Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Πάνε να βγάλουνε τρελό τον Περικλή Κοροβέση και γι' αυτό το λόγο συνεδριάζουν σήμερα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να γλιτώσουν τα χειρότερα που θα ρθουν από Σεπτέμβρη. Η συγκυρία των πυρκαγιών τους έσωσε στην κυριολεξία από του χάρου τα δόντια.

Όσο κι αν διαφωνούμε κάθετα με πολλές από τις απόψεις του κυρίου Κοροβέση, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην πραγματική διάσταση των πραγμάτων την οποία περιγράφει άριστα ο Γιώργος Βότσης στην Ελευθεροτυπία στο φύλλο της Δευτέρας (διαβάστε προσεκτικά το άρθρο).

Μέσα σε όλα αυτά, τα οποία σίγουρα κανείς μας δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι, άξια αναφοράς είναι και μια άλλη άποψη του Περικλή Κοροβέση σχετικά με τις καταλήψεις, όπου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρωτοστατούσε...

Απόσπασμα από την εφημερίδα "η Εποχή":


Μια κατάληψη κάποιας σχολής που δεν έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ή των σπουδαστών είναι άχρηστη, γιατί στρέφουμε την πλειοψηφία εναντίον μας.
Είναι άλλο πράγμα να σπάνε μια τράπεζα οι δανειολήπτες και άλλο πράγμα να τη σπάσει στο όνομά τους μια μικρή ελίτ της επαναστατικής πρωτοπορίας. Και είναι διαφορετικό να υπάρχει ένα μαζικό κίνημα που να αρνείται να πληρώσει φόρους και είναι άλλο να πετάμε ένα μολότοφ στην Εφορία. Στην αριστερή πολιτική δεν ισχύει η μαγική φόρμουλα «πες το κι έγινε» αλλά κάθε μας ενέργεια πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ωφέλεια των πολλών. Αλλιώτικα είμαστε δυνάστες στο μέτρο του δυνατού και μέχρι εκεί που μας παίρνει στο όνομα κάποιας κούφιας εγωιστικής επαναστατικότητας που συντηρεί το «εγώ» μας.



Σε ευχαριστούμε Περικλή Κοροβέση! Ήταν ο,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις αυτή η δήλωσή σου μετά από 2 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας...

Posted on Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009 by Unknown

4 comments

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Σκεφτόμουν να γράψω κάτι για τα μπλογκ και τους μπλογκερς που νοιώθω ότι λείπουν από την ελληνική μπλογκόσφαιρα (ή που τουλάχιστον δεν έχω ανακαλύψει) κι ένα πρωινό tweet του Σ. Χαϊκάλη μ’ έφερε ακριβώς σε ένα τέτοιο. Το PandemicFlu είναι ένα μπλογκ για την γρίπη των χοίρων που γράφεται από ένα γιατρό (κατά δήλωσίν του). Είναι ένα μπλογκ για ένα θέμα υγείας της επικαιρότητας για το οποίο επικρατεί πανικός, τρομολαγνική πληροφόρηση και που αναγκαστικά δεν μπορεί να καλυφθεί επαρκώς από τα μέσα ενημέρωσης για τον απλούστατο λόγο ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι γιατροί. Αυτοί όμως που είναι γιατροί μπορούν να αναπληρώσουν το κενό της ενημέρωσης και στην περίπτωση του PandemicFlu είναι ευτύχημα που προσπαθούν να το κάνουν.

Τα μπλογκ που λείπουν στην Ελλάδα είναι τα θεματικά μπλογκ. Έχουμε περίσσεια από προσωπικά μπλογκ και υπερπερίσεια από γενικά (κι αόριστα) ενημερωτικά μπλογκ.

Τα μεν προσωπικά μπλογκ υπηρετούν άλλες ανάγκες από την ενημέρωση. Τα δε ενημερωτικά δεν μπορούν να αποφύγουν την γενικολογία της ενημέρωσης των κύριων μέσων ενημέρωσης. Πίσω τους πρακτικά βρίσκονται οι ίδιοι ή του ίδιου τύπου άνθρωποι: δημοσιογράφοι με μόνο γενική γνώση.

Να μην παρεξηγηθώ: δεν είναι σκοπός μου να μειώσω τους δημοσιογράφους ή τη δημοσιογραφία γενικά. Όχι πως δεν έχω πράγματα να τους προσάψω. Αλλά και σε μια ιδανική δημοσιογραφική συνθήκη, ο δημιοσιογράφος περιορίζεται από τις γνώσεις του που δεν μπορούν να συγκριθούν με του ειδικού.

Πίσω από τα θεματικά μπλογκ βρίσκονται συνήθως άνθρωποι που έχουν ένα τουλάχιστον από τα δύο χαρακτηριστικά: αγάπη για το αντικείμενο που παρακολουθούν και ειδική γνώση.

Κι είναι ακριβώς ο χώρος της υγείας που σκεφτόμουν ότι έχει έλειψη από σχετικούς μπλογκερς, από insiders, από παθόντες όπως η Αμαλία, γενικά από αυτούς που ο δημόσιος διάλογος τους μπορεί να αναδείξει και να φωτίσει θέματα που κινούνται μεταξύ δεισιδαιμονίας και διαφθοράς.

