Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009 by Unknown

1 comment

Τα ψέμματα για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή τελείωσαν. Η τελευταία τους ενέργεια να επιτρέψουν την προσγείωση του σκοπιανού αεροπλάνου με τα διακριτικά "Republic of Macedonia" ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η ΝΕ.Ο.Σ. θα βρεθεί το απόγευμα της Δευτέρας στις 7μμ. έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών για να διατρανώσει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πλην της ελληνικής. Σ' αυτό το ραντεβού με την ιστορία κανείς δεν πρέπει να λείπει. Πρέπει να δοθεί το μήνυμα στη Ντόρα και τα τσιράκια της.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 7μμ. στη Βασ. Σοφίας...Διαδώστε το παντού!!


Posted on Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δεν το πίστευα μόλις το είδα. Οι Ιταλοί το μάζεψαν άμεσα το Macedonia και παρουσιάζουν πλέον τα Σκόπια ως Fyrom μετά από τα μηνύματά μας!! Φαίνεται πως κάποιοι έχουν λίγη τσίπα. Άλλοι πάλι δεν έχουν ούτε πάτο...(δείτε την καταγγελία)

Παρόλα αυτά το ερώτημα προς τον επίσημο αγαπημένο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη παραμένει: Πώς γίνεται μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με τη θάλασσα όπως τα Σκόπια, να συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες; Μήπως αυτό αποτελεί μια έμμεση αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονίας, αφού η Μακεδονία του Αιγαίου όπως ισχυρίζονται τους ανήκει, άρα είναι παραθαλάσσιο κράτος; Εμείς ένα απλό ερώτημα βάζουμε, εντελώς αθώα και ανώριμα. Αν θέλετε μας απαντάτε.

Σημ. Βλέπετε πως κάποιοι μαζεύονται αμέσως. Μεσημέρι το αναρτήσαμε, το απόγευμα έφυγε. Ούτε print screen δεν προλάβαμε να το βγάλουμε...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009 by Unknown

No comments

Το αίτημα συμμετοχής των Σκοπίων στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».

Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
«L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».

Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.

Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση
.

Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη.

πηγή: Greek-olympics

Σχόλιο Κaratheodori: Δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο. Να στε σίγουροι γι΄αυτό. Σύντομα οι νέες εξελίξεις.

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009 by Unknown

4 comments

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009




Στο βίντεο εμφανίζονται δυο πρόσωπα. Ο κύριος Χρήστος Ρουμπάνης και η κυρία Ηλέκτρα Στροβολίδου. Αυτά τα πρόσωπα εμφανίζονται ως μέλη της κίνησης πολιτών του 6ου Δημοτικού διαμερίσματος. Μιλούν για την κατάληψη της Πλατείας στον Αγ. Παντελεήμονα και για τις διώξεις που ως απλοί πολίτες δέχονται από ακροδεξιά στοιχεία. Δεν θα σταθώ στις απόψεις τους. Απλά θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί που πίσω από μια ταμπέλα κίνησης πολιτών κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Ο κύριος Χρήστος Ρουμπάνης λοιπόν είναι γνωστός για τη δράση του στην Κυψέλη, αφού είναι μέλος της τοπικής επιτροπής Κυψέλης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (πολύ πρωτότυπο). Πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε κείμενο στο οποίο μαζί με άλλα δυο μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσαν πως δεν θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο (δες εδώ) ακολουθώντας τα χνάρια του Αλέκου Αλαβάνου. Καλό θα ήταν κύριε Ρουμπάνη να μας διευκρινίζατε το ρόλο σας σε αυτή την κίνηση. Είναι αγνός ή καθαρά πολιτικός;

Πάμε τώρα στην κυρία Ηλέκτρα Στροβολίδου. Η συγκεκριμένη κυρία παίρνει μέρος σε πολλές επιτροπές. Δεν γνωρίζουμε βέβαια πως τα προλαβαίνει όλα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας της. Συγκεκριμένα, η κυρία Στροβολίδου συμμετέχει: στο γνωστό Πάρκο Κύπρου και Πατησίων και στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων

Αυτή η τυχαία συμμαχία Οικολόγων και Συ.Ριζ.Α. καθόλου δεν θα πρέπει να μας ξενίσει αν όντως ισχύουν τα παραπάνω. Οι θέσεις των δυο αδελφών κομμάτων μοιάζουν στο συγκεκριμένο θέμα απολύτως, όπως και σε πάρα πολλά άλλα. Μαζί στον αγώνα λοιπόν κυρίες και κύριοι... Αλλά χωρίς τις ταμπέλες της κίνησης, να ξέρουμε ποιοι πραγματικά είστε.

Σημ. Αν κάποιος από τους παραπάνω αναφερόμενους θεωρεί πως έγινε κάποιο λάθος να μας το πει γρήγορα, γιατί είναι ντροπή να σε λένε Συριζαίο και Οικολόγο χωρίς να είσαι...!

