα να συντονίσω την εργασία των κομματικών οργάνων, της κοινοβουλευτικής ομάδας και ειδικών επιστημόνων ώστε να καταρτισθούν οι άξονες κυβερνητικής δράσης του ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ, με την στήριξη των πολιτών, εξελίσσεται σε έναν σημαντικό πολιτικό πόλο και σε ελπίδα για μία εθνική ανασυγκρότηση. Είναι ουσιώδες οι πολίτες να γνωρίζουν τους άξονες της κυβερνητικής μας δράσης, τι θέλουμε να κάνουμε, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Αλλά και εμείς οι ίδιοι ανατροφοδοτούμαστε μέσα από αυτήν την διαλεκτική διαδικασία, εξελισσόμαστε, γινόμαστε κάτι αντικειμενικά σημαντικότερο από αυτό που είμαστε μέχρι χθες.

Φιλοδοξείτε να κυβερνήσετε τη χώρα όπως είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τη Θεσσαλονίκη ή προετοιμάζεστε για τη συμμετοχή σας σε μία κυβέρνηση Συμμαχίας;

Θέλουμε να πείσουμε για την ισχυρότερη δυνατή εντολή, θέλουμε να πείσουμε για το ότι η σημαντική ενίσχυση του ΛΑΟΣ αποτελεί ελπίδα για την εθνική ανασυγκρότηση. Υπό οιονδήποτε πολιτική εκδοχή όμως, ο ΛΑΟΣ θα έχει ενεργότερο και κρισιμότερο ρόλο να διαδραματίσει. Είτε με την ενίσχυσή του είτε με την συμμετοχή του, ο ρόλος του ΛΑΟΣ θα επηρεάζει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεδομένου ότι κοντινότερος σύμμαχος του ΛΑΟΣ είναι η ΝΔ θα λέγατε «ναι» σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ μετεκλογικά;

Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε για την δική μας θέση, τις δικές μας αξίες, το δικό μας πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, την εντολή θα την δώσει το εκλογικό σώμα. Αν όμως, όπως δείχνουν μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν πρώτοι, χωρίς να έχουν λάβει αυτοδυναμία, τότε η εκτίμησή μας είναι ότι αυτά τα δύο κόμματα θα πρέπει να συνεργαστούν.

Μήπως αυτό το πρόγραμμα συνιστά τον «σπόρο» για την επανένωση ή την επανίδρυση της κεντροδεξιάς;

Το πρόγραμμα θα αποτελεί την θέση μας για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ασκηθούν οι κυβερνητικές δράσεις. Στο νού μας δεν έχουμε την δημιουργία μίας παραταξιακής προτάσεως, αν και είναι προφανές ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική πρόταση επηρεάζεται και ενσωματώνει τα ιδεολογικά προτάγματα του κάθε φορέα και την διαμορφώνει. Η αλήθεια είναι όμως ότι η δράση του ΛΑΟΣ έχει μετακινήσει το ιδεολογικό κέντρο βάρους προς ορθολογικότερες και πατριωτικότερες θέσεις, προς θέσεις που με καθαρό τρόπο υπερασπίζονται την ελευθερία. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό.

Κύριε Βορίδη τι νέα στοιχεία θα έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα συντάξετε; Μέχρι τώρα η «ατζέντα» του ΛΑΟΣ είχε την σφραγίδα μίας ακραιφνούς δεξιάς πολιτικής με θεματολογία όπως η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση και τα εθνικά θέματα. Στοχεύετε και στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου;

Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, η σθεναρή στάση στην εξωτερική πολιτική δεν αφορούν προφανώς μόνο τους δεξιούς ψηφοφόρους. Αφορούν πλέον στο σύνολο της κοινωνίας, είναι καθολικά αιτήματα που τα έχουν αγκαλιάσει όλοι πλην των ηγετών των κομμουνιστικών κομμάτων και των ιδεολόγων της παγκοσμιοποίησης, δεξιάς και αριστερής. Το νέο όμως θα συνίσταται κυρίως στην ανάδειξη μιας συγκροτημένης, ολοκληρωμένης κυβερνητικής φυσιογνωμίας που θα θέτει άξονες δράσης για τα δημόσια οικονομικά, τον τουρισμό, την γεωργία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ναυτιλία, την υγεία, τον αθλητισμό. Άρα θα είναι η θέση του ΛΑΟΣ και η πρότασή του, η οποία δεν απευθύνεται στον μεσαίο χώρο ή στον δεξιό χώρο ή στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κήρυξε εκλογική ετοιμότητα. Που βασίζετε την πεποίθηση σας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών;