Κι είναι κι άλλοι τέτοιοι χώροι, πέραν της υγείας, που σκέφτομαι: οι μηχανικοί των κατασκευών, οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι αρχαιολόγοι κ.α.

Τέτοια μπλογκ σαν κι αυτά που έχω στο νού μου, δεν μπορούν να είναι επαγγελματικά. Δεν το δικαιoλογεί το σαφώς πιο περιορισμένο δυνητικό αναγνωστικό κοινό που μπορούν να έχουν, αλλά κυρίως δεν το αντέχει το θέμα τους. Γιατί αμέσως η επιδίωξη του κέρδους θα δημιουργούσε υπόνοια κι έρρεισμα για μη αντικειμενικότητα στην κάλυψη των θεμάτων.

Αυτά τα μπλογκ μπορούν να γεννηθούν μόνο από περισσό πάθος για ένα θέμα, και να συνεχίσουν να κινούνται απ’ αυτό. Ο πλούτος που μπορούν να αφήσουν όμως είναι ανυπολόγιστος.

* Καταρχήν μπορούν να αποτελέσουν σταθερό σημείο κριτικής και διαφώτισης της γενικής ειδησεογραφίας γύρω από το θεματικό τους αντικείμενο.
* Έπειτα μπορούν να έλξουν άλλους ειδικούς του χώρου, έστω σαν απλούς σχολιαστές που όμως μπορούν να αφήσουν στο ανεξίτηλο ιντερνετικό βιβλίο την παρακαταθήκη της γνώσης/γνώμης τους για να διαφωτίζει μέσω Google Search (άντε και Bing πλέον).
* Ακόμη, μπορούν ομαδικά να συντελέσουν έργο συλλογής πρωτογενούς πληροφόρησης από αυτόπτες, παθόντες, συμμετέχοντες κτλ, και να λειτουργήσουν σαν πηγή ειδήσεων.
* Και, τέλος, μπορούν με συλλογική προσπάθεια, να υποκαταστήσουν την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη σ΄αυτούς τους χώρους ερευνητική δημοσιογραφία για να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο σε μεγάλα θέματα.

Αυτά τα μπλογκ θα ήθελα να δω. Κι εύχομαι να είναι μόνο επειδή είμαι τυφλός που δεν τα βλέπω.

πηγή: Μetablogging

Σχόλιο: To blog μας είχε παρουσιάσει μια χαρακτηριστική περίπτωση επιτυχημένου θεματικού blog στις Η.Π.Α. (δες εδώ). Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο εξαιρετικό metablogging.gr το οποίο με τον καθαρό του λόγο και την αμεσότητα που το διακρίνει στην παρουσίαση των θεμάτων του, ανακαλύπτουμε τον άγνωστο μικρόκοσμο των social media. Ευχόμαστε να συνεχίσει την πολυ καλή δουλειά...

Posted on Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009 by Unknown

1 comment

Ένας ισραηλινός φοιτητής έχει ανοίξει ένα λογαριασμό Twitter, στο twitter.com/thekotel, όπου μπορούν να αποσταλούν προσευχές, για την τοποθέτηση τους στην Ιερουσαλήμ στον Δυτικό Τοίχο, ένα εβραϊκό ιερό τόπο που οι πιστοί πιστεύουν πως παρέχει απευθείας γραμμή για τον Μεγαλοδύναμο.


«Παίρνω τις προσευχές, τις εκτυπώνω και τις οδηγώ στην Ιερουσαλήμ για την τοποθέτηση αυτών στον Δυτικό Τοίχο», δήλωσε Alon Nir, κάτοικος του Τελ Αβίβ.

Είπε ότι ήλπιζε πως η πρωτοβουλία του στην δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, θα ήταν «ωφέλιμη για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.»

Ο Nir υπόσχεται να παραδίδει τις προσευχές – οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες – σε τακτική βάση. Οι προσευχές, που στέλνονται μέσω ενός απευθείας μηνύματος στο λογαριασμό του Nir, δεν θα είναι ορατές δημοσίως.

Αρκετές υπηρεσίες παραδίδουν προσευχές που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ ή μήνυμα κειμένου στον τοίχο. Οι ισραηλινές ταχυδρομικές αρχές λένε πως προσευχές φθάνουν και από το εξωτερικό, με το ταχυδρομείο, με τη διεύθυνση προορισμού να αναγράφει «Dear God».

πηγή: foititakos

Posted on Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009 by Unknown

No comments

Η Keeley Houghton, 18 ετών, θεωρείται το πρώτο άτομο στη Μεγάλη Βρετανία ,που καταδικάζεται για άσκηση απειλών και ανάρμοστη συμπεριφορά, σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. H έφηβη διατάχτηκε να τεθεί υπό κράτηση, για τη προβολή απειλητικών μηνυμάτων στο Facebook, εναντίον της συνομήλικης της Emily Moore, την οποία απείλησε να σκοτώσει!

Στις 12 Ιουλίου η Keely έγραψε στο profile της: " H Keeley πρόκειται να δολοφονήσει τη σκύλα….Emily.Τι απίστευτη ελευθερία!

