Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011



Ε.Ο.Κ.Α. ξανά στης Κύπρου τα βουνά
37 χρόνια μετά υπάρχει ακόμα ελπίδα όσο υπάρχουν Ελληνόπουλα που δακρύζουν για την πατρίδα τους. Εμείς προσευχόμαστε ευλαβικά στην Παναγιά να φωτίσει τους Έλληνες και να αδράξουν ξανά το σπαθί για την λευτεριά. Καμία διάθεση για ειρήνη με τους σφαγείς των αδελφών μας και τους αιμοσταγείς γενοκτόνους των παππούδων μας.

Posted on Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011 by Unknown

No comments

Αναδημοσίευση από την Ελεύθερη Ώρα

Το 2007, μετά από πολλούς μήνες εντατικού αγώνα των Ελλήνων πατριωτών, σε κάθε επίπεδο, ο τότε υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αντικατέστησε το περίφημο βιβλίο Ιστορίας της στ’ τάξης δημοτικού της κ. Ρεπούση. Ένα βιβλίο που είχε προκαλέσει πολλαπλά σκάνδαλα με τις διατυπώσεις που εμπεριείχε για αρκετά ιστορικά ζητήματα.

Και που υπήρξε η βάση του «αποδομητικού» κινήματος, που ονομάστηκε μάλιστα από αρκετούς Ρεπουσισμός, από το όνομα της συγγραφέως του βιβλίου. Χαρακτηριστικότερο ίσως απόσπασμα του βιβλίου, ήταν ο «συνωστισμός» στο λιμάνι της Σμύρνης. Η δε υπεράσπιση του βιβλίου και της «φίλης» της Ρεπούση, άφησε την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, εκτός Βουλής στις εκλογές που έγιναν τότε. Φυσικά, η τότε ηγεσία της ΝΔ, φρόντισε να την «βολέψει» στέλνοντάς την στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά το μήνυμα του ελληνικού λαού είχε δοθεί.

Μάθαμε μάλιστα τότε και για το περίφημο CDRESEE, το «Κέντρο για την Συμφιλίωση και την Δημοκρατία στην Κεντρική Ευρώπη» που προσπαθούσε να εφαρμόσει στην πράξη, στον χώρο της εκπαίδευσης, τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.

Τον επόμενο χρόνο, 2008, ανατέθηκε η συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σε ομάδα ιστορικών υπό τον καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κολιόπουλο, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής επίσης νεώτερης Ιστορίας Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο φιλόλογος Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο σχολικός σύμβουλος Αθανάσιος Καλλιανιώτης. Το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ήταν έτοιμο –ακόμα και στην ηλεκτρονική του μορφή– ήδη από τις αρχές του 2010 και παραδόθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) προς κρίση.

Έπειτα από πολλές παρατηρήσεις από τους κριτές, τις οποίες οι συγγραφείς αποδέχθηκαν και ενσωμάτωσαν στο βιβλίο ώστε το τελικό κείμενο να συμφωνεί απόλυτα με την αντιληπτική ικανότητα των μαθητών, το Ινστιτούτο ενέκρινε το περιεχόμενο και εισηγήθηκε στην υπουργό Παιδείας την εκτύπωση και διανομή του στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιοι οι συγγραφείς, μέσα από το βιβλίο τους θέλουν να προωθήσουν «την εθνική συνείδηση χωρίς μισαλλοδοξία» Επιπλέον, στο νέο βιβλίο η Επανάσταση του 1821 είναι η «Μεγάλη Επανάσταση» και, σε αντίθεση με το σύγγραμμα της κ. Ρεπούση, αναφέρει το ιστορικό δεδομένο ότι οι Έλληνες υπέφεραν κυρίως τους πρώτους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ γίνονται εκτενείς αναφορές στους Δασκάλους του Γένους, στους αγώνες των Σουλιωτών, στους ήρωες του 1821, στον Παύλο Μελά και στον Μακεδονικό Αγώνα. Όσον αφορά την επίμαχη φράση για τη Μικρασιατική Καταστροφή, το νέο σχολικό εγχειρίδιο χαρακτηρίζει «διωγμό» τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922.