πηγή βίντεο: ΤVXS

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009 by Unknown

1 comment

Η εκλογή της Τουρκικής καταγωγής Μαχινούρ Οζντεμίρ ως υποψήφια με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα"Vallon" στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Ιουνίου που διεξήχθησαν στο Βέλγιο συγκεντρώνοντας σχεδόν τρεις χιλιάδες ψήφους δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον εάν η νεαρή νεόκοπη βουλευτίνα δεν ήταν η πρώτη γυναίκα σε Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η οποία θα φορούσε την... παραδοσιακή Μουσλουμανική μαντίλα.Εάν στην υπόλοιπη Ευρώπη η ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής διαφορετικότητας παραμένει ένα ακανθώδες πρόβλημα για κάποιους το Βέλγιο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο παράδεισος των θρησκευτικών ελευθεριών,αφού το Βελγικό σύνταγμα δεν απαγορεύει την χρήση θρησκευτικών και φιλοσοφικών συμβόλων όπως και την ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής διαφορετικότητας ,παρά μόνον με κάποιες μικρές εξαιρέσεις στον δημόσιο τομέα.

πηγή: Τroktiko

Σχόλιο Κaratheodori
Η παραπάνω εξέλιξη κανέναν δεν πρέπει να ξενίζει. Η Ευρώπη έχει πλέον αποδεχτεί τη μοίρα της καθώς με τα ίδια της τα μέσα ισλαμοποιήθηκε. Η Τουρκία και οι υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες δεν θα χρειαστούν ούτε πυρηνικά ούτε πολυδάπανους πολέμους. Απλά θα γεννούν... Κάποτε πρέπει να σταθούμε ξανά στο Πουατιέ αν θέλουμε να επιβιώσει η Ευρώπη όπως την ονειρευόμαστε.

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009 by Unknown

No comments

Κι όμως είναι αλήθεια. Πρόκειται για μια μαϊμού από τη Ζάμπια, η οποία την ώρα που ο Πρόεδρος της Ζάμπια Rupiah Banda έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφους, τον ούρησε επιδεικτικά. Το κακό είναι η απουσία αποκλειστικής φωτογραφίας για να το χαρούμε ακόμη περισσότερο, μιας και μας δίνει ιδέες για ανάλογα περιστατικά και στην ελληνική μας πραγματικότητα...Κρίμα που δεν έχουμε μαϊμούδες, ένα κατούρημα το χρειάζονται!



πηγή: the Star

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009 by Unknown

1 comment

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Τα κύματα των μεταναστών στην Ευρώπη φαίνεται να δημιουργούν κοινωνικές συγκρούσεις. Πάνω από 20 οικογένειες Ρομά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ύστερα από επιθέσεις με τούβλα και ξύλα στη Β. Ιρλανδία. Προσωρινά τους έχει δοθεί στέγη σε μια εκκλησία ενώ οι Αρχές εξετάζουν την αυξανόμενη εγκληματικότητα εις βάρος των μεταναστών. Tα προβλήματα γνωστά.

Η αυξημένη ανεργία στις χώρες της Ευρώπης σε άμεση συνάρτηση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα που φθάνει μέχρι αυτές τις συγκρούσεις. Κάτι τέτοιο δίνει ελεύθερο πεδίο σε ακραίες ομάδες αγανακτισμένων νέων, ανέργων κυρίως, να δράσουν. Στις συγκεκριμένη ζώνη, η παρουσία μεταναστών, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό χάος χωρίς προηγούμενο.



Τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν όλη την Ευρώπη. Σκηνές όπως αυτές διαδραματίζονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία χωρίς οι κυβερνήσεις να μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά. Η άποψη ότι πρόκειται για δράση περιθωριοποιημένων ακροδεξιών ομάδων αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά περιστατικά. Η εξέταση του φαινομένου απαιτεί σοβαρότητα και άμεση λύση προκειμένου η Ευρώπη να μην βουλιάξει από απελπισμένους μετανάστες και αγανακτισμένους Ευρωπαίους.

Πηγές: Telegraph Reuters EUbusiness

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009 by Unknown

2 comments

Εξέγερση στη Μολδαβία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών. Εξέγερση μετά τη νοθεία των εκλογών του Ιράν. Τρία διαφορετικά γεγονότα σε τρεις διαφορετικές χώρες. Κι όμως, έχουν ένα κοινό: Οργανώθηκαν μέσω Ίντερνετ!

Ήταν δεδομένο πως αυτά τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης θα χρησιμοποιούνταν και για τέτοιους σκοπούς. Κανείς όμως σίγουρα δεν περίμενε το ίδιο το State Department μέσω του κύριου Philip J. Crowley να ζητά από τους διαχειριστές του Twitter να συνεχίσουν να μεταδίδουν μηνύματα από το Ιράν και να μην σταματήσει η λειτουργία του... Κάτι τέτοιο βέβαια προβάλλει με τον πιο εμφατικό τρόπο το μέγεθος της λογοκρισίας που υπάρχει στη χώρα αυτή, όπου οι πληροφορίες μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ έρχονται με το σταγονόμετρο. Παρόλα αυτά τόσο το Twitter, το Youtube, διάφορα blogs και μέσω του microblogging του Facebook, η αντιπολίτευση μπόρεσε να οργανώσει αρκετές εκατοντάδες Ιρανούς προκειμένου να ξεχυθούν στο δρόμο και να μεταδώσουν τα μηνύματά τους σε όλη την υφήλιο.