Το Κακουργιοδικείο του Worcester την καταδίκασε σε τρεις μήνες κράτηση , σε φυλακή ανηλίκων. Κατά την ανάκριση ,η Keely επικαλέστηκε ότι έγραψε τις απειλές ,έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι δεν είχε ακριβή μνήμη του περιστατικού, Αλλά όταν η αστυνομία εξέτασε τα αρχεία του υπολογιστή της, ανακάλυψε ότι η Keely έγραψε το σχόλιο στις 4 το πρωί και κράτησε ενημερωμένο το profile της , στη σελίδα της στο facebook για 24 ώρες.

Η Yasmin Joomraty, δικηγόρος στη Laurence Kaye Solicitors, μια νομική εταιρεία στη Μ.Βρετανία που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό έγκλημα, σημείωσε: " Η παρενόχληση, ακόμα και σε chat rooms, υπόκειται κάτω από την προστασία του ποινικού κώδικα και μπορεί να στοιχειοθετήσει μια αστική εγκληματική παράβαση.
“Οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν τι λένε online.”

Υπάρχουν περιστατικά όπου άτομα έχουν φυλακιστεί προηγουμένως, για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε περιοχές κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η Keely είναι το πρώτο που φυλακίζεται για τη διατύπωση απειλητικών μηνυμάτων μέσω του Διαδικτύου.

Οι cyber-απειλές θεωρήθηκε η αιτία της αυτοκτονίας της 15χρονης Megan Gillan, από το Macclesfield, η οποίο πήρε υπερβολική δόση παυσίπονων, όταν έλαβε τα απειλητικά μηνύματα στο δίκτυο bebo.

Το epikairo θεωρεί ότι οι ιστοσελίδες εικονικής κοινωνικής δικτύωσης περιέχουν παγίδες και κινδύνους. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετέχουν περιλαμβάνουν στα προφίλ τους προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, ενδιαφέροντα, προτιμήσεις, ψυχολογική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, χόμπι, ορισμένοι ακόμα και τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνσή τους. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα παιδιά και τους έφηβους, αφού δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ταυτοποίησης του πραγματικού προσώπου πίσω από ένα διαδικτυακό προφίλ.

Και είναι πολύ εύκολο τα στοιχεία του προφίλ να συνδυαστούν και με άλλα διαθέσιμα στοιχεία που θα επιτρέψει κάποιο να συλλέξει πληροφορίες , ώστε να ασκήσει εκβιασμό, οικονομική, κοινωνική ή ψυχολογική πίεση.

Στην χειρότερη εκδοχή, τα στοιχεία του προφίλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατύπωση θανατικών απειλών, όπως στην περίπτωση της Emily Moore από την Keely Houghton. Η καταδικαστική απόφαση στη Μ.Βρετανία, σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή ελέγχου πλέον των ιστοσελίδων κοινωνική δικτύωσης.

πηγή: epikairo

Posted on Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009 by Unknown

No comments

Ας δούμε ποιοί, εσωτερικοί ή εξωτερικοί, προσωπικοί ή μη, λόγοι ωθούν έναν ήσυχο ή ανήσυχο, βολεμένο ή ανυπότακτο, πολιτικοποιημένο ή κομματικοποιημένο πολίτη, να επιχειρήσει να κάνει ρεπορτάζ, να αρθρογραφεί, να χρονογραφεί, να καταγγέλλει, να πολιτικολογεί, να σαχλαμαρίζει σχολιάζοντας ανούσια γεγονότα. Τι τον ωθεί δηλαδή να γίνει BLOGGER. Τί κίνητρα έχει αυτός ο περίεργος τύπος που απασχολεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορους παράγοντες και προσωπικότητες(;) και των τεσσάρων εξουσιών του πολιτεύματός μας;

Πριν όμως ας επιχειρήσουμε να τους ορίσουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Μπόγκερς (τουλάχιστον με αναφορά στο μέσον που κατέχουν) θεωρούνται:

Όλοι οι μεμονωμένοι ΕΕΕ ( Ελεύθεροι Εραστές της Ενημέρωσης) που διατηρούν, ενημερώνοντας, ένα ιστολόγιο (blog, wordpress, ή ... ή και site), αλλά και οι ομάδες μπλόγκερς που διατηρούν ένα ή περισσότερα ιστολόγια με παρόμοια δομή και λειτουργία.

Επιδίωξή τους, η δημοσιοποίηση γνώσεων και η εξωτερίκευση απόψεων( επιστημονικών, πολιτικών). Η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο (ή όχι) ακροατήριο (κύρια με διαδραστική μορφή) προκαλείται από την έλξη τους (χρόνια ή πρόσφατη, λανθάνουσα ή μη) για το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Η ενασχόλησή τους με τα κοινά αποσκοπεί στην κριτική πολιτικών πρακτικών και στην διατύπωση παραμβάσεων (θέσεων και προτάσεων).

