Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011


Η παρουσία του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βασίλη Μουλόπουλου στη στήλη "Ο Τουρίστας της Βουλής" είναι καθαρά θέμα τιμητικής διαθέσεως προς το πρόσωπο του, όπως άλλωστε έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν τον επέλεξε για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας (στη θέση του γνωστού Στάθη της Ελευθεροτυπίας).

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι γνωστός για τα γραφόμενά του στην εφημερίδα Βήμα αλλά και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή κατά καιρούς (100 μέχρι σήμερα, όχι κι άσχημα). Το παρακάτω βίντεο όμως, αποδεικνύει ότι ένας καλός τουρίστας φαίνεται κι από την κατάστασή του μέσα στο μπαρ, της Ελληνικής Βουλής....

Μετά τον Κοροβέση, ο Βασ. Μουλόπουλος κρατά ψηλά το λάβαρο!

Posted on Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011 by Unknown

No comments


Posted on Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυτό που συμβαίνει στην Κερατέα είναι χαρακτηριστικό των σκοτεινών καιρών που επέρχονται στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Οι κάτοικοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους κυριολεκτικά την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν ως μέσο για να μπορέσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να πατήσουν πόδι στην περιοχή.

Οι πληροφορίες μας από τους κατοίκους μιλάνε για σοβαρές προβοκάτσιες που γίνονται από κρατικές δυνάμεις, προκειμένου να συλλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους αντιφρονούντες. Την ίδια ώρα όμως, κι αυτό είναι το ανησυχητικό, οργανώνονται ένοπλες (!!) ομάδες προκειμένου να φτάσουν μέχρι τα άκρα...Το αντάρτικο πόλεων που κάποιοι ονειρεύονταν μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Εμείς να ευχηθούμε να μην έχουμε Νεκρούς..Τίποτα άλλο.

Posted on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια επανάσταση και έναν Κολοκοτρώνη, αν μη τι άλλο για να κρεμάσει μερικούς νενέκους στα δέντρα, μας λέει χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο καθηγητής Χρίστος Γούδης. Εξαπολύει μάλιστα βολές κατά όσων αναθεωρούν την ιστορία της Επανάστασης του ‘21, λέγοντας πως με ό,τι μεγάλο και αν ασχοληθούν, το βλέπουν μικρό, το υποβαθμίζουν και το φέρνουν στα μέτρα τους.

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Εκατόν ενενήντα (190) χρόνια μετά την επανάσταση του '21, η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος της σειράς ή έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα;

Τα γενέθλια έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο νόημα γι' αυτόν που τα έχει. Θυμάται ότι τέτοια μέρα γεννήθηκε και άρχισε να υπάρχει. Πολύ περισσότερο όταν αυτός που τα έχει είναι ένα ολόκληρο έθνος που γιορτάζει την παλιγγενεσία του.

Με βάση τα πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά δεδομένα της εποχής μας, πιστεύετε ότι οι Έλληνες πρέπει να ξαναπιούν από το "αθάνατο κρασί του '21";

Και σε μεγάλες ποσότητες μάλιστα. Σήμερα απαιτείται περισσότερο από κάθε φορά εθνική μέθη και εθνική τρέλα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επανάσταση. Σας παραπέμπω στα λόγια του Κολοκοτρώνη: «Ο κόσμος μάς έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί, δεν θα εκάναμεν την επανάστασιν». Σήμερα έχουμε ανάγκη και από μία επανάσταση και από έναν Κολοκοτρώνη. Αν μη τι άλλο, για να κρεμάσει μερικούς νενέκους στα δέντρα.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας. Πρόσφατο παράδειγμα, η γνωστή εκπομπή του "ΣΚΑΊ". Γιατί πιστεύετε ότι ενοχλεί τόσο η ιστορία και ειδικά αυτή της Εθνεγερσίας;

Ενοχλεί τους μικρούς και λιπόψυχους. Αυτοί, με ό,τι μεγάλο και αν ασχοληθούν το βλέπουν μικρό, το υποβαθμίζουν, το φέρνουν στα μέτρα τους. Οι προκρούστες. Φυσικά όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη. Ακόμη και τα σκουλήκια. Μόνο που το σύμπαν των σκωλήκων είναι διαφορετικό από το σύμπαν των αετών. Είναι πιο χθόνιο, πιο σιελώδες και πιο εύκαμπτο. Κάποιοι, όταν πετούν ζαλίζονται, παθαίνουν ναυτία και χρειάζονται επειγόντως σακκούλες για να εκτινάξουν από μέσα τους τα εμέσματά τους.

Πόσο μπορεί να σχετιστεί το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων, με το πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού στην Δύση και την Γαλλική Επανάσταση;

Ήταν μια εποχή επαναστάσεων. Προηγήθηκαν οι επιστημονικές και τεχνολογικές επαναστάσεις. Από αυτές γεννήθηκε ο Διαφωτισμός. Άλλαξαν τον τρόπο ζωής και τους ορίζοντες θέασης των πραγμάτων. Η Γαλλική Επανάσταση ήταν απότοκος της Αμερικανικής και η Αμερικανική της Αγγλικής επί Κρόμγουελ. Ένα τσουνάμι που πυροδότησε μια σειρά επαναστατικών κυμάτων που διαδόθηκαν στον πλανήτη. Η Ελληνική Επανάσταση πορευόταν παράλληλα με τις Λατινοαμερικανικές Επαναστάσεις του Μπολιβάρ και του Σαν Μαρτίν, με τους Καρβονάρους της Ιταλίας, τους Φραμασόνους της Ισπανίας και τους Δεκεμβριστές της Ρωσίας. Μία περίοδος της Ιστορίας που έχει πολλές ομοιότητες με τα συμβαίνοντα και τα μελλούμενα να συμβούν στον πλανήτη μας και στην πατρίδα μας.

Με αφορμή την εκπομπή αυτή του ΣΚΑΪ, ετοιμάζετε ένα βιβλίο-απάντηση. Θα μας πείτε κάποια περισσότερα πράγματα γι' αυτό;

Θα καλύψει την ουσία της Ελληνικής Επανάστασης, την ουσία που λόγω της φύσεώς τους αδυνατούν να συλλάβουν οι σύμβουλοι της τηλεοπτικής σειράς του ΣΚΑΪ. Το ότι δηλαδή η Ελλάδα ποτέ δεν παραδέχεται πως οι γενναίοι πεθαίνουν.

πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος

Posted on Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011 by Unknown

No comments


Κι οι δυο ήταν κορόιδα..

Posted on Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011


Με τις ευλογίες της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, άξιο τέκνο του νέου ΠΑ.ΣΟ.Κ. (βλέπε εδώ) βάζει στα δημοτικά πράγματα τους λαθραία εισερχόμενους μετανάστες. Το είχε τάξει άλλωστε προεκλογικά στους εκπροσώπους τους οι οποίοι την στήριξαν σε πολλά. Ο θηλυκός Καμίνης, όπως την ονομάζουν, κάνει το πρώτο πείραμα στο δήμο προκειμένου να αποκτήσει λίγο χρώμα Ισλαμαμπάντ. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι συμβουλευτικό όργανο του Δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους, πέντε (5) εκπροσώπους των μεταναστών, καθώς και δημότες, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, οι οποίοι αναπτύσσουν εντός του Δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες από 11:00 έως 17:00, θα πραγματοποιηθεί εκλογή πέντε (5) εκπροσώπων της κοινότητας των μεταναστών,
οι οποίοι θα συμμετέχουν στο υπό σύσταση ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Η εκλογή θα γίνει στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου με ευθύνη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα εκτελέσει χρέη Εφορευτικής Επιτροπής.

Δικαίωμα συμμετοχής στην παραπάνω εκλογή έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες και για τους Έλληνες εκλογείς προϋποθέσεις (πλην της Ελληνικής Ιθαγένειας), έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Κάθε μετανάστης που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι (2) υποψηφίους από το παρακάτω αναφερόμενο ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Υποψήφιοι για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
(ΜΕΧΡΙ 2 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ)

ASHRAF MUHAMMAD (ΑΣΡΑΦ ΜΟΥΧΑΜΜΑΝΤ)
CHITICARU MIHAELA (ΚΙΤΙΚΑΡΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ)
CELA EPAMINONDA (ΤΣΕΛΑ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ)
DURAZ ARTUR (ΝΤΟΥΡΑΙ ΑΡΤΟΥΡ)
FYYAZ AHAMED (ΦΕΑΖ ΑΧΜΕΤ)
HAMKADYO JALAL (ΧΑΜΑΚΑΝΤΙΟ ΤΖΑΛΑΛ)
HOSSAIN AMIR (ΧΟΣΑΪΝ ΑΜΙΡ)
KARAME THEMI (ΚΑΡΑΜΕ ΘΕΜΙ)
KHAN AKHTAR (ΚΑΝ ΑΧΤΑΡ)
MIAN MUHAMMAD NAVEED (ΜΙΑΝ ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΝΑΒΙΝΤ)
MOALOVI MOHAMMOD ISHAQE (ΜΟΑΛΟΒΙ ΜΟΧΑΜΜΟΝΤ ΙΣΑΚ)
NUSHI NIKOLLAQ (ΝΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚ)
OSSMAN MAHMOUD (ΟΣΣΜΑΝ ΜΑΧΜΟΥΝΤ)
PRENGA ALFRED (ΠΡΕΝΓΚΑ ΑΛΦΡΕΝΤ)
ZYFI KOSTA (ΖΥΦΗ ΚΟΣΤΑ)

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011 by Unknown

No comments

Το Λονδίνο έζησε στιγμές Αθήνας, έστω και σε μικρότερη κλίμακα καθώς αναρχικοί έκαναν επέλαση σε κεντρικές οδούς της πόλης καταστρέφοντας ο,τι έβρισκαν στο διάβα τους. Το μαύρο μπλοκ, στο οποίο συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες και Έλληνες φοιτητές (ξέρετε, εκείνοι των Βορείων Προαστίων) επικεντρώθηκε στις καταστροφές την ώρα που πάνω από 400.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο δρόμο.


Posted on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011 by Unknown

No comments

Επανάσταση!

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κάποτε ο άντρας ήταν έτσι

Τώρα είναι έτσι


Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011 by Unknown

No comments


Οι καταλήψεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία έχουν την απαρχή τους στα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973. Το γεγονός ότι οι καταλήψεις εκείνες αποτέλεσαν την κορυφαία πράξη αντίστασης εναντίον ενός παράνομου καθεστώτος χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, περιέβαλε τις καταλήψεις με μια «αύρα» ηρωισμού και τις προσέδωσε ένα θετικό περιεχόμενο.

Οι καταλήψεις, όμως, συνεχίστηκαν και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 άρχισαν και οι καταλήψεις σχολείων. Ενώ καταλήψεις πανεπιστημίων συνέβησαν και στο εξωτερικό (π.χ. στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 στις ΗΠΑ), οι καταλήψεις σχολείων είναι, απ’ όσο γνωρίζω, ένα αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν, βέβαια, και καταλήψεις δρόμων, δημόσιων υπηρεσιών κλπ, αλλά εδώ θα περιοριστώ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Κάνουν καλό ή κακό οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων; Στα μάτια των υποστηρικτών τους, οι καταλήψεις εφιστούν την προσοχή της κοινωνίας στα προβλήματα της εκπαίδευσης ή αποτρέπουν δυσάρεστες αλλαγές που σχεδιάζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για την αντιπολίτευση, οι καταλήψεις προκαλούν φθορά στην κυβέρνηση, για αυτό και συνήθως υποστηρίζονται, ανοιχτά ή κρυφά.