Aυτό βέβαια φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα ολοκληρωτικά καθεστώτα τα οποία δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον όσο θα ήθελαν τις εικόνες και τις παραστάσεις που αποκομίζουν οι Ιρανοί από τον "έξω κόσμο". Γι αυτό το λόγο πολλές χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία ή το Ιράν απαγορεύουν κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ)


Βέβαια το Twitter έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του ως το καλύτερο μέσο αυτοοργάνωσης εξεγέρσεων στη Μολδαβία, όπου νέοι κυρίως Μολδαβοί ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας να μην αναλάβει τα ηνία της εξουσίας η κομμουνιστική κυβέρνηση (δες εδώ). Παρόμοια οργάνωση μέσω Ίντερνετ ζήσαμε και στην Ελλάδα, σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσω του γνωστού αναρχοσάιτ Athens.Indymedia αλλά και άλλων blogs και παρόμοιων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Βλέπουμε λοιπόν πώς τα νέα μέσα επικοινωνίας μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για όσους θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικές συγκρούσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να ελέγξει αν πράγματι αυτές οι εξεγέρσεις είναι πηγαίες και αυθόρμητες ή υποκινούμενες και πλήρως ελεγχόμενες. Το μέλλον μας επιφυλάσσει πάρα πολλές εκπλήξεις!!

Πηγές: nytimes Irish Times

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009 by Unknown

No comments

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Άλλη μια μικρή επιτυχία του gkaratheodoris για την Μακεδονία μας (δείτε το λάθος του Υπουργείου). Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υποχώρησε και σήμερα τοποθέτησε το χάρτη "καλύτερα" προκειμένου να μην φαίνεται η ονομασία που έχει επιλέξει η Google Maps για τα Σκόπια.

Έστω κι αυτή η κίνηση δείχνει ότι ακολούθησαν την κοινή γνώμη που απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προκαλεί με την ανεύθυνη συμπεριφορά της στο θέμα αυτό.

Εμείς δεν σταμάταμε. Έχουμε να κάνουμε ακόμα πιο πολλά και σύντομα θα ξεκινήσει μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια σε μεγάλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης...Οργανωνόμαστε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Μείνετε συντονισμένοι!!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)














ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009 by Unknown

1 comment

Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - το κορυφαίο νομοθέτημα διεθνούς δικαίου που εφαρμόζουν οι 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης- "συνεπάγεται καθήκοντα και ευθύνες". Στις ευθύνες αυτές περιλαμβάνεται και ο σεβασμός όλων των άλλων ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία η αξιοπρέπεια του ατόμου, ο σεβασμός της προσωπικότητας, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι λοιπόν, η ελευθερία της έκφρασης δεν κατοχυρώνεται ως ένα "υπερ-δικαίωμα" στο όνομα του οποίου μπορούν να διαδίδονται σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για άτομα ή οντότητες. Το ψέμα που καταρρακώνει την υπόληψη του άλλου δεν είναι ανεκτό από το Δίκαιο, κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί καν αντικείμενο συζήτησης. Είναι ένα θεμελιώδες αξίωμα κάθε έννομης τάξης, διαχρονικά και διατοπικά. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν επιτρέπεται η συκ0φαντική δυσφήμηση, δηλ. η σκόπιμη διάδοση αναληθών ισχυρισμών που βλάπτουν την υπόληψη του άλλου. Πρόκειται για ένα από τα θεμέλια ενός ανθρωπιστικού πολιτισμού κι όποιος το αντιμάχεται, απλώς στρέφεται εναντίον της ίδιας της ανθρώπινης αξίας.

Όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίσης σημασίας και ίσης νομικής βαρύτητας: κανένα δεν κατισχύει έναντι του άλλου. Όταν βέβαια υπάρχει σχέση έντασης ανάμεσα σε δύο δικαιώματα, όπως ανάμεσα στην ελευθερία έκφρασης και την προστασία της προσωπικότητας, θα πρέπει να αναζητάται ο καλύτερος δυνατός τρόπος ώστε να μην εκμηδενίζεται κανένα από τα δύο. Έτσι υπεισέρχονται διαδικασίες σταθμίσεων, ώστε να επιτυγχάνεται η αρμονική συνεφαρμογή και να μη θίγεται τουλάχιστον ο "πυρήνας" κανενός από τα δύο δικαιώματα. Οι τεχνικές αυτών των σταθμίσεων έχουν εδώ και χρόνια εξειδικευθεί από την νομολογία των δικαστηρίων. Σε καμία απόφαση δικαστηρίου όμως δεν έγινε δεκτό ότι η συκοφαντική δυσφήμηση περιλαμβάνεται στην ελευθερία της έκφρασης.