Αν τώρα εξαιρέσουμε μια ελάχιστη μειοψηφία (μπορεί και όχι) ιστολογίων που ασχολούνται με πολύ ενδιαφέροντα (όπως έρωτας, αγάπη, ανθρώπινες σχέσεις, επιστήμη, τεχνολογία, γεωπονία, κλπ) πλην όμως ανώδυνα θέματα, όλες οι παραπάνω κατηγορίες ΕΕΕ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο - όχι μόνο δυνητικά - να διωχθούν από ισχυρά κέντρα (ομάδες, επιχειρηματίες, κόμματα, πολιτικά πρόσωπα κλπ) όταν τα τελευταία θεωρήσουν πως πλήττονται από αναρτήσεις τους (δικαίως ή αδίκως). Οι διώξεις θα μπορούσαν να πάρουν διάφορες μορφές. Με επακόλουθο να αδυνατίσει ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν στην Ελληνική σκηνή οι ΕΕΕ.

Το αποτέλεσμα θα είναι πολλοί μπλόγκερς να κλείσουν τα ιστολόγιά τους και οι υπόλοιποι - συνετισθέντες - να υιοθετήσουν το savoir vivre της κυρίαρχης τάξης.

Αν κάποιος δεχθεί ως πιθανές τις παραπάνω σκέψεις, τότε ενδεχόμενα θα πρέπει να παραδεχθεί ότι η διατήρηση της ανωνυμίας των ιστολόγων είναι ένας από τους όρους που μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο συρρίκνωσης του αριθμού αλλά και της κοινωνικής δυναμικής τους.

Άρα θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η ανωνυμία ή ψευδωνυμία εκτός από πρωτεύων λόγος της τεράστιας αύξησης των ιστολογίων είναι ίσως και βασικός λόγος για την διατήρησή τους.

Φυσικά από πουθενά δεν προκύπτει πως η ανωνυμία είναι αντίθετη λέξη με τον πολιτισμό και την ευπρέπεια. Ούτε ότι είναι συνώνυμη με την χυδαιολογία, το υβρεολόγιο, τη συκοφάντηση ή και τον εκβιασμό.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε εκμυστήρευση φίλου, ότι "έφτιαξε ανώνυμο blog για να τα χώνει" ενώ κατείχε επώνυμο ιστολόγιο που θα μπορούσε να εκθέτει τις όποιες απόψεις του.

ΔΕΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ.

Νομίζω ότι βασικός λόγος που βρισκόμαστε σ' αυτόν το χώρο είναι η αγωνία μας να καλυτερεύσουμε την κοινωνία μας.

Και αφού οποιαδήποτε πράξη μας αναδίδει την παιδεία μας - όποια έχουμε - , και αυτό είναι κάτι που εισπράττεται, καταγράφεται και μας επιστρέφεται πιθανώς βελτιωμένο από τον διαδικτυακό περίγυρό μας, πιστεύω ότι δεν βοηθάμε στη βελτίωση της παιδείας μας ούτε με την κατάργηση ούτε με την διατήρηση της ανωνυμίας των ιστολογίων.

Αυτό ίσως που θα μπορούσαμε, σε πρώτη φάση να κάνουμε, είναι να ξεκινήσουμε να βρούμε έναν πραγματικό κώδικα επικοινωνίας, δημιουργία μιας πρωτόλειας και χαλαρής μορφής ενοποίησης αρχών. Που θα μας οδηγούσε στην εξεύρεση απαντήσεων και στάσεων απέναντι στα ερωτήματα:

Κατάργηση ή όχι της ανωνυμίας .Καταγγελία ή λασπολογία. Έλεγχος ή εκβιασμός. Και πολλά άλλα.

Και πάντα με στόχο να φτιάξουμε την μπλογκόσφαιρα, ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΓΝΟΤΕΡΗ, ΗΘΙΚΟΤΕΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΕΡΗ.

Και κυρίως μακριά από συμφέροντα, διαπλοκές και εκβιασμούς.

πηγή: Ακτιβιστής

Posted on Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009 by Unknown

1 comment

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η Google έκανε τεχνικό έλεγχο για ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam), εκατοντάδες μπλογκ έκλεισαν για λίγες ώρες, αλλά στην Ελλάδα παραλίγο να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα

Ένας τυπικός έλεγχος της Google για τη διακίνηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) μέσω της πλατφόρμας του blogspot παραλίγο να προκαλέσει... πολιτικό θέμα στην Ελλάδα με γραφικές καταγγελίες για προσπάθειες φίμωσης του μπλογκ troktiko.blogspot.com.
Το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόσβαση στο μπλογκ είχε αποκλειστεί και στη διεύθυνσή του εμφανιζόταν το μήνυμα για παραβίαση των όρων λειτουργίας που θέτει η Google. Για την ελληνική μπλογκόσφαιρα και τη δημοσιογραφική κοινότητα αυτό σήμαινε... φίμωση του μπλογκ, το οποίο διατηρεί ανοιχτά μέτωπα με δημοσιογράφους και πολιτικούς. Δεν επρόκειτο όμως γι' αυτό.