Στην αστάθεια του πολιτικού συστήματος, στην τεράστια κοινωνική ένταση, στην ισχυρή πίεση που δέχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει σαφές προβάδισμα. Ωστόσο το κόμμα σας πολλές φορές έχει διαβλέψει ότι δεν θα βγει αυτοδύναμη. Γιατί;

Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση των δύο κομμάτων που διαχειρίστηκαν τα πράγματα μέχρι σήμερα. Στην τελευταία μέτρηση της G.P.O., χάνει 6 μονάδες το ΠΑΣΟΚ, κερδίζει μισή μονάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, μισή μονάδα το ΚΚΕ, περίπου δύο μονάδες ο ΛΑΟΣ και χάνει μισή μονάδα η ΝΔ. Αυτό φανερώνει την βαθιά κρίση του δικομματισμού αλλά και τον μακρύ δρόμο που έχουν να διανύσουν τα άλλα κόμματα μέχρι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.

Η ΝΔ από την πλευρά της προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία ρίχνοντας το μπαλάκι σε όσα κόμματα αποκαλεί «κυβερνητικά εξαπτέρυγα»…

Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν ούτε καν τα ίδια τα κόμματα που τις αναδεικνύουν. Είναι ώρα να σκεφτούμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, να σκεφτούμε συνθετικά και όχι διαιρετικά, να μοχθήσουμε για την παραγωγή σκέψεων και θέσεων. Οι ατάκες και οι εξυπναδούλες όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά αντίθετα κουράζουν πια. Κουράζουν πολύ.

Στην «επανίδρυση» της κεντροδεξιάς που περιγράφετε μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Κώστας Καραμανλής; Σε ποια περίπτωση και σε ποιο ρόλο θα βλέπατε cοme back του πρώην πρωθυπουργού;

Σε περίπτωση αποτυχίας του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανασυγκρότησης του τόπου, είναι ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να διεκδικήσει έναν ρόλο συνθετικό, όχι πια παραταξιακό, έναν ρόλο που θα υπερβαίνει την παράταξή του και θα απευθύνεται στο εθνικό συλλογικό.

συνέντευξη στη REAL NEWS

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011




Ενεργό μέλος του Ναζιστικού κόμματος Σουηδίας παρουσιάζεται πως ήταν ο ιδρυτής του κολοσσού ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου σε βιβλίο Σουηδέζας δημοσιογράφου. Σε γράμματα του αναφέρεται στην προσπάθειά του να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερους Σουηδούς στο κίνημα ενώ φαίνεται πως είχε και πολιτική θέση μέσα στο κόμμα. Ήδη από το 1943 τα αρχεία της ασφάλειας τον είχαν φακελωμένο ως Ναζιστή

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα του Ingvar Kamprad σε τέτοιες ιστορίες καθώς παλαιότερα είχε κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούσε το εθνικιστικό κόμμα New Swedish Movement με τον ίδιο να εξηγεί ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν!

Κάποιοι στη Σουηδία ζητούν το μποϋκοτάζ των καταστημάτων ΙΚΕΑ ενώ ζητούν την δημόσια απολογία του αμετανόητου, 85 χρονών τώρα, Ingvar Kamprad!

πηγή: Aftonbladet

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011 by Unknown

No comments



Έτσι χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του από την πρώτη γραμμή των ειδήσεων καθώς βγαίνει σε κεντρικά δελτία και ρεζιλεύει την παράταξη όπως λένε.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό καθώς χρεώνεται τόσο τις Δεκεμβριανές νύχτες του 2008 με την Αθήνα να καίγεται όσο και τις νομιμοποιήσεις μεταναστών! Μάλιστα, παρότι εμφανίζεται ως αγγελιοφόρος του Καραμανλή, οι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το αρνούνται πεισματικά και σημειώνουν με νόημα πως ο Καραμανλής δεν θα γίνει η σανίδα σωτηρίας για κανέναν!