Όσον αφορά τη σχέση της ελευθερίας της έκφρασης με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: η ίδια η Οδηγία 95/46 αναφέρει ότι η προστασία δεν ασκείται εις βάρος της ελευθερίας της έκφρασης και οι δύο κανονιστικές αρχές (προστασία - ελευθερία) πρέπει να ασκούνται εναρμονισμένα. Εξάλλου, η προστασία προσωπικών δεδομένων δεν εισάγει κάποιο απόλυτα "απαραβίαστο απόρρητο". Προσωπικά δεδομένα δεν σημαίνει a priori μη δημοσιοποιήσιμες πληροφορίες. Σημαίνει "κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε ένα φυσικό πρόσωπο, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή ή μπορεί να γίνει εξακριβωθεί". Η αυτοματοποιημένη ή από αρχείο χρήση των προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται εφόσον κυρίως:

- ενημερωθεί το άτομο για την ταυτότητα αυτού που πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα, καθώς και για το σκοπό της χρήσης,

- υπάρχει η συγκατάθεση του ατόμου ή άλλος νόμιμος λόγος για την επιτρεπόμενη χρήση (όπως λ.χ. η ενάσκηση της ελευθερίας της έκφρασης),

- τα δεδομένα είναι σχετικά με το σκοπό της χρήσης, ακριβή (δηλ. όχι ψευδή, όπως στη συκοφαντική δυσφήμηση) επικαιροποιημένα και όχι περισσότερα από όσα είναι αναγκαίο για το σκοπό της χρήσης.

Αυτοί είναι κανόνες που εγγυώνται τελικά την ίδια τη διαφάνεια: να γνωρίζουμε ποιος και για ποιο σκοπό κατέχει τις προσωπικές πληροφορίες μας που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. Επομένως, όποιος διαφωνεί με αυτούς τους κανόνες, είναι απλώς αντίθετος στην αρχή της διαφάνειας.

Η ανώνυμη καταγγελία έχει κι αυτή τη θέση της σε ένα δικαιοκρατούμενο σύστημα, εφόσον έχουν τηρηθεί ορισμένες προϋποθέσεις που διασφαλίζουν ότι ο σκοπός είναι όντως να λυθεί ένα πρόβλημα και όχι να εξοντωθεί ψυχολογικά κάποιος, διότι τότε πρόκειται για κατάχρηση: επιδιώκεται άλλος σκοπός από τον προβαλλόμενο. Ο βασικός κανόνας είναι ότι η ανώνυμη καταγγελία πρέπει να απευθύνεται στο αρμόδιο όργανο κι όχι στην κοινή γνώμη. Η κοινή γνώμη δεν είναι κριτής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αποτελούν αντικείμενο πλειοψηφικών συσχετισμών, αποτελούν αντικείμενο εξατομικευμένων κρίσεων από ειδικά σώματα στελεχωμένα από ειδικούς (δικαστήρια, ανεξάρτητες αρχές, διεθνείς οργανισμούς, εμπειρογνώμονες). Έτσι οι ανώνυμες καταγγελίες μπορούν να ασκηθούν μέσα από προγράμματα λ.χ. whistle-blowing ή μέσα από συστήματα προστασίας μαρτύρων κλπ. Πάντα με ειδικό προγραμματισμό, συντεταγμένα και στα αρμόδια όργανα.

Ο Τύπος ασκεί κι αυτός τον ελεγκτικό του ρόλο και έχει αυξημένες υποχρεώσεις τήρησης δεοντολογικών κανόνων τεκμηρίωσης, διασταύρωσης κλπ. Μπορεί να ασκεί κριτική, ακόμη και οξεία ή σοκαριστική κριτική σε φυσικά πρόσωπα, με ιδιαίτερη μάλιστα ευχέρεια όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που ασκούν λειτουργήματα. Ούτε στον Τύπο επιτρέπεται όμως η συκοφαντική δυσφήμηση. Επομένως, οι απαγορεύσεις του διεθνούς δικαίου ισχύουν και σε αυτό τ0 πλαίσιο.

Η μετά τη δημοσίευση απαγόρευση ενός συκοφαντικού κειμένου δεν συνιστά λογοκρισία. Η λογοκρισία είναι προληπτικό μέτρο που καταργεί την ίδια τη δυνατότητα της διάδοσης, πριν αυτή ξεκινήσει. Η εκ των υστέρων απαγόρευση δεν είναι προληπτικό, αλλά κατασταλτικό μέτρο, άρα δεν αποτελεί λογοκρισία. Η αξίωση για παύση της μετάδοσης ενός συκοφαντικού κειμένου δεν είναι λοιπόν μία απαίτηση για "λογοκρισία", αλλά για συμμόρφωση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που θίγονται. Δεδομένου λοιπόν ότι η συκοφαντική δυσφήμηση δεν περιέχεται στο πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης, δεν "τραυματίζεται" η ελευθερία της έκφρασης όταν αποσύρεται ένα συκοφαντικό κείμενο. Διότι δεν περιστέλλεται κάποια ατομική ελευθερία, αλλά αντίθετα διασφαλίζονται οι ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα που θίγονται εξ ορισμού από τη συκοφαντική δυσφήμηση.

Κάθε φορά που αποσύρεται ένα συκοφαντικό κείμενο, ενισχύεται η ελευθερία επειδή εξασφαλίζεται η πρακτική συνεφαρμογή όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως αρμονικό σύνολο κανόνων. Η απόσυρση ενός συκοφαντικού κειμένου είναι νίκη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και καταστολή των αυθαίρετων εξουσιών που ασκούνται σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε βάρος της ίδιας της ανθρώπινης ιδιότητας.




