Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011


Η υποκρισία ορισμένων συνεχίζεται! Η Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) διοργανώνει καλοκαιρινά σεμινάρια στο Λιτόχωρο με ομιλητές στελέχη του κόμματος και καθηγητές πανεπιστημίου, προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία. Διάλεξαν όμως και κάποιον που μόνο προσκείμενος δεν είναι με την τωρινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας!


Συγκεκριμένα ένας εκ των συμμετεχόντων είναι ο Νικόλαος Μαραντζίδης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα "Η απαξίωση της πολιτικής και η κρίση των Θεσμών" (εδώ το πρόγραμμα). Παλιός γνώριμος του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου από το ΠΑ.ΜΑ.Κ., ήταν από τους 11 καθηγητές που δημόσια στήριξαν φανατικά το μεσοπρόθεσμο με γραπτό κείμενό τους (Βλέπε εδώ).

Με σαφείς αιχμές προς την πολιτική που ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς ενάντια στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, τώρα γίνεται δεκτός να δασκαλέψει τους νέους της Νέας Δημοκρατίας γιατί άραγε; Ας μην σχολιάσουμε περαιτέρω!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011 by Unknown

2 comments

Δίπλα δίπλα με τον Καρατζαφέρη

Είχαμε υπερθεματίσει στο παρελθόν για τις σχέσεις Καρατζαφέρη-Κιλτίδη. Μάλιστα όταν είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, είχαμε κάνει σειρά αναρτήσεων που επιβεβαίωναν τις πληροφορίες για συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.




Μήπως ο Κιλτίδης το ξανασκέφτεται και κάνει στροφή προς τον Γ. Καρατζαφέρη;

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011







Την ώρα που ο Nigel Farage τα βάζει με το κατεστημένο των Βρυξελλών και ουσιαστικά υπερασπίζεται τη χώρα μας που έχει μπει στο μαύρο κυκλώνα της ύφεσης και της πληρωμής τεράστιων τόκων, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια για το χρέος, η Νίκη Τζαβέλλα, ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και μέλος της ίδιας κοινοβουλευτικής ομάδας στην Ευρωβουλή με τον κύριο Farage, εξαπέλυσε εσωκομματική επίθεση δείχνοντας ότι δεν τα πάνε και πολύ καλά οι δυο τους.

Η ερώτησή της φαίνεται πως αποτέλεσε και το έναυσμα για συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί ο ΛΑ.Ο.Σ. να συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσκεπτικιστών αφού είναι φανατικά υπέρ του ευρώ και της ευρωπαϊκής εμπλοκής μέσω του Μνημονίου Ι.

Υ.Γ. Ο Farage μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Σας θυμίζει κάτι;

πηγή είδησης: diaforetikimatia

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πηγή εικόνας: athensville.blogspot.com

Η παραπάνω εικόνα δεν τραβήχτηκε από το κέντρο κάποιας ισλαμικής πρωτεύουσας. Δυστυχώς, αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα του ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Αραβικά γραμμένα στον τοίχο, συρματόπλεγμα στο σπίτι και ο πόλεμος για επιβίωση των Ελλήνων μέσα στη ζούγκλα συνεχίζεται χωρίς καμία πρόβλεψη επίλυσης μέχρι σήμερα.

Κι αν κάποιοι χαίρονται για το πολυπολιτισμικό πανηγύρι, ας κάνουν μια βόλτα σε αυτές τις γειτονιές για να νιώσουν κι οι ίδιοι ότι δεν πρόκειται για κάποια εικονική πραγματικότητα βίας και παρακμής αλλά για τη μόνη αλήθεια, που χιλιάδες Έλληνες βιώνουν.

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2011 by Unknown

3 comments

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011


του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

«Και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους» και για την πιστή αντιγραφή, πώς θα ζήσουμε χωρίς δημοσιογράφους και δημοσκόπους. Δημοσιογράφους να μας βρίζουν αλλά επί της ουσίας να μας διαφημίζουν και δημοσκόπους να μας δίνονται τα ποσοστά που θέλουμε.

Αναφερόμαστε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πολύ ευρύτερο πατριωτικό κίνημα. Ποιά είναι αυτή; Ουσιαστικά ή ανυπαρξία πολιτικής ή όποιας άλλης παρέμβασης την ώρα μάλιστα που οι κοινωνικές εξελίξεις τρέχουν, με το πολιτικό σύστημα να εμφανίζεται γυμνό επιχειρημάτων και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να κλέβει όλα φώτα της δημοσιότητας.

Απότοκα αυτής της προαναφερθείσης αδυναμίας είναι και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης τα οποία είδαν το φώς της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα και από την μία στο ΛΑΟΣ δίνουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων μηνών και από την άλλη συμπεριλαμβάνουν την Χρυσή Αυγή στα λοιπά κόμματα. Βέβαια εδώ υπάρχει και η εύκολη απάντηση ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι έγκυρες, ότι υπηρετούν συγκεκριμένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ότι οι δημοσκόποι είναι πρώην αριστεροί κλπ. Δηλαδή όταν οι δημοσκοπήσεις μας εξυπηρετούν τα προηγούμενα δεν ισχύουν και τα θυμόμαστε όταν τα νούμερα δεν μας κάνουν;

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Και ο ΛΑΟΣ το υψηλότερο ποσοστό του το συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές του 2009 όταν με αφορμή ένα κοράνι, η Αθήνα είχε καεί από τις διαδηλώσεις μουσουλμάνων μεταναστών. Και η Χρυσή Αυγή πέτυχε το ποσοστό της στην Αθήνα πέρυσι αλλά και την σημαντική δημοσκοπική της παρουσία έπειτα, όταν τα κανάλια έβριθαν από δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για τα γκέτο της Αθήνας. Ένα μόλις μήνα πριν, με αφορμή την τραγική δολοφονία στην πλ. Βικτωρίας η πλειοψηφία των Ελλήνων ταυτίστηκε με τις θέσεις των πατριωτών στο μεταναστευτικό. Έπειτα όμως σιωπή. Έφτασε το μεσοπρόθεσμο και οι «Αγανακτισμένοι» και όλοι ασχολούνται μαζί τους. Αυτό το γεγονός δεν σημαίνει πως λύθηκε το μεταναστευτικό αλλά αντίθετα καταδεικνύει το πώς η διαμορφούμενη επικαιρότητα μπορεί να σου πάρει, όποτε θέλει, το χαλί κάτω από τα πόδια.

Το ζήτημα είναι, στην συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, το τι έκαναν ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή τα οποία ζητούν την ψήφο των συμπατριωτών μας. Από την μία ο ΛΑΟΣ επιδόθηκε σε μία οικουμενολογία (δώσε και σε μένα υπουργείο μπάρμπα) την ώρα που η πλειοψηφία απαξίωνε ακριβώς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ενώ παράλληλα βρέθηκε σε μία αντιπαράθεση με την ΝΔ, αντάξια επιχειρημάτων που ανταλλάσσουν οι χειρότερες «κυράτσες» μίας πολυκατοικίας. Στην άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή επαναπαύθηκε στις δάφνες των γεγονότων στην πλ. Βικτωρίας και στο κέντρο, απαξιώνοντας με τάση ζηλοφθονίας το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Δυστυχώς οι λαθρομετανάστες δεν συναινούν προφανώς στο να κάνουν κάθε ημέρα ειδεχθή εγκλήματα για να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη.

Αυτό που τραγικά καταδεικνύεται είναι η έλλειψη μίας πραγματικής πολιτικής από το πατριωτικό κίνημα. Αγκυλωμένο στο εφήμερο, ζαλισμένο από την όποια πρόσκαιρη επιτυχία, αρκείται στα συνθήματα και τις «ωραίες» εμφανίσει και χάνει την ουσία. Μία ουσία που βρίσκεται στο χτίσιμο μίας ολοκληρωμένης πολιτικής, εθνικής και κοινωνικής πρότασης. Με θέσεις και όχι κραυγές, με ριζοσπαστισμό αλλά και ρεαλισμό, με βάσεις και όχι εφήμερη τηλεοπτική προχειρότητα. Με όραμα που βρίσκεται πέραν των όποιων επικείμενων εκλογών.

Το πολιτικό σύστημα πάντα ή θα μας πολεμάει ή θα θέλει να μας απορροφήσει, ειδικά τώρα που κλονίζεται η όποια νομιμότητά του. Το ζήτημα είναι να μπορούμε να το γκρεμίσουμε προτείνοντας λύσεις και όχι μόνο τηλεοπτικό λέγειν ή μπράτσα σε πλατείες.

Πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011 by Unknown

No comments

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011


Για ακόμη μια φορά σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κατέχουν τις περισσότερες θέσεις σε ερωτήσεις και αναφορές! Η διαφορά σε σχέση με άλλα στατιστικά είναι η παρουσία στην πρώτη θέση σε αναφορές του Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτή Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας ενώ κι άλλοι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και την Δημοκρατική Αριστερά, εμφανίζονται αρκετά δραστήριοι στην Βουλή.

Αυτά για να βλέπουμε ποιοι και πόσο δουλεύουν μέσα στο Κοινοβούλιο!

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011 by Unknown

1 comment

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011


Η παραπάνω φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου μαζί με δεκάδες άλλες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και διακινούνται από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, προσπαθώντας έτσι να παρουσιάσουν την κατάσταση της χώρας μας με τα μελανότερα χρώματα.

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν γίνεται τυχαία. Η διατεταγμένη υπηρεσία αυτών των μέσων είναι προφανής: Φοβίζουν την υφήλιο και αποτρέπουν τους τουρίστες και τους επενδυτές από το να ταξιδέψουν στη χώρα μας! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πληρώνουν συκοφαντικές ανθελληνικές γραφίδες του διεθνούς τύπου και μπουκώνουν ευρώ ντόπιους δημοσιογράφους.



Αυτοί οι κερδοσκόποι, που κάποτε ο Παπανδρέου τους καλούσε στο γραφείο για καφέ, έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια στην χρεοκοπία της Ελλάδας! Κι αυτή η χρεοκοπία θα σημάνει ένα ντόμινο εξελίξεων για ολόκληρο τον κόσμο με αβέβαια αποτελέσματα.

Καλό θα ήταν όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες, να κάνουν τον κόπο και να σχολιάζουν κάθετι που παρουσιάζεται στον ξένο τύπο και διαδικτυακό site, προκειμένου να μπορέσουμε να ανατρέψουμε όσο μπορούμε το κλίμα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα!