Σύμφωνα όμως με ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε, μετά από εισήγηση της συμβούλου της υπουργού κ. Μπούντα, τη μη εκτύπωση του βιβλίου. Και ερωτά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, ποιο ήταν το σκεπτικό που προτάθηκε και τεκμηριώθηκε από την σύμβουλο της υπουργού αλλά και γιατί απορρίπτεται ένα βιβλίο, το οποίο ενεκρίθη από το αρμόδιο ινστιτούτου και το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την διανομή του στα σχολεία.

Δεν θέλουμε να «μαντέψουμε» αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή η απόρριψη προέρχεται από τις ιδεολογικές θέσεις της ίδιας της υπουργού Διαμαντοπούλου, η οποία έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της «προοδευτικής» τάσης των αποδομητών. Είναι άλλωστε γνωστές οι θέσεις της, περί του «σύγχρονου σχολείου», που φτάνουν μέχρι του σημείου να θέλει να κάνει τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα των ελληνοπαίδων. Είναι σαφές ότι αυτός είναι ο λόγος που το βιβλίο κρίθηκε ακατάλληλο. Όπως είναι σαφές ότι όχι μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι προσανατολισμένη προς τα νεοταξικά και διεθνιστικά πρότυπα.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Posted on Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011


Για ακόμη μια χρονιά η Χρυσή Αυγή πιστή στο ραντεβού της βρέθηκε στις Θερμοπύλες καταθέτοντας στεφάνι και ανάβοντας το ιερό Λάμδα.

Στην ομιλία του γραμματέως του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων της παράταξης, τονίστηκε το γεγονός ότι στη Βουλή των 300 ληστών και προδοτών υπάρχουν φύλακες και φρουροί, ενώ στο μνημείο του ήρωος Λεωνίδα ούτε δείγμα.

Αφού αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του αγώνος των Σπαρτιατών που σήκωσαν το ανάστημά τους λέγοντας ΟΧΙ στους Πέρσες, ο Ν. Μιχαλολιάκος κάλεσε τον κόσμο να κλείσει τα αυτιά του απ' τις σειρήνες των κομμάτων των "ψευτοεθνικιστών" και "ψευτοπατριωτών" με σαφείς αιχμές στο ΛΑ.Ο.Σ. και τα μικρότερα πατριωτικά κόμματα που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους.

Posted on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011


Είμαστε ίσως από τους λίγους που είχαμε επισημάνει κατά καιρούς ότι είναι ασυμβίβαστο για το πατριωτικό blogging η ύπαρξη διαφημίσεων! (βλέπε εδώ). Η αναφορά μας αυτή στεναχώρησε πολλούς και ορισμένοι σταμάτησαν να μας προβάλουν.

Η παραπάνω φωτογραφία με τη διαφήμιση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο πλέον αντιμητσοτακικό και αντιντορικό blog είναι ενδεικτική για να καταλάβουν οι αποκαλούμενοι πατριώτες bloggers ότι η κονόμα δεν πάει μαζί με το πατριωτικό blogging. Το λέμε με σεβασμό στην προσπάθειά όλων όσων επέλεξαν να βάζουν διαφημίσεις στα blogs τους αλλά πώς θα σας φαινόταν αν αντί αυτής της διαφημίσεως, υπήρχε διαφήμιση του κρατιδίου των Σκοπίων με αναφορές στη Μακεδονία ή τουρκικών εταιρειών από τα κατεχόμενα της Κύπρου; 

Καλό είναι λοιπόν να αναθεωρήσετε τη στάση σας φίλοι bloggers. Δεν γράφουμε στα blogs και δεν κυνηγάμε τα clicks για λίγα περισσότερα ευρώ. Τουλάχιστον έτσι νομίζουμε ξεκινήσαμε όλοι. Ας συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε, μακριά από το δαιμόνιο του κέρδους και του κυνηγιού της διαφήμισης. Δεν είναι και η καλύτερη ατραπός. 