Κατά τη γνώμη μου, οι καταλήψεις κάνουν ελάχιστο καλό και πολύ κακό. Σκεφτείτε το εξής: αν οι καταλήψεις βελτίωναν την εκπαίδευση, δεν θα έπρεπε σήμερα να είχαμε το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο; Όμως δεν το έχουμε. Τα αιτήματα των καταληψιών είναι επί το πλείστον λαϊκιστικά (περισσότερη χρηματοδότηση, περισσότερα προνόμια). Δεν θυμάμαι καμία κατάληψη με στόχο την ποιότητα της εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κλπ. Κι αν ακόμη τα αιτήματα είναι ορθά και δίκαια, η διεκδίκησή τους μέσω του κλεισίματος του σχολείου και της διάλυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έρχεται σε αντίφαση με τους όποιους ορθούς στόχους.

Οι καταλήψεις, όμως, έχουν σημαντική κοινωνική στήριξη. Συχνά τοπικές ΕΛΜΕ βγάζουν ανακοινώσεις υπερασπιζόμενες καταληψίες μαθητές. Εφημερίδες όπως η “Ελευθεροτυπία”, δύσκολα μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους όταν ειδησεογραφούν για «κλιμάκωση καταλήψεων». Στην πρόσφατη «έρευνα κοινής γνώμης» του υπουργείου Παιδείας η πλειονότητα των ερωτώμενων θεώρησε ότι «οι καταλήψεις θα πρέπει να επιτρέπονται ως έσχατη μορφή αντίδρασης των φοιτητών όταν θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους». Η άποψη που εγώ θα υποστήριζα («οι καταλήψεις δεν θα πρέπει να επιτρέπονται») μειοψήφισε ακόμα και ανάμεσα στο ευρύ κοινό. Και το Υπουργείο Παιδείας ακόμα, στην προ διμήνου ανακοίνωσή του για την επέτειο του φόνου του άτυχου Τεμπονέρα, έδειξε να θεωρεί τις καταλήψεις ένδειξη «αγωνιστικού πνεύματος» και «οδηγό προσφοράς και δράσης».

Σε οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου πολλοί μιλούν για «ποινικοποίηση» των καταλήψεων. Μα η κατάληψη είναι ήδη ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα. Ίσα ίσα, το αντίθετο πρόβλημα υπάρχει: «νομιμοποίηση» στην κοινή συνείδηση παράνομων πράξεων. Μόλις προχτές ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ φέρονται να δήλωσαν ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα των φοιτητών να κάνουν κατάληψη». Προσέξτε, ούτε καν να αμφισβητήσουν, πόσο μάλλον να πάρουν μέτρα για να επιβάλουν την τάξη! Όταν σημαίνοντα πρόσωπα της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν φτάσει να εκφράζουν τέτοιες απίστευτες θέσεις, η κατάντια της ελληνικής εκπαίδευσης γίνεται απόλυτα κατανοητή.

«Είναι θέμα Παιδείας», λένε κάποιοι, και μάλιστα άνθρωποι στους οποίους η κοινωνία έχει εναποθέσει την κύρια ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων! Λέγοντάς το αυτό παραπέμπουν τη λύση του προβλήματος σε κάποιες μελλοντικές εποχές, όπου με μαγικό τρόπο όλα τα παιδιά θα είναι ώριμα, θα καταλαβαίνουν το συμφέρον τους, και θα σέβονται τη νομιμότητα. Λες και σε άλλες χώρες όπου δεν υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα παιδιά γεννιούνται ώριμα. Όμως Παιδεία προσφέρει όχι μόνο η θεωρητική κατάρτιση των μαθητών στις αρχές της Δημοκρατίας αλλά και η έμπρακτη εμπέδωση αυτών. Πρέπει να μάθουν στην πράξη ότι υπάρχουν όρια, ότι δεν μπορούν να επιβάλουν τις απόψεις τους με τη βία, και ότι αν το επιχειρήσουν θα υποστούν κυρώσεις.

Τι πρέπει να γίνει:

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να συμφωνήσουμε ως κοινωνία ότι οι καταλήψεις είναι όχι μόνο παράνομες, αλλά και αντιεκπαιδευτικές. Οι καταλήψεις υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, για αυτό και δεν πρέπει να γίνονται σε καμιά περίπτωση ανεκτές. Τα κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση: ναι ή όχι στις καταλήψεις και να μας εξηγήσουν το γιατί.

Όσον αφορά τα σχολεία τα πράγματα είναι σχετικά απλά: πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους μαθητές ότι οι καταλήψεις σχολείων είναι εκτός επιτρεπτών ορίων. Μόλις εκδηλώνεται κατάληψη πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία. Κι επειδή κανείς δεν θέλει να οδηγούνται μαθητές στα δικαστήρια, θα πρέπει να οριστούν πειθαρχικές ποινές ή χρηματικά πρόστιμα για μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις καθώς και για τους γονείς τους.

Στα πανεπιστήμια τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, λόγω παράδοσης και λόγω «ασύλου». Για να σταματήσει η μάστιγα των καταλήψεων θα πρέπει να συμβούν αρκετά πράγματα: α) να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, β) να υπάρξουν ισχυρές διοικήσεις στα ιδρύματα, γ) να καταστεί σαφές στους φοιτητικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες ότι οι καταλήψεις δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές, δ) να θεσπιστούν πειθαρχικές κυρώσεις για φοιτητές που προβαίνουν σε βίαιες πράξεις και ε) να δημιουργηθούν σώματα τήρησης της τάξης στα πανεπιστήμια.

Φυσικά τα μέτρα αυτά δεν θα εφαρμοστούν χωρίς αντιδράσεις, πιθανόν αρκετά μαζικές. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια περίοδο αναταραχών που μπορεί να οδηγήσει και σε χάσιμο ενός ή περισσότερων εξαμήνων. Για κάποιο διάστημα είναι πιθανό να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας μέσα στα ιδρύματα. Αλλά μετά την περίοδο αυτή θα έχουμε βάλει την πολυπόθητη βάση για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, αναβάθμιση που βέβαια απαιτεί και πολλές άλλες αλλαγές.

Η αντίθεσή μου στις καταλήψεις δεν σημαίνει ότι επιθυμώ «πειθήνιους» μαθητές και φοιτητές. Εξάλλου, αν κοιτάξετε τη διαδρομή μου θα δείτε ότι και ο ίδιος κάθε άλλο παρά πειθήνιος πολίτης μπορώ να θεωρηθώ. Απλώς χρειάζεται όλοι να οδηγηθούμε σε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Τρόπους που δεν κάνουν τα πράγματα χειρότερα αντί να τα κάνουν καλύτερα. Τρόπους που να επικεντρώνονται στον λόγο και όχι στη βία.

*Ο Θέμης Λαζαρίδης είναι χημικός μηχανικός και διδάσκει στο τμήμα Χημείας του City College της Νέας Υόρκης.

πηγή: aixmi.gr

Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011 by Unknown

No comments

Παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον επόμενο πρωθυπουργό, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.

Ποιοι όμως τον ετοιμάζουν; Και γιατί εκείνον κι όχι κάποιον άλλο;





Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011 by Unknown

No comments

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δεν μας πρέπει τέτοια λευτεριά. Το όνομα των Ελλήνων βάφτηκε με αίμα, ποτίστηκαν οι αγροί και τα βοσκοτόπια από το κόκκινο νερό των ηρώων μας. Τώρα που κάποιοι θέλουν να τους ξεχάσουμε, τώρα που κάποιοι θέλουν να τους αλλάξουμε και να τους κάνουμε πιο μαλακούς, εμείς ζητάμε ευλαβικά από την Παναγιά να φέρει έναν Ευαγγελισμό στην άμοιρη αυτή Πατρίδα.

Ήταν Ελλάδα. Δεν είναι πια. Ένα μπουλούκι από μειράκια, ψοφοδεή ποντίκια που αρπάζουν γιαταγάνια στο πληκτρολόγιο και εφορμούν στα φουσάτα από τον καναπέ τους, αυτοί είναι οι σημερινοί μας μάρτυρες. Όμως, υπάρχουν, ναι ακόμα υπάρχουν κι εκείνοι που το λέει η καρδιά τους. Είναι ανώνυμοι, μα ικανοί να κρατήσουν ένα έθνος υπερήφανο!

Μέχρι να υπολογίσουμε τα ευρώ που χρειάζονται για τη θηλειά μας, ας αγκαλιάσουμε γλυκά το κινέζικο μαξιλάρι μας κι ας αναλογιστούμε πόσο χαρά θα ένιωθαν εκείνοι αν μάθαιναν ότι τώρα οι άπιστοι πουλάνε τη σημαία με το σταυρό!

Δεν μας πρέπει τέτοια λευτεριά!

Παρμενίων

Posted on Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011 by Unknown

No comments

Το είδαμε και αυτό! Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και στενός φίλος του Αντ. Σαμαρά, όπως ο ίδιος διατυμπανίζει, έστειλε μήνυμα προς τα μέλη του γκρουπ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - Ο Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας" το εξής μήνυμα:

"Βάλτε την σημαία σας ανάποδα ..!!
Ανάποδη σημαία σημαίνει ( στην ναυτική ορολογία)...ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Πολλά μπαλκόνια στην Αθήνα την έχουν ανάποδα... δώστε το μήνυμα ΠΑΝΤΟΥ !"






Τα σχόλια δικά σας...

Posted on Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011


Αποκαλυπτικά ερωτήματα της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα σχετικά με την δεινή οικονομική θέση του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα γράφει:


  • Αληθεύει ότι ο μεγαλοκατασκευαστής Βωβός ζητάει τα ενοίκια για τα νέα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού και από το λογιστήριο της ΝΔ κάνουν τους Κινέζους;
  • Αληθεύει ότι το γραφείο τύπου της ΝΔ δεν είχε εφημερίδες - άρα και ενημέρωση - γιατί το κόμμα χρωστάει 80.000 ευρώ στον εφημεριδοπώλη;
  • Πως θα σώσετε την οικονομία της Ελλάδας όταν δεν μπορείτε να πληρώσετε τα του οίκου σας κ. Σαμαρά;
  • Για τον σύμβουλό σας κ. ΒΑΡΔΑ θα τα πούμε αύριο!

Το blog μας είχε αναρωτηθεί σχετικά με τα δυσθεώρητα χρέη της Νέας Δημοκρατίας λίγο παλαιότερα (Πνίγεται στα χρέη η Νέα Δημοκρατία

Posted on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κυρία Γιαννάκου. Την γνωστή και μη εξαιρετέα πρώην υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σχετικά με το βιβλίο Ιστορίας της Στ' δημοτικού. Ήταν η υπουργός που προστάτευσε μετά μανίας την Ρεπούση και την παρέα της με αποτέλεσμα να φέρει τη Νέα Δημοκρατία προ τετελεσμένων λίγο πριν τις εκλογές και να χαρίσει στο ΛΑ.Ο.Σ. μια άνετη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Αυτή η κυρία μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής της ως πρώτη επιλογή του προέδρου της Κώστα Καραμανλή, δίνοντας άλλη μια μεγάλη νίκη στο ΛΑ.Ο.Σ.!