Η Google ανακοίνωσε ότι για μερικές ώρες έκλεισαν κάποια μπλογκ προκειμένου να ελεγχθούν καταγγελίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στη διακίνηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα της Google δέχθηκε και επιθέσεις από χάκερ. Αργότερα, βέβαια, η κατάσταση επανήλθε σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας, πλην όμως οι διαχειριστές του μπλογκ troktiko (επικεφαλής των οποίων φέρεται ο Σωκράτης Γκιόλιας, πρώην συνεργάτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου) ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα προσπάθειας για τη φίμωσή τους. Αυτό, όμως, που δεν εξηγούν είναι:



-Πώς είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να έχει διακοπεί η πρόσβαση σε εκατοντάδες μπλογκ ανά τον κόσμο;

-Πού είναι το email με το οποίο η Google τους ενημέρωσε ότι διακόπτει την πρόσβαση; Η Google δεν «κατεβάζει» μπλογκ παρά μόνο με δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις «προειδοποιεί» για το ύφος του περιεχομένου.

-Αν επρόκειτο για μεθόδευση κατά του μπλογκ, τότε πώς οι διαχειριστές του μπλογκ κατάφεραν να το θέσουν εκ νέου σε λειτουργία; Πίεσαν οι ίδιοι την Google ή η εταιρεία απλώς άλλαξε γνώμη;

Πρόκειται για απλές ερωτήσεις που όμως κανείς δεν έθεσε. Ακόμα και μεγάλες εφημερίδες υιοθέτησαν, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους το σενάριο περί φίμωσης του blog...

πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Ξέρουμε, ξέρουμε...Πληρωμένοι από το Μάκη κι αυτοί

Posted on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009 by Unknown

1 comment

Δείτε πως τα γαλάζια παιδιά απαιτούν μια θέση στον ήλιο του Δημοσίου. Βλέποντας τη Ν.Δ. να χάνει το τρένο της επόμενης τετραετίας και αυτοί το τρένο του διορισμού, δίνουν τη λύση μέσω Facebook...δουλειά στο ΝΔημοκράτη!



πηγή: Σελίδα Θαυμαστών Ν.Δ. - Τοίχος Θαυμαστών

Posted on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Σχετικά με τη δύναμη των blog έχω αναφερθεί και παλαιότερα. Αφορμή για το τωρινό μου σχόλιο είναι η περίπτωση με το troktiko. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το troktiko είναι το πρώτο blog στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που «προσδοκούν» σε μια ανάρτηση του troktikou προκειμένου να τσιμπήσουν κάποια κλικ παραπάνω στο site ή το blog τους.

Πόσοι όμως είναι πραγματικά οι αναγνώστες των blog και ποια είναι η ουσιαστική δύναμη που διαθέτουν


Τα πραγματικά δεδομένα αποδεικνύουν τα εξής:
Τα blog έχουν μια αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή που θέλουν να εμφανίζουν τα μεγάλα blog. Το ότι τα blog έχουν μια αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο χώρο έχουν διεισδύσει οργανωμένα συμφέροντα που διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μη μου πει κανείς ότι πίσω από τα μεγάλα blog δεν βρίσκονται οργανωμένες ομάδες επαγγελματιών που αμείβονται κανονικά και έχουν πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης, γιατί δε θα γίνει πιστευτός. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές σε όλους εμάς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά και από χόμπι με το blogging και γνωρίζουμε τι σημαίνει πρακτικά η συντήρηση και η ενημέρωση του blog σε καθημερινή βάση από άποψη κυρίως χρόνου. Κάτι άλλο που αποδεικνύει την αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα των blog είναι και το γεγονός ότι στο χώρο δραστηριοποιούνται και πολλά blog που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρετώντας φανερά συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Ποια είναι αυτά τα blog και ποιους εξυπηρετούν είναι γνωστό σε όλους. Εάν δεν υπήρχε αναγνωσιμότητα είναι βέβαιο ότι τα πολιτικά κόμματα δε θα ασχολούνταν με τα blog προσφέροντας ανταλλάγματα σε όλους αυτούς που τους εξυπηρετούν προβάλλοντας τις όποιες κομματικές γραμμές των εντολέων τους.

Από την άλλη μεριά είναι βέβαιο ότι η δυναμική των blog έχει υπερεκτιμηθεί από τους bloggers. Αυτό αποδεικνύεται από ένα πολύ απλό γεγονός. Όταν «έκλεισε» το troktiko για 11 ώρες και έγινε μια κυριολεκτική επανάσταση στο διαδίκτυο, στην «πραγματική» ζωή δεν άνοιξε μύτη. Αν εξαιρέσουμε τον Παπαθεμελή, το ΛΑΟΣ και κάποιους μεμονωμένους πολιτευτές κυρίως, κανένα μεγάλο κόμμα και επίσημος παράγοντας δεν πήρε θέση. Αν στην περίπτωση του troktikou προσθέσουμε και το κλείσιμο κάποιων άλλων blog, όπου επίσης δεν υπήρξε καμία αντίδραση, καταλαβαίνουμε το επίπεδο επιρροής που έχουν τα blog είναι μικρό. Σε διαφορετική περίπτωση οι πολιτικοί «μαϊντανοί» των ΜΜΕ θα είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την πρώτη στιγμή, διεκδικώντας τη δημοσιότητα που θα είχε το θέμα.