Posted on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011 by Unknown

6 comments

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011


Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κύριος Κορτζίδης ίσως είναι ο μόνος Ευρωπαίος δήμαρχος που το γραφείο του κοσμείται από αγαλματίδιο Λένιν! Κι όμως, χάρη στην τοπική εφημερίδα Εξέλιξη, της οποίας το απόσπασμα βλέπετε παραπάνω, παρουσιάζει το γραφείο του εκλεγμένου με την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημάρχου.

Κάνουμε το σταυρό μας και παρακαλούμε τον Ύψιστο να φωτίσει τους κατοίκους της περιοχής!

Posted on Σάββατο, Ιουλίου 16, 2011 by Unknown

2 comments

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Για γέλια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Τι κι αν ο Προκόπης Παυλόπουλος έφυγε από την κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, τι κι αν ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να μας πείσει ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε στο θέμα του μεταναστευτικού, οι επιλογές του στην αντίστοιχη γραμματεία του κόμματος του άλλα δείχνουν!

Συγκεκριμένα, μέλος της γραμματείας και δεξί χέρι της κυρίας Πιπιλή αποτελεί ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο πρώην γενικός γραμματέας του Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών. Σκληρός υπερασπιστής του Πάκη και όπως λέγεται αποσπασμένος στο κόμμα του Αντ. Σαμαρά προκειμένου να βοηθήσει ακόμη περισσότερο με τις γνώσεις του το κόμμα! Αυτός ο άνθρωπος καλείται σήμερα να ακολουθήσει πολιτική Σαμαρά και κάποιοι το πιστεύουν στα αλήθεια!


Και να ταν ο μόνος. Στην ίδια γραμματεία παίρνει μέρος η Αθηνά Κοντογιάννη. Παρουσιάζεται ως δικηγόρος προς τα έξω και ως ειδική συνεργάτης στη Βουλή. Αλήθεια γιατί δεν ομολογεί το γεγονός ότι διορίστηκε ως ειδική συνεργάτης του ίδιου του τότε Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου; (η δημοσίευση του διορισμού της το 2005 σε μια ακόμη επιτροπή του υπουργείου *)

Άλλη μια παρουσία που προκαλεί ερωτηματικά είναι της κυρίας Κατερίνας Πατσογιάννη που παρουσιάζεται ως υπάλληλος γραμματείας της μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών ενώ επί Νέας Δημοκρατίας έχει διατελέσει και σύμβουλος του γενικού γραμματέα Νέας Γενιάς! Φανταστείτε τι μπορεί να καταφέρει κανείς σε τόσο διαφορετικούς τομείς, όταν οι σπουδές του έχουν να κάνουν με Λογιστική και ΜΜΕ σε τόσο μικρή ηλικία! Εκτός κι αν στη Νέα Δημοκρατία βασίζονται στην προσφορά της ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου: "Συμμετοχή και Ένταξη των Μεταναστών στις Τοπικές Κοινωνίες. Ο θεσμός των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών στην Ευρώπη και την Ελλάδα" με ομιλητές τα κεφάλια του πολυπολιτισμού στην Ελλάδα (βλέπε εδώ).

Αν λοιπόν θέλουν στη Συγγρού να τους πάρουμε στα σοβαρά, καλό είναι να απολογηθούν για τις παραπάνω επιλογές τους!

*Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δείχνει ενδεικτικά και σε ποιους έδινε ελληνική ιθαγένεια ο Πρόκοπης Παυλόπουλος και οι συνεργάτες του. Να τους χαίρονται

Posted on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011 by Unknown

No comments


Θυμάστε όλοι την προ ημερών ανάδειξη του θέματος για την παράσταση του Καστελούτσι στο Φεστιβάλ Αθηνών, που παρουσιάσαμε πρώτοι στο blog μας (βλέπε εδώ).

Ευτυχώς, ευαισθητοποιήθηκε η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα και το παρουσίασε σε πρωτοσέλιδό της το Σάββατο και σε εκτενές της ρεπορτάζ στις σελίδες 12-13. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά τους! Είναι ευτύχημα ότι υπάρχουν και τέτοιες εφημερίδες! Καλό είναι να τη στηρίξουμε.