Φαίνεται όμως πως στη Νέα Δημοκρατία δεν έβαλαν μυαλό και προωθείται η ιδέα η Μαριέττα Γιαννάκου να ξανακατέβει υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών! Να θυμίσουμε στον Αντ. Σαμαρά και το επιτελείο του αντιγράφοντας από την εφημερίδα Παρόν:  "Σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητος του Λονδίνου όπου προσκεκλημένη ήταν η κα Μαριέττα Γιαννάκου, κάποιος από τους προσκεκλημένους της είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. ζητά την απόσυρση του βιβλίου. Τότε η κα Γιαννάκου απήντησε: «Ε, τότε να μην ξαναψηφίσουν Ν.Δ.»"

Βεβαίως δεν ήταν το μοναδικό σύμπτωμα αυτή η δήλωση κι η συμπεριφορά με αφορμή το βιβλίο. Σε συνέντευξη της στο Flash για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σχετικά με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών δήλωσε εμφατικά: «Η Ν.Δ. δεν προκρίνει κανένα δημοψήφισμα. Θεός φυλάξει! Σε ποια χώρα έγινε δημοψήφισμα για τέτοιο αντικείμενο;».


Αυτή η κυρία προωθείται από ορισμένους ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών. Ο Αντ. Σαμαράς καλείται να επιλέξει. Άλλωστε όλοι περιμένουν στη γωνία σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο και η κυρία Γιαννάκου βρεθεί πάλι στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών. Την ίδια ώρα θα τρίβουν τα χέρια τους Καρατζαφέρης και Αθ. Πλεύρης!

Θα μπορούσε να σταματήσει την πολιτική. Υπάρχουν και άλλες ασχολίες για έναν άνθρωπο. Δεν μπορεί όλοι να θέλουν να γίνονται Βουλευτές.

Προκρούστης

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Έδωσε μάχες μέσα από τη μικρή οθόνη ως ο αδιάφθορος Ταξίαρχος Θεοχάρης. Ήταν εκείνος που μπορούσε να πάρει με κάθε τρόπο τις πληροφορίες που ήθελε από τους αδίστακτους κακοποιούς.

Ο Γιώργος Βασιλείου, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ο Σύμμαχος πλέον Θεοχάρης θα προσπαθήσει για ακόμη μια φορά να μας πείσει ότι εκτός από καλός αστυνομικός είναι και καλός πολιτικός.

Υ.Γ. Το βιογραφικό του κοσμεί και  η συμμετοχή του σε κριτική επιτροπή της Αννίτας Πάνια. Αυτό όντως, ξεχάσαμε να το αναφέρουμε!

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης βλέπει πολύ περισσότερα απ' ο,τι οι υπόλοιποι. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που επιτίθεται συγκεκριμένα εναντίον του Φαήλου Κρανιδιώτη, προσωπικού φίλου του Αντ. Σαμαρά.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι εκείνος που με την αρθρογραφία του έχει συσπειρώσει ένα κομμάτι του ακροατηρίου του Γ. Καρατζαφέρη το οποίο ψηφίζει μόνο Δεξιά. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να απεγκλωβίσει και να δώσει έστω και επικοινωνιακά ένα σημείο αναφοράς στην αλλαγή του τρόπου σκέψης της Νέας Δημοκρατίας. Και αναφέρουμε τον όρο επικοινωνιακά, γιατί ουσιαστικά ο βασικός κορμός του κόμματος της Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένος στις τακτικές του παρελθόντος.

Η προβολή του Κρανιδιώτη φέρνει στο προσκήνιο και την επιβολή των μελών του Δικτύου 21 στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί οι αλεξιπτωτιστές όπως χαρακτηριστικά τους παρουσιάζουν οι παλαιότεροι Νεοδημοκράτες πάνε να φάνε λίγο από την πίτα της πολυκατοικίας, με άμεσο ζημιωμένο τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που νιώθει να πιέζεται και ψάχνει οδούς διαφυγής.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αναζωπύρωση της κόντρας με άλλη αφορμή ενώ ο εμφύλιος στα διαμερίσματα της Δεξιάς θα συνεχιστεί αμείωτος.

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε όλοι στις οθόνες μας να εκτυλίσσεται μια μεγάλη κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑ.Ο.Σ. η οποία θα έχει και συνέχεια με μεγάλο αποκορύφωμα, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Αυτό που όμως δεν έχουν καταλάβει ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο Γ. Καρατζαφέρης είναι ότι ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι τους, γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική και απέχουν. Αυτός ο μεγάλος ασθενής που λέγεται Δεξιά "Πολυκατοικία" είναι γεμάτος μπαλώματα και σαθρά θεμέλια τα οποία υπό άλλες προϋποθέσεις θα έπρεπε να επανεξεταστούν από τους ενοίκους.

Ο μικρόκοσμος των μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ. δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια της Συγγρού και της Καλλιρόης. Κι όσο συμβαίνει αυτό τόσο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα προσπορίζεται οφέλη αφού κατάφερε να διασπάσει και την Αριστερά σε πολλά κομμάτια.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι το βαρόμετρο που θα επηρεάσει τις εξελίξεις του μικρόκοσμου. Αρκεί να υπάρχει Ελλάδα μέχρι τότε.

Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011 by Unknown

No comments

Είναι το παράπονο πολλών που ασχολούνται με το blogging. Η εμφάνιση εκατοντάδων blogs και ενημερωτικών sites που μόνο στόχο έχουν τη σπίλωση και τη συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου ή πολιτικών προσώπων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.

Το κακό όμως στην ελληνική blogόσφαιρα έχει παραγίνει. Η γραφικότητα περισσεύει, το ίδιο κι η ασχετοσύνη ορισμένων. Το ακόμη χειρότερο όμως είναι η προσπάθεια προσπορισμού χρημάτων προς όφελός τους. Με κιτρινισμό και λασπολογία σε μεγάλες ποσότητες, κάποιοι φελλοί συνεχίζουν κι επιπλέουν.

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή οι νοήμονες αναγνώστες τους να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάψουν να τους υποστηρίζουν. Κάνουν κακό στην ελληνική blogόσφαιρα κι ενίοτε στην Πατρίδα!


Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είναι ο άνθρωπος φαινόμενο. Γεννήθηκε το 1946 και εκλέγεται βουλευτής από το 1981 (!). Έχει περάσει από πλείστα υπουργεία ως υπουργός και υφυπουργός. Έχει σπουδάσει δικηγόρος την περίοδο της Χούντας και θεωρείται κι εκείνος παιδί της "γενιάς του Πολυτεχνείου".

Στην προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε την δραστηριότητα του στην Ελληνική Βουλή, ως βουλευτής Β' Αθηνών, δεν ιδρώσαμε καθόλου. Μια ερώτηση όλη κι όλη μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει από την ημέρα που εκλέχθηκε το 2009 (βλέπε εδώ).

Ψάχναμε, ψάχναμε, αλλά μάταια. Έχει βέβαια μιλήσει τρεις φορές (βλέπε εδώ).

Στην ιστοσελίδα του το υλικό μετράει πάνω από 5ετία, τότε που ήταν ακόμα αντιπολίτευση, με ομιλίες του 2006! Το ίδιο και στο Facebook όπου φαίνεται πως το χρησιμοποίησε δυναμικά ο υπεύθυνος στο γραφείο του, μέχρι την εκλογή. Αργότερα, το θυμάται μόνο για να ανεβάσει τις πολλές είναι η αλήθεια συνεντεύξεις του βουλευτή στο ραδιόφωνο και τις εφημερίδες (εδώ η σελίδα).

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Αν κάνουμε λάθος, τον παρακαλούμε να μας διορθώσει. Άλλωστε πρέπει να ξέρουν οι 24.769 άνθρωποι που τον έστειλαν στην Ελληνική Βουλή. Η στήλη θα συνεχίσει να παρουσιάζει και τους υπόλοιπους Τουρίστες.

Ο Τουρίστας της Βουλής: Άρης Σπηλιωτόπουλος

Posted on Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011 by Unknown

1 comment

Η δημοσκόπηση που φέρνει πρώτο σε θετική γνώμη τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρο του ως δημοφιλέστερο αρχηγό κόμματος, της Καθημερινής, είναι γνωστή.

Έχει σχολιασθεί το γεγονός ότι τα ποσοστά αυτά είναι πλασματικά, λες και τα προηγούμενα ήταν αληθινά και ξαφνικά επειδή δείχνουν το ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του σε δυσθεώρητα ποσοστά, ξέσπασαν διάφοροι σε ύβρεις και ειρωνικά σχόλια.

Εμείς, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, αφού γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα συμφέροντα που παίζονται πίσω από διάφορα blogs και τις "αγαθές" προθέσεις τους για διαφημίσεις και λοιπά μπαξίσια.

Θα σταθούμε σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι η απουσία αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό αρχηγού κόμματος - ηγέτη. Κακά τα ψέμματα ούτε ο Γ. Παπανδρέου ούτε ο Αντ. Σαμαράς δεν εμπνέουν κάτι τέτοιο, όπως το ενέπνεε ο Κώστας Καραμανλής για τους Νεοδημοκράτες ή ο Αντρέας Παπανδρέου παλαιότερα για τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έτσι, ο Γ. Καρατζαφέρης εμπνέει ορισμένους με την ηγετική του μορφή, πέρα από τις επιλογές του.

Το δεύτερο σημείο είναι η παγίδα που βρίσκει μπροστά του ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. με μια τέτοια δημοσκόπηση. Πέρα ότι αν λάβουμε υπόψη μας την πραγματική δύναμη του κόμματος (στελέχη, κομματικές οργανώσεις) τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, το δημοσκοπικό αυτό πυροτέχνημα μπορεί να αποτελέσει και τον επιθανάτιο ρόγχο της παράταξης, ανάλογο με αυτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που άντεξε στην προηγούμενη αναμέτρηση και των Οικολόγων Πράσινων που πήραν το φιλί της ζωής στις Ευρωεκλογές.

Το σύστημα πάντοτε έπαιζε τον ΛΑ.Ο.Σ. πολύ πιο κάτω από τα πραγματικά του ποσοστά. Τώρα το σύστημα επιλέγει να παίζει τον Καρατζαφέρη πολύ πιο πάνω. Αυτό πρέπει να είναι το καμπανάκι κινδύνου που πρέπει όλοι να ακούσουν στα γραφεία της Καλιρρόης πριν βρεθούν προ εκπλήξεων.

Posted on Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011


Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011 by Unknown

1 comment

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011



Ομιλία με θέμα "Νέα Μεταπολίτευση ή Νέα Πολιτεία" θα γίνει στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά (Λουδοβίκου 1 & Πλ. Οδησσού - Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά) με κεντρικούς ομιλητές τον Μάκη Βορίδη και τον Χρήστο Χαρίτο, την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα.