Πηγή: e-lawyer

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009 by Unknown

No comments

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες του κόσμου της αριστεράς. Όμως πρέπει η συζήτηση και ο απολογισμός να είναι βαθύς και ουσιαστικός. Το αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για άσκηση πίεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τους γνωστούς μόνιμους αντιπάλους του εγχειρήματος. Άλλωστε η εκτίναξη των προσδοκιών –που μας έθεσε υπό την κρίση όχι των προηγούμενων πραγματικών εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά των δημοσκοπήσεων προ ενός και πλέον έτους- οφείλεται απολύτως στην αριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και στην πραγματική αντιπολίτευση στον δικομματισμό που άσκησε τα τελευταία χρόνια. Δεν γίνεται επομένως και να αποθεώνουμε τις δημοσκοπικές προσδοκίες και ταυτόχρονα να καταγγέλλουμε την αριστερή στροφή που τις γέννησε.

Η πολιτική αμφισημία, η θολή οριοθέτηση, η αδυναμία μετωπικής αντιπαράθεσης στο πολιτικό σύστημα, η πολυγλωσσία, οι εσωστρεφείς συγκρούσεις, η εξαγωγή εσωκομματικών προβλημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντικρουόμενες στρατηγικές, οι εσωκομματικές έριδες και φυσικά η εκλογική λευκή απεργία τμήματος του ΣΥΝ, συνέβαλαν στο αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο απολογισμός δεν μπορεί να γίνει υπό τον τρόμο των ειρωνικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών όσων φιλοδοξούν να χειραγωγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Πολλά μένουν να γίνουν για να αλλάξουν πραγματικά οι συσχετισμοί, για να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό, για να υπάρξει μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή. Χρειάζεται σεμνή και αυτοκριτική στάση από όλες τις συνιστώσες και τους ανένταχτους. Παράλληλα χρειάζεται η δημοκρατική διαμόρφωση των πολιτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της ενωτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς που λέει ότι θα αλλάξει το τοπίο και το εννοεί.

Υ.Γ. Το ξεσάλωμα των ΜΜΕ και πρώην ηγετών ή νυν εκπροσώπων της ανανεωτικής αριστεράς είναι θλιβερό και ακατανόητο. Καταρχήν δεν μπορούν να παρουσιάζονται κριτικοί στην ήττα: το αποτέλεσμα ήταν θρίαμβος για την αριστερά του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Η 21η έδρα πήγε στο ΛΑΟΣ και η 22η στη ΝΔ. Ευτυχώς όχι σε μια κάποια νεομαοϊκιά… Που δεν ήταν μουστακαλής με κομματική επετηρίδα, που δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής της αριστεράς (κοινοβουλευτικής ή εξωκοινοβουλευτικής), που δεν ήταν στο γνωστό, κουραστικό και κουρασμένο πολιτικό προσωπικό κομμάτων και συνιστωσών, που ήταν η μοναδική εκλόγιμη ευρωβουλευτής που κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ από πραγματική δουλειά και όχι από απόσπαση στα κομματικά γραφεία. Ευτυχώς που δεν εκλέχτηκε, θα μας χάλαγε το ίματζ. Θενκς γκοντ!
Πηγή: Σκέψεις για τον Συριζα


Σχόλιο Κaratheodori: Tι θέλει να μας πει ο ποιητής;; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι ο κύριος Τσίπρας ξέρει σίγουρα καλύτερα!

Posted on Κυριακή, Ιουνίου 14, 2009 by Unknown

No comments

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Βρώμικο αστείο ανέμενε όσους μπήκαν στη σελίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Χρησιμοποιείται χάρτης της Google όπου αναγράφονται τα Σκόπια ως Μακεδονία. Φυσικά η μεγάλη Νεοδημοκρατική παράταξη μας έχει συνηθίσει σε τέτοια "μικρά λαθάκια" (όπως φυσικά τα βλέπουν) και δικαιολογούνται κάπως έτσι:

" Δεν είναι χάρτης του Υπουργείου, αλλά της Google"

Προς τους πανέξυπνους και ευαίσθητους πατριώτες της Ν.Δ. και συγκεκριμένα στον γνωστό για τις θέσεις του Πάνο Καμμένο: Αν αντί για Macedonia έγραφε "Ο Καμμένος είναι προδότης", θα τον βάζατε; Φυσικά και όχι. Απλά αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι συνεργάτες σας δεν εχουν και πολυ μεγάλες ευαισθησίες όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Και όταν κάτι δεν γίνεται μια φορά αλλά επαναλαμβάνεται, παύει να είναι λάθος αλλά εγκληματική συμπεριφορά της ίδιας της Κυβέρνησης.

Αντί να κοιτάξετε να εξαλείψουμε την χρησιμοποίηση του ονόματος από τα διεθνή φόρα και από μεγάλες εταιρείες όπως η Google, βάζετε συνεχώς αυτογκόλ και προκαλείτε τον Έλληνα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνει μέρος μέσω των επιτελών της σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, επιτροπές, οργανισμούς όπου τα Σκόπια ονομάζονται Μακεδονία. Δεν είδαμε κάποια αντίδραση επ' αυτού.

Θυμάστε όλοι τι είχε γίνει με το site της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και τον ίδιο χάρτη (1), για να μη θυμίσουμε τη δράση των Ελλήνων (όπως θέλουν να αποκαλούνται) ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο, με την έκθεση Μeijer. Μυαλό δεν βάλατε. Εμείς περιμένουμε πότε θα τον κατεβάσετε.