Posted on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011 by Unknown

No comments


Είναι γεγονός πλέον πως όσοι δρουν μέσα από τα όργανα της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης, μόνο το καλό της Ευρώπης δεν σκέφτονται. Η παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζει τον στόχο τους άλλωστε. Η πλήρης απεθνικοποίηση με την ταυτόχρονη δημιουργία ισχυρών γκέτο από ισλαμιστές και Αφρικανούς εποίκους, δημιουργείται από νοσηρούς εγκεφάλους του διεθνούς κεφαλαίου.

Κι αν για κάποιους δήθεν ανθρωπιστές φαντάζει ρατσιστικό και ξενοφοβικό να αντιδρούμε στην εικόνα της μελαμψής νεαρής να κρατά τα αστέρια των κρατών της Ευρώπης, τότε τους θυμίζουμε την ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης παράλληλα, μια ιστορία γεμάτη αίμα, πολέμους και θυσίες για να μην πέσει στα χέρια βαρβάρων.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν στρεφόμαστε εναντίον της ανθρώπινης ύπαρξης αυτών των ανθρώπων. Αντιθέτως, αποστρεφόμαστε τους παλιούς καταπιεστές τους την εποχή της αποικιοκρατίας που με τις θηριωδίες και τις γενοκτονίες τους ξεκλήρισαν ολόκληρη ήπειρο!

Posted on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος

Στον απόηχο των μνημονίων, των μέτρων και των επεισοδίων, αναδείχθηκε δειλά - δειλά και ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας, αυτό που αφορά την προοπτική της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα της τελευταίας. Επίσης η συζήτηση για την επιστροφή στην δραχμή πέρα από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις, θα έπρεπε να μας κάνει να δούμε και να σκεφτούμε τον ρόλο που έχουν, αν έχουν πλέον, τα έθνη - κράτη.Η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και κατά πόσο θα πρέπει εμείς να το θέλουμε αυτό; Μία Ευρώπη η οποία μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης ανεκάλυψε προ ημερών "τον ύποπτο ρόλο των διεθνών χρηατοπιστωτικών ιδρυμάτων", τα οποία αφού ρήμαξαν την οικονομία της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, τώρα θυμήθηκαν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών να τα αντιμετωπίσουν.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και στους μη ειδικούς, ότι η Ελλάδα και η οικονομική κρίση της, ξεκίνησε επειδή η χώρα μας βρέθηκε στην δίνη του οικονομικού πολέμου δολαρίου και ευρώ, ΗΠΑ και ΕΕ. Οι Αμερικανοί επέλεξαν την Ελλάδα ως Δούρειο Ίππο της επίθεσής τους στους ανταγωνιστές Ευρωπαίους τους, επειδή ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος. Υπερχρεωμένη, με διεφθαρμένους πολιτικούς, δυσλειτουργικό διοικητικό σύστημα αλλά και με μία κυβερνητική ηγεσία έτοιμη και δεκτική να ακολουθήσει τις εντολές των διεθνών κερδοσκόπων τύπου Goldman Sachs που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θύμωσαν με την Ελλάδα, ζήτησαν μέτρα και αφού είδαν ότι με την κατάρρευση αυτής θα κατέρρεαν και οι ίδοι, αποφάσισαν να "βοηθήσουν" παίρνοντας όμως σε αντάλλαγμα όλα τα ασημικά. Χρεωκοπία ή λεηλασία ήταν το δίλλημα που έθεσαν στην αμερικανόπληκτη κυβέρνηση μας, η οποία δείχνει να αποφάσισε τελικά να γίνει ευρωλιγούρικη.