Θα την περιμένουμε με ενδιαφέρον για όσα θα ειπωθούν!

Posted on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011 by Unknown

No comments

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του "Μακεδονικού Γλεντιού" της Νεολαίας Ορθοδόξου Συναγερμού και των τοπικών επιτροπών όπως είχαμε παρουσιάσει πριν λίγες μέρες (βλέπε εδώ). Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην Πέλλα, παρουσία του Προέδρου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, δόθηκε σύνθημα αγώνα για τα προβλήματα της Πατρίδας. Με σκληρή επίθεση εναντίον του Παπανδρέου και δίνοντας σκληρή απάντηση σε όσα ακούγονται για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι: "Μόνος μου θα διώξω το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!"

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΝΕ.Ο.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας φαίνεται ιδιαιτέρως δραστήρια ενώ στην Πέλλα ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει πολύ ανεβασμένα ποσοστά!

Δείτε το βίντεο!

Posted on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011 by Unknown

No comments


Η είδηση μεταφέρεται από στόμα σε στόμα ως την άκρη της οικουμένης! Η μάχη είναι προ των πυλών και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περιμένει με τα πόδια της χώρας ορθάνοιχτα!

Η Νέα Δημοκρατία, εκβιαζόμενη από τον Ραγκούση με ενθυμήσεις παλιών εγκλημάτων κατά της πατρίδος, ψιθυρίζει ωσάν ωραία κοιμωμένη!

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θυμήθηκε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι γεμάτο προδότες και ξεκίνησε την επίθεση. Έστω και τώρα!

Οι Έλληνες, αποσβολωμένοι κι άλλοι ακόμη χιονισμένοι παραμένουν σιωπηλοί, με κατεβασμένο το κεφάλι, δεχόμενοι τις προσβολές. Τέλος, οι λαθρομετανάστες πανηγυρίζουν, παρέα με τους ακροαριστερούς τους νταβατζήδες κι ενίοτε επιβήτορες!

Η Ελλάδα εάλω ακόμη μια φορά!

Posted on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011 by Unknown

No comments

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα θεματική. Την ονομάσαμε "Ο Τουρίστας της Βουλής". Όπως καταλάβατε θα παρουσιάζουμε την τουριστική διάθεση ορισμένων βουλευτών, που δυστυχώς δεν είναι λίγοι, προκειμένου να καταλάβουν οι Έλληνες ψηφοφόροι γιατί είναι σημαντικός ο σταυρός τους.

Ξεκινάμε με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο (Νέα Δημοκρατία). Κατάφερε να φτάσει τις 57 παρεμβάσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά του επίσημου site της Βουλής (βλέπε εδώ)*. Τα άκρως αποθαρρυντικά στοιχεία για τον βουλευτή Β' Αθηνών συνεχίζονται όταν στην προσπάθειά μας να δούμε πόσες φορές έχει ανοίξει το στόμα του από το βήμα της Βουλής, βρίσκουμε μόνο μια ομιλία στην Ολομέλεια με ημερομηνία 18-10-2009 (βλέπε εδώ).

Συνεχίσαμε την προσπάθεια, προκειμένου να δούμε αν όντως ισχύουν τα παραπάνω στατιστικά, ψάχνοντας το επίσημο site του βουλευτή. Εκεί τα πράγματα ήταν ακόμη πιο αποθαρρυντικά. Ο χρόνος έχει σταματήσει μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009, αφού οι δραστηριότητες του βουλευτή για το 2010 και 2011 δεν εμφανίζονται πουθενά, πλην των ερωτήσεων που αναφέραμε. Στους συνδέσμους του ιστοτόπου του ζει ακόμα το ΔΗΚΚΙ (!!!) με δεκάδες άλλους ανενεργούς συνδέσμους της παλιάς εποχής.

Βεβαίως ο Άρης δεν νιώθει μοναξιά αφού οι συνάδελφοί του τον κοντράρουν στα ίσα στην μη-δραστηριότητα. Δηλαδή; Υπάρχουν και χειρότερα, τα οποία και θα παρουσιάσουμε όσο περνάει ο καιρός.

Τέλος, απλά να θυμίσουμε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν πρώτος σε σταυρούς στη Β' Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές. Κι εις ανώτερα!

*Για να γίνει σύγκριση, αναζητήστε την δραστηριότητα βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., που θεωρούνται οι πιο δραστήριοι κοινοβουλευτικά για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της τεμπελιάς

Posted on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011 by Unknown

No comments

του Νίκου Δούκα

Οι οικονομικές συζητήσεις και αναλύσεις στην Ελλάδα κυριαρχούνται εδώ και πολλά έτη από τις διαμάχες μεταξύ των οπαδών του Σοσιαλισμού και του Φιλελευθερισμού. Οι αντίστοιχες σχολές οικονομικής σκέψης έλκουν τις ρίζες τους στον Γερμανο-Εβραίο Καρλ Μαρξ και στον Σκωτσέζο Άνταμ Σμιθ. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο σχολών είναι η σχετική έως πλήρης αδιαφορία για το εθνικό συμφέρον στην Οικονομία. Απέναντι σε αυτές τις δύο κοσμοπολιτικές σχολές σκέψης βρίσκεται το λεγόμενο Εθνικό Σύστημα, του οποίου η ονομασία οφείλεται στον Γερμανό οικονομολόγο Φρίντριχ Λιστ (1789-1846) και στο κύριο έργο του «Το Εθνικό Σύστημα της Πολιτικής Οικονομίας» (πρώτη έκδοση 1841).

Η θεωρία του Λιστ για την «εθνική οικονομία» διαφέρει από τα δόγματα της «προσωπικής οικονομίας» και της «κοσμοπολιτικής οικονομίας». Ο Λιστ αντιπαραθέτει την οικονομική συμπεριφορά του ατόμου με αυτή του έθνους. Ένα άτομο προωθεί μόνο τα προσωπικά του συμφέροντα, αλλά ένα κράτος καλλιεργεί την ευημερία όλων των πολιτών του. Ένα άτομο μπορεί να επιτύχει από δραστηριότητες που βλάπτουν το έθνος. «Η δουλεία είναι μία δημόσια καταστροφή για μία χώρα, ωστόσο μερικοί άνθρωποι μπορεί να πηγαίνουν πολύ καλά ως έμποροι ή ιδιοκτήτες σκλάβων» γράφει χαρακτηριστικά ο Λιστ. Επίσης δραστηριότητες ωφέλιμες για την κοινωνία μπορεί να βλάπτουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων. «Τα κανάλια και οι σιδηρόδρομοι ωφελούν ένα έθνος, αλλά οι αμαξάδες θα διαμαρτυρηθούν για αυτή την βελτίωση. Κάθε νέα εφεύρεση προκαλεί ενοχλήσεις σε μερικά άτομα και παρ’ όλα αυτά είναι μία δημόσια ευλογία».

Ο Λιστ υποστηρίζει ότι, αν και κάποια κυβερνητική δράση είναι απαραίτητη για να ενθαρρύνει την οικονομία, μία υπέρ το δέον παρεμβατική κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από καλό. «Είναι κακή πολιτική η ρύθμιση των πάντων και η προώθηση των πάντων με την χρήση κρατικής δύναμης, όταν τα πράγματα μπορούν να ρυθμιστούν καλύτερα από μόνα τους και μπορούν να προωθηθούν καλύτερα με ιδιωτικές προσπάθειες. Αλλά δεν είναι λιγότερο κακή πολιτική να αφήνουμε στην τύχη τους τα πράγματα που μπορούν να προωθηθούν μόνο την παρέμβαση της κρατικής δύναμης».

Ο Λιστ προειδοποίησε έγκαιρα και προφητικά εναντίον της Παγκοσμιοποίησης. «Το αποτέλεσμα ενός γενικού ελεύθερου εμπορίου δεν θα είναι μία παγκόσμια δημοκρατία, αλλά αντιθέτως η παγκόσμια υποδούλωση των λιγότερο ανεπτυγμένων εθνών στην κυρίαρχη βιομηχανική, εμπορική και ναυτική δύναμη». Καθώς η ανθρωπότητα είναι διηρημένη σε ανεξάρτητα κράτη «ένα έθνος θα ήταν άφρον να προωθήσει την ευημερία όλης της ανθρώπινης φυλής σε βάρος της δικής του ισχύος, ευημερίας και ανεξαρτησίας».

Σύμφωνα με τον Λιστ τα έθνη της εύκρατης ζώνης μπορούν να περάσουν από τα ακόλουθα στάδια οικονομικής ανάπτυξης: α) ποιμενική ζωή β) γεωργία και γ) γεωργία σε συνδυασμό με την βιομηχανία και το εμπόριο. Η οικονομική αποστολή του κράτους είναι να δημιουργήσει με νομοθετικά και διοικητικά μέτρα τις απαραίτητες συνθήκες για την πρόοδο ενός έθνους από αυτά τα στάδια. Από αυτή την ανάλυση προκύπτουν οι προτάσεις του Λιστ. «Κάθε υπανάπτυκτο έθνος θα πρέπει να αρχίσει με ελεύθερο εμπόριο, ενθαρρύνοντας και βελτιώνοντας την γεωργία με συναλλαγές με πλουσιότερα και πιο καλλιεργημένα έθνη, εισάγοντας ξένα βιομηχανικά προϊόντα και εξάγοντας αγροτικά προϊόντα. Όταν το έθνος γίνει αρκετά ανεπτυγμένο ώστε να παράγει βιομηχανικά προϊόντα, τότε ένα σύστημα προστασίας πρέπει να δημιουργηθεί για να επιτρέψει στις εγχώριες βιομηχανίες να αναπτυχθούν πλήρως και να αποτρέψει την εξαφάνισή τους από τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά με πιο προηγμένες ξένες βιομηχανίες. Όταν οι εθνικές βιομηχανίες θα είναι αρκετά ισχυρές ώστε να μην φοβούνται τον ανταγωνισμό, τότε το υψηλότερο στάδιο προόδου έχει επιτευχθεί και το ελεύθερο εμπόριο μπορεί να γίνει ο κανόνας πάλι. Ότι χάνει ένα έθνος σε αξία προϊόντων κατά την διάρκεια της προστατευτικής περιόδου, το κερδίζει πολλαπλάσια σε παραγωγική αξία».

Η θεωρία του Λιστ ήταν αντίθετη με το απόλυτο δόγμα του ελεύθερου εμπορίου, το οποίο προωθούσε εκείνη την εποχή (αρχές του 19ου αιώνα) η Μεγάλη Βρετανία. Ο Λιστ υποστήριξε πως η Γερμανία πρέπει να ακολουθήσει τις πράξεις της Βρετανίας και όχι τα αφηρημένα δόγματα του Άνταμ Σμιθ. «Αν η Αγγλία τα είχε αφήσει όλα ελεύθερα (laissez faire, laissez aller), οι Γερμανοί έμποροι της Χανσεατικής Λίγκας θα συνέχισαν το εμπόριο τους στο Λονδίνο, οι Βέλγοι θα κατασκεύαζαν στις βιομηχανίες τους ρούχα για τους Άγγλους και η Αγγλία θα ήταν ακόμα ένας απέραντος βοσκότοπος, όπως η Πορτογαλία έγινε το αμπέλι της Αγγλίας και παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι πολύ πιθανό ότι χωρίς την άκρως προστατευτική εμπορική πολιτική της, η Αγγλία δεν θα είχε ποτέ φθάσει σε τόσο υψηλό βαθμό πολιτικής ελευθερίας, γιατί αυτή η ελευθερία είναι κόρη της βιομηχανίας και του πλούτου».