Για όσους έχουν έστω και στοιχειώδη γνώση το 1.000.000 αναγνώστες την ημέρα φαίνεται ένα μεγάλο ανέκδοτο. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι που μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των αναγνωστών ημερησίως, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για έναν πλασματικό αριθμό. Εάν οι αριθμοί αυτοί ήταν πραγματικοί, τότε το πρώτο πράγμα που θα βλέπαμε θα ήταν σωρεία διαφημίσεων από μεγάλες εταιρείες. Ήδη σε κάποια blog που εμφανώς λειτουργούν υπό σκέπη συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, υπάρχουν διαφημίσεις. Το φαινόμενο όμως είναι ακόμα περιορισμένο.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι ο κάθε ένας κάνει blogging για τους δικούς του λόγους. Αυτό που οφείλουμε όμως στον εαυτό μας αν έχουμε αυτογνωσία και αξιοπρέπεια είναι να μην εμφανίζουμε μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας. Μπορεί πολλοί να ήθελαν να αισθάνονται ότι κρατάνε τα ηνία της κοινωνία στα χέρια τους, αλλά αυτό είναι προς το παρόν μόνο στα όνειρά τους.

Είμαι επίσης πολύ περίεργος να δω πόσα blog θα αναρτήσουν αυτές μου τις σκέψεις. Όχι για τα κλικ, αλλά για επίγνωση όσων λέω.


πηγή: Πολιτική Πρόταση


Posted on Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009 by Unknown

2 comments

Θα έχετε όλοι βεβαίως παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό την προσπάθεια του Νο.1 blog στην Ελλάδα να αποδομήσει την εικόνα του ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό συμβαίνει "τυχαίως" αφού είχε πέσει και ξανανεβεί την ίδια μέρα.

Δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ίσως υπάρχει κάποιο προσωπικό θέμα με κάποιο πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. ή κάτι τέτοιο. Αυτό που όμως είναι άξιο αναφοράς και σχολιασμού, είναι η αλαζονική συμπεριφορά των διαχειριστών του εν λόγω blog, οι οποίοι βλέποντας την πέραση που έχουν αναρτήσεις του τύπου "Δες ποια φούσκωσε το στήθος της" ή "Τώρα ο Sakis τρώει σουβλάκι" μιλούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε bloggers που τους στήριξαν και έκαναν αγώνα για να βγει το θέμα στη δημοσιότητα (πάτα εδώ).


Τα τρωκτικά επέλεξαν το δρόμο τους. Απλά να προσέχουν γιατί υπάρχουν πολλές ποντικοπαγίδες και ποντικοφάρμακα. Ενίοτε και μια πεινασμένη γάτα!

Posted on Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009 by Unknown

No comments

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ο λόγος που παλεύουμε είναι τα παρακάτω βίντεο.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.




Posted on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009 by Unknown

No comments

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ένας από τους πιο σημαντικoύς τομείς της Unesco αποτελεί η ΙAU (International Association of Universities) καθώς μέσω αυτού του συνδέσμου δικτυώνονται και συνεργάζονται τα πανεπιστήμια σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το τομέα συνεργασίας, παίρνουν μέρος και ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ (τα υπόλοιπα είναι το Καποδιστριακό, Πειραιά και Πάτρας). Το πρόβλημα είναι ότι συμμετέχουν και οι "συνονόματοι" Σκοπιανοί με το όνομα "Macedonia".
[ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Κάποιοι με θεωρούν γραφικό που ακόμα α
σχολούμαι με το "Μακεδονικό" και το θέμα του ονόματος. Όμως το blog αυτό έχει δημιουργηθεί με ένα και μόνο σκοπό: Την ενεργοποίηση των Ελλήνων που ακόμη μένουν αδρανείς και δεν ξέρουν πως να ενεργοποιηθούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλούμε όλους τους φίλους να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στον οργανισμό της Unesco προκειμένου να δεήσουν να αλλάξουν την ονοματοδοσία. Να τονισθεί ότι στην κεντρική σελίδα του οργανισμού τα Σκόπια παρουσιάζονται ως FYROM κάτι που θα πρέπει να τονισθεί σε ενδεχόμενα μηνύματά σας (centre.iau@unesco.org και bpi@unesco.org).

Και για όσους δυσκολεύονται στα αγγλικά, μπορείτε απλούστατα να πιέσετε την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να ενεργήσει άμεσα (αν και το κόβουμε κομματάκι δύσκολο μέσα στον Αύγουστο). Τα e-mail σας μπορείτε να τα στείλετε στην κυρία Κωτσάκη, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ (internat-rel@auth.gr).

Από την αγαπητή μας κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας δεν περιμένουμε και πολλά (πατήστε εδώ για επικοινωνία). Μας έχουν συνηθίσει στα αυτογκόλ εδώ και πολλά χρόνια. Ελπίζω μέχρι και την τελευταία στιγμή να ενεργήσουν αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα φανούν το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα αρχές Σεπτεμβρίου, αν όλα πάνε καλά. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!

Posted on Σάββατο, Αυγούστου 08, 2009 by Unknown

3 comments

Θυμόμαστε όλοι τα σκίτσα που εμφάνιζαν τον Μωάμεθ ως τρομοκράτη και τις γυναίκες με τις μπουρκες σε μικρή εφημερίδα της Δανίας. Ο σάλος που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς. Φανταστείτε τι θα γίνει μόλις δουν κάποιοι αυτά τα βίντεο.