Είναι όμως αυτό το δίλημμα που αξίζει η πατρίδα μας; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να επιλέξουμε την συμπόρευση μας με αυτή την Ευρώπη ή να γίνουμε το παιχνιδάκι των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή; Φτάσαμε στο σημείο οι υπέρμαχοι του ευρώ να θεωρούνται ως οι αντιαμερικάνοι και αυτοί που υποστηρίζουν την επιστροφή στην δραχμή ως οι εξυπηρετούντες τα υπερατλαντικά συμφέροντα. Πάντα οι Έλληνες κόπτονται στον βωμό αλλότριων συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος όμως από την υποταγή της χώρας μας στα συμφέροντα των Βρυξελλών ή της Ουάσιγκτον;

Φυσικά και υπάρχει. Πριν τον ψάξουμε όμως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η μορφή των εθνικών κρατών, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον 190 αιώνα, έχει πια ξεπεραστεί. Απειλές όπως η τριτοκοσμική μετανάστευση, ο τουρκικός και βορειοαφρικανικός ιμπεριαλισμός, η πολιτισμική εξάπλωση του american way of life δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από όσους δέχονται την επίθεσή τους. Όμως η λύση δεν είναι σε καμία περίπτωση το γραφειοκρατικό κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες, κακέκτυπο σε ιδέες, πρακτικές και αξίες των ΗΠΑ, νάνος σε πολιτική και στρατιωτική ισχύ.

Ναι, η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ως μέλος μιας Ευρασίας που θα ξεκινά από τον Ατλαντικό και ενσωματώνοντας την Ρωσία θα φτάνει στον Ειρηνικό. Με οικονομική συνεργασία των μελών του, στρατιωτική ισχύ και συμμαχίες με χώρες που θα επιβάλλουν τα συμφέροντά της και όχι τα καπρίτσια του κάθε ενοίκου του Λευκού Οίκου ή τα συμφέροντα για την σωτηρία του Ισραήλ. Μία ένωση που θα σέβεται τις εθνικές ιδιαιτερότητες και θα τις αναδεικνύει σε αντίθεση με το σήμερα, όπου η οικονομικιστική σκέψη επιβάλλει ένα συνονθύλευμα λαών και πολιτισμών προς όφελος πάντα των αγορών.

Κλειδί για όλα αυτά, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι η Ρωσία. Αυτή η χώρα που ιστορικά επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρώπης και μπορεί να δώσει στην τελευταία όσα δεν έχει: γεωγραφικό βάθος, ενεργειακές πηγές, στρατιωτική ισχύ και γειτνίαση με αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν. Η Ρωσία διαθέτει ακόμη και κάτι άλλο που λείπει από την υπόλοιπη Ευρώπη: έναν μεγάλο λευκό πληθυσμό, ενεργό και όχι γερασμένο, αντίβαρο στη τριτοκοσμική εισβολή που υφίστανται οι χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η ύπαρξη της χώρας μας σε αυτή την προοπτική μπορεί να είναι πολύ σημαντικότερη από αυτήν του τουριστικού προορισμού που μας έχει επιβληθεί σήμερα. Με τους ειδικούς πολιτισμικούς δεσμούς που έχει, μπορεί να είναι η γέφυρα με την Ρωσία. Αλλά και σε ένα πολιτικό σύστημα που δεν θα τρέμει να αναδείξει την στρατιωτική ισχύ του, η Ελλάδα με την γεωγραφική της θέση, καθίσταται το προπύργιο της Ευρώπης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χίμαιρες ίσως θεωρηθούν από κάποιους τα παραπάνω. Ίσως, γιατί αυτοί προτιμούν την μίζερη πραγματικότητα μιας Ευρώπης - επιχείρησης στην οποία η Ελλάδα έχει τον ρόλο του κυλικιάρχη ή επιθυμούν την παγκόσμια διακυβέρνηση των κερδοσκοπικών αγορών, ώστε να προσφέρουν την χώρα μας all inclusive. Είναι πράγματι, τα πάντα, θέμα επιλογών.

Πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


Μια ακόμα "προκλητική" παράσταση του σκηνοθέτη Καστελούτσι θα λάβει χώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτή τη φορά με αφόδευση μπροστά στην εικόνα του Χριστού. Τι άλλο θα δούμε άραγε;

Υ.Γ. Η τέχνη δεν έχει όρια!

Posted on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011 by Unknown

6 comments

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Συγκυβέρνηση...