Το πρακτικό συμπέρασμα που έβγαλε ο Λιστ είναι πως η κατακερματισμένη τότε σε κρατίδια Γερμανία χρειαζόταν για την οικονομική της πρόοδο μία ενιαία περιοχή με έξοδο στην θάλασσα για το εμπόριό της και μία δραστική ανάπτυξη της βιομηχανίας και του εμπορίου. Για να γίνει αυτό απαιτείτο μία έξυπνη προστατευτική νομοθεσία σε συνδυασμό με την τελωνιακή ένωση όλων των γερμανικών εδαφών και η δημιουργία γερμανικού εμπορικού ναυτικού. Το βιβλίο του Λιστ προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Γερμανία και οι ιδέες του αναμφίβολα αποτέλεσαν τα οικονομικά θεμέλια της σύγχρονης Γερμανίας και εφαρμόστηκαν από την πρακτική ιδιοφυΐα του Βίσμαρκ. Παράλληλα η επέκταση και η ενοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Γερμανίας οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις του Λιστ.

Αλλά και στα αναπτυσσόμενα έθνη του εξωτερικού η επιρροή του Λιστ ήταν και είναι σημαντική. Η Ιαπωνία του 19ου αιώνα ακολούθησε το οικονομικό μοντέλο του. Οι πολιτικές της Κίνας στην μετά τον Μάο εποχή είναι εμπνευσμένες από την θεωρία του Λιστ. Αλλά και αρκετοί σύγχρονοι οικονομολόγοι όταν προτείνουν οικονομικές πολιτικές για τις αναπτυσσόμενες χώρες παραπέμπουν συχνά στον Λιστ.

Δυστυχώς ο Φρίντριχ Λιστ και η οικονομική του θεωρία είναι παντελώς άγνωστος στην Ελλάδα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί κλάδοι της ελληνικής Οικονομίας από τον ανταγωνισμό ξένων επιχειρήσεων. Ως αποτέλεσμα οι εθνοκεντρικές οικονομικές προτάσεις είναι από ασθενείς έως ανύπαρκτες και οι οικονομικές συζητήσεις μονοπωλούνται από σοσιαλιστές και φιλελευθέρους. Ελπίζω το παρόν άρθρο να αποτελέσει την αρχή μίας εντονότερης και συστηματικότερης ενασχόλησης του πατριωτικού χώρου με την οικονομική θεωρία και την Οικονομία γενικότερα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 13 (Σεπτέμβριος 2008) του μηνιαίου περιοδικού Patria.

Posted on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Της Σοφίας Βούλτεψη

Σε τι διαφέρουν από τους δουλέμπορους; Σε τι διαφέρουν από τους δουλέμπορους όλοι όσοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δήθεν ασχολούνται με τα θέματα της μετανάστευσης μόνο και μόνο για να αποκομίζουν οικονομικά και πολιτικά οφέλη;


Το θέμα της μετανάστευσης μοιάζει με αυτό των ναρκωτικών: Ένας ολόκληρος κόσμος κινείται γύρω και από τα δύο, σιτιζόμενος εις βάρος όλων – και κυρίως των ομάδων που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. Επαγγελματικοί κλάδοι, όπως οι δικηγόροι και οι θεραπευτές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εξαρτώμενες από τον κρατικό κορβανά, ερευνητικά ινστιτούτα, πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικοί και κόμματα.


Αγορεύουν, αναπτύσσουν «δράσεις», οργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου, παριστάνουν τους προστάτες των φτωχών και των αδυνάμων, συζητούν και νομοθετούν περί ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου. Στέλνουν δηλαδή συστηματικά το μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι το «γωνιακό οικόπεδο» χωράει όλη τη γη.


Στην ουσία, δεν διαφέρουν από τους δουλέμπορους. Και αυτή τη στιγμή, στιγμή απώλειας του ελέγχου, είναι όλοι τους ένοχοι.


Αυτή τη στιγμή, στιγμή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της ασυγχώρητης ιδιοτέλειάς τους, οφείλουν να απαντήσουν σε μια σειρά αμείλικτα ερωτήματα:


Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009, πρωθυπουργός πλέον, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης να πει: «Σταματάμε τις απελάσεις μεταναστών δεύτερης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί πλήρως το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας»;


Τι πρεμούρα είχε να ασχοληθεί με το θέμα την ώρα που, όπως λέει σήμερα, δεν είχε άλλο καημό από το να «βρει λεφτά για την πατρίδα»; Για να στείλει το μήνυμα ότι εδώ δεν γίνονται απελάσεις;


Τι δουλειά είχε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη να εντάσσει στις εξαγγελίες των εκατό πρώτων ημερών (άλλο παραμύθι κι’ αυτό δανεικό από το παρελθόν) τις προσλήψεις μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ; Για να στείλει το μήνυμα ότι εδώ τους κάνουμε και αστυνομικούς; Για να μιμηθείς τις μεγάλες χώρες με τις μεγάλες κοινότητες μεταναστών δεν αρκεί να αντιγράψεις ένα μέτρο, πρέπει να διαθέτεις και τις προϋποθέσεις.


Τι δουλειά είχε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, να δημοσιοποιεί ως Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, έκθεση της ΟΚΕ για να καταγγείλει την Ελλάδα ως «χώρα ρατσισμού και διακρίσεων», όπου η Επιτροπή Ίσης Μεταχείρισης «υπάρχει μόνο στα χαρτιά»; Προφανώς καμιά άλλη από το να προετοιμάσει το έδαφος για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας και παροχής ψήφου στις περιφερειακές εκλογές.


Για να τρέξει ο κ. Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 – ξαναλέω, τότε που κουβέντιαζε με τον Στρος-Καν και έψαχνε «λεφτά για την πατρίδα του» - να περιλάβει στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΚΕ, την όλο νόημα (ασαφή για τους ιθαγενείς, σαφέστατη για τους αλλοδαπούς) φράση – διακήρυξη: Ένταξη μεταναστών! Ας τους εντάξει, λοιπόν. Γιατί δεν τους εντάσσει;


Και τι δουλειά είχε, στις 22 Δεκεμβρίου 2009, να συγκαλέσει ο κ. Παπανδρέου το (live ακόμη) υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την παροχή ψήφου και ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών; Άλλο καημό δεν είχε, την ώρα που μας οδηγούσε στο Μνημόνιο; Είχε χρόνο να ασχολείται με το αν και πώς θα πάρουν ιθαγένεια κάποιοι; Αυτή ήταν η προτεραιότητά του; Μ’ αυτό έκρινε πως πρέπει να απασχολεί κοτζάμ υπουργικό συμβούλιο; Ιδού, οι αχάριστοι, πώς τον ξεπληρώνουν.


Και τι δουλειά είχε να βάλει την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο να ασχολείται με αυτό το θέμα επί μήνες (το τελικό νομοσχέδιο εμφανίσθηκε τον Φεβρουάριο) αντί τότε να τους καλέσει να ασχοληθούν όλοι μαζί με το τραγικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας;


Τι δουλειά είχαμε να ασχολούμεθα με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα έπαιρναν υπηκοότητα άλλοι 500.000 άνθρωποι, όταν ήταν βέβαιο πως δεν μπορούσαμε να θρέψουμε ούτε τους εαυτούς μας;


Τι δουλειά είχαν να στείλουν μήνυμα σ’ όλον τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο χρόνο ότι εδώ αρκεί να μένεις πέντε χρόνια στη χώρα και πλέον αποκτάς δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις περιφερειακές εκλογές; Πελατεία έψαχναν; Εμπόριο ελπίδας έκαναν; Είχαμε τέτοιες πολυτέλειες; Δεν ήμασταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;


Και πόθεν τόσο μεγάλο πάθος στην υπεράσπιση αυτού του θέματος σε μια υπό κατάρρευση χώρα; Τόσο μεγάλο πάθος και τόση μεγάλη πρεμούρα, που από το βήμα της Βουλής, ο κ. Χρυσοχοΐδης έφθασε να… αλλάξει την πίστη στον Ομπάμα!


Την θυμάστε την απείρου κάλλους σκηνή, όταν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος, που υποτίθεται ότι θα μας έσωζε από την εγκληματικότητα και την ακρίβεια, αποκαλύφθηκε ότι δεν γνώριζε το θρήσκευμα του πλανητάρχη;


Τις φωνές έβαλε για να μας κατατροπώσει: «Άμα λένε ότι έχουμε 500.000 μουσουλμάνους, δεν καταλαβαίνω σε τι συνίσταται η δυσφήμηση μιας χώρας της οποίας ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι μουσουλμάνος»! Την ψυλλιάστηκε τότε την δουλειά ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Φ. Πετσάλνικος και ζήτησε να μην γίνονται αναφορές σε δόγματα ή θρησκείες και να μην γράφονται στα πρακτικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνουν λάθη.


Ως γνωστόν, ο Ομπάμα είναι χριστιανός προτεστάντης, αν και ο πατέρας του ήταν μουσουλμάνος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε για να ζητήσει γραπτώς συγγνώμη από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα από το τουίτερ. Και τι έγραψε; «Μέα Κούλπα. Στόχος μου ήταν να φωτίσω το πολυπολιτισμικό μπακγκράουντ του Ομπάμα και όχι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του». Κατάλαβε κανείς τίποτε; Δόθηκε καμιά εξήγηση για την πρεμούρα; Άλλη δουλειά δεν είχαν οι πρωτοκλασάτοι της κυβέρνησης από το να «φωτίζουν» το «μπακγκράουντ» του Αμερικανού Προέδρου; Ε, ας πάνε τώρα να φωτίσουν το πολυπολιτισμικό μπακγκράουντ των τροφίμων του Μεγάρου Υπατία.


Ακόμη και με τα στελέχη τους έφθασαν να τσακωθούν άγρια, για να καταλήξουμε στα σημερινά χάλια.


Τον Μάρτιο του 2010, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, ξέσπασε πόλεμος με τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, που τόλμησε να διαφωνήσει με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. (Προσέξτε! Πηγαίναμε ολοταχώς για το Μνημόνιο, κι’ αυτοί τσακώνονταν με τον κόσμο για τους μετανάστες!).


Τι δήλωσε τότε ο τότε γραμματέας του Κόμματος κ. Σωκράτης Ξυνίδης; «Ντρέπομαι γι’ αυτή τη στημένη απόφαση της πλειοψηφίας, της δήθεν πλειοψηφίας, της Θεσσαλονίκης, που είναι λίγο πιο δεξιά από το ΛΑΟΣ. Είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ».


Και ο κ. Θ. Πάγκαλος πρόσθεσε: «Οι οποίοι, βεβαίως, είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο». Και στρεφόμενος προς τον Ξυνίδη: «Κάλεσε μια ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους, τώρα αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε».


