Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική μας πολιτική είναι απίθανα. Φαντάζομαι οι ξένες διπλωματικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μας για να τις καταγράφουν και να τις εγγράφουν στα εγχειρίδια του Διπλωματικού Σώματος ως "Παράδειγμα προς Αποφυγή".
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Η κατάσταση στην περιοχή Σινκγιανγκ της Κίνας, όπου υπάρχει πλειοψηφία μουσουλμάνων Κινέζων (Ουιγούροι) και Κινέζων Χαν είχε απρόσμενα αποτελέσματα με πολλές συγκρούσεις, νεκρούς και τραυματίες. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για γενοκτονία των Ουιγούρων και κάλεσε τους μουσουλμάνους σε αλληλεγγύη. Αυτή η δήλωση διόλου τυχαία δεν είναι καθώς προωθείται η περιφερειακή δύναμη της Τουρκίας να φτάσει ως τα βάθη της Ανατολής. Η πίσω αυλή της Τουρκίας περιέχει χώρες του Καυκάσου όπου κυριαρχούν σε πολλές περιπτώσεις τα τουρανικά φύλα (βλέπε Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν) αλλά συνεχίζεται μεχρι το Πακιστάν και τις εσχατιές της Κίνας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει χωρίς την σύμπραξη των Η.Π.Α.

Αυτό όμως που μας προκαλεί εντύπωση και αφορά την Ελλάδα είναι η όλη στάση της απέναντι στο ζήτημα. Το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου" δεν εγκαταλείπεται ποτέ, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν μια εν δυνάμει υπερδύναμη όπως η Κίνα και το αντίπαλον δέος στη γειτονιά μας, την Τουρκία. Φυσικά, κανένα κράτος δεν μπορεί απροκάλυπτα να στηρίξει τέτοιες πρακτικές αλλά σίγουρα μια καλύτερη αντιμετώπιση που θα αφορά σειρά ζητημάτων που περνάνε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει.

Αντί λοιπόν να παραμένουμε νωθροί και ηττοπαθείς, προτιμούμε τη δράση προς το συμφέρον της Πατρίδος. Και αυτό προϋποθέτει πολλές αλλαγές στην πολύ προβλέψιμη και εμφανώς δυσλειτουργική μας εξωτερική πολιτική. Νέες συμμαχίες, αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων και κυρίως εξωτερική πολιτική επί βάσεων κι όχι με επικοινωνιακούς σχεδιασμούς είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Μέχρι τότε: Kαληνύχτα Dora

Posted on Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2009 by Unknown

No comments

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Μεταπολιτευτικά έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε πως κάποια "είδη" κομμάτων βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πλήθος πολιτικών και δημοσιογράφων έμπρακτα ή δια της σιωπής συναίνεσαν σ' αυτό, Όμως τα πάντα έχουν ένα όριο. Όταν ανοιχτά απειλείται η ασφάλεια, η δουλειά και η περιουσία των πολιτών, οι δημοκρατικοί και λογικοί άνθρωποι οφείλουν να αντιδράσουν. Δε πρόκειται για πολιτική καταγγελία αλλά για επισήμανση αλλεπάλληλων παραινέσεων για παραβίαση της νομοθεσίας της πολιτείας. Εν προκειμένω, το περιοδικό "Ενέδρα" τεύχος 42, Απριλίου-Μαΐου, που εκδίδεται από το "Συνασπισμό της αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας" και μοιράζεται σε χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δε μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Συγκεκριμένα στη σελίδα 16 ο κ. Αλέξανδρος Μπίστης εκ μέρους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ καλεί τους "αναρχικούς" να αυτοδικήσουν και τους "φασίστες" να χειροδικούν ελεύθερα. Στη σελίδα 30 ο πηχυαίος τίτλος "Σπάσε και συ το Κολωνάκι της περιοχής σου" στη καλύτερη περίπτωση ακυρώνει το άρθρο που ακολουθεί περνώντας με ύπουλο τρόπο το μήνυμα.... Επιπροσθέτως στη σελίδα 38 αναφέρεται πως πολιτικός θεόχοντρος και μεγάλης ηλικίας θα είναι καλό να μη μιλάει.

Στην περίπτωση που δεν παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας για να παύσουν αυτή τη συμπεριφορά, είναι απαραίτητό, το 5% του εκλογικού σώματος που υπέπεσε σ' αυτό το κόμμα στις τελευταίες εκλογές, να διαβάζει τα ιδεολογικά του όργανα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

Αλκυς

Posted on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009 by Unknown

2 comments