Αλλόκοτη χαρακτηρίζεται η στρατηγική Σαμαρά στην ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου καθώς ψηφίστηκαν τα μισά άρθρα ουσιαστικά του Μεσοπρόθεσμου. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία (πλην Καμμένου και Γαληνού) στήριξε την δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της Κρατικής Περιουσίας με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι δεδομένο ότι ο Αντ. Σαμαράς δίνει εξετάσεις στο φιλελεύθερο ακροατήριο του (Βουλευτές, Επιχειρηματίες και Ευρωπαίους ηγέτες) και ίσως αυτός να είναι κι ο λόγος της συμπόρευσής του σε αυτό το θέμα. Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποτελούν την τριάδα των σκληρών που με κάθε ευκαιρία καρφώνουν την δεξιά πολιτική του Σαμαρά και τον επιστρέφουν στο παλιό καλό κέντρο.

Μένει να δούμε πόσο θα προσκυνήσει και θα σιγοντάρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Ν.Δ. του Σαμαρά.

Posted on Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011 by Unknown

1 comment


Του Δημ. Ζαφειρόπουλου

Θέλετε να το πείτε παιδική ασθένεια, θέλετε να το ονομάσετε μαζοχισμό, πείτε το ψυχοπαθολογική κατάσταση, ιδεολογικό κόλλημα, φετίχ με την στολή ή ίσως και υπαλληλική σχέση ενίοτε. Πείτε όπως θέλετε αλλά αυτό που είναι πραγματικότητα είναι οι σχέσεις του «χώρου» μας με τα σώματα ασφαλείας. Σχέσεις κάθε μορφής και τύπου, που μπορούν να ξεκινούν από μία απλή ιδεολογική συμπάθεια και να φτάνουν μέχρι αυτές της εξάρτησης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Με αφορμή τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας, η παρουσία στο Σύνταγμα μίας ομάδας πατριωτών συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, έδωσε στην αριστερά και το σύστημα την ευκαιρία να βγάλει από το ντουλάπι τον ακροδεξιό μπαμπούλα. Δεν φταίνε δηλαδή οι αναρχικοί που προβόκαραν τις εκδηλώσεις, δεν φταίει η ηγεσία της αστυνομίας που έπνιξε την Αθήνα στο δηλητήριο αφήνοντας παράλληλα τους προηγούμενους να καίνε ανενόχλητοι, αλλά για όλα και πάλι φταίνε οι ακροδεξιοί. Τις καταγγελίες μάλιστα τις ξεκίνησαν «δεξιά» κανάλια, για να πάρουν το θέμα οι αριστεροί και να το ολοκληρώσουν οι πασόκοι κάνοντας ΕΔΕ και καταγγέλλοντας παρακρατικές σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.

Το ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι αυτές καθαυτές οι συγκεκριμένες καταγγελίες, η αξιοπιστία των οποίων κρίνεται και από την ιδεολογική ταυτότητα των καταγγελλόντων, αλλά η αντιμετώπιση του όλου θέματος από μερίδα του «χώρου». Για πολλούς λοιπόν η παρουσία των συγκεκριμένων συνδικαλιστών αλλά και γενικότερα πατριωτών στις διαμαρτυρίες κρίθηκε ως εξής: «αν πήγαν όντως να βοηθήσουν την αστυνομία καλώς έπραξαν, αν όχι καλά να πάθουν να τους λυντσάρουν οι άπλυτοι».

Μάλιστα κύριοι! Την ώρα που τα ΜΑΤ σώζουν την δημοκρατία και το σύστημα, την ώρα που η συνεργασία αναρχικών και αστυνομίας είναι πασιφανής, κάποιοι βλέπουν τον εχθρό όχι στους διαδρόμους της εξουσίας αλλά στο κάθε βλαμμένο που πετάει μία πέτρα στο κοινοβούλιο. Οι ίδιοι αυτοί παράλληλα βλέπουν στον αστυνομικό τον σωτήρα της πατρίδος από τον «τρίτο γύρο» που ετοιμάζουν εδώ και δεκαετίες οι συμμορίτες. Για να μην ξεχάσουμε και εκείνους που κάθε εβδομάδα περιμένουν τον λοχία να σώσει την πατρίδα αφού «ο στρατός βράζει», στο ζουμί του προφανώς και μαζί του όλη η ελληνική κοινωνία που βλέπει την ανυπαρξία σοβαρότητας και ειλικρίνειας στο πατριωτικό κίνημα και γιαυτό δεν το φουντώνει.