(1) Όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ονόμαζε τα Σκόπια ως Μακεδονία

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009 by Unknown

3 comments

Το συγκεκριμένο κείμενο αναρτήθηκε στο γνωστό αναρχοσάιτ. Ανεβαίνει χωρίς καμμια αλλοίωση (παρά μόνο στο υβριστικό σχόλιο όπου μπήκαν τελίτσες) προκειμένου να αναδειχτεί το θέμα των Εξαρχείων. Η κατάσταση φαίνεται να έχει κουράσει ακόμα και τους ίδιους τους αναρχικούς οι οποίοι βλέποντας κάποιους μέθυσους κάθε βράδυ να πετάνε μολότοφ τα ξημερώματα, απορούν που πάει το "κίνημά" τους. Τα σχόλια είναι περιττά.

"Θα ήθελα να κάνω κι εγώ το σχόλιο μου .... σχόλιο αγανάκτησης...
Κάθε βράδυ, όλος ο κόσμος που καθεται στα πεζούλια στην μεσολογγίου(που πολλοί από αυτοί δεν μένουν καν εξάρχεια) παρόλο που υποτίθεται ότι έχει αναρχο-αριστερή ιδεολογία(και θέλει να αλλάξει τον κόσμο......) δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ούτε καν την περιοχή που περνάει την ώρα του και διασκεδάζει κάθε μέρα..
Κάθε πρωί δεν μπορείς να περάσεις από τζαβέλλα και μεσολογγίου από την βρώμα που έχει(πεταμένα χαρτιά, σπασμένα μπουκάλια μπύρας και κάτουρα παντού....)

Α...... παρατήρηση... οι σκουπιδιάρισες που έρχονται και καθαρίζουν το χάλι μετά Κούνεβες είναι ε......(όχι απλά αλληλεγγύη στην κούνεβα...)

Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι και η φασαρία που επικρατεί μέχρι τις 4-5 το πρωί.. Ειδικά στην τζαβέλλα οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλοι, που δουλεύουν πρωί πρωί και είναι απλά τραγικό να μην μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια... Λίγος σεβασμός ρε π...στη μου...
Τον τελευταίο καιρό σ αυτά τα προβλήματα έχει προστεθεί το πρόβλημα " με τα χημικά και πάλι... έχει γίνει πλέον ρουτίναι, 2-3 φορές την βδομάδα να γίνεται πέσιμο στος μπάτσους στην τρικούπη,
και μετά ρίψη αμέτρητων χημικών από αυτούς, κάνοντας την γειτονιά θάλαμο αερίων....
Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν έχουμε καταφέρει(με αρκετό διαλογισμό...) να κοιμηθούμε κάποια στιγμή, ξυπνάμε μες στον ύπνο μας χωρίς να μπορούμε να αναπνεύσουμε, και με δάκρυα στα μάτια...

Πρέπει να υπάρξει μια λύση σ αυτά τα θέματα... Δυστυχώς δεν ξέρω πως μπορεί να επιτευχθεί...

Και ξαναλέω το εξής:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ...........

Αυτά...."

Πηγή: Indymedia

Posted on Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009 by Unknown

No comments

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών εντυπώθηκαν στο μυαλό του Έλληνα, αναλύθηκαν διεξοδικότατα και έβγαλαν έναν νικητή: Τον Γ. Καρατζαφέρη και την αποχή. Από τη μια μεριά, το 7,2% έδειξε την "κρυφή" ,για το ευρύ κοινό, αποδοχή των θέσεων και προτάσεων του Γ. Καρατζαφέρη καθώς και την απογοήτευση για τους χρεωκοπημένους αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι με τη στείρα αντίληψη που τους διακρίνει παρέμειναν σε θολά νερά.

Είχαμε γράψει και παλαιότερα για τους γνωστούς κονδυλοφόρους που προσπαθούσαν να κρύψουν την ανεπάρκεια του σκιάχτρου που υποστηρίζουν, βάζοντας μπροστά την ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. (δες εδώ και εδώ) Όπως πολύ καλά θυμόσαστε, όταν ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομική κρίση, τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και οι αρχηγοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η γραμματέας του Κ.Κ.Ε. είπαν με μια φωνή: Καμία συνεργασία, εκλογές τώρα! Τι κι αν το καράβι βουλιάζει, προτίμησαν να πλιατσικολογήσουν σε μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση οδηγώντας ανεύθυνα τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο μόνος που έτεινε χείρα συνεργασίας επί συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρος του. Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο στείρο ΟΧΙ και έστρεψε την προσοχή του στην φρέσκια για τα πολιτικά μας δεδομένα συναίνεση του Γ. Καρατζαφέρη. Οι πέννες των κονδυλοφόρων άστραψαν και βρόντηξαν, με τα blogs τους να γινονται η προμετωπίδα της κάλυψης του στραπάτσου του Γιωργάκη Παπανδρέου. Η δημοσκόπηση των Ελλήνων πολιτών που δεν ήθελε πρόωρες εκλογές φυσικά πήγε στα σκουπίδια (πάτα εδώ), από το "αντικειμενικό" μάτι της Παραπολιτικής.

