του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι νυχτοφύλακες της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης θα ήθελαν πάρα πολύ ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ να τους κρατούν το φανάρι σε όσα κάνουν στην Πατρίδα. Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τους κολαούζους της, το Μνημόνιο δεν προέβλεψε την κατάργηση της αντιπολίτευσης κι αν την προέβλεπε, δεν θα μπορούσε να την επιβάλει.

Λέγεται δε, πως οι φιλάνθρωποι δανειστές μας έχουν επενδύσει ουκ ολίγα εκατομμύρια ευρώ, μέσω εταιρειών «επικοινωνίας», ψίχουλα βέβαια μπροστά στους πακτωλούς ματωμένου χρήματος που εισπράττουν από τους Έλληνες πολίτες. Σκοπός τους, να εκπαιδευθούν δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και άλλα πρόθυμα παραδείσια πτηνά στο πως θα πλασάρουν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και πώς να κόβουν το χαρμάνι της πολιτικής λάσπης. Έτσι αντιμετωπίζονται οι απρόθυμοι κι απείθαρχοι.

Ο κ. Παπανδρέου, οι ανθρωποφάγοι νεοφιλεύθεροι «σοσιαλιστές» του και οι μελαγχολικές πολιτικές παραδουλεύτρες τους, δεν υπολόγισαν όμως την φύση του ιστορικού μυστηρίου που λέγεται Έλληνες. Καχύποπτοι, περιπαικτικοί, πεισματάρηδες, οι αναρχοπατριώτες ανυπότακτοι Απάτσι των Βαλκανίων, έχουμε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, την φιλοτιμία. Όποιος την πατήσει, την θίξει, ξυπνάει ένα φυσικό φαινόμενο, μια πείσμονα κι εκ βαθέων αντίδραση που θα τον ξαποστείλει για τα καλά.

Είναι πλέον φανερό ακόμη και σε όποιους απεχθάνονται και χλευάζουν τις συνωμοσιολογικές εκδοχές της Ιστορίας ότι δεν φτάσαμε τυχαία κι από ανάγκη στο Μνημόνιο, μια σύμβαση με την οποία το Ελληνικό Κράτος, μεταξύ άλλων, παραιτείται κάθε ασυλίας των περιουσιακών του στοιχείων, όποια κι αν είναι αυτά, ακόμη κι αν έχουν ανεκτίμητη συμβολική κι ιστορική αξία.

Η ιδεοληπτική παρέα του πρωθυπουργού ομφαλοσκοπούσε επί μήνες μετά τις εθνικές εκλογές επί του πρακτέου για την οικονομία. Παράλληλα όμως και με εργώδη τρόπο περιφέρονταν την υφήλιο και από κάθε βήμα και με κάθε τρόπο καθύβριζαν και συκοφαντούσαν την χώρα και τον Λαό. Ταυτόχρονα απειλούσαν, εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν τους πολίτες με σενάρια οικονομικού και πολιτικού Αρμαγεδώνα. Τα πρώτα τους «γενναία» μέτρα ήταν η κατάργηση του «Εθνικής» από το «Παιδείας», η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και η με συνοπτικές διαδικασίες ψήφιση του νομοσχεδίου – κράχτη για τους λαθρομετανάστες. Οι δουλέμποροι, ενθουσιώδεις, μέχρι αγγελίες έβαζαν στο Καράτσι για τον ελληνικό παράδεισο του Αμπντουλραχμάν, εξπέρ του βετέξ στα φανάρια, και οι τούρκοι αξιωματούχοι, που παίρνουν τη μίζα τους από τους διερχόμενους παρίες της Ασίας, παρήγγειλαν καινούργιο σπορ αυτοκίνητο. Παράλληλα, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2009, με εντολές της κυβέρνησης, που υλοποιούσαν τις «πολιτικά ορθές» απόψεις των εγγράφων του κ. Καμίνη, τότε ως Συνηγόρου του Πολίτη, έπαυσαν οι «πολεμικού» τύπου επιχειρήσεις κατά των εισερχομένων λαθρομεταναστών. Με απλά λόγια, ο Στρατός μας στον Έβρο όλο αυτό τον καιρό υποχρεώθηκε με εντολές να μην κάνει πια ανάσχεση, διατάχθηκε να υποδύεται τον «τροχονόμο» στους μουσουλμάνους κατσαπλιάδες που στη συνέχεια γέμισαν την Αθήνα και την Πάτρα.