Βέβαια σε ένα κόμμα που μπορεί ο καθένας να κάνει ο,τι θέλει, είναι λογικό να επιπλέουν τέτοιοι πολιτικοί!

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011 by Unknown

No comments


της Λώρης Κέζα

Δεν θα μιλήσουμε για τους κατοίκους των Εξαρχείων, αυτούς που κοιμούνται αναπνέοντας μυρωδιά από καμένο πλαστικό. Θα προσπεράσουμε τα έξοδα στα οποία υποχρεώνονται κάθε φορά που ξηλώνεται η πρόσοψη της πολυκατοικίας τους _«κάθε φορά» δηλαδή κάθε εβδομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε τους μόνιμους κατοίκους της γειτονιάς ως βιτσιόζους που επέλεξαν σπίτι στο πεδίο των μαχών. Τα Εξάρχεια έζησαν άλλη μια φρικτή, εμπόλεμη βραδιά. Το Σάββατο η περιοχή καιγόταν ως τα ξημερώματα. Η αγέλη που προκαλεί τις ζημιές το έχει κάνει πρόγραμμα: το κάψιμο των κάδων είναι η κορύφωση ενός τρόπου διασκέδασης. Οι πρόγονοί τους έσπαγαν πιάτα στα μπουζούκια, οι ίδιοι καίνε κάδους στα Εξάρχεια. Ας μην καμωνόμαστε ότι οι δυο τρόποι εκτόνωσης έχουν ιδεολογικό διαχωρισμό. Είναι δυο διαφορετικοί τρόποι επίδειξης μαγκιάς, τίποτε παραπάνω. Η ακραία έκφραση καταπιεσμένων που δεν μπορούν να αρθρώσουν ορθό λόγο.

 Το πρόβλημα με τους ταραξίες που εκδηλώνουν την οργή τους στα Εξάρχεια είναι ότι έχουν λειτουργήσει κατασταλτικά στη λογική. Ουδείς πλέον διαμαρτύρεται. Θεωρείται φυσικό για τους θαμώνες της πλατείας και για τους περίοικους να κυκλοφορούν ανάμεσα στα αποκαΐδια. Η αλήθεια είναι ότι είναι επιφυλακτικοί με την επέμβαση των αρχών. Τέτοιες πολιτικές καταλήγουν εξόχως βίαιες. Υπάρχει εμπειρία, επί των ημερών Προκόπη Παυλόπουλου: κλούβες παντού, αδικαιολόγητοι έλεγχοι, προσαγωγές άνευ λόγου, κι ένα συνεχές τσίτωμα νεύρων. Η τακτική του κ. Χρήστου Παπουτσή είναι διαφορετική, δοκιμασμένη στο παρελθόν. Φυλάσσονται τα όρια των Εξαρχείων ώστε να μην φύγει καμία μολότοφ προς τα έξω. Είπαμε, δεν θα μιλήσουμε για τους κατοίκους που ανέχονται την καθημερινή βαρβαρότητα. Θα μιλήσουμε για όσους είναι έξω από τα σύνορα. Δεν αρκεί να τίθενται οι ταραξίες σε γεωγραφικό περιορισμό. Είναι όμως τόσο, μα τόσο εύκολο να αποδράσουν.

 Δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Παπουτσής περιφρονεί τη φωτιά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Σάββατο οι κουκουλοφόροι επιχειρούσαν ανενόχλητοι ως τα ξημερώματα χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη. Καλύτερα βέβαια γιατί το πιο πιθανό θα ήταν να συλληφθεί κάποιος που πήγε στην πλατεία απλά να πιει το ποτό του. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Παπουτσής έχει ένα ευρύτερο πλάνο για την αποκατάσταση της ειρήνης. Να επισημάνουμε όμως ότι είναι τόσο, μα τόσο εύκολο να επεκταθούν οι επιθέσεις έξω από τα Εξάρχεια εκεί όπου οι κάτοικοι δεν είναι ούτε εναλλακτικοί ούτε ανεκτικοί.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011






του Νίκου Χιδίρογλου

Το "Ανήκομεν εις την Δύσιν" δεν αμφισβητήθηκε πρόσφατα ως δόγμα. Οι πρώτες φωνές για την αναθεώρηση του απαρχαιωμένου γεωπολιτικού δόγματος που διέπει την εξωτερική μας πολιτική, ακούστηκαν μετά την κατάρρευση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όμως, χαρακτηρίστηκαν "ακραίες" και "οπορτουνιστικές" με τη συνδρομή του συστημικού Τύπου και λοιδορήθηκαν. Ο διάλογος συνεχίστηκε, χωρίς να μπορέσουν οι υπέρμαχοι της απεμπλοκής από το άρμα των συμφερόντων που διέπουν την πολιτική της Δύσης, να επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Χάθηκαν έτσι πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, λόγω των χρόνιων ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων των ανθρώπων που πήραν κατά καιρούς το πηδάλιο της χώρας στα χέρια τους.

Σήμερα, προτάσσει παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη, αναθεώρησης του στρατηγικού δόγματος της χώρας, η οποία διοικείται από ανδρείκελα των κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, άτομα-θιασώτες της ολοκληρωτικής υφής παγκόσμιας διακυβέρνησης, που επιχειρούν με βάναυσο τρόπο τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας. Όμως, με τα προσχήματα να μην τηρούνται πλέον, η πρόσδεσή μας στο άρμα των μηχανισμών που "ελέγχουν" το πολιτικό σκηνικό στη Δύση, είναι απόλυτη, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική μας πολιτική, θα πρέπει να έχει "επαναστατικά" χαρακτηριστικά. Απλά, λάβετε υπόψη σας ότι ο νυν ΥΠΕΞ της Ελλάδας, είναι ένας εκ των συντακτών του εθνοκτόνου Σχεδίου Ανάν και ότι προ μερικών εβδομάδων εξέδωσε ανακοίνωση, επιχαίροντας για τη...σύλληψη (!) του Σέρβου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς! Πολιτικά διαπιστευτήρια στην Ουάσινγκτον, αλλά και μια τρομακτική για τους πατριώτες οπτική των εθνικών μας πραγμάτων, γνωστή και ως "εθνομηδενισμός".

Οι Πληγές

Η ιστορική ανασκόπηση του τι ακολούθησε στην Ελλάδα, μετά τη λήξη του συμμοριτοπόλεμου, είναι μάλλον άχρηστη στην παρούσα φάση, καθώς τα γεγονότα είναι γνωστά. Αρκεί να πούμε ότι το πέρασμα της χώρας μας στο δυτικό στρατόπεδο και η σταδιακή αλλά δυστυχώς ολοκληρωτική μας ενσωμάτωση σε αυτό που σήμερα αποκαλείται "ευρωατλαντικές δομές", καθυπόταξε την πολιτική μας στις επιταγές της Ουάσινγκτον, του ΝΑΤΟ και αργότερα της ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. Σκόπιμο όμως θα ήταν να υπογραμμιστεί εδώ το ότι η αστική ελίτ της χώρας μας, έφτασε στο αίσχιστο σημείο στη διάρκεια της δεκαετίας του '50, να κρατήσει αποαστάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να υπονομεύσει ανοικτά τον ηρωικό απελευθερωτικό και αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, υποκύπτοντας στην "ανάγκη" να μην διαταραχθούν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των "συμμάχων" μας της Δύσης (καθώς αυτή τρόμαζε με την προοπτική της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα). Και ιδού το αποτέλεσμα...