Δυστυχώς για αρκετούς ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στο 1974 και γιαυτό νομίζουν ακόμα ότι οι ΕΔ και τα σώματα ασφαλείας υπάρχουν για να προστατεύουν την πατρίδα. Τους διεφθαρμένους πολιτικούς προστατεύουν, την ανήθικη οικονομική και πνευματική ελίτ και λίαν προσφάτως και τους ξανθομπούμπουρες τοποτηρητές της τρόικας. Και μάλιστα το κάνουν για ελάχιστα χρήματα. Επιλογή τους όμως είναι αυτό το επάγγελμα, να υπακούουν δηλαδή τις διαταγές της εξουσίας.

Μιας εξουσίας που από την μία τους βάζει να προστατεύουν τούρκους και φιλοσκοπιανούς, gay και λαθρομετανάστες διαδηλωτές και από την άλλη να συλλαμβάνουν πατριώτες, να χτυπάνε συνταξιούχους ή πολίτες που δεν θέλουν σκουπίδια στο σπίτι τους. Παράλληλα τους αφήνει να σκοτώνονται από τα πυρά του πρώτου τυχόντα αλλοδαπού φονιά ή εγχώριου τρομοκράτη, καταστάσεις που η ίδια η εξουσία εκτρέφει. Και αν κάποιος αστυνομικός ξεφύγει, η ίδια η ηγεσία του, τον δίνει και τον πετάει βορά στους αριστερούς δημοσιογράφους.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι τι κάνει η αστυνομία και το σύστημα αλλά το τι πράττουμε εμείς που το πολεμάμε γιατί θέλουμε μία πατρίδα που θα είναι περήφανη και ελληνική. Στον αγώνα αυτόν η αστυνομία δεν είναι ούτε ο νο:1 εχθρός αλλά ούτε φίλος. Είναι ένα απλό ενεργούμενο του συστήματος που τη μία στιγμή λέει να είστε ελαστικοί στους «ακροδεξιούς», την άλλη αφήνει τους αναρχικούς να καίνε τα πάντα και την επομένη προωθεί τους μεν και τους δε προαναφερθέντες να σκοτώνονται μεταξύ τους στην λογική της θεωρίας των «αντίπαλων εξτρεμισμών».

Αυτό το πλέγμα εξουσίας είναι ο εχθρός. Αυτό που ξεπουλάει την πατρίδα, φτωχαίνει τον λαό, υποχωρεί εθνικά και φέρνει συνέχεια μετανάστες για να μας τελειώσει ως έθνος. Τα παιγνίδια αυτής της εξουσίας είναι πολλά, πότε γέρνουν αριστερά, πότε ίσως και «ακροδεξιά». Εμείς όμως θα πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε σε αυτά και να χορέψουμε στον δικό μας σκοπό.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε τον λοχία, θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που μας λέει ο κάθε «διευθυντής μέτρων», θα πρέπει να σταματήσουμε να κλαιγόμαστε όποτε «συλλαμβάνουν εθνικιστές και αφήνουν τους αριστερούς» και επιτέλους θα πρέπει να ξεκινήσουμε να θεωρούμε την όποια σύλληψη ή καταδίκη παράσημο στον ριζοσπαστισμό μας και όχι όνειδος στην αστική παιδεία μας.

Πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011 by Unknown

No comments

Φτωχός...Μπουρούσης

Βλέποντας τον δίμετρο μπασκετμπολίστα, πρώην πλέον παίκτη του Ολυμπιακού, να οδηγεί αυτό το πανάκριβο άσπρο τζιπ, ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό: Η αδικία.

Ένας αθλητής που έπαιρνε φάρμακα για να αποδώσει και έβριζε τους παράγοντες που τον ανέδειξαν, ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες του βρίσκονται στην ανέχεια.

Τελικά, τα λεφτά κύριε Μπουρούση, δεν φέρνουν την ευτυχία!


Posted on Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011 by Unknown

No comments