Posted on Σάββατο, Αυγούστου 08, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ακολουθεί μια απαγορευμένη ταινία από το νεοταξικό κατεστημένο . Τους λόγους που δεν τη προβάλουν θα τους κατανοήσετε βλέπoντας τη.
Τα πατριωτικά μυνήματα που περνάει είναι αρκετά κι έτσι αποφάσισαν να τη θάψουν στη λήθη. Αλλά όσο υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται τα σχέδιά τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα.

Δείτε τα βίντεο εδώ


πηγή: Έγερσις

Posted on Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2009 by Unknown

No comments

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μετά και το τελευταίο περιστατικό στη Νήσο Ρω, είναι δεδομένο πως η Τουρκία ψάχνει την αφορμή που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε πολεμικές ενέργειες εις βάρος της ελληνικής κυριαρχίας. Όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, η Τουρκία κατά διαστήματα απειλεί την ελληνική επικράτεια πρώτα με την έμμεση προσπάθεια των Τούρκων δημοσιογράφων και άλλων εξωθεσμικών παραγόντων και με την καθημερινή παρουσία στους ελληνικό FIR. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις τους και ελπίζουμε να μην το πάνε στα άκρα...



Ο ρόλος των blogs και των παραδοσιακών ΜΜΕ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Η ενημέρωση και η παρουσίαση απόψεων που δημιουργούν απαισιοδοξία και κλίμα φόβου είναι ανεπίτρεπτες. Αυτή τη στιγμή όλα κρέμονται από μια κλωστή και η στάση της Τουρκίας θα κρίνει τη στάση τους τον μήνα που διανύουμε. Η ετοιμότητα και η εμψύχωση των Ελλήνων είναι πολύ σημαντικές προκειμένου να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση.

Posted on Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009 by Unknown

1 comment

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε τη διαφορά της σταθερής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και την τυχοδιωκτική στάση της Ελλάδος...Καιρός να ξυπνήσουμε Έλληνες:

Kατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπευθύνου των Πολεμικών Σχεδίων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) 1962-1965, παρακολουθώντας από πολύ κοντά τις κινήσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, διεπίστωσα ότι ηργάζετο πολύ προσεκτικά και μεθοδικά, προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα στο Αιγαίο.

Οταν τη διαπίστωσή μου αυτή μετέφερα τόσο προς τους ανωτέρους μου, όσο και προς τους συναδέλφους του επιπέδου μου, με αντιμετώπισαν σαν εξαιρετικά καχύποπτο, με μεγάλη φαντασία, αντιλέγοντας ότι οι «μπουνταλάδες δεν είναι ικανοί για τέτοιους σχεδιασμούς». Δυστυχώς, μια δεκαετία μετά (Νοέμβριος 1973) επιβεβαιώθηκα, με την εκχώρηση δικαιωμάτων ερευνών πετρελαίου από την τουρκική κυβέρνηση στην κρατική τους εταιρεία πετρελαίων, σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Αλλά και μετά το 1975 που είχε μεσολαβήσει η εισβολή στην Κύπρο και η έκδοση της τουρκικής παράνομης αγγελίας 714, η οποία χώριζε στη μέση το Αιγαίο, επεκτείνοντας το τουρκικό FIR δυτικά μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, όταν διετύπωνα την άποψη, ως αρχηγός ΓΕΑ, ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα, καθότι τα σχέδιά των απέβλεπαν στη σταδιακή προσάρτηση του ανατολικού Αιγαίου, με ενδιάμεσα στάδια υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, χωρικά ύδατα, νησίδες και βραχονησίδες, και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, με άκουγαν μεν προσεκτικά, αλλά προσπερνούσαν το θέμα. Κατά τις διαπραγματεύσεις που είχαμε την περίοδο εκείνη για την κατάργηση της παράνομης τουρκικής αγγελίας, το υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να πιστεύει τους ισχυρισμούς των Τούρκων «ότι εφοβούντο δική μας αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση, γι’ αυτό ζητούσαν να ενημερώνονται για κάθε κίνησή μας στο Αιγαίο». Επρεπε να ακολουθήσουν οι δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι προέκταση του τουρκικού χερσαίου χώρου και κακώς δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, η κρίση των Ιμίων το 1996, το μνημόνιο της Μαδρίτης με το οποίο αναγνωρίζονται ζωτικά συμφέροντά των στο Αιγαίο (1977), η παρέμβαση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.) που αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά Φούρνοι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ψέριμος και ακόμη η δήλωση του τότε προέδρου Σ. Ντεμιρέλ ότι η Τουρκία διεκδικεί 132 νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο (1998).

Ακολούθησαν και άλλες δηλώσεις - προκλήσεις μικρότερες ή μεγαλύτερες, όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για να φθάσουμε σήμερα να ζητούν συζήτηση επί όλων των παράλογων - ανυπόστατων και ανιστόρητων απαιτήσεων, που έχουν κατά καιρούς, με σύστημα και σχέδιο, θέσει. Οι ελπίδες, που οι Ελληνες είχαν αποθέσει στην κυβέρνηση των ισλαμιστών και προσωπικά στον κ. Ερντογάν, απεδείχθησαν φρούδες, όταν ο ίδιος σε συζήτηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό είπε ότι «θα αρχίσουμε από τα εύκολα προβλήματα».