Γιατί η Ελλάδα δεν προσκυνά Σόρος!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011 by Unknown

No comments


ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές. Παλαιοί συμμαχητές μου στον καλόν αγώνα και νεώτεροι, άξιοι, άγνωστοι σε μένα συναγωνιστές.

Ενάμισι έτος μετά την αποφυλάκισή μου, ύστερα από 12 έτη στυγερής πολεμικής του ανθελληνικού καθεστώτος σε βάρος μου, και υπό την πίεση αναρίθμητων ερωτήσεών σας, αποφασίζω και λύνω εν μέρει την σιωπή μου.

Οι ανηλεείς διώξεις εντός και εκτός Ελλάδος, η αναγκαστική αυτο-εξορία, η άδικη κάθειρξη, όλα τούτα μένουν πίσω κι εγώ ως δοκιμασμένος Έλλην προχωρώ. Μαζί τους μένει και η θυσία μου για τον πολιτικό φορέα στον οποίο απ’ το 1983 προσέφερα την νιότη μου με όλη μου την ψυχή, τα όποια μου χαρίσματα, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου, το πνεύμα μου, και πάμπολλες φορές το αίμα μου καθώς λαβώθηκα κι αναστήθηκα χίλιες φορές κατά τον λυσσαλέο πόλεμο του συστήματος και των εχθρών μας.

Μαζί τους μένει και η αχαριστία των υπανθρώπων, που παριστάνουν κάποιους συντρόφους μας, αρκετοί απ’ τους οποίους παρουσιάζονται έως και σήμερα ως ηγετίσκοι και στελέχη του πατριωτισμού, ενώ δεν ήταν παρά αυτοί, που μ’ έβγαλαν απ’ την μέση το 1998, σε συνεργασία με το καθεστώς είτε εκείνοι που επωφελήθηκαν απ’ την αντρική σιωπή μου ώστε να πληρώσω για κάτι που δεν έκανα.

Είναι πασίγνωστο σε συγκεκριμένους πρώην και νυν Χρυσαυγίτες, που ουδέποτε εκλήθησαν απ’ τον ανακριτή για το … οτιδήποτε…και που τώρα ως φοβισμένες πουτάνες σιγούν, ότι υπήρξα ΑΘΩΟΣ και κατεδικάσθην για ανομήματα άλλων. Στο ερώτημα βεβαίως τι έπραξαν όλοι αυτοί για μένα, που βίωσα τρομακτικές απώλειες τα 12 αυτά έτη – ψυχικές, σωματικές, οικονομικές, προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και φυσικά πολιτικές – η απάντηση είναι μία: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανθρωπάκια συμπλεγματικά, δειλά και ανύπαρκτα, που κρύβονται πίσω από μια ιδέα τιτάνων, δεν έκαναν ποτέ ούτε μία ανοικτή συγκέντρωση για το δίκαιό μου, δεν απάντησαν σε κανέναν απ’ τους δεκάδες αλήτες δημοσιογράφους, που δίχως στοιχεία με συκοφαντούσαν, κάποια καραγκιοζάκια δεν ενεφανίσθησαν, ούτε σε μία απ΄ τις δίκες μου, δεν έβαψαν ούτε έναν τοίχο να διαμαρτυρηθούν και βεβαίως δεν είχαν το σθένος να ανοίξουν όχι ένα εχθρικό, αλλά ούτε καν το δικό τους ρουθούνι για να με υπερασπισθούν… Έφθασαν μάλιστα στο σημείο κάποια σκουπίδια να λέγουν τηλεοπτικώς σε όσους τους υπενθύμιζαν τον «κακό» Περίανδρο, ότι η Χρυσή Αυγή δεν ευθύνεται για όποιες εγκληματικές πράξεις των μελών της…! Την ίδια επίσης εποχή που ο Καρατζαφέρης δήλωνε στον αέρα σε προβεβλημένο δημοσιογράφο την επιθυμία και ευχή του «Να πιάσετε τον Περίανδρο και να του κόψετε το κεφάλι», στελέχη της Χ.Α που γνώριζαν από πρώτο χέρι την αθωότητά μου, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ανωτέρω για τις Νομαρχιακές εκλογές με άνεση προδότη, ενώ σε σχετική μου αντίδραση ο ηθικός καθοδηγητής τους έσπευδε να υπερασπισθή τον πολιτικάντη!

Βεβαίως όλα αυτά και πολύ περισσότερα που θα αποκαλύψω στο μέλλον, έγιναν στο μακρινό παρελθόν. Είχα σκοπό πριν από την αποφυλάκισή μου μάλιστα, να τα αποσιωπήσω, διότι η Χ.Α. εκτός από τραγική είχε καταντήσει δια των ηγετών της κωμική κι ένοιωθα πια την ανάγκη να απομακρυνθώ από κάθε αναφορά σ’ αυτήν για να διασώσω την εθνικιστική μου αξιοπρέπεια αλλά και την προσωπική μου σοβαρότητα.

Έκτοτε όμως διεπίστωσα τα εξής προδοτικά και μέχρι τότε ανήκουστα: χρησιμοποιούσαν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ρητορική… Υμνούσαν το αστικό κράτος και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… Τιμούσαν τους αναρχικούς και τον Λάμπρο ΦΟΥΝΤΑ που ‘καιγε την εθνική μας σημαία… Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ… Κατεδίκαζαν ενυπογράφως στην φίλη τους αστυνομία τους συντρόφους, που έκαιγαν την τουρκική σημαία… Χαριεντιζόντουσαν δημοσίως με επιδειξίες ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που έχουν πρωτοστατήσει σε ανθελληνικές δραστηριότητες και κατά των οποίων προ ετών μας έλεγαν να βιαιοπραγήσουμε… Έγλειφαν εκ νέου τον Καρατζαφέρη για νέα πολιτική συνεργασία… Συνεργάζοντο πολιτικώς με κάποιον τον οποίον μέχρι και σήμερα αποκαλούν καταδότη και πληροφοριοδότη της ΚΥΠ, και το οποίον την περίοδο της συνεργασίας τους αποκαλούσαν ΑΡΧΗΓΟ… Απεδέχοντο την ανέγερση τζαμιού αν μείνουν στην χώρα λιγώτεροι μωαμεθανοί… Συνεργάζοντο εκλογικώς με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας… Μα το σοβαρότερο: Διατηρούσαν μεταξύ τους (όπως και τώρα) εκείνους τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ που κατέθεσαν το 1998 σε βάρος μου συκοφαντώντας με και στοχοποιώντας με για να κατασκευαστεί η ανύπαρκτη ενοχή μου…!

Συναγωνιστές,

Την ίδια ώρα που μια τέτοια, σύγχρονη Χ.Α. μετατρέπει τους Εθνικιστές σε Κρατιστές, σε αμόρφωτους χομπίστες ενός αστικού πατριωτισμού δίχως πρότυπα αγωνιστών εμπρός τους, που να τους εμπνέουν, εγώ δεν θα μπορούσα να παρατείνω την σιωπή μου.

Η πατρίδα δεν προδίδεται μόνον από τους Εφιάλτες αλλά και όταν οι πατριώτες αδιαφορούν για τους Εφιάλτες.

Τώρα, που οι ξένοι εγκληματίες καραδοκούν. Τώρα που οι αριστεροί τρομοκράτες εξοπλίζονται για τον 3ο γύρο του συμμοριτοπολέμου… και οι «ελεγχόμενοι» εθνικόφρονες τους παραδίδουν αμαχητί τα ματωμένα κάστρα των παλαιών, σαν μαριονέττες στο νέο θέατρο πολιτικών σκιών.

Ιδού: Δέχονται βόμβες, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα δίχως αντίδραση, αλλά ψοφοδεείς γαρ επιχειρηματολογούν περί πολιτικού κόστους. Σ’ εποχή καθολικής απαξιώσεως του κοινοβουλευτισμού οι πολιτικάντες της συμφοράς στην Χ.Α. – κάποιες αναλφάβητες καρικατούρες – επιδιώκουν παντοιοτρόπως να καταξιωθούν ως βουλευτές. Θαρρείς και η τραγική εμπρός μας εικόνα θα αλλάξη, εάν κάποιοι ακόμη καρπαζοεισπράκτορες ρουφιάνοι της ακροδεξιάς ενώσουν τα οπίσθιά τους μ΄ εκείνα των υπολοίπων στα έδρανα της Βουλής, όπου συνετελέσθησαν οι μεγαλύτερες εθνικές υποχωρήσεις στη νεωτέρα ελληνική ιστορία.

Αηδιασμένος απ’ την ανυπαρξία ιδεολογικού υποβάθρου, απ’ τον εκφυλισμό της πολιτικής στρατιωτικοποιήσεως των μαζών σε πολιτική της εκλογοθηρίας και απ΄ το έλλειμμα υψηλών στελεχών που εξ ίσου σιχάθηκαν και έφυγαν, διαχωρίζω επισήμως και ενυπογράφως την θέση μου. Δηλώνω παρά τις λαβωματιές μου και πάλι ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, δημιουργός και πιστός της «παλαιάς» Χρυσής Αυγής, που δεν υπάρχει πια, της οποίας την συνοχή και την φήμη ως κίνημα έκτιζα δίνοντας, μαζί με λαμπρούς συντρόφους, ασύλληπτους αγώνες εδώ και 30 έτη, απ’ τα πεδία αγώνος των Αθηνών έως τις νησίδες των Ιμίων, όταν παραλλήλως κάποιοι γραφικοί έκλαιγαν στα γραφεία τους είτε εχαπακώνοντο με ψυχοφάρμακα στις οικίες τους είτε ερητόρευαν στα ξενοδοχεία περί των μαχών μου.

Ως εκ τούτου, και επειδή δεν προτίθεμαι να χαρίσω το έργο μου στους ασήμαντους που επί έτη το καπηλεύτηκαν, απαγορεύω και καταδικάζω κάθε χρήση του ονόματός μου προς πολιτικήν ωφέλειαν της «σύγχρονης», δημοκρατικής Χ.Α, η οποία πίσω απ’ τ’ αγνά μέλη της αποτελεί πολιτικό φιάσκο και την προσωποποίηση της παταγώδους αποτυχίας ενώσεως των εθνικιστών.