Παρόμοια σκηνικά είδαμε και την επομένη του debate όπου μάταια τόσο η Παραπολιτική όσο και οι συνάδελφοι της στην προπαγάνδα bloggers προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι το σκιάχτρο ήταν ο καλύτερος στο debate ενώ ο Καρατζαφέρης κακός (πάτα εδώ και εδώ)...

Το ίδιο έργο βλέπουμε και τώρα (δες εδώ). Με το ΛΑ.Ο.Σ. να ανεβαίνει αλματωδώς και το δημοψήφισμα των Ευρωεκλογών να γίνεται πετσέτα μπάνιου θαλάσσης, οι γνωστοί παπαγάλοι ξεκίνησαν την προσπάθεια συγκάλυψης της μέτριας εμφάνισης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πάνε τα 11 και τα 7% διαφορά. Με το πενιχρό 4 και κάτι, μάλλον προβλημάτισαν για τέτοιες χαλαρές εκλογές. Πάνε οι μέρες των επιθέσεων των κακών δημοσκοπήσεων. Τώρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι μπροστά όλα πάνε ρολόι.

Ο φόβος πίεσης λοιπόν του Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. και δημιουργίας ρεύματος που θα απέκοπτε την προοπτική ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκάλεσε πάλι την έκρηξη παραπληροφόρησης και συκοφαντικών δημοσιευμάτων. Ο βασικός στόχος είναι η προσπάθεια να κολλήσουν τη γνωστή ταμπέλα του ακροδεξιού στον ηγέτη του 7,2%

Για φασισμό τα πρασινα παπαγαλάκια δεν πρέπει να μιλάνε:



Ο Ελληνικός λαός θέλει έργα και πράξεις όχι λόγια και γραμμένες υποσχέσεις. Όταν λοιπόν μάθει να αρθρώνει καλά και αποδείξει ότι έχει κολλήσει έστω κι ένα ένσημο με το σπαθί του, τότε μόνο ο κύριος Παπανδρέου και οι παπαγάλοι του θα μπορούν να ξεστομίζουν συκοφαντίες και βρωμιές εναντίον του Γ. Καρατζαφέρη. Δείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Πολιτισμένη Ευρώπη. Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στη Σοσιαλδημοκρατία σας!! Λυπάμαι που το συνεταιράκι σας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βρίσκεται στα αζήτητα αλλά αυτά παθαίνει όποιος τα βάζει με τον Ελληνικό λαό. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

Posted on Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009 by Unknown

8 comments

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Επειδή ασχολούμαστε πολύ τώρα τελευταία με την οικολογία και τον Τρεμόπουλο, μεταξύ των δηλώσεων και των δράσεων του για τα Σκόπια και τον Κεμάλ, θυμόταν να δράσει και γι' αυτό που είναι άμεσα υπεύθυνος: με την οικολογία και τους καταπατητές.

Μεταξύ αυτών, ο κύριος Τρεμόπουλος είχε κατηγορήσει τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κύριο Πάνο Καμμένο για καταπάτηση αναδασωτέας έκτασης. Επί λέξει οι δηλώσεις Τρεμόπουλου: «Μιλάμε για καταπάτηση αναδασωτέας έκτασης από μέλος της κυβέρνησης, το οποίο, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως καταπατητής από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Αν. Αττικής. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Καμμένο, ο οποίος επιχείρησε να εξαγοράσει δύο στρέμματα αναδασωτέας έκτασης, δηλώνοντας “αυθαίρετος κάτοχος”»

Βέβαια ο ίδιος ο κύριος Πάνος Καμμένος το αρνείται πεισματικά εκδίδοντας μάλιστα και δελτίο τύπου. Ένα είναι σίγουρο είτε είναι ένοχος είτε αθώος: Απ' αυτή την υπόθεση ένας βγήκε καμμένος. Το καταπατημένο δάσος...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση καταπάτησης πάτα εδώ

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009 by Unknown

1 comment

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπάρξει κάποτε η μέρα που ο Νίκος Δήμου και οι αρλουμπολογίες του θα βρίσκονταν κάποια μέρα στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια. Κι όμως, η Γιαννάκου, αυτή που αύριο θα εκπροσωπεί την Ελλάδα (;) κατάφερε να περάσει νύχτα κι αυτό το βιβλίο.

Πρόκειται για το βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ' Γυμνασίου, στο οποίο στη σελίδα 116 γίνεται αναφορά για την καταπιεσμένη Σλαβόφωνη μειονότητα (!!) στην Ελλάδα ενώ κάνει αναφορά και στο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, του George Soros, του Δημητρά και του Βαλλιανάτου. Το είδαμε στους φίλους από το Μακεδονικό Ζήτημα Σήμερα και αναρωτιώμαστε γιατί δεν έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση της αφαίρεσης του άρθρου του Ν.Δήμου, ο οποίος και σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε στη Μακεδονική όπως τη χαρακτήρισε μειονότητα.