Το εθνικό υποτάχθηκε λοιπόν στο διεθνές (όχι μόνο στην περίπτωση του Κυπριακού), το οποίο βέβαια, στους καιρούς μας έγινε "διεθνιστικό". Ο μπολσεβικισμός, τα τελευταία 20 χρόνια έβαλε κοστούμι και προσπάθησε να καταλάβει τους πάντες, μέσω των χρηματαγορών. Και όποιος δεν υπακούει, "πατάσσεται" από πανίσχυρους εξωθεσμικούς μηχανισμούς. Εμπρησμοί δασικών εκτάσεων, πρόκληση ταραχών σε συνεργασία με χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ και αριστερίστικες οργανώσεις, "πορτοκαλί" επαναστάσεις και υποκινούμενες αιματηρές εξεγέρσεις, αεροπλάνα που πέφτουν με αποτέλεσμα το θάνατο Ευρωπαίων πολιτικών που αντιστέκονται, υποκλοπές επικοινωνιών, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις εφαρμοζόμενες μεθόδους. Το "σύστημα" δεν έχει ούτε αναστολές ούτε όρια, δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, ενώ ο ισοπεδωτικός μηδενισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του. Κυρίες και κύριοι, η Δύση!

Μια ενδιαφέρουσα Στάση αλλά και "Στάση"

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, υπέστη στις εκλογές του 2009 βαριά ήττα. Η επιλογή της να αναδιατάξει τις γεωπολιτικές προτεραιότητες της χώρας και να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση, με στροφή προς τη Ρωσία και σε μικρότερο βαθμό προς την Κίνα (στροφή η οποία σε τελική ανάλυση δεν αναστάτωνε τις αμυντικές υποδομές του ΝΑΤΟ), προκάλεσε πανικό στην Ουάσινγκτον και ενεργοποίησε πρακτορίστικους μηχανισμούς κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα, απειλούσε τους σχεδιασμούς του διεθνούς ενεργειακού λόμπι και επιχειρούσε να αναδιατάξει τον χάρτη, προς όφελός της και αυτό, παρά την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ! Η Μόσχα πατούσε ξανά πόδι με τη βοήθεια της Ελλάδας στα Βαλκάνια, λίγα χρόνια μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, απειλώντας μάλιστα τα συμφέροντα των Τεξανών πετρελαιάδων! Και όχι μόνο αυτό: τα πλοία του ρωσικού στόλου ξαναφάνηκαν στο Αιγαίο, ενώ οι επαφές της Αθήνας με το Πεκίνο έφεραν αποτέλεσμα και οι Κινέζοι "άνοιξαν" την αγορά της Ευρώπης, αποκτώντας βάση στον Πειραιά! Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είχε βγάλει τους Αμερικανούς από τα ρούχα τους. Φυσικά, η Ουάσινγκτον αλλά και το Λονδίνο, δεν είχαν ξεχάσει το "σιγοντάρισμα" από τον Έλληνα πρωθυπουργό στον αείμνηστο Τάσσο Παπάδόπουλο και το ΟΧΙ, στη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν.

Είχε προηγηθεί μια απόπειρα επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων και την άσκηση πίεσης στη Δύση, μέσω της αγοράς ρωσικών οπλικών συστημάτων, τα οποία τρόπον τινά παροπλίστηκαν μετά την παραλαβή τους. Οι S-300, είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και οι άνθρωποί της πάντως, με ΥΠΕΞ των Γιώργο Παπανδρέου, δεν έκρυψαν ποτέ τις "προτιμήσεις" τους για την αστερόεσσα, αλλά και την αποστροφή τους σε ο,τιδήποτε είχε ρωσική προέλευση. Ακόμα και στις εκλογικές περιφέρειες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα επιμελητήρια έλαβαν σε κάποιες περιπτώσεις "σαφείς" εντολές να "κόψουν" τα παρεδώσε με Ρώσους επιχειρηματίες, ακόμα κι αν αυτό ζημίωνε τις τοπικές οικονομίες.