Τιμώ τους συναγωνιστές που επί μακρόν μου συμπαραστέκονται, τιμώ τους συνηγόρους μου που σε αντίξοες συνθήκες με υπεράσπισαν με αγάπη και αφιλοκέρδεια τόσον στις δικαστικές αίθουσες όσο και στα πειθαρχικά συμβούλια των φυλακών, τιμώ την οικογένειά μου που προτίμησε την συντριβή της παρά το να γίνω ρουφιάνος όπως οι «άλλοι», τιμώ αυτούς που βρέθηκαν κοντά μου στα δικαστήρια, μα και όλους όσοι από παντού με τιμούν το ίδιο, προπάντων όμως εκείνους που δίχως εκλογική υστεροβουλία δίνουν την μάχη τους και διακινδυνεύουν, όχι για να λάβουν χρήματα από κρατικές επιδοτήσεις, αλλά διότι αγαπούν την Ιδέα και την Θυσία. Ωστόσο ας γνωρίζουν άπαντες, εντός και εκτός, πως κάθε ανοχή, μετά από την αποκάλυψη, στο μέλλον θ΄αποδειχθή συνενοχή…

Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές,Μέχρι τώρα, ελεύθερος και φυλακισμένος, έχυνα αδιάκοπα το ΑΙΜΑ μου βαστώντας ψηλά την ΤΙΜΗ μου και διασώζοντας την ΤΙΜΗ ενός ολόκληρου κινήματος. Τώρα όμως που η νομική μου υπόθεση θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου προσφεύγω επιδιώκοντας την επανάληψη της δίκης εύχομαι οι ΑΤΙΜΟΙ ένοχοι να αποκαλυφθούν, κι όχι μόνον οι φυσικοί αλλά και οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.

Η σκληρή Μοίρα που συντρόφευσε μέχρι τώρα την ζωή μου, μαζί και η Πίστη μου στην Ιδέα, που την διετήρησα ανόθευτη σε μύριες αντιξοότητες, μου χάρισαν τεράστια απόσταση απ’ τους ουτιδανούς ψευδοσυντρόφους, την οποία πια δεν μπορώ να καλύψω με πισωγυρίσματα στον θίασο των ΑΤΙΜΩΝ.
Αυτήν την Ιδέα του Γένους, που υπηρέτησαν ήρωες και μάρτυρες, δεν επιθυμώ να την μοιράζωμαι με τους κωμικούς φίλους των πούστηδων και τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.

Έτσι, προτιμώντας την γυμνή αλήθεια παρά τις δάφνες της θεατρικής υποδοχής, που μου επεφύλασσαν οι «προσκυνημένοι», καθιστώ σαφές ότι τα πομπώδη χειροκροτήματα είναι για τους άκαπνους.

Για τους τολμηρούς παραμένει το λιτό κλέος.

Τολμήστε κι εσείς! Για την Πατρίδα και τον Λαό!



ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011 by Unknown

13 comments

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σκοπιανή πρόσκληση στους Έλληνες αναρχικούς
Μεγάλες διασυνδέσεις και επικοινωνία παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα Έλληνες και Σκοπιανοί αναρχικοί. Τελευταία εκδήλωση που κλήθηκαν να ταξιδέψουν στα Σκόπια τα ελληνικά φυντάνια, είναι η 6η βαλκανική αναρχική γιορτή βιβλίου που διεξήχθη το διήμερο 10-12 Ιουνίου.

Μάλιστα οι Σκοπιανές αρχές κάνουν λόγο για αναρχο-τουρισμό από την Ελλάδα αφού πολλοί ακροαριστεροί ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα μετά τα τελευταία επεισόδια στην πρωτεύουσα με αφορμή το θάνατο νεαρού από πυρά αστυνομικού. Πολλοί κάνουν λόγο για συγκοινωνούντα δοχεία, με τις οργανώσεις των αναρχικών στη Θεσσαλονίκη να αποκαλούν "Μακεδόνες" τους συντρόφους τους και να ζητούν άμεση αναγνώριση του ονόματος από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα συγκεκριμένοι κύκλοι αναρχικών που έχουν σχέση με τους οργανωμένους στην κερκίδα του Ηρακλή, είχαν προκαλέσει στο παρελθόν με σκοπιανές σημαίες, σε διαμαρτυρίες των οπαδών.

Κάποιοι στις μυστικές υπηρεσίες θα έπρεπε να το ερευνήσουν λίγο παραπάνω το ζήτημα!

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011 by Unknown

1 comment

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

του Παναγιώτη Καράμπελα*
Επιτ. Προέδρου Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ.

Σε όλα τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται η Ελληνική διπλωματία, παρατηρείται μια ''συνέπεια στην ασυνέπεια''. Μια χρόνια αρρυθμία στην Ελληνική εξωτερική πολιτική, στον τρόπο σκέψης των υπευθύνων γενικότερα, όπως και στη πρακτική τους, βάσει των οποίων καθορίζεται η στάση της Ελλάδος ως τώρα σε μείζονα Εθνικά θέματα. Όμως, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των λαθών που γίνονται, θα πρέπει πρώτα να σκιαγραφήσουμε τις βασικές γενικές Αρχές που διέπουν –ή, ως ένα βαθμό, θα έπρεπε να διέπουν– την Εξωτερική Πολιτική μιας χώρας.

Βασικές Αρχές - Ο κοινός παρονομαστής στην Εξωτερική Πολιτική

Μια χώρα, λοιπόν, πρέπει να διαθέτει:
-Όραμα, που να διερμηνεύει τα ιδανικά του Έθνους της.
-Στόχους, για μην χάνει τον προσανατολισμό της ώσπου να επιτύχει το ποθητό αντικειμενικό σκοπό.
-Σύμπνοια, με τον λαό ώστε να αντικατοπτρίζεται η λαϊκή βούληση στο τελικό αποτέλεσμα.
-Ανθρώπους που να εμφορούνται από τον απαραίτητο πατριωτισμό, ώστε να εργάζονται χωρίς να φείδονται θυσιών, για να γίνει ο εκάστοτε στόχος πραγματικότητα.

Πριν, πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στα ενδότερα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά δεδομένα και να ξεδιαλύνουμε κάποιους μύθους. Έτσι, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων, στη Διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις (όπως αυτές εφαρμόζονται και ασκούνται από τα αρχαία χρόνια ακόμα), ΔΕΝ υπάρχουν τα ακόλουθα:

ΑΓΑΠΗ – ΜΙΣΟΣ
ΦΙΛΙΑ – ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ
ΔΙΚΑΙΟ – ΑΔΙΚΟ
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ – ΑΤΙΜΙΑ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ
ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
ΙΔΑΝΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Στη Διπλωματία, τις Διεθνείς και Διακρατικές Σχέσεις, υπάρχει ένα και μόνο πράγμα που μετράει: το ΣΥΜΦΕΡΟΝ! Και η Ελλάδα το έχει βιώσει αμέτρητες φορές αυτό στην Ιστορία της, με προδοσίες από «συμμάχους», περιφρόνηση Διεθνών Συμφωνιών από «φίλους» και εχθρούς!

Έτσι δεν τιμωρείται η Τουρκία για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων, και τον Αττίλα στην Κύπρο παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν τιμωρείται η FYROM για τις ανιστόρητες αξιώσεις της εις βάρος της Ελλάδας. Δεν τιμωρείται η Αλβανία για την συμπεριφορά της στους Βορειοηπειρώτες και τον Μεγαλοϊδεατισμό της. Το αντίθετο μάλιστα. Ενισχύονται οι γείτονές μας αυτοί με κάθε τρόπο από τις άλλες χώρες Ευρωπαϊκές, υπερατλαντικές και μη, διότι γι αυτές η αλήθεια, το τι είναι δίκαιο και νόμιμο είναι έννοιες ρευστές, οι οποίες αλλάζουν κατά το δοκούν αναλόγως του συμφέροντος της κάθε μίας.

Και ας μη γελιόμαστε: Κάθε φορά που φαίνεται να εφαρμόζονται οι διεθνείς νόμοι, οι συμφωνίες, τα ψηφίσματα, οι Συνθήκες και κάθε φορά που μοιάζει πως κινείται οτιδήποτε για λόγους «ηθικών αρχών», ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος είναι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ! Κάποιον ή κάποιους τους συμφέρει να εφαρμοστούν οι νόμοι και τα ψηφίσματα εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή, και τότε και μόνο τότε είναι που όλες αυτές οι ευγενείς ιδέες γίνονται…επίκαιρες.


Ο Δαρβίνος στην Παγκόσμια Διπλωματική Σκηνή

Πράγματι, στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων ισχύει η ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Στο τέλος επιβιώνει ο ισχυρότερος, δηλαδή ο πιο δραστήριος, ο πιο γρήγορος, ο πιο έτοιμος.

Και αυτό έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την επικρατούσα αντίληψη των κυβερνώντων τη χώρα μας, βάσει της οποίας είναι εποικοδομητικό και αποδοτικό για τις εξωτερικές μας σχέσεις το να κάνουμε «χειρονομίες καλής θέλησης», χωρίς ξεκάθαρα ανταλλάγματα... Στο μυαλό των ανθρώπων που διοικούν αυτόν το τόπο, η Δαρβινική Θεωρία έχει αλλάξει. Με τις αποφάσεις τους φαίνεται πώς πιστεύουν ότι στο τέλος δεν επιβιώνει ο πιο ισχυρός, αλλά ο πιο...καλοσυνάτος, ο πιο αφελής! Όμως, αυτή είναι μια μόνο από τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν την Ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.


Οι Ελληνικές παθογένειες

Από την Μεταπολίτευση και μετά, 4 είναι τα κοινά χαρακτηριστικά της εξωτερικής μας πολιτικής:

α) Αφέλεια: Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αντί για βιτρίνα της πολιτικής μας και περιτύλιγμα, έχει γίνει ο σκελετός και η αιχμή του δόρατος της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι δικαστές είναι άνθρωποι και αυτοί, επιρρεπείς σε πιέσεις και πιθανούς εκβιασμούς. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι ακέραιοι χαρακτήρες που τιμούν το λειτούργημά τους, πάλι δεν μπορεί θέματα Εθνικής Κυριαρχίας να τίθενται υπό αμφισβήτηση και να εξαρτώνται από αποφάσεις τρίτων, οποιοιδήποτε κι αν είναι αυτοί!