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει κάποτε να πιστεύσουμε, εξετάζοντες προσεκτικά και αντικειμενικά την τουρκική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, ότι ο τουρκικός επεκτατισμός δεν είναι θέμα κυβερνήσεων, αλλά εθνική πολιτική που έχει υιοθετηθεί με συνέπεια από το σύνολο του τουρκικού έθνους, όπως αυτό εμφανίζεται τουλάχιστον σήμερα, και να ξεχάσουμε ότι η πολιτική αυτή θα αλλάξει με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση μας έναντι της χώρας αυτής, προσμετρώντας επιπλέον των παραπάνω αναφερθέντων ότι η Τουρκία με τη Συμφωνία του Ελσίνκι αντί να υποχωρήσει, παραιτούμενη των παράλογων απαιτήσεων έναντι της χώρας μας, ανταμείφθηκε με την αναγνώριση των συνοριακών διαφορών και ενώ θα έπρεπε να είχε τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αυτή πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτές άρχισαν κανονικά και οι τουρκικές απαιτήσεις τέθηκαν προς το παρόν στα υπόψη, για μελλοντική χρήση;

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν, ενώ η Τουρκία κατέχει στρατιωτικά το 40% ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ, της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τις όσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού. Και ακόμη, οι ενταξιακές διαδικασίες συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει αυτή τη Δημοκρατία, που είναι μέλος της Ε.Ε., στην οποία ζητεί να ενταχθεί;

Η Τουρκία εννοεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. με τους δικούς της όρους και όχι με τους όρους της Ενωσης και μέχρι ώρας το επιτυγχάνει, διότι σε θέματα που θεωρεί εθνικού συμφέροντος δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, όπως π.χ. το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, παρά τις συνεχείς συστάσεις της Ε.Ε., στην ουσία, ένα μηδαμινό θέμα σε σχέση με ό,τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα. Αλλωστε, κανένας στρατιωτικός ή πολιτικός παράγων δήλωσε ποτέ ότι θα αλλάξει η τουρκική πολιτική. Για την Τουρκία, η Ε.Ε. είναι ένα ακόμη πεδίο δράσης και εξυπηρέτησης των εθνικών της συμφερόντων.

Οταν, λοιπόν, η συμπεριφορά της είναι τόσο προκλητική εκτός Ε.Ε. είναι βέβαιο ότι πολλαπλά θα χειροτερεύσει, αν κάποτε ποτέ εισέλθει. Η συμπεριφορά της ως μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας επιβεβαιώνει την άποψη αυτή. Διότι είναι εντελώς παράλογο μια χώρα που έγινε μέλος μιας συμμαχίας για να προστατευθεί από υπάρχουσα απειλή, όπως η χώρα μας, να απειλείται από μέλος της συμμαχίας αυτής, την Τουρκία. Και ενώ η ίδια η συμμαχία θα έπρεπε να την επαναφέρει στην τάξη ή να την εκδιώξει, σφυρίζει αδιάφορα, επικαλούμενη μια γελοία νομικίστικη ερμηνεία του Βορειοανατολικού Συμφώνου.

Νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι αυταπάτες μας, να σταματήσουμε να βλέπουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία όπως εμείς θα θέλαμε να είναι και να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αλλάζοντας ριζικά την πολιτική μας.

Οι Τούρκοι σέβονται μόνο τη δύναμη και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Οσο πιο διαλλακτικοί είμεθα, τόσο αυτοί αποθρασύνονται, διότι το θεωρούν αδυναμία, δίδοντάς τους να καταλάβουν ότι σήμερα είμαστε πολύ δυνατοί, και το εννοώ αυτό, και συνάμα αποφασισμένοι. Και τότε θα δείτε πόσο καλοί γείτονες θα γίνουν.

* Ο κ. Περικλής Οικονόμου είναι πτέραρχος ε.α., επίτιμος ΑΓΕΑ.

πηγή: Καθημερινή


Posted on Κυριακή, Αυγούστου 02, 2009 by Unknown

1 comment

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας το blog του Karatheodori επιστρέφει με φρέσκες ειδήσεις και παρεμβάσεις για την πατρίδα μας. Έκλεισε ο πρώτος χρόνος με τεράστια επιτυχία που οφείλεται μόνο σε εσάς που μας υποστηρίζετε!

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους, ανώνυμους και επώνυμους που στέκονται καθημερινά στο πλευρό μου και στηρίζουν τον αγώνα για μια Ελλάδα περήφανη και δυνατή. Οι bloggers αποδεικνύουν καθημερινά την δύναμή τους και σίγουρο ο πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει εναντίον του blogging θα μας φέρει όλους στα χαρακώματα.

Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά και δραστήρια γιατί σε αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανείς.

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ! Ο KARATHEODORIS είναι εδώ!

Posted on Κυριακή, Αυγούστου 02, 2009 by Unknown

No comments