Η Πατρίδα ζημιώθηκε πολύ σε δυο χρόνια μέσα...
Η απόπειρα του Κώστα Καραμανλή να απεμπλέξει τη χώρα μας από τον εναγκαλισμό της με το δυτικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, έβαλε την Ελλάδα στο στόχαστρο "μηχανισμών". Στις εκλογές του 2009, ο Κώστας Καραμανλής, χωρίς να καταγγείλει κανέναν και αποδεχόμενος το μοιραίο, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την παροιμιώδη ανικανότητα αλλά και δειλία των περισσότερων υπουργών του (αν δείτε τα ονόματα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του 2004, θα φρίξετε!), οι οποίοι προέτασσαν πάντα τα νεοφιλελεύθερα αντανακλαστικά τους, αποσύρθηκε στη Ραφήνα. Χρεώνεται ότι δεν άσκησε ποτέ έλεγχο στα πεπραγμένα των υπουργών του, αφήνοντάς τους στην ουσία ασύδοτους (όπως άφησε και τον μη προερχόμενο από την Δεξιά Θοδωρή Ρουσόπουλο) ή υπό την εποπτεία του Γιάννη Αγγέλου. Ακόμα και σήμερα όμως, συνεχίζει να σιωπά, αρνούμενος να ρίξει φως στα όσα συνέβησαν.

Όσον αφορά όμως τα όσα απίθανα είπε προεκλογικά για τους ελληνορωσικούς αγωγούς στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, καταστρέφοντας στην ουσία ένα σημαντικό οικονομικό project, που θα καθιστούσε τη χώρα μας πρωτεργάτη στη διεθνή ενεργειακή αγορά και θα έφερνε πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, αυτά αναιρούν τη σαθρή επιχειρηματολογία όσων τον στήριξαν οπορτουνιστικά στην κάλπη.  Ήξεραν, αλλά δελεάστηκαν από τη ρήση "λεφτά υπάρχουν", προτάσσοντας το χρήμα έναντι του εθνικού συμφέροντος. Το είχαν κάνει άλλωστε πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι και μετά τα Ίμια αλλά και μετά τη δωσιλογική παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους δημίους του. Τα εθνικά αντανακλαστικά πολλών έχουν "χαλαρώσει", ενώ η οικονομία (και για την ακρίβεια η φιλαργυρία, για να μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλό μας), έχει προταχθεί ως η μέγιστη προτεραιότητα. Το ψευτοδίλημμα "βούτυρο ή κανόνια" που ακούστηκε στη διάρκεια του '90, είναι χαρακτηριστικό της αρρωστημένης λογικής που επικράτησε.

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2010 και η συνάντησή του με τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιούργησε ακόμα περισσότερες επιπλοκές στις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα. Οι Ρώσοι, περίμεναν ελληνική έκκληση για βοήθεια και είχαν κάνει, σύμφωνα με Ρώσους διπλωμάτες τους λογαριασμούς τους, έχοντας μάλιστα ετοιμάσει να ζητήσουν ανταλλάγμα συγκεκριμένα πράγματα. Φευ! Αιφνιδιάστηκαν, από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε τις...συμβουλές τους (!) για την αντιμετώπιση της κρίσης, για να εισπράξει την ειρωνική προτροπή του Ρώσου Προέδρου για προσφυγή της Αθήνας στο ΔΝΤ! Πλέον, οι Ρώσοι διπλωμάτες αποκαλούν τον Γ. Παπανδρέου Έλληνα Τιμοσένκο...

Ανήκουμε στη Δύση;

Το ερώτημα από μόνο του, είναι μάλλον άτοπο. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού της Δύσης. Όμως: η Ελλάδα σε ποια "Δύση" ανήκει;

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο και μιλώντας με ευρωβουλευτές, εις εκ των οποίων μάλιστα στο Προεδρείο του Σώματος, η παραδοχή ότι ΟΛΟΙ ενεργούν βάσει του εθνικού τους συμφέροντος, ήταν σχεδόν αυτόματη. Οι μόνοι πάντως που φαίνεται να απέχουν αυτού του πλαισίου, αν και λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας θα έπρεπε να είναι δογματικοί στην πρόταξη των εθνικών μας συμφερόντων και στη σθεναρή υπεράσπισή τους, είναι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή για να είμαστε ακριβείς, όσοι κατά καιρούς διοίκησαν αλλά και όσοι διοικούν σήμερα τη χώρα. Κι όμως. Θέματα που αναδεικνύονται ως γεωπολιτικές "ασυμβατότητες" των συμφερόντων μας με εκείνα της ευρύτερης Δύσης, καθηλώνουν την εξωτερική πολιτική μας και ακολουθούν απαράδεκτες υποχωρήσεις, που καθιστούν την Ελλάδα ουραγό των δυτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι έχει ωφεληθεί η χώρα μας από τον ενδοτισμό της; Η απαξιωμένη "ελίτ" της!