β) Υπακοή σε έξωθεν «παραινέσεις»: Αυτό βέβαια είναι κάτι που συμβαίνει στην ουσία, από την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους και μετά. Τότε ήταν το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ρωσικό κόμμα που ανοιχτά δήλωναν το ποιους εκπροσωπούσαν. Τώρα τα κόμματα της Βουλής έχουν πιο προσεγμένα ονόματα από επικοινωνιακής άποψης, αλλά την ίδια συμπεριφορά απέναντι στις επιθυμίες των ξένων κέντρων αποφάσεων. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και γνωστά: Ίμια, Οτσαλάν, τα Σύμφωνα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, S-300, αντιπυραυλική ασπίδα κτλ.

γ) Απουσία διορατικότητας και φαντασίας: Η έλλειψη διορατικότητας και φαντασίας είναι έκδηλη κι έχει φανεί κατ’ επανάληψη έως τώρα. Η αδυναμία αντίληψης των αρνητικών επιπτώσεων της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι το πιο επίκαιρο, όσο και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα γι αυτό. Είναι φυσικά, άμεσα συνδεδεμένη η απουσία φαντασίας και διορατικότητας με τις προαναφερθείσες έξωθεν παραινέσεις και επιρροές, όμως εδώ αναφερόμαστε σε εκείνη τη μερίδα των πολιτικών της χώρας που όχι λόγω οσφυοκαμψίας, αλλά λόγω πεποιθήσεων, πραγματικά πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, και δυστυχώς αυτοί δεν είναι λίγοι…

δ) Παντελής έλλειψη Στρατηγικής και ενδοκυβερνητικά: Είναι πλέον δεδομένο ότι η Ελλάδα, από την Μεταπολίτευση και μετά, δεν είχε ΠΟΤΕ συγκεκριμένους και κοινά συμφωνημένους Εθνικούς στόχους. Η κάθε Κυβέρνηση είχε την δική της θεώρηση για το ποια θα έπρεπε να είναι η Εξωτερική Πολιτική της χώρας. Δυστυχώς όμως, διαφορές στους στόχους υπήρξαν ακόμα και μέσα στις ίδιες τις κυβερνήσεις, και όχι απλά σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος, που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Είδαμε, δηλαδή, Υπουργούς Εξωτερικών με τελείως διαφορετική θεώρηση, να ακολουθούν τελείως διαφορετικές πολιτικές από το προκάτοχό τους, που ήταν κι αυτός του ίδιου κόμματος! Κλασική περίπτωση αποτελεί η διαδοχή του Θεοδώρου Πάγκαλου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο τέλος της δεκαετίας του ’90...


Συμπλέγματα κατωτερότητας και αδράνεια

Ένας ακόμα παράγοντας στον τρόπο σκέψης πίσω από την, κατ’ ευφημισμόν, σχεδίαση εξωτερικής πολιτικής της χώρας, είναι και η παρανόηση της γεωπολιτικής σημασίας της Τουρκίας και της Ελλάδας. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια λόγω των εξελίξεων στην περιοχή της, έχει αναδειχθεί σε σημαντική σύμμαχο των Αμερικανών, παρά την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεών της με το Ισραήλ. Όμως και η ίδια η Τουρκία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, αλλά έκανε ότι μπορούσε για να εκμεταλλευτεί την θέση της αυτή. Ο Μπρεζίνσκι στο βιβλίο του «Η μεγάλη σκακιέρα», όπου μιλάει για τις γεωπολιτικές ισορροπίες και την γενικότερη κατάσταση ανά την υφήλιο, είναι ζήτημα αν αναφέρει την Ελλάδα μια-δυό φορές, ενώ για την Τουρκία έχει αφιερώσει σε πάρα πολλά σημεία, σελίδες ολόκληρες.

Το λάθος που γίνεται είναι ότι αποδεχόμαστε την γεωπολιτική «ανωτερότητα» και σημασία της Τουρκίας, αδυνατώντας να δούμε τρόπους να εκμεταλλευτούμε την δική μας πολύ σημαντική γεωπολιτική θέση. Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη παραμένει στα χαρτιά ακόμα και καμία σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση υλοποίησής του δεν γίνεται, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο αγωγό Μπακού – Τσεϊχάν που παρά τα σαφώς μεγαλύτερα προβλήματα στην εκεί περιοχή, ολοκληρώθηκε κανονικά. Η υποστήριξη των Αμερικανών προς τη τελευταία αυτή περίπτωση, είναι άμεση συνάρτηση και της θέλησης και πίεσης της Τουρκίας προς αυτή τη κατεύθυνση.

Επίσης, οποιεσδήποτε Ελληνικές επενδύσεις έχουν γίνει στα Βαλκάνια, είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πολλές φορές μάλιστα, αποτέλεσμα της απόγνωσης που έχει επιφέρει η οικονομική πολιτική και η γενικότερη κατάσταση εντός της Ελλάδας.

Αντί, λοιπόν, τα προηγούμενα χρόνια να προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια σε βαθμό εξάρτησης των τελευταίων από εμάς -όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό- και κατόπιν να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εμείς είμαστε το κλειδί της περιοχής, κάναμε ακριβώς το αντίθετο: Υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη που ήταν τότε υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, ένα πρόγραμμα που μοίρασε εκατοντάδες εκατομμύρια στα γειτονικά μας κράτη, είχε «ξεκαθαρίσει» με επίσημη δήλωση, πως δεν συνδέεται η χρηματική αυτή βοήθεια που έδιδε η Ελλάδα προς τις όμορες χώρες με κανενός είδους αντάλλαγμα, ανατρέποντας έτσι την βασικότερη Αρχή της παγκόσμιας διπλωματίας, αυτή της «ανταποδοτικότητας», δηλαδή το αυτονόητου «δούναι και λαβείν»! Άλλη μια τραγική απόδειξη αφελούς συμπεριφοράς…

Όλα αυτά, δίνουν μια εικόνα του επιπόλαιου τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τα κρίσιμα Εθνικά μας Θέματα. Όλα αυτά, μας έφεραν στην απαξίωση και στο περιθώριο. Είναι αυτός ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας που υπάρχει και σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης της χώρας, που μας οδήγησε και στην σημερινή οικτρή οικονομική κατάσταση. Είναι ακριβώς αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν πρώτα.

Η υλοποίηση ενός Γεωπολιτικού – Γεωστρατηγικού Δόγματος, όπως ζητάει επιτακτικά η κοινότητα των πολιτικών επιστημόνων, δίνει το ορθό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να γίνει η «θεραπεία» αυτών των παθογενειών που υπονομεύουν την εξωτερική μας πολιτική, αλλά κατ’ επέκταση και την ίδια την Τιμή και αξιοπρέπεια του Έθνους. Για όσους, βέβαια, σημαίνουν ακόμα κάτι οι λέξεις αυτές…



* Στρατηγικός αναλυτής, συνεργάτης ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011


Στόλισε με επίθετα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η γνωστή μας πρώην σύμβουλος του υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Βούγια, Αφροδίτη Αλ Σαλεχ, μετά την αναφορά του Σαμαρά για τους όρους που έθεσε προκειμένου να συναινέσει σε νέα κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Στο λογαριασμό της στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά αυτά που βλέπετε παραπάνω προφανώς φοβισμένη για τις ιδέες που έχει ο Σαμαράς σχετικά με το νόμο περί ιθαγένειας που με τόσο κόπο κατάφεραν να περάσουν αυτή και οι σύντροφοί της στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι προφανές ότι ένα ολόκληρο παρακράτος έχει στηθεί προκειμένου να υποστηρίξει αυτό τον περιβόητο νόμο που βαφτίζει Έλληνες χιλιάδες μετανάστες, δημιουργώντας συνθήκες πλημμυρίδας για εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οι εφιάλτες της Αλ Σαλεχ, όνειρά μας!

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011 by Unknown

8 comments

Επιβεβαιώνεται, παρά τις επικρίσεις που δεχτήκαμε, η αναφορά μας στα οικονομικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας από τα παραπολιτικά της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, η οποία προχωρά και σε αποκάλυψη.


Συγκεκριμένα είχαμε γράψει για τους μισθούς πείνας των επαγγελματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και για τα μηνιάτικα που δεν έχει πληρώσει στο Βωβό στις 13 Ιουνίου. Δεν πέρασαν πάνω από τέσσερις μέρες και η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" σε παραπολιτικό της έγραψε χαρακτηριστικά: Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας, πλήρωσε τα δυο προηγούμενα αλλά και το τρέχον ενοίκιο των γραφείων της ΝΔ-Σατούρν στη Συγγρού; (πάτα εδώ).

Η αποκάλυψη αυτή μας βάζει σε σκέψεις για την πολιτική εξάρτηση του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά σε επιχειρηματίες που την επόμενη μέρα θα ζητήσουν ανταλλάγματα, εις βάρος του Δημοσίου. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να μπορέσει να εξυγιάνει το σάπιο οικονομικό σύστημα του κόμματος του, προτού χρειαστεί να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα!

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011 by Unknown

No comments



Του Νίκου Χιδίρογλου

Κέρδισε λίγο χρόνο το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ. Έτσι απλά... Λίγο όμως, τίποτα παραπάνω. Προσπαθούν οι «πράσινοι» εξουσιαστές να βγάλουν έτσι, με ανασχηματισμούς και άλλα τερτίπια, το καλοκαίρι. Κι όμως... Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», μίλησε για πρόωρες εκλογές, την ώρα μάλιστα που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει την αντίστοιχη της Αθήνας, χέρι-χέρι με το Βερολίνο, από τη στενωπό. Διαβλέπουν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μακριά, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων.

Πάντως, η απόπειρα του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει στο παιχνίδι τον Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν ξεχνάμε την κατάργηση της προϋπόθεσης του ελληνικού γένους για την ένταξη υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές) και το περιβάλλον του, το οποίο καθυβριζόταν χυδαία μία μόλις μέρα πριν, με υπονοούμενα για «νέα Ιουλιανά» καθώς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «κόχλαζε», στέφθηκε με επιτυχία. Όπως στέφθηκε και με επιτυχία η προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει στο κάδρο τον Θεσσαλονικιό πολιτικό. Φυσικά, ο πρωθυπουργός παραδέχεται έτσι την ίδια την αποδυνάμωσή του, αλλά και τη συνθηκολόγηση του με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Αλλά, αυτά αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και όχι στον κόσμο...