Αναθάρρησε ο Ξυνίδης και ξαναπήρε την «δήθεν αντιρατσιστική σκυτάλη) προαναγγέλλοντας διαγραφές: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος»!


(Μέχρι στιγμής κανένας από όλους τους παραπάνω «αντιρατσιστές» δεν έχει ανοίξει το σπίτι του να φιλοξενήσει μερικούς από τους απεργούς πείνας, ούτε έχει ζητήσει τη νομιμοποίησή τους).


Φθάσαμε στον Ιούλιο του 2010, όταν η κατάσταση είχε πια γίνει αφόρητη, για να ακούσουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να λέει στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο με θέμα το γκέτο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα βαθιά πολιτικό και δεν αντιμετωπίζεται μόνο από την ΕΛ.ΑΣ, αλλά χρειάζεται συντονισμός περισσοτέρων υπουργείων. Η ουρά κάτω απ’ τα σκέλια. Ούτε «πολυπολιτισμικό μπακγκράουντ», ούτε τίποτε.


Την ίδια περίοδο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέμενε βυθισμένος στο πέλαγος της αθεράπευτης ασάφειάς του. Στις 23 Αυγούστου 2010, από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης και στο άρθρο του «Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα», μας χαϊδεύει πάλι τα αυτιά: «Μπορούμε να βρούμε λύσεις για τα τεράστια μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα». Βρες τις, λοιπόν; Τι περιμένεις; Να πνιγούν όλοι οι μετανάστες από την Λιβύη;


Επανήλθε στο θέμα, δια της προσφιλούς του πρακτικής των επιτροπών, τον Σεπτέμβριο. Από την ΔΕΘ εξαγγέλλει δύο διυπουργικές επιτροπές – η μία για θέματα ανάπτυξης και η άλλη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, την οποία συντονίζει η υπουργός Εργασίας και συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας. Τι έκανε αυτή η επιτροπή; Λειτούργησε; Πρότεινε μέτρα; Άγνωστον!


Οπότε ήλθε ο ανασχηματισμός και το μεγάλο μπλέξιμο. Το θέμα της μετανάστευσης φεύγει από το υπουργείο Εσωτερικών και πηγαίνει στο Εργασίας, το οποίο, όπως ανακοινώνεται, «αναλαμβάνει τη χάραξη και τον σχεδιασμό πολιτικής στον τομέα της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ενώ θα έχει και την ευθύνη του συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό».


Συγγνώμη, αλλά αν είναι έτσι, γιατί δεν έχουμε ακούσει τίποτε από τα χείλη της αρμόδιας υπουργού και έμεινε η υφυπουργός να μιλάει για τα γνωστά μακροπρόθεσμα θέματα; Γιατί παρεξηγήθηκε ο κ. Ραγκούσης; Δεν είναι δικό του το θέμα, σε άλλους έχει ανατεθεί.


Και επιτέλους, μήνυμα δεν ήταν κι’ αυτό; Ότι δηλαδή, η μεταναστευτική πολιτική δεν συνδέεται πλέον με τον έλεγχο της νόμιμης παρουσίας των μεταναστών στη χώρα, αλλά με τις πολιτικές της απασχόλησης!


Και προς τι η σημερινή άκαμπτη στάση του υπουργού των Εσωτερικών; Γιατί έσπευσε να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση και να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση επειδή είπε ο Βενιζέλος τη γνώμη του; Δεν έχουν οι βουλευτές απεριόριστο δικαίωμα γνώμης μέσα στο κοινοβούλιο; Δεν είναι ο Βενιζέλος βουλευτής;


Τον ρώτησαν και απάντησε (το αυτονόητο). Τι έπρεπε να πει δηλαδή; Συγγνώμη, μια στιγμή να τηλεφωνήσω στον παραδυναστεύοντα να τον ρωτήσω τι πρέπει να λέω μέσα στη Βουλή; Να γελοιοποιηθούν όλοι ως μη έχοντες γνώμη για ένα μείζον θέμα για να μην ενοχληθεί ο πρωθυπουργεύων;


Πολύ περισσότερο, που λίγο ως πολύ η γνώμη του πρωθυπουργεύοντος γι’ αυτά τα θέματα ήταν γνωστή και εντελώς αντιρατσιστική. Πανηγύριζε στις περιφερειακές εκλογές που θα ψήφιζαν κάποιες χιλιάδες μετανάστες. Διερρήγνυε τα ιμάτιά του σε συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής» (30 Οκτωβρίου 2010) εν μέσω περιφερειακών εκλογών.


Τον φόβιζε, είπε, που ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία ή η Γερμανία, με κουλτούρα ανοιχτής κοινωνίας, οχυρώνονται τώρα κατά των «ξένων». Γιατί τον φοβίζουν τώρα μερικοί αδύναμοι απεργοί πείνας; Γιατί ξεσπαθώνει κατά των «πολιτικών υποκινητών τους;». Σ’ αυτούς δεν είχε στείλει το μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ των ανοιχτών κοινωνιών;


Και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι «κάνατε πολύ κακό για το τίποτα», θυμίζοντάς του ότι όλοι κι όλοι οι μετανάστες που θα ψήφιζαν στις εκλογές δεν ξεπερνούσαν τους 12.000, εξανίσταται (προσβάλλεται γράφει ο δημοσιογράφος):


«Και ένας να ψήφιζε στις 7 Νοεμβρίου, εμείς έπρεπε να το κάνουμε. Αντί να είναι η ιθαγένεια ένα κουρελόχαρτο, προϊόν ρουσφετολογικών συναλλαγών, την καταστήσαμε μια αξιοπρεπή και διαφανή διαδικασία. Βάλαμε τέλος στην αμεριμνησία της ελληνικής πολιτείας. Και είναι ιστορική η απόφαση της κυβέρνησης να μετακινηθούμε από το δίκαιο του αίματος, που διαπερνούσε τη συγκρότηση της ελληνικής πολιτείας από συστάσεώς της, στο δίκαιο του εδάφους».


Ωραία είναι τα μεγάλα λόγια, αλλά στέλνουν κι’ αυτά το μήνυμά τους: «Ελάτε, εμείς δεν είμαστε ξενόφοβοι όπως οι δανειστές μας. Θα σας ταΐζουμε κι’ εσάς από τα δανεικά με τον ληστρικό τόκο που μας έδωσαν αυτοί οι άσπλαχνοι»! Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρεται τώρα;


Κι’ αν μ’ αυτόν τον ανεύθυνο τρόπο συμπεριφέρθηκαν ως «υπεύθυνοι κυβερνήτες της χώρας», μπορείτε να φανταστείτε τι έκαναν ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση.


Τον κόσμο στο ποδάρι σήκωσαν το 2005, όταν ο Παυλόπουλος έφερε το νομοσχέδιο για την μετανάστευση. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε στη Βουλή: «Με το νομοσχέδιο παραδίδετε τους μετανάστες στην εγκληματικότητα και ίσως και στην τρομοκρατία». Και τι πρότεινε; «Να ψηφίζουν για δημάρχους μετά 5 χρόνια παραμονής».


Είχε κάνει ο ίδιος την αρχή, όταν επέτρεψε εκείνη την διαδικασία εκλογής του, όπου ψήφιζε όποιος περνούσε απ’ έξω, ακόμη και οι μετανάστες. Το επανέλαβε στην εσωκομματική εκλογή του 2007, όπου πάλι έβαλε τους μετανάστες να τον ψηφίσουν. Και προσμετρήθηκαν μια χαρά οι ψήφοι τους, έδειξε σε όλους πως την ίδια αξία έχει η ψήφος του Έλληνα φορολογούμενου και εγγεγραμμένου σε εκλογικούς καταλόγους με εκείνη του περαστικού.


Γενικόλογος ήταν ο κ. Παπανδρέου και στην προεκλογική (των ευρωεκλογών) περίοδο. Τον Μάιο του 2009, από το βήμα εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για τη «δημοκρατική αναδόμηση του κράτους», μιλά για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος. «Θα δημιουργήσουμε ένα κράτος για τον πολίτη», είπε. Τι εννοούσε; Και τι κατάλαβαν οι εκατοντάδες χιλιάδες «υποψήφιοι πολίτες»; Ας πάει τώρα στο Μέγαρο Υπατία να πει τι εννοούσε όταν μιλούσε για «δημοκρατική αναδόμηση»!


Όταν, βέβαια, τέλειωσαν οι ευρωεκλογές (και σ’ όλη την Ευρώπη εμφάνισαν άνοδο τα κόμματα που ζήτησαν έλεγχο του μεταναστευτικού ρεύματος), είχε έλθει για τον κ. Παπανδρέου η ώρα της κολοτούμπας. Εμφανίζει το «δόγμα μηδενικής ανοχής», δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι» και καταθέτοντας οκτώ προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Γιατί δεν τις εφαρμόζει; Πέρασαν δυο χρόνια από τότε.


Μα επειδή την ίδια ακριβώς ώρα που διατύπωνε το δόγμα περί μηδενικής ανοχής, ξανάλλαζε γνώμη και δήλωνε: «Δεν μπορεί να θεωρούνται παράνομοι μετανάστες όσοι εισήλθαν ή βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα». Και υπέβαλε άλλες προτάσεις: «Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου σε περιπτώσεις μαζικών αφίξεων αλλοδαπών σε παραμεθόριες περιοχές, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες εξέτασης των σχετικών αιτημάτων. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής των αιτούντων άσυλο στα κέντρα υποδοχής. Παροχή ασύλου στα αποδεδειγμένα θύματα βασανιστηρίων, βιασμών ή άλλης μορφής βίας». Γιατί δεν εφάρμοσε έστω και αυτές, τις πιο μετριοπαθείς προτάσεις;


Είναι, λοιπόν, ή δεν είναι ένοχοι; Είναι ή δεν είναι οι πραγματικοί δουλέμποροι; Θα μας απαντήσουν τι είδους πρεμούρα τους έπιασε ενώ υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει να σώσουν τη χώρα;

πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Posted on Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011 by Unknown

No comments


Η απεργία πείνας με σακούλες φαγητό...Στη Νομική τις έστελνε η Εκκλησία. Τώρα ποιος; Η συγκεκριμένη φωτογραφία, εστάλη από αναγνώστη του blog. Εάν υπάρχουν κι άλλες παρακαλείσθε να τις στείλετε για να ξεμπροστιάσουμε την κοροϊδία των "αλληλέγγυων" αριστερών.