Μετά λοιπόν την προπαγάνδα κατασυκοφάντησης της χώρας και του Λαού και τις απειλές, η Ελλάδα δέθηκε υπό τον ζυγό της δανειακής σύμβαση και παράλληλα είχαμε: πλημμύρα από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, καθαίρεση συμβολικών όρων από την διοίκηση, οργανωμένη αποδόμηση της Ιστορίας μας από το αρμόδιο υπουργείο και τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στην «επικοινωνιακή δύναμη» της Τρόϊκας, συνεπικουρούμενοι βέβαια στην προπαγάνδα και από την ΥΕΝΕΔ του Μνημονίου και το όλο συγκρότημα. Χρωστάει, βλέπετε, καμμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια ευρώ και προσδοκά ΕΣΠΑ και άλλα καλούδια.

Όπως όμως έχουμε ξαναπεί η άτιμη η πραγματικότητα έχει το ελάττωμα ότι υπάρχει και στο θυμίζει οδυνηρά. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Η οργισμένη καθολική αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, παντός χρώματος, πλην των γνωστών «ιεχωβάδων» του ΣΥΡΙΖΑ, οπαδών της βίας και του μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε, χάλασε την ούτως ή άλλως δύσοσμη σούπα. Τώρα λοιπόν, μετά και την εκλογική κρυάδα στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα και το χαστούκι των δημοσκοπήσεων, τρέχουν να φτιάξουν φράχτη στον Έβρο.

Η κυβέρνηση λοιπόν οδήγησε ενσυνείδητα την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Δικαίως ο Αντώνης Σαμαράς την μαστιγώνει ότι δεν διαπραγματεύθηκε όταν έπρεπε και δεν δανείσθηκε εγκαίρως από τις αγορές και μας έσυρε στην δανειακή σύμβαση με συνοπτικές διαδικασίες μετά από πολύμηνη αδράνεια, κατά την οποία αναλωνόταν σε συκοφάντηση της χώρας, του Λαού, της ΝΔ και απειλές ολικής καταστροφής. Η αδράνεια αυτή ήταν προεπιλεγμένη και το Μνημόνιο και οι δουλείες του ο στόχος.

Οι ανακυκλωμένοι αριστεριστές που κατοικοεδρεύουν στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο στρεβλός χαζοδιεθνιστικός αριστερισμός του ιδίου, απ’ όταν είχε μαλλιά και φορούσε παντελόνι καμπάνα, θεωρούν πως η κρίση είναι μια χρυσή και μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουν στην καμπούρα μας όλες τις κασταστροφικές ιδεοληψίες τους για την «πολυπολιτισμικότητα», να σπάσουν το ενοχλητικό μας φρόνημα, την μονομπλοκ εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα. Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια φασιστικής επιβολής των απόψεων μιας ασήμαντης αρρωστημένης μειοψηφίας πάνω σε μια συντριπτική πλειοψηφία. Η κρίση ήταν απλώς το πρόσχημα. Ο στόχος ήταν να γίνουμε πολυπολιτισμική κουρελού, να βγαίνει ο Γιώργος στο κατώφλι του Μαξίμου και να βλέπει το Μανχάταν, άγγλους, γάλλους, πορτογάλους, σιχ, πακιστανούς και μαροκάνους, μιναρέδες, σταυρούς κι άστρα του Δαβίδ, λαό πρόθυμο, εύπλαστο κι υπάκουο.

Όμως Γιώργο μου, όταν θα βγεις από το Facebook και την πόρτα σου, θα μάθεις ότι εδώ είναι η χώρα των ανυπότακτων Μανιατών και των Αρβανιτών, των Κρητικών, των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών. Εδώ έχει Θράκες, Μωραΐτες, νησιώτες και Θεσσαλούς. Κι όσοι είμαστε εδώ άλλοι τόσοι είναι έξω, στα πέρατα του κόσμου. Ρώτα τον Αντώνη, που δεν φοβάται να κυκλοφορήσει, όπως εσύ, να σου πει που είσαι. Θα σου πει ποιοι ζουν εδώ, ποιοι είμαστε, ποια είναι τα αφεντικά αυτού του τόπου, αυτοί που μαζί του θα κάνουμε το εθνικό restart, την εθνική επανεκκίνηση.

Εδώ, φίλε Γιώργο, είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Κι αν δεν το ξέρεις, θα το μάθεις στις εκλογές.

(Δημοσιεύθηκε στην «Δημοκρατία» στις 23/2/11)