H επιθυμία για την «καρέκλα», αποδεικνύεται παντοδύναμη... Μην την υποτιμάτε σε καμία περίπτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βουλευτής Παντελής Οικονόμου. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «σβήστηκαν» δια μαγείας από την προσωπική του ιστοσελίδα, κάτι σχόλια, επικριτικά για το μνημόνιο. Η υπόθεση είναι για γέλια! Κι όμως... Κάπως έτσι, με την ανακατανομή της τράπουλας, το ΠΑΣΟΚ θα περάσει αλώβητο από την ψήφο εμπιστοσύνης (αυτή που δεν παίρνει πια στην κοινωνία, ούτε και στα ίδια τα προπύργιά του) και θα καταφέρει να επιτύχει και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Άρα, μην περιμένετε πολλά από «διαφωνούντες»...

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να ηττηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι στο δρόμο. Την Κυριακή, έχει πάλι πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, να διαδηλώσουμε κατά της κυβέρνησης του μνημονίου, της ολοκληρωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης και της επέλασης των κερδοσκόπων κατά του εθνικού μας πλούτου. Και όχι μόνο αύριο. Κάθε μέρα, επίμονα, μαχητικά, ώσπου το σύστημα να λυγίσει. Σκεφτείτε το: έχουν γίνει προβλέψιμοι, έχουν ξεμείνει από κόλπα και άσσους στο μανίκι.

πηγή: elkosmos.gr

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011



Πανηγύρι πρέπει να έχουν στήσει οι μετανάστες στην Ελλάδα μετά την υπουργοποίηση Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, γνωστός στην Ευρώπη για το πόστο του στις "Στρατηγικές Ενσωμάτωσης των Μεταναστών" δηλώνει ευθαρσώς υπέρ της μετανάστευσης. "Μας φέρνουν πολιτισμό και μας βοηθούν στο ασφαλιστικό!"

Δείτε το βίντεο και κάντε το σταυρό σας!

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011 by Unknown

5 comments

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Αδειασε" τον Καρατζαφέρη, ο Παπανδρέου



Άδειασμα θεωρήθηκε στην Καλλιρρόης η στάση Παπανδρέου στο θέμα της συναίνεσης καθώς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για αρκετές ώρες είχε το ρόλο του κομπάρσου στη διεκδίκηση της εξουσίας, παρά τα λεγόμενά του τις προηγούμενες εβδομάδες.



Η στρατηγική της υπεύθυνης στάσης και της συναίνεσης στα δύσκολα, μέσω οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ φάνηκε να αποδίδει τακτικά, στρατηγικά άδειασε τον Καρατζαφέρη η εμμονή του Γ. Παπανδρέου να απευθύνεται μόνο στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας απ' έξω τον ΛΑ.Ο.Σ. αρχικά απ' το σχεδιασμό.

Η πρόταση Στεφανόπουλου από τα χείλη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., θα μπορούσε να θεωρηθεί μόνο ως απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναπάρει μπρος το τραίνο προς την κυβέρνηση. Όμως, δεν τσίμπησε το ψάρι, αυτή τη φορά.

Ίσως ήταν και ένα ύστατο καμπανάκι για τον Καρατζαφέρη προκειμένου να καταλάβει ότι ανεξαρτήτως των προθέσεών του, τα σχέδια είναι συγκεκριμένα και σίγουρα δεν είναι εκείνος μέσα σε αυτά.

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011 by Unknown

No comments

Ποιότητα: Το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός ατόμου, συνόλου, αντικειμένου κλπ.

Εκεί που ποντάρουμε, αυτό χρειαζόμαστε. Ανθρώπους με γνώση, με κριτική σκέψη και ικανότητα, με ζωηράδα και με μόρφωση. Πολυπράγμονες και πρόσωπα με προσωπικότητα. Ειδάλλως ουδείς έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί πως είναι εθνικιστής. Ο εθνικιστής δεν είναι στατικός ούτε στάσιμος. Θεωρεί την ζωή ως κάτι το κινούμενο, κάτι το οποίο ωθεί με δύναμη, σε έναν αγώνα. Αγώνα για το οτιδήποτε.

Σε αυτούς τους αγώνες της ζωής, οι νικητές είναι άνθρωποι ποιότητας.

Οι δε ποιοτικοί άνθρωποι, είναι και αυτοί οι οποίοι θα δώσουν σάρκα και οστά στην Δομή. Την δομή που απουσιάζει από τον Ελληνικό εθνικισμό και τον περιθωριοποιεί στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Θέλουμε ανθρώπους ικανούς να αντιληφθούν την πραγματική ουσία του εθνικισμού και τις πραγματικές, πρακτικές και υλικές, ανάγκες του εθνικισμού. Σαφέστατα όλοι μας πρέπει να γίνουμε ποιοτικοί, να βγάλουμε τον, ίσως κρυμμένο, καλό ή καλύτερο εαυτό μας. Άνθρωποι με μόρφωση, με γνώση και επίγνωση, με ικανότητα σχεδιασμού και αποπεράτωσης, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν να βγάλουν προς τα εμπρός, την μέγιστη δυναμική του εθνικισμού.

Είναι η πραγματικότητα, πως εντέχνως ορισμένοι προσπάθησαν και σε έναν βαθμό, κατάφεραν να αποκόψουν την ποιότητα από το σύνολο μας. Όμως η αναγκαιότητα για επιβίωση είναι ισχυρότερη από την επιθυμία τους για εξουσία. Ως εκ τούτου η πολιτική μας σκέψη και δράση, οφείλει να μεταστραφεί σε ποιοτικότερες και ουσιαστικότερες σκέψεις και αναζητήσεις. Να αναζητήσουμε συντρόφους με επίπεδο, με νέες και φρέσκες ιδέες, με αγάπη για δημιουργία, όχι άλλους συντηρητικούς που λησμονούν περασμένες εποχές. Η χρήση της ποιότητας μάλιστα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εργαλειακά, ως μέσο και εργαλείο αναβάθμισης.

Όχι άλλους ανίκανους που η γραφικότητα εκφράζει την νοημοσύνη τους. Θέλουμε ποιότητα και αυτό είναι απόλυτο. Έχουμε μπει πλέον σε έναν νέο αιώνα και οφείλουμε να κάνουμε μια πολιτική και ιδεολογική μεταστροφή. Αυτό πρέπει να γίνει με άξονα την ποιότητα, σε κάθε άλλη περίπτωση η ντροπή θα είναι όλη δική μας…

πηγή: Αυτόνομες Σκέψεις

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011 by Unknown

No comments


Πολλές εμφανίσεις έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Αποστόλου, έξω πλέον απ' το ΛΑ.Ο.Σ., δίνοντας τροφή στις φήμες που υπάρχουν ότι πολιτικά δεν έχει τελειώσει και θα συνεχίσει να πολιτεύεται από άλλο κόμμα.

Τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξουν και εξελίξεις, καθώς απ' ο,τι φαίνεται κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Ο Παναγιώτης Αποστόλου μαζί με άλλα πρώην στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. που έχασαν κάποια στιγμή τα αξιώματά τους, βρίσκονται τώρα σε αναζήτηση πολιτικής στέγης λίγο πριν τις εκλογές και ενδέχεται να την έχουν ήδη βρει.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πολλά πρώην μεγαλοστελέχη του Καρατζαφέρη, απομακρύνθηκαν όταν έχασαν τα επαγγελματικά προνόμια τους στη Βουλή ή σε μεταθέσεις απ' το Δημόσιο. Μέχρι τότε ήταν προεδρικότεροι του προέδρου σε βαθμό φανατισμού. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί το ίδιο και στο κόμμα που θα μετακομίσουν!

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011 by Unknown

No comments

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Καμία νομιμοποίηση πλέον οι πολιτικοί

Η σημερινή δράση του κόσμου στο Σύνταγμα, ο ρόλος των αναρχικών και το πισωγύρισμα Παπανδρέου μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις, μας έφεραν μπροστά στο αναπότρεπτο γεγονός: Οι πολιτικοί πλέον φοβούνται και τη σκιά τους.

Φοβισμένα πρόσωπα, βουλευτές να τρέχουν να καλυφθούν απ' τις λεμονόκουπες και πολιτικοί αρχηγοί να περιμένουν το τηλέφωνο της πρεσβείας! Αυτή η κατάσταση οδηγεί ανεπίστρεπτα στην καταρράκωση των σαρδανάπαλων που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, αναγκάζοντάς τους να σκεφτούν δυο φορές αυτό που πάνε να κάνουν.

Ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε νεκρούς!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011 by Unknown

No comments


Κανείς δεν θέλει να αναλάβει το μεγάλο βαρίδι που λέγεται κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο μεν Παπανδρέου ψάχνει το κορόιδο που θα επωμιστεί το βάρος των επόμενων σταδίων πριν το θάνατο, ο δε Σαμαράς σηκώνει τους ώμους του και προτείνει εξωκοινοβουλευτικούς!

Ο Καρατζαφέρης είναι εκτός παιχνιδιού μέχρι στιγμής ενώ η Αριστερά δεν συμμετέχει στο αλισβερίσι της εξουσίας. Και αν υπό κανονικές συνθήκες ο στρατός ήταν ισχυρός, τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Μένει να δούμε ποια πολιτική προσωπικότητα θα παίξει το ρόλο μαριονέτας για λίγες εβδομάδες προτού οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011 by Unknown

No comments



Μην έχετε αυταπάτες για τον στόχο των αναρχικών σήμερα. Όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν στο περιθώριο, κρυμμένοι στις φωλιές τους στα Εξάρχεια, συγχυσμένοι που το κίνημα των Αγανακτισμένων πήρε εθνική τροπή, κάτι που είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό (βλέπε εδώ) με τις ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν και τα συνθήματα να δίνουν το ρυθμό της επανάστασης.

Πόσο να αντέξουν; Το σύστημα έστειλε τους ταγματασφαλίτες του για να το προστατέψουν από μια βέβαιη ανατροπή! Ανεπρόκοπα απολειφάδια του συστήματος που ζουν παρασιτικά εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Καταλαμβάνοντας δημόσιες περιουσίες και κάνοντας χρήση όλων των δημόσιων προνομίων δωρεάν (ρεύμα, νερό, επιχορηγήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.). 