Posted on Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011 by Unknown

No comments

του Σταύρου Θεοδωράκη

Τελικά παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις (!) των περισσοτέρων Ελλήνων η κακοκαιρία ήρθε! Η ΕΜΥ βέβαια μας είχε προειδοποιήσει ότι από την Δευτέρα χαλάει επικίνδυνα ο καιρός αλλά ποιος έχει εμπιστοσύνη σε μια Εθνική Υπηρεσία; Πάντως όχι οι Έλληνες. Ο ήλιος μάλιστα που αχνοφάνηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν αρκετός για να γυρίσουμε εντελώς την πλάτη στις δραματικές προειδοποιήσεις της ΕΜΥ. «Έλα μωρέ που θα χιονίσει Μάρτη μήνα». Η αμφισβήτηση ξεκίνησε από την Παρασκευή. Η μαζική έξοδος μάλιστα των Αθηναίων θεωρήθηκε και ως πράξη αντίστασης στις μαύρες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Στο καλάθι των αχρήστων πέταξαν τα δελτία καιρού, ακόμη και οι εταιρίες που διαχειρίζονται τις δύο Εθνικές οδούς. Καμία πρόβλεψη ούτε καν στην Μαλακάσα που έχει έφεση στους αποκλεισμούς. «Μπάτε σκύλοι αλέστε» και στην Αθηνών Λαμίας και στην Αθηνών Κορίνθου. Τα διόδια άλλωστε είναι η κύρια έγνοια των εταιριών, όλα τα άλλα τα αφήνουν στον καλό Θεούλη. Τη συνέχεια έδωσαν οι δοξασμένοι μας φορτηγατζήδες. Βγήκαν στις Εθνικές, έκαναν πατινάζ, δίπλωσαν ή έμειναν στις ανηφόρες και μετά περίμεναν τους γερανούς της τροχαίας για να ξεκολλήσουν. Μετά ήταν το κίνημα αντίστασης στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εκατοντάδες «έξυπνοι» οδηγοί κατέλαβαν τις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, μποτιλιαρίστηκαν και κράτησαν έτσι μακριά, για ώρες, τους γερανούς και τα εκχιονιστικά. Οι διάλογοι από το «μέτωπο της κακοκαιρίας» σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ήταν σπαρταριστοί.

«Που είναι το κράτος;».
- Εσείς που είσθε κύριε;
«Εμείς είμαστε στη Μαλακάσα κολλημένοι στα χιόνια. Που είναι το κράτος;».
- Συγνώμη εσείς δεν έχετε αλυσίδες;
«Μα γιατί να έχουμε αλυσίδες; Ποιος το περίμενε ότι όντως θα χιονίσει; Που είναι το κράτος;».
- Και πώς να φτάσει το κράτος αφού είναι κλειστές και οι Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης;
«Θα μπορούσαν να είχαν ακροβολιστεί οι γερανοί και τα εκχιονιστικά κατά μήκος του δρόμου. Που είναι το κράτος;».

Γιατί ο Έλληνας ακόμη και ακινητοποιημένος στην Μαλακάσα, έχει τη λύση. Μπορεί ο ίδιος να μην πίστεψε την ΕΜΥ, οι υπηρεσίες όμως έπρεπε να την πιστέψουν και να ακροβολίσουν (!) τα οχήματα τους.

«Δεν φταίμε εμείς. Οι εταιρίες που έχουν την διαχείριση των Εθνικών Οδών», άκουσα να λέει στον Σκάι ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Και βεβαίως θα αποδοθούν ευθύνες μπλα μπλα μπλα θα επιβληθούν πρόστιμα μπλα μπλα μπλα. Στις μποτιλιαρισμένες Εθνικές καθρεφτίστηκε για άλλη μια φορά το πρόβλημα της χώρας. Οι αρχές αδιαφορούν, οι επιχειρηματίες αισχροκερδούν και οι πολίτες εκδικούνται με τις δικές τους μικρές παρανομίες. Όλοι εναντίον όλων και ευθύνη μηδέν.

Αλλά σας είπα όλα ξεκίνησαν από την βεβαιότητα ότι η κακοκαιρία δεν θα έρθει. Κάτι θα γίνει τη τελευταία στιγμή και θα την γλυτώσουμε. Αυτή η ελπίδα ενώνει αρχές - επιχειρηματίες - πολίτες. Από την κακοκαιρία μέχρι την οικονομία. «Έλα μωρέ που δεν θα περάσω τη Μαλακάσα – έλα μωρέ που δεν θα βρούμε να δανειστούμε». «Έλα μωρέ που θα αποκλειστούμε – έλα μωρέ που θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε». Με την κακοκαιρία δεν τα καταφέραμε. Με την οικονομία;

πηγή: protagon.gr

Posted on Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011


Το βλέπαμε και το ξαναβλέπαμε και αδυνατούμε ακόμα να το πιστέψουμε που μπορεί να φτάσει η ματαιοδοξία ενός ανθρώπου. Συγκεκριμένα αυτής της lobbyίστριας των Ρεπουμπλικάνων που ο δημοσιογράφος κάνει επίσκεψη στο σπίτι της προκειμένου να προβάλλει τη χλιδή στην οποία ζει η ελίτ των Η.Π.Α.

Κι εκεί που βλέπουμε το μεγάλο σπίτι και τις λεπτομέρειές του, ξαφνικά μας παρουσιάζει τον τρόπο που χαλάει τα δολλάρια της για να στέλνει δώρα στους πολιτικούς με background τα δεκάδες ζευγάρια παπουτσιών της! Τυλίγει τα δώρα σε αληθινά δολλάρια!!! Δείτε το επίμαχο απόσπασμα και θα καταλάβετε...(0:40 και μετά)

Posted on Κυριακή, Μαρτίου 06, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011


Την ώρα που το κόμμα της Αντιπολίτευσης στηλιτεύει την πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα χρέη της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται μπροστά στο δυσεπίλυτο πρόβλημα των χρεών της προηγούμενης ηγεσίας!

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία χρωστάει και της μιχαλούς στην Αγροτική Τράπεζα με το συνολικό της χρέος να φτάνει τα 120.000.000 € Κι όλα αυτά την ώρα που έχει ήδη προεισπράξει τον μποναμά της κρατικής επιχορήγησης έως το 2016!

Οι αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης και των συνεργατών του Κ. Καραμανλή, συνεχίζουν να πονοκεφαλιάζουν τη νέα ηγεσία, την ώρα που οι βουλευτές ζητάνε ρουσφετάκια για επαγγελματικές θέσεις στον κομματικό μηχανισμό! Γι' αυτό το λόγο οι περικοπές καλά κρατούν ενώ εμφανίστηκαν και τα πρώτα κουπόνια που οι βουλευτές αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους (λέμε τώρα) αφού κανείς δεν έχει μούτρα να ζητήσει από τον κόσμο λεφτά για τα χρέη που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Όσο λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα μας κάνει μάθημα πως θα σώσει την Ελληνική Οικονομία, καλό θα ήταν να συμμαζέψει την Νεοδημοκρατική μπανανία και τους αρουραίους του...

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011 by Unknown

No comments


Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας, ο διάλογος για το τεράστιο θέμα που λέγεται «Μεταναστευτικό» διεξάγεται όχι με πολιτικούς, αλλά με συναισθηματικούς όρους. Έτσι έχει δημιουργηθεί στην χώρα ένα άτυπο μέτωπο «ανθρωπιστών» που λένε, να ανοίξουμε τα σύνορα σε όλους και να τους νομιμοποιήσουμε και στους άλλους τους «κακούς», τους «απανθρώπους», τους «ρατσιστές» που θέτουν ερωτήματα, όπως πόσους και υπό ποίες προϋποθέσεις.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πρώτοι υπερτερούσαν σε πολιτική ισχύ, των δεύτερων και είχαν επιτύχει την πλήρη σιωπή της Κοινωνίας μας, από ερωτήματα που σε κάθε άλλη Κοινωνία είναι απλώς αυτονόητα. Τον τελευταίο καιρό όμως τα πράγματα άλλαξαν. Πολιτικές αποφάσεις της Κυβερνήσεως, όπως η ανέγερση του Φράχτη στον Έβρο ή η ρητορική για μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση, αποδεικνύουν ότι υπό την πίεση των πραγματικών προβλημάτων, που η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση έχει δημιουργήσει, η Κοινωνία μας άλλαξε θέση. Τώρα όλοι συζητούν δημοσίως, αυτά τα οποία όταν τα υποστήριζα εγώ, πριν από μερικά χρόνια, με έλεγαν ναζί.

Στον πανικό τους οι δήθεν «προοδευτικοί» αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν σε ένα απονενοημένο διάβημα κι έτσι οργανώθηκε όλη αυτή η επιχείρηση καταλήψεως της Νομικής. Η επιχείρηση αυτή, έγινε με αποκλειστικό σκοπό τον εκβιασμό της Ελληνικής Πολιτείας, ώστε να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις, που αλλιώς δεν είχαν καμία πιθανότητα να επιτύχουν πια, αφού η πλειοψηφία είναι αντίθετη με αυτές. Όμως όλοι αυτοί οι δήθεν «δημοκράτες» είπαν «δημοκρατικότατα» ότι αφού δεν μπορούμε να πείσουμε, θα επιβάλουμε.

Και πάλι έπεσαν έξω όμως διότι αντί να λειτουργήσει όλο αυτό υπέρ τους, στράφηκε εναντίον τους. Η επιχείρηση αυτή θα είχε λήξει, εάν η Κυβέρνηση, αντί να φοβάται τον ίσκιο της, απλώς εφάρμοζε το νόμο και προχωρούσε στην σύλληψη εκείνο το βράδυ και των λαθρομεταναστών και τους «αλληλεγγύων», προς απέλαση τους πρώτους και προς δίκη τους δεύτερους. Όμως η Κυβέρνηση προτίμησε αντί να λύσει το πρόβλημα, απλώς εφαρμόζοντας τους νόμους, που η ίδια έχει ψηφίσει και ορκιστεί να φυλάει, να το μεταθέσει χρονικά. Έτσι έγινε η μεταφορά τους στο Μέγαρο Υπατία.

Φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά τώρα έγινε πολύ μεγαλύτερο. Διότι οι δήθεν «αλληλέγγυοι» τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, που είναι και το πιο επικίνδυνο. Επιδιώκουν έναν ή περισσοτέρους θανάτους. Ο σκοπός τους είναι να πεθάνουν μερικοί απεργοί πείνας, έτσι ώστε και να συγκινηθεί η ελληνική Κοινή Γνώμη, αλλά και να δημιουργηθεί μείζονα αναταραχή στην Χώρα, με κινητοποιήσεις των μεταναστών σε όλη την επικράτεια. Πιστεύουν ότι ή ενώπιον αυτού του εκβιασμού η Κυβέρνηση θα υποχωρήσει ή ότι αν δεν υποχωρήσει θα προκληθεί το χάος, που ούτως ή άλλως επιδιώκουν.

Χθες δέχθηκα δύο διαφορετικές καταγγελίες από δύο διοικητές δημοσίων νοσοκομείων, που μου είπαν, ότι ενώ κάποιοι από τους απεργούς πείνας, ζητούν να λάβουν λίγο έστω φαγητό, οι λεγόμενοι «αλληλέγγυοι» τους εμποδίζουν και προπηλακίζουν το ιατρικό προσωπικό που προσπαθεί να τους βοηθήσει.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι από το πολιτικό μίσος που έχουν, από «αλληλέγγυοι» έχουν μεταβληθεί σε κανονικούς δολοφόνους, με στόχο να υπάρξει ανθρώπινη απώλεια.

Χαίρομαι που οι σχετικές καταγγελίες, ήρθαν τελικά στο φως και από το στόμα του ίδιου του υπουργού Υγείας και ελπίζω όλοι να αντιληφθούν το πόσο μεγάλο παιχνίδι κάποιοι παίζουν, στις πλάτες αυτών των αδύναμων ανθρώπων.

Οι μάσκες έπεσαν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε τα χειρότερα.