Να τελειώνει το Παραμύθι

Η λογική ότι η Ε.Ε. προστατεύει τα σύνορά μας, καταρρίφθηκε στα Ίμια. Το ΝΑΤΟ, δεν προστάτεψε τα ελληνικά συμφέροντα στην Κύπρο το 1974, ούτε τις οικογένειες των Ελλήνων αξιωματικών στη Σμύρνη, το 1955, στη διάρκεια των Σεπτεμβριανών. Γίνανε τότε πολλά, που αποτελούν όνειδος για το ΝΑΤΟ. Αντίθετα η Συμμαχία υπήρξε πάντοτε "καλός αγωγός" των τουρκικών συμφερόντων, αλλά και στη σημερινή εποχή των ασύμμετρων απειλών, "καλός αγωγός" των συμφερόντων των πετρελαιάδων, προστατεύοντας τους υπάρχοντες ή πιθανούς διεθνείς δρόμους των αγωγών υδρογονανθράκων. Το ΝΑΤΟ, εξελίχθηκε σε διεθνή χωροφύλακα, μετέχοντας μάλιστα στη γεωπολιτική μηχανική της Ουάσινγκτον και των συν αυτής (βλέπετε Λιβύη).

Όσο για τη γραφειοκρατική Ε.Ε., στην εποχή των μνημονίων αυτή έχει καταστεί δυνάστης των ευρωπαϊκών εθνών, υποδουλώνοντάς τα στο διεθνές κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και στήνοντας μηχανισμούς και "ηγεσίες" άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης, για να υποβοηθούν άνομα σχέδια. Αλήθεια, ποιος ψήφισε τον αμερικανόφιλο Μανουέλ Μπαρόζο (ποιος ξεχνά την υπονομευτική συνάντηση των Αζορών;) ή τον ανεκδιήγητο Βαν Ρομπούι; Ειδικά ο δεύτερος, από πού "ξεφύτρωσε"; Από πού κι ως που οι κύριοι αυτοί κάνουν "συστάσεις" στα κόμματα των χωρών που πλήττονται από την οικονομική ύφεση-προϊόν των παιχνιδιών των κερδοσκόπων στην αμερικανική κτηματαγορά, για το πως θα τοποθετηθούν στα ζητήματα που αφορούν στις κοινωνίες τους; Μπορεί να "δάνεισαν" (τοκογλυφικά φυσικά), αλλά ας αναλογιστούν πόσο αίμα "δάνεισε" διαχρονικά η Ελλάδα στο βωμό της Ελευθερίας...

Ποια Δύση;

Άρα, για ποια "Δύση"¨μιλάμε; Αν μιλάμε για την Europa Nostra, τη δική μας Ευρώπη, τη συνομοσπονδία των Εθνών, την Ένωση των περήφανων χριστιανικών ευρωπαϊκών λαών, όπου η προστασία της εθνικής ιδιοπροσωπίας και των παραδόσεων, πηγαίνουν χέρι-χέρι με φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις που ανάγουν την κοινωνική Δικαιοσύνη σε προτεραιότητα, τότε αναφωνούμε ανεπιφύλακτα ΝΑΙ. Αν από την άλλη μιλάμε για την Ομοσπονδία των γραφειοκρατών, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, τον οργανισμό που έχει λανσάρει ως βασικές αρχές του την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου, τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και τη μετατροπή  της Γηραιάς Ηπείρου σε ζώνη φτηνών εργατικών χεριών, με την ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης και την παρεπόμενη καταστροφή της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης, τότε αναφωνούμε ΟΧΙ.

πηγή: Δεξιός

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2011 by Unknown

No comments