Όμως, η αρχή έγινε. Και η γαλανόλευκη πλημμυρίδα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω! Θα το επιβάλλουμε είτε θέλουν είτε όχι!

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Θάνος Βερέμης ενας εκ των υπογραφόντων

Η δήλωση των 11 πανεπιστημιακών υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είναι η εξής:

Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Εύλογα δε. Κεκτημένα ανετράπησαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν, ειδικά δε για τους νέους, τουλάχιστον τους μη προνομιούχους ή υπερπροικισμένους οι διαφαινόμενες προοπτικές προκαλούν δέος.

Εξίσου γνωστό είναι όμως, επίσης, ότι απελπισία και ορθολογισμός σπανίως συμβαδίζουν. Γιατί η απελπισία οδηγεί στον πανικό και αυτός σε κινήσεις σπασμωδικές ή χωρίς προσανατολισμό, οι οποίες όχι σπάνια αντιστρατεύονται τους στόχους και τα συμφέροντα εκείνων που τις αποπειρώνται.

Αν λοιπόν αποφασίσαμε να προσυπογράψουμε το παρόν δεν είναι επειδή, περιχαρακωμένοι στον ακαδημαϊκό μικρόκοσμό μας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε _ και ακόμη περισσότερο να νιώσουμε _ την αγανάκτηση, την απόγνωση και την ανάγκη για αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά επειδή θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε, υπό μορφή ερωτημάτων, ενώπιόν της, κάποια δεδομένα καθώς και προβληματισμούς που εκτιμούμε ότι πηγάζουν από την απλή λογική.



Πρώτον: Με τη δαιμονοποίηση των ξένων κυβερνήσεων οι οποίες οφείλουν να φορολογούν τους πολίτες τους για να συνεχίζεται ο χαμηλότοκος δανεισμός μας, εις βάρος ίσως των άμεσων αναπτυξιακών προοπτικών των χωρών τους _ δεν εγκλωβιζόμαστε σε μια συμπεριφορά ομφαλοσκόπησης που αγνοεί τα δεδομένα της πραγματικότητας και τη συνθετότητα του σύγχρονου κόσμου; Πράγματι.


Οι πολιτικοί εντολοδόχοι των δανειστών μας δεν έχουν, και αυτοί, απέναντί τους κοινοβούλια, κοινές γνώμες, υποχρέωση λογοδοσίας σε επίσης αγανακτισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως θεωρούν ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας εφόσον η ίδια δεν καταβάλλει ένα επώδυνο τίμημα για την ανόρθωσή της είναι ασύμφορη, παράλογη, άδικη, ακόμη και επισφαλής;


Δεύτερον: Εάν, κατά το διάχυτο λαϊκό αίτημα, φύγει η Τρόικα, καταγγελθεί το επαχθές και «απεχθές», μνημόνιο, κηρυχθεί χρεοστάσιο κλπ. η κατάσταση του μέσου έλληνα θα βελτιωθεί ή, κατά την κοινή λογική, θα επιδεινωθεί, δραματικά και ραγδαία;


Τρίτον: Το ότι πολλές αποφάσεις των πολιτικών μας ηγεσιών δεν είναι κοινωνικά δίκαιες ή οικονομικά αποτελεσματικές αναιρεί το γεγονός πως καμία εναλλακτική προοπτική δε διαφαίνεται σήμερα πιο «αναίμακτη» ή λιγότερο επώδυνη από τη συνέχιση της χρηματοδότησής μας, έστω και με τους, σκληρούς πράγματι, όρους του Μνημονίου;


Τέταρτον: Εμείς ως λαός δεν έχουμε καμία ευθύνη για την παρούσα δραματική κατάσταση; Δεν καθυστερήσαμε με μαζικές κινητοποιήσεις τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος; Οι πολιτικές μας επιλογές, η επίμονη απαίτηση ευχάριστων προεκλογικών υποσχέσεων που οδηγούσε τα κόμματα σε πλειοδοσία «δεσμεύσεων» και εξοστράκιζε τις φωνές της πρόνοιας και της λογικής, ο ατομικός υπερδανεισμός και ο ακραίος υπερκαταναλωτισμός την περίοδο της φαινομενικής ευμάρειας δεν συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση; Και υπήρξαν ποτέ λαοί που δεν κατέβαλαν τίμημα για τα λάθη τους;


Μήπως, λοιπόν, αντί της διαρκούς μεμψιμοιρίας, της συνεχούς καταγγελίας των ξένων και των αέναων κλαυθμών, θα αποτελούσε πιο ορθολογική αντίδραση η αποδοχή της νέας πραγματικότητας ως κατάστασης δυσχερώς (και μόνο σε βάθος χρόνου) αναστρέψιμης, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ατομικών και συλλογικών μας προσπαθειών για την έξοδο από την κρίση; Οπως, δηλαδή, έκαναν μεταπολεμικά λαοί που είχαν χάσει τη μάχη στα στρατιωτικά πεδία, κέρδισαν όμως αυτήν της ειρήνης


Σε τελική ανάλυση εμείς, παρά τα κονδύλια που κατά τις τελευταίες δεκαετίες εισέρευσαν πλουσιοπάροχα στη χώρα μας, χάσαμε τη μάχη της ανάπτυξης και προϋπόθεση για να μη χάσουμε τον πόλεμο είναι να ανακτήσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη πρώτα του εαυτού μας, στη συνέχεια δε και των ξένων, ως λαός που διδάσκεται από τα λάθη του και αγωνίζεται για την αναίρεση ή έστω τον περιορισμό των συνεπειών τους.

Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας επί Νέας Δημοκρατίας. Απ' τους πρώτους κατόχους της έδρας Κων/νος Καραμανλής.

Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών. Βραβευμένος από τη ΔΑΠ-Νομικής για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα.

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων, μέλος πλέον της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βιογράφος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης του Ιδρύματος Καραμανλή.

Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Kαθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων. Research fellow στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Καραμανλή.

Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάρφωνε την χώρα μας προκειμένου να πληρώνει πρόστιμα για κακομεταχείριση λαθρομεταναστών.

Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκληρό σημιτικό ΠΑΣΟΚ ως υπουργός δικαιοσύνης του Σημίτη.

Επίκουρος καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διετέλεσε σύμβουλος του Σημίτη από το 1996 ως το 2004.

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Παντείου και του γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη.

Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος πλέον στο ΕΛΙΑΜΕΠ (γνωρίζουμε όλοι τι εστί ΕΛΙΑΜΕΠ)

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011 by Unknown

4 comments

Ο ύπνος του δικαίου για κάθε "Πατριώτη"


Η συζήτηση που δημιουργεί πάντοτε εντάσεις και περιχαρακώσεις τα τελευταία χρόνια αφορά τον λεγόμενο "χώρο" που προσδιορίζεται άλλοτε ως πατριωτικός άλλοτε ως εθνικιστικός πάντοτε με διαφορετικούς συμμετέχοντες, ανάλογα την πολιτική τοποθέτηση του καθενός.

Αυτό όμως που δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια θεωρήθηκε ότι ξεπεράστηκαν ορισμένες παιδικές αρρώστιες των μικρομάγαζων που εκμεταλλεύονταν το πατριωτικό αίσθημα και ότι μπήκαμε στη φάση της ωρίμανσης ενός "κινήματος". Ειδικά μετά τις πολιτικές μάχες που δόθηκαν με την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή και της Χρυσής Αυγής στο Δημοτ. Συμβούλιο αλλά και το τηλεοπτικό βήμα που πλέον είναι ανοικτό και για τον "χώρο" κάποιοι πίστεψαν ότι γύρισε ο τροχός.

Όμως, οι πολιτικοί πίθηκοι δεν κατέβηκαν ακόμη απ' τα δέντρα. Μετά τα όσα με κόπο και βάσανα πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια, ο "χώρος" συνεχίζει όχι μόνο να διχάζεται και να περιθωριοποιείται αλλά και να ετεροκαθορίζεται αφού ακόμη και στις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται με την οικονομική κρίση, βρίσκεται στη γωνία πετώντας πέτρες, συντασσόμενος με το Κ.Κ.Ε. και άλλα απολιθώματα.

Μέχρι να ανακαλύψουν τα σπήλαια και τη φωτιά, οι πολιτικοί πιθηκάνθρωποι θα συνεχίσουν να πιθηκίζουν στα δέντρα, φωνάζοντας και βρίζοντας τον άλλο που δεν συντάσσεται στην ιδεολογική του καθαρότητα. Αλλά δεν θα περιμένει για πολύ ή ιστορία για να ρθουν οι ξυλοκόποι και να κόψουν τα δέντρα και να βάλουν τον πιθηκο στο κλουβί της ιστορίας!

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Όλοι στο Σύνταγμα με Ελληνικές Σημαίες
Οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στην Πλατεία Συντάγματος μαρτυρούν όλο και περισσότερο την βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει ενωμένος και συσπειρωμένος γύρω από το εθνικό μας σύμβολο, αλλά και ότι τα βαθύτερα αίτια της αγανάκτησης δεν είναι οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά και εθνικά. Μάταια κάποιοι προσπαθούν να δώσουν στην αυθόρμητη διαμαρτυρία των Ελλήνων χαρακτήρα ταξικό και διεθνή, παραμένοντας πιστοί στις χρεοκοπημένες ιδέες τους και αρνούμενοι να συμπορευτούν με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία θέλει η χώρα να προχωρήσει και όχι να παραμείνει στάσιμη για να διαφυλαχθούν τα προκλητικά προνόμια των ευνοουμένων του δικομματικού μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Το γαλάζιο χρώμα που σκέπασε το Σύνταγμα, αλλά και τα πατριωτικά συνθήματα, μαρτυρούν τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του κινήματος και καμμία οργανωμένη και υποκινούμενη δομή, όσο κι αν προσπαθεί δεν θα μπορέσει να τον αλλοιώσει.