Υ.Γ. 1.Το καθεστώς ανοχής που πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι η μόνη πρόταση που έχει κάποια νομιμότητα, αν και εγώ προτείνω την απέλαση τους, μόλις το επιτρέψει η υγεία τους.

2. Από τους 280 περίπου, μόνον οι 14 έχουν χάσει την νομιμότητά τους λόγω ενσήμων. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αναγκαστικά παράνομοι, διότι μπήκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2004. Δηλαδή και να θέλει η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τους νομιμοποιήσει, χωρίς να παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

πηγή: Aixmi.gr

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011 by Unknown

No comments

Το συγκεκριμένο blog έχει ανεβάσει ουκ ολίγες φορές κείμενα του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (βλέπε εδώ). Θεωρούμε ειλικρινές το ενδιαφέρον του υπέργηρου Μίκη για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αν και δεν ξεχνάμε το πλούσιο σε κωλοτούμπες πολιτικό κι όχι μόνο παρελθόν του.

Η ιδέα του για την οργάνωση κινήματος δεν μας ενθουσίασε από την αρχή. Και μας επιβεβαίωσε αφού στην συγκέντρωση που έκανε στο Βελλίδειο δήλωσε ξεκάθαρα πως θα προτρέψει τον κόσμο που τον ακολουθεί και είναι μέλος στο κίνημα, να ψηφίσουν ΛΕΥΚΟ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν έρθουν.
Επιπλέον, η παρουσία μπλόκ της "Σπίθας" στη γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου ήταν απογοητευτική αφού χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τον ανένταχτο κόσμο δίπλα τους. Αντιθέτως, αποτελούν μια παγίδα για τους αγνούς και ειλικρινείς αγωνιστές, που αηδιασμένοι από τους πολιτικούς σχηματισμούς ψάχνουν μια διέξοδο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατοχή της πατρίδας μας από τους τροϊκανούς.

Με λευκές επιταγές δεν γίνεται δουλειά Μίκη Θεοδωράκη. Η ξεκάθαρη πολιτική θέση είναι το ζητούμενο στη σημερινή συγκυρία. Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας τα επόμενα 20 χρόνια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ή έχει διανοητική καθυστέρηση ή είναι προβοκάτορας που καπηλεύεται την αγωνία χιλιάδων Ελλήνων.
Οι εκφραζόμενοι από την Σπίθα καλούνται να διαλέξουν...

Υ.Γ.: Καλούμε όποιον θεωρεί το αντίθετο να μας στείλει οποιοδήποτε κείμενο ή σύνδεσμο, προκειμένου να το δημοσιεύσουμε. Είμαστε και θα είμαστε υπέρ του ανοικτού βήματος για όλους!

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011 by Unknown

No comments

Πέρασε από ό,τι φαίνεται ο εκβιασμός της αριστεράς μέσω των 300 λαθρομεταναστών «απεργών πείνας», καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, αποφάσισε να παραβιάσει τους νόμους της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για έξι τουλάχιστον μήνες. Ακολούθησαν η σφοδρή κόντρα Βενιζέλου- Ραγκούση, οι δηλώσεις Παπουτσή (και Πεταλωτή λίγες μέρες νωρίτερα) για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης. Στο ΠΑΣΟΚ ξύπνησαν και συνειδητοποίησαν το αυτονόητο: ότι το δίκτυο των ΜΚΟ, των οργανώσεων που έστησαν χέρι-χέρι με την αριστερά αυτονομήθηκε και εξελίχθηκε σε ένα πολύ σκληρό αριστεριστικό μηχανισμό, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία και άνομες και ανήθικες μεθόδους, αλλά και να στραφεί κατά του συνόλου, για να επιτύχει τις επιδιώξεις του. Οι μετανάστες οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν εγκατασταθεί στον χώρο του νεοκλασικού μεγάρου Υπατία στο κέντρο της Αθήνας, περιφρουρούμενοι από «αλληλέγγυους» της άκρας αριστεράς, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επιβάλλουν την καθολική νομιμοποίηση όλων ανεξαρτήτως των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, όχι φυσικά λόγω της δήθεν «αντίθεσης» της (πιεζόμενης) κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά της ΕΕ, η οποία απαγορεύει διά ροπάλου τις μαζικές νομιμοποιήσεις. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφηύρε τη μέθοδο του καθεστώτος «ανοχής», της ουχί σιωπηρής αλλά βοώδους, που φυσικά ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την άφιξη και άλλων αλλοδαπών στη χώρα μας. Είναι πραγματικά πρωτοφανές η κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους, να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, σε μια μάλιστα κρίσιμη περίοδο, όπου οι εξελίξεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα προκαλέσουν αναπόφευκτα ένα ακόμη μεταναστευτικό κύμα. Πρόκειται για συναισθηματικό εκβιασμό. Και μιλώντας για εκβιασμό: οι συνοδοί των λαθρομεταναστών που διακομίζονται στα νοσοκομεία, δεν επιτρέπουν τη σίτισή τους, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι φορείς, ενώ οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπόρεσαν να εξετάσουν τους λαθρομετανάστες και απωθήθηκαν βίαια από το κτίριο! Μόνο κάποιος γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και κάνει συνεχώς εμπρηστικές δηλώσεις. Η δήλωση Καστανίδη, ο οποίος αναλαμβάνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες, δεν μπορεί παρά να έχει μακροχρόνιες συνέπειες για ολόκληρη την χώρα μας. Η δεδηλωμένη ένταξη σε καθεστώς «ανοχής» των 300 λαθρομεταναστών που επέλεξαν να τεθούν υπό την προστασία της άκρας αριστεράς, δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα παρά να πυροδοτήσει και άλλες απεργίες πείνας σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Και να θυμίσουμε ότι πριν τους «300», είχαμε και άλλες περιπτώσεις απεργών πείνας, όπως παραδείγματος χάριν των Ιρανών, οι οποίοι και αυτοί «δικαιώθηκαν». Και όλα αυτά υπό το καθεστώς της ασφυκτικής πίεσης, όχι της κοινωνίας η οποία αδιαφορεί, αλλά του αριστερόστροφου κατεστημένου της χώρας που εκτείνεται από τον Λάκη Λαζόπουλο, έως τους επαγγελματίες αντιρατσιστές και φυσικά τη διεφθαρμένη, παρακμιακή και κρατικοδίαιτη δήθεν «ελίτ» των πανεπιστημίων. Σαν να μην έφτανε όμως αυτή η στάση της κυβέρνησης, πλέον έχουμε και άλλου είδους αλλαγές. Όπως η «δέσμη μέτρων» για την εξασφάλιση των νόμιμα διαμενόντων κι εργαζομένων μεταναστών, του υπουργείου Εργασίας. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το υπουργείο μελετά την ελαστικοποίηση των νόμων για την εξασφάλιση της άδειας παραμονής. Και θέτει στο τραπέζι μέτρα όπως: «μείωση του αριθμού των απαιτούμενων ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα από 200 (ή 150 σε ειδικές περιπτώσεις) στα 120 (η ΓΣΕΕ πρότεινε 100), αλλά και τη μείωση του αριθμού των ενσήμων που χρειάζονται για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη αλλοδαπών εργαζομένων, σε 50 από 80. Πριν κάποιο καιρό ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ομολογούσε ότι οι μετανάστες «βούλιαξαν» το ΕΣΥ και έρχεται σήμερα το υπουργείο Εργασίας να τους διευκολύνει στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά καθιστά και πολύ πιο εύκολη την απόκτηση αδείας για παραμονή στη χώρα.

πηγή: Ελεύθερος Κόσμος

Posted on Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011 by Unknown

No comments

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Tου Πασχου Μανδραβελη

Δηλαδή, τι θέλει να μάς πει ο κ. Καστανίδης; Οτι από τούδε και στο εξής, όποιος καίει την αμερικανική σημαία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διώκεται και ποινικά; Ή μήπως θα αποκτήσουμε ένα ακόμη νόμο, από εκείνους που τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε; Το ανεφάρμοστο του σχεδίου νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», που έδωσε για δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι το μικρότερο από τα αμαρτήματά του. Το μεγαλύτερο είναι ότι εμπεριέχει επικίνδυνες για την ελευθερία διατάξεις. Είναι από εκείνους τους νόμους που κάνουν μεγάλη φιγούρα, αλλά συνήθως δεν εφαρμόζονται και όταν εφαρμόζονται είναι λάθος.

Για παράδειγμα άρθρο 3 αυτού του νομικού τερατουργήματος προβλέπει ότι «όποιος δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου... και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας, ή μέλους της, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 - 3.000) ευρώ». Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν αυτό το κατασκεύασμα γίνει νόμος του κράτους; Θα λογοκρίνουμε τον Εθνικό Υμνο που αναφέρει «Ολιγότευαν οι σκύλοι,/ Και Αλλά εφώναζαν, Αλλά\, /Και των Χριστιανών τα χείλη /Φωτιά εφώναζαν, φωτιά... /Και οι μιαροί κατασκορπιούντο /Πάντα εσκούζωντας Αλλά.» (όπου «σκύλοι» και «μιαροί» είναι οι Τούρκοι); Ή μήπως αυτοί οι στίχοι δεν μπορούν να διεγείρουν «εχθροπάθεια» σε κάποιους διαταραγμένους που θα πάρουν τοις μετρητοίς τους στίχους «Λίγα μάτια, λίγα στόματα / θα σας μείνουν ανοιχτά / για να κλαύσετε τα σώματα / που θε νάβρη η συμφορά»;

Γράφαμε και παλαιότερα («Καθημερινή» 15/3/2009) ότι «υπάρχει μια κοινή προβληματική πίσω από τη λογοκρισία ή την απόπειρα λογοκρισίας. Και στην περίπτωση του ρατσιστικού λόγου, και στην άρνηση του Ολοκαυτώματος... το επιχείρημα είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει ο λόγος σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίες μπορεί να μετατραπούν σε πράξεις βαναυσότητας κατά ατόμων. Μόνο που η ψυχολογία δεν είναι ακριβής επιστήμη. Μεταξύ ενός κειμένου, μιας ταινίας ή ενός σκίτσου και της αποτρόπαιας (ρατσιστικής ή μισαλλόδοξης) πράξης, παρεμβάλλεται κάποιος άνθρωπος, η ψυχολογία του οποίου μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά απ’ οτιδήποτε, ενώ το εύρος των αντιδράσεών του είναι άπειρο. Υπό την έννοια αυτή μπορεί και η περιγραφή ενός αγώνα να θεωρηθεί “πύρινος λόγος”, και έτσι έγινε. Κάποιοι χούλιγκαν θεωρούν Θεό την ομάδα τους και τιμώρησαν διά προπηλακισμών δημοσιογράφους που “την αδίκησαν”. Η λογική αυτή οδηγεί μαθηματικά στη σιωπή όλων. Ακόμη και ο πολιτικός λόγος δεν είναι ασφαλής, διότι αφενός υπάρχουν φανατικοί (όσο και... ευαίσθητοι) οπαδοί κομμάτων ή πολιτικών, και αφετέρου λίγα πογκρόμ και σφαγές έγιναν λόγω πολιτικών παθών;».

πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Posted on Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011 by Unknown

No comments