Πηγή: Ελεύθερος Κόσμος

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011 by Unknown

2 comments


Το βλαστάρι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ίσως κάποιοι να μη θυμούνται. Μπλεγμένος στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, παραιτήθηκε αργότερα από τις θέσεις που κατείχε και εμφανίζεται ως δικαιωμένος από τα δικαστήρια. Ποιος είναι;

την απάντηση θα βρείτε στις ετικέτες παρακάτω

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011 by Unknown

No comments

Την χρεωμένη Ελλάδα υπόσχεται ότι θα σώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αλλά φαίνεται πως πρώτα πρέπει να ξεκινήσει να σώσει το ίδιο του το κόμμα αφού τα οικονομικά του είναι κάτι χειρότερο από δραματικά.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι που δουλεύουν στα γραφεία της Συγγρού και πληρώνονται από το κόμμα, βλέπουν μηνιάτικο κάθε δυο μήνες και αν, χωρίς να αναφέρουμε τις μεγάλες περικοπές που δέχτηκαν. Επιπλέον, κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν οργισμένοι, απειλώντας ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη!

Μεγάλο επίσης αγκάθι θεωρείται και το ενοικιαστήριο που καταβάλλει το κόμμα στον Μπάμπη Βωβό καθώς φαίνεται πως ο επιχειρηματίας είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για την ασυνέπεια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν επηρεάζει τα ταξιδάκια αναψυχής των στελεχών δίπλα στον πρόεδρο ούτε τα υπέρογκα έξοδα σε φιέστες και τραπέζια άνευ ουσίας.

Η περίοδος Καραμανλή κι ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια θεωρήθηκαν καταλυτικά για τον οικονομικό Τιτανικό της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι λαδοπόντικες παραμένουν ελεύθεροι παρά τα υπεξαιρεμένα ποσά που φαγώθηκαν. Ίσως να βρίσκονται και κοντά στον πρόεδρο, αφήνουν να εννοηθεί ορισμένοι!

Αναρωτιόμαστε πάντως πως γίνεται να πιστέψουμε κάποιον ότι θα σώσει την Ελλάδα, την ώρα που δεν μπορεί να σώσει οικονομικά το ίδιο του το κόμμα!

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011 by Unknown

No comments

Ακόμη ένας νέος κομματικός σχηματισμός με το όνομα "Ελεύθεροι Έλληνες" έχει κάνει εδώ και κάποιο διάστημα την εμφάνισή του με ιδρυτή και πρόεδρο τον Γεώργιο Κανιάρη. Με πατριωτικά συνθήματα και στόχο την σωτηρία της πατρίδος από τους σάπιους πολιτικούς της ηγήτορες.

Οι "Ελ. Ελ." μάλιστα έκαναν και μια πρώτη παρουσία στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, παρουσία αρκετού κόσμου και χαιρετισμό του προέδρου ενός έτερου πολιτικού σχηματισμού, της "Ελλήνων Πολιτεία", Χρήστου Χατζηαναστασίου (βλέπε εδώ για την Ελ.Πολ.).

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή του και θα σας ενημερώνουμε.

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011 by Unknown

No comments

Μια συνέντευξη κόλαφος εναντίον του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής παραχώρησε ο Άρης Αριων, γνωστός στον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο για την δράση του παλαιότερα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο altermedia και αποτελεί ένα συνεχές σφυροκόπημα εναντίον του γραμματέα της Χρυσής Αυγής αφήνοντας αιχμές για χρηματοδότες του κόμματος, ιδεολογικές κωλοτούμπες και συνενοχή σε διάφορες υποθέσεις.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ. Αναμένουμε απάντηση του Μιχαλολιάκου σε όσα του καταλογίζει ο Άρης Αρίων.

Posted on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011 by Unknown

2 comments

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011



















Ο γιατρός που μήνυσε τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο για εσχάτη προδοσία και βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ειδικά μετά την τηλεοπτική επίθεσή του στον Άδωνη Γεωργιάδη, όλοι βρέθηκαν να μιλάνε για τον χειρουργό από την Χαλκίδα (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ). Ποιος όμως είναι ο Δημήτρης Αντωνίου;

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει το 1996 στον τότε υπουργό Πολιτισμού να γίνει το Άξιον Εστί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας!

Είναι ο άνθρωπος που έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας! Καλά διαβάσατε. Ο Δημήτρης Αντωνίου είχε καταθέσει στα γραφεία της Ρηγίλλης την υποψηφιότητά του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή και αργότερα μάλιστα, κατέθεσε εξώδικο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Ιδού και το εξώδικο:

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ Του Δρ. Δημητρίου Αντωνίου PhD, FRCS, PhilLevA(Oxford) Χειρουργού, κατ. Δημ. Βώκου 6, Χαλκίδα ΤΚ 34100 τηλ. 22210-62743


ΚΑΤΑ Της, για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, οργανωτικής επιτροπής της ΄Νέας Δημοκρατίας, οδός Ρηγίλλης, Αθήναι Αξιότιμον Κον Δημ. Σιούφαν Πρόεδρο του Οργανωτικού του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Οδός Ρηγίλλης, Αθήναι Θέμα: Υποβολή υποψηφιότητας για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και ο παράνομος αποκλεισμός μου Σχετ. Η με αρ.πρωτ.93/21-10-2009 αίτησή μου υποψηφιότητας για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κε Πρόεδρε Η οργανωτική της εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιτροπή απαραδέκτως δεν ανακοίνωσε μέχρι σήμερα την εμπρόθεσμη κατατιθεμένη υποψηφιότητά μου κι ούτε με συμπεριέλαβε στις προσυνεδριακές διαβουλεύσεις με τους λοιπούς συνυποψηφίους μου, αποκλείοντάς με τον τρόπο αυτό αθεμίτως και αντιδημοκρατικά από την διαδικασία εκλογής, παρόλο που ουδέποτε απέρριψε επίσημα την υποψηφιότητά μου, προβάλλοντας προφορικά στον υποφαινόμενο την έλλειψη κατάθεσης 50 υπογραφών των συνέδρων, όπως προβλέπει το άρθρο 15 παρ. 9 του παλαιού καταστατικού του κόμματος, ως λόγο του αποκλεισμού μου από την διαδικασία εκλογής, παρόλο που κατέθεσα πλέον των 50 υπογραφών από μέλη της Νέας Δημοκρατίας και παρόλο που το καταστατικό αυτό είχε παύσει να ισχύει ουσιαστικά ήδη από την αρχή της διαδικασίας εκλογής, εφόσον είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει με νέο καταστατικό μετά τη τροποποίηση του ισχύοντος παλαιού. Σε κάθε όμως περίπτωση, μετά την αλλαγή του καταστατικού που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος στην συνεδρίασή της την 31-10-2009 και με την οποία η κατάθεση των 50 υπογραφών των συνέδρων δεν αποτελεί πλέον αναγκαία προυπόθεση της εγκύρου υποψηφιότητας και με δεδομένο ότι το νέο καταστατικό ουσιαστικά ισχύει ήδη από την 31-10-2009, εφόσον η τελική του επικύρωση από το έκτατο συνέδριο της 07-11-2009 είναι βεβαία ΖΗΤΩ 1) Να ανακοινωθεί σε όλα το μέσα μαζικής ενημέρωσης η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής για την έγκριση και ισχύ της υποψηφιότητάς μου την οποία επαναβεβαιώνω με την παρούσα κλήση μου 2) Να συμμετέχω σε όλες τις προσυνεδριακές και μετασυνεδριακές διαδικασίες εκλογής, με τους ίδιους όρους και συνθήκες με τους άλλους συνυποψηφίους μου 3) Να μου ορισθεί η ώρα ομιλίας μου στο έκτατο συνέδριο του κόμματος την 07-11-2009, μετά την ψήφιση του νέου καταστατικού από το συνέδριο Μετά λύπης μου σας δηλώνω, έχοντας την εμπειρία της προηγουμένης μεροληπτικής εναντίον μου στάσης, η οποία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του απαραβάτου δημοκρατικού μου δικαιώματος της ελευθέρως εκλέγεσθαι και συναφώς της απόπειρας εκφύλισης ενός δημοκρατικού κόμματος σε ένα ολιγαρχικό λόμπυ αριστοκρατών, ότι εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα παραπάνω νόμιμα αιτήματά μου, θα καταφύγω ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση της εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αθήναι Ο εξωδίκως καλών, Δημ. Αντωνίου

Συνεχίζοντας, έχουμε να αναφέρουμε την επιστολή συμπαράταξής του με την Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη:
Αγαπητέ Μίκη,

Είμαι ο ιατρός που έχει καταθέσει μήνυση κατά των βουλευτών που ψήφισαν την Συνθήκη Υποδούλωσης της Ελλάδος στις ξένες δυνάμεις κατακτητών και ο οποίος το 1996 είχα προτείνει στον τότε Υπουργό Πολιτισμού να καθιερώσει τον Άξιον Εστί ως Εθνικό μας Ύμνο, χωρίς βέβαια να πάρω καν απάντηση.

Είμαι ο ίδιος που έκανα μια προσπάθεια πριν από μερικές εβδομάδες να σας «δελεάσω» να οργανώσετε μια συναυλία κατά της Συνθήκης της Εθνικής μας Αιχμαλωσίας, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζε δραστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είμαι εγώ τέλος που από μια νεανική μου άρνησή σας, κατέληξα στην ωριμότητά μου (είμαι τώρα 56 ετών) να έχω ως όνειρό μου να σας συναντήσω προσωπικά και να έχω ένα αυτόγραφό σας.

Με την επιστολή αυτή θέλω να σας καταθέσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην πρόθεσή σας να δημιουργήσετε την Ένωση Πολιτών και θα σας ενεθάρρυνα να την υλοποιήσετε χωρίς προυποθέσεις, προσφέροντας ένα ακόμα δώρο στην χώρα αυτή που σας δόξασε και τίμησε ως ήρωα όσον κανέναν άλλο εν ζωή ήρωά της.
Είμαι στην διάθεσή σας για τα πάντα.

Μετά Τιμής

Δημ. Αντωνίου

Τέλος ο γιατρός έχει κάνει προσπάθεια δημιουργίας νέας πολιτικής κίνησης, την "Ελπίδα Πολιτείας" όπου έχει σαν ιδεολογία τον Κοινωνικά Ευαίσθητο Φιλελευθερισμό, απαγορεύει τη δημόσια γονυκλησία και χειροφίλημα των ιερέων και δεσποτάδων από τους ελεύθερους πολίτες ενώ θέλει να καταργήσει και το ράσο.

Αυτά και άλλα πολλά από τον Γιατρό!

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

No comments



Η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και γνωστή δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξη της σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, μας έλυσε την απορία γιατί το Κ.Κ.Ε. είναι κατά της πλατείας και του κινήματος των Αγανακτισμένων.

Σε πλατεία όπου τίθενται όροι για την απέκδυση του προσερχόμενου από κάθε πολιτική του θέση και ιδέα δεν είναι πλατιά και ανοιχτή πλατεία. Αρχίζει ωραία και μπορεί να εξελιχθεί μοιραία σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αλήθεια, μετανάστες δέχεται αυτή η πλατεία; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουν και χρώμα και να κομίζουν πιστοποιητικό νόμιμης εκμεταλλευσιμότητάς τους ως τάξη ακαθάρτων;

Οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και φαιοκόκκινους διεθνιστές ενός σκληρού σταλινικού μορφώματος με έδρα την Εκάλη.

Πηγή: βλέπε συνέντευξη Λιάνας Κανέλλη στην Ελευθεροτυπία στον Φ. Παπούλια την Κυριακή 12 Ιουνίου

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

6 comments

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση λαμβάνει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη προσπάθεια να ορθωθεί από πατριωτικής πλευράς ένας πολιτικός λόγος σε σχέση με την οικονομική κρίση που εδώ και τόσο καιρό ταλαιπωρεί την χώρα μας και λειτουργεί ως αφετηρία για την δημιουργία μιας νέου τύπου κοινωνίας.


Διεθνής Ημερίδα στην Αθήνα με τον Κ. Πλεύρη και Ευρωπαίους Εθνικιστές ενάντια στους κερδοσκόπους

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τον τελευταίο καιρό αναδύεται ολοένα και με μεγαλύτερο σφοδρότητα, το ερώτημα που σφράγισε και τους προηγούμενους αιώνες της Γηραιάς Ηπείρου. Αίμα ή Χρυσός; Έστω και με άλλο πλέον προσωπείο. Οι αντίπαλοι της παγκοσμιοποίησης απαντούν Αίμα ενάντια στον Χρυσό που κραυγάζουν οι αγορές. Στο πλαίσιο της πραγματικής και σοβαρής πολιτικής κουβέντας γύρω από αυτό το δίλημμα, ο Ελεύθερος Κόσμος και το Ελλήνιον διοργανώνουν στις 15 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο President, στις 7 μμ μία ημερίδα, με την συμμετοχή εκπροσώπων ομάδων που υποστηρίζουν την απάντηση Αίμα σε αυτό το δίλημμα από όλη την Ευρώπη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ως ομιλητές οι Roberto Fiore από την Forza Nuova της Ιταλίας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βυρηττού, Agostino Sanfratello, ο Ρώσσος συγγραφέας και πρόεδρος του "Ρωσικού Ινστιτούτου" Oleg Platonov. Από ελληνικής πλευρά θα μιλήσουν οι Κώστας Πλεύρης και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

No comments

Ο αντι-ΔΝΤ γιατρός Αντωνίου, με κραυγές δεν κατάφερε να υποσκελίσει τον Άδωνι στην τηλεμαχία για το Μνημόνιο. Με γενναιότητα και προσπάθεια να δικαιολογήσει τα βασικά οικονομικά, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έστειλε αδιάβαστο τον επαρχιώτη γιατρό. Δεν γνώριζε ούτε τα στοιχειώδη, δυστυχώς γι' αυτόν και τους υποστηρικτές του.

Παρά το υβρεολόγιο και τους χαρακτηρισμούς, ο Άδωνις απέδειξε τις ανεφάρμοστες σκέψεις του Αντωνίου. Αυτό είναι και η απόδειξη ότι οι αντιμνημονιακές κραυγές δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε ψιλικατζίδικο.

Ο Αντωνίου, μας έβγαλε απ' την Ε.Ε. και ζήτησε να κηρύξουμε στάση πληρωμών. Να βγούμε επίσης απ' το ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή, υποτιμώντας την μάλιστα!

Τα βίντεο υπάρχουν στο κανάλι του youtube του Evonymos.

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

No comments


Τα καλά παιδιά της Λέσχης είχαν κάποια μικρά παρατράγουδα στην Ελβετία, όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Λέσχης Bilderberg. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:





Να θυμίσουμε τους Έλληνες που κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει στις Συνόδους της Λέσχης:

Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Σαμαράς, Αννα Διαμαντοπούλου, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Γεράσιμος Αρσένης, Λούκα Κατσέλη, Στέφανος Μάνος, Γιάγκος Πεσμαζόγλου (Τράπεζα Ελλάδος), Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θόδωρος Κουλουμπής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Νικηφόρος Διαμαντούρος (ombudsman-σύμβουλος), Γιώργος Δαβίδ (3Ε-Coca Cola Hellas), Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), Θωμάς Βαρβιτσιώτης (διαφημιστής), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), Γιάννης Λύρας (εφοπλιστής), Κώστας Καρράς (εφοπλιστής), Μιχάλης Περατικός (εφοπλιστής), Γιώργος Λιβανός (εφοπλιστής), Γιάννης Κωστόπουλος (Τράπεζα Πίστεως), Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης (Eletson), Θεμιστοκλής Βώκος (επιχειρηματίας).

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

No comments

του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Είναι τραγικό! Την ώρα που οι ντόπιοι εντολοδόχοι της παγκοσμιοποίησης κοιτούν ανήμποροι τα αφεντικά τους, περιμένοντας λύσεις που δεν τους «βγαίνουν». Την ώρα που η διεθνής του σιωνιστικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου έχει πετάξει κάθε μάσκα και ολοένα ζητάει περισσότερα από τους λαούς. Την στιγμή που τα κόμματα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου είναι εντελώς απαξιωμένα. Την στιγμή που η Αριστερά δεν έχει να προτείνει τίποτα παρά υπάρχει απλά στο πεζοδρόμιο. Τώρα που και η κάθε «κυρά Μαρία» κατεβαίνει στην Βικτώρια για να φωνάξει εναντίον των μεταναστών ή στο Σύνταγμα για να μουντζώσει τους πολιτικούς. Είναι τραγικό λοιπόν τώρα, «εμείς» να είμαστε απλά ο εαυτός μας και να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Δηλαδή;

Να σεχταρίζουμε και να ψάχνουμε να βρούμε αυτά που μας χωρίζουν. Να ιδεολογίζουμε και να πολιτικολογούμε χωρίς να προτείνουμε λύσεις. Να γράφουμε βιβλία, να κάνουμε ομιλίες, να εκτονωνόμαστε ενίοτε και στο πεζοδρόμιο και άμα τα σώματα ασφαλείας καμιά φορά μας πειράζουν να μυξόκλαιμε για το «σύστημα που κυνηγάει τους εθνικιστές». Και μετά να πηγαίνουμε σπίτια μας ευχαριστημένοι ότι κάναμε το καθήκον μας για σήμερα.

Ένας περιμένει ψήφους, ο άλλος θέλει να πάρει τις ψήφους του προηγούμενου, ο τρίτος μετράει πόσα κεφάλια είχε ο τέταρτος στην συγκέντρωσή του και αν έχει έναν παραπάνω είναι ευτυχισμένος. Α! συγνώμη ξέχασα, υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν τον λοχία, μόνο που ο τελευταίος από το 74΄ φαίνεται να έχει χάσει την στάση του λεωφορείου ενώ οι υπόλοιποι ετοιμάζουν τις επαναστατικές ελίτ για την στιγμή που δεν λέει να έρθει ποτέ.

Με τσιτάτα, σχέδια συντάγματος, μπροσούρες, βιβλία και κραυγές χάνουμε την ουσία. Χάνουμε την κοινωνική αναστάτωση που έχει προκληθεί γιατί είμαστε το ίδιο μπερδεμένοι με αυτούς που θέλουμε να «σώσουμε». Είμαστε φοβικοί έναντι των εξελίξεων γιατί είτε θέλουν ορισμένοι μία εφήμερη επιτυχία ή απλά οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι θέλουν να προτείνουν για το αύριο.

Νομίζουν πολλοί ότι ο εαυτός τους και κατά προέκταση η Ελλάδα είναι το κέντρο του σύμπαντος και όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται μαζί μας. Επειδή κάποτε οι πρόγονοί μας υπήρξαν σπουδαίοι, αυτό, δεν μας καθιστά εμάς σήμερα αντάξιούς τους. Εμείς σήμερα, είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά και το παρελθόν το βλέπουμε ως καταφύγιο της αποτυχίας μας ή σαν μουσειακό έκθεμα περιβεβλημένο με οσμές από «σουβλάκι και μουζάκας».

Και το ερώτημα παραμένει, ποιόν εθνικισμό έχουμε να προτείνουμε; Ένα ερώτημα που στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε καν να τίθεται γιατί ο εθνικισμός δεν είναι στην ουσία σύστημα ιδεών αλλά συναίσθημα. Το συναίσθημα ότι ανήκεις σε μία ομάδα με κοινή καταγωγή και ιστορία και έχεις την βούληση να συνεχίσεις να υπάρχεις με τα ίδια χαρακτηριστικά. Με βάση αυτή την συνειδητοποίηση αναζητάς λύσεις για την πραγματικότητα και ψάχνεις τους φίλους και τους εχθρούς σου. Εθνικισμός σημαίνει να είσαι δημιουργικός για το σήμερα και όχι ένα μνήμα κατάλληλο μόνο για μνημόσυνα.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης, βρίσκονται υπό εισβολή. Από την μία η πολιτική και πολιτιστική επίθεση των ΗΠΑ που αλλοιώνει τις ψυχές και τον πολιτισμό και από την άλλη οι ορδές των αλλόφυλων από τον τρίτο κόσμο που αλλοιώνουν το γένος μας. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος της παγκοσμιοποίησης που θέλει έναν κόσμο ομογενοποιημένων πολιτισμικά μπάσταρδων.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που πράττουμε εδώ και πολλά χρόνια, να είμαστε απλά ο εαυτός μας και να αυτοικανοποιούμαστε βλέποντας την φάτσα μας σε μία εφημερίδα, ακούγοντας την φωνή μας ή διαβάζοντας τα όποια κείμενά μας. Ας καβαλήσουμε επιτέλους τον τίγρη της πραγματικότητας και ας γίνουμε πρωτότυποι και δημιουργικοί. Ας υπερβούμε το εγώ μας, τον περίγυρό μας, τη φαντασιακή υπεροχή μας και ας λερώσουμε επιτέλους τα χέρια παράγοντας δράση και όχι σκέτη τεστοστερόνη.

Πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011 by Unknown

No comments