Ο συγκεκριμένος τυπάκος γράφει και σε μία από τις γνωστές δωρεάν φυλλάδες ενώ συμμετέχει και στο κομματίδιο του Μάνου, την Δράση. Ας μας απαντήσουν εκεί στη Δράση αν συμφωνούν με τον κύριο Δήμου και τις θέσεις του. Εκεί στο ΥΠΕΠΘ δεν ασχολούνται φυσικά με κάτι άλλο εκτός από το να φτιάχνουν ανθελληνικά βιβλία ;;

Posted on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Είχα καιρό να παρέμβω για το θέμα της Μακεδονίας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως παραλείπουμε τον ακτιβισμό μέσω του Ίντερνετ. Μια παρέμβαση η οποία είχε μια μικρή εξέλιξη έγινε στο site της Εuropean University Association όπου μεταξύ των μελών ήταν και μια χώρα με το όνομα της Μακεδονίας μας. Σε αυτή την οργάνωση μεταξύ των πανεπιστημίων που συμμετέχουν από την Ελλάδα είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και το Δυτικής Μακεδονίας!! Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν ότι η παρέμβαση έπρεπε να είναι άμεση, καθώς η αμέλεια που έδειξαν τα παραπάνω πανεπιστήμια ήταν μεγάλη.

Αφού έγινε μια δαιδαλώδης προσπάθεια να βρούμε κάποιον υπεύθυνο σ αυτή την οργάνωση (κανένα e-mail δεν λειτουργούσε, μόνο ένα!), ο βοηθός του προέδρου της οργάνωσης μας απάντησε αμέσως ζητώντας μας συγγνώμη γι' αυτή την αμέλεια (;). Παρόλα αυτά μας δήλωσε πως το όνομα δεν μπορεί να αλλάξει από τη λίστα καθώς θα πρέπει να αλλάξει όλη η database της ιστοσελίδας. Το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν το προσωρινό όνομα των Σκοπίων πάνω απ' τα πανεπιστήμια. Δείτε ολόκληρη την απάντηση:
Dear Mr.
Karatheodoris,

On behalf of my colleague Thomas Jørg

ensen, I would like to assure you that there are no deliberate actions taken by EUA regarding the name dispute between Greece and the “former Yugoslav Republic of Macedonia.” As an international organization, with both members from Greece and the “former Yugoslav Republic of Macedonia” we have to remain politically neutral. The category applied in our membership directory was set up by our IT department and they are not able to change the name (“Macedonia”) in the drop-down menu in the current data base. However, we will add reference to the “former Yugoslav Republic of Macedonia” next to the name of the EUA member, in order to avoid any possible confusion. I hope this can satisfy your concerns.

Thank you for your understanding.

Yours sincerely,

Michael Hörig

Φυσικά η μικρή αυτή αλλαγή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Παράλληλα με την επικοινωνία που υπήρξε με τους υπευθύνους της οργάνωσης, μηνύματα στάλθηκαν στους πρυτάνεις του Αριστοτελείου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας καθώς και στον πρύτανη του Παντείου ο οποίος είναι πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων.

Ξεχωριστό μήνυμα στάλθηκε και στον γνωστό πατριώτη καθηγητή κύριο Γιώργο Πιπερόπουλο (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την άμεση ανταπόκρισή του.

Από το μέτωπο των Πρυτάνεων μόνο η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανταποκρίθηκε άμεσα (Ελένη Κωτσάκη) την οποία επίσης ευχαριστώ. Ιδού η απάντησή της:

Αξιότιμε κ. Καραθεοδωρή,

Ευχαριστούμε για την παρατήρησή σας και την συνδρομή σας στο διεθνές γίγνεσθαι. Το θέμα, χάρη σε σας έχει δρομολογηθεί.

Παρακαλώ μπορείτε να με ενημερώσετε και για την ιδιότητά σας;

Με τιμή,

Ε. Κωτσάκη

Προκειμένου λοιπόν να αλλάξει πλήρως το όνομα, και να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα χρειαστεί η συνδρομή όλων μας στέλνοντας ένα μήνυμα στον εν λόγω κύριο Michael Horig προκειμένου να τον πιέσουμε ακόμη περισσότερο (michael.horig@eua.be). Παραδέχομαι πως ανταποκρίθηκε άμεσα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Απ' την πλευρά του blog του Karatheodori τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε απτόητοι την δουλειά μας μέχρι την τελική δικαίωση. Στο χέρι όλων μας επαναλαμβάνω είναι η δράση για την μεταστροφή μιας παγιωμένης κατάστασης. Τα χρόνια αδράνειας πρέπει να αναπληρωθούν με χρόνια σκληρής δουλειάς απ' όλους μας, αφού το ΥΠΕΞ και η Ντόρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Το blog έχει αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό και θα χρειαστούμε πολλές φορές και την βοήθεια σας, τόσο από bloggers όσο και από απλούς διαδικτυακούς φίλους.

Oπότε το νου σας!!!


Υ.Γ. Και επειδή κάποιοι είναι δύσπιστοι για τα αποτελέσματα που φέρνουν τέτοιες δράσεις, ας ρίξουν μια ματιά για να πειστούν τι θα πει ιντερνετικός ακτιβισμός

Ο Κaratheodoris πήρε το όπλο του

Επέλαση Μακεδόνων Σαμουράι

Ο Karatheodoris flagάρει για τα καλά

Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

Το θέμα της Ο.Μ.Σ.Ε. στη Βουλή !!

Περνά περνά η μέλισσα στη Μακεδονία

Ο Βερόπουλος αναγνωρίζει την "Μακεδονία" update: Μετά απ' το ρεζιλίκι του την άλλαξε

Και επίσημα πλέον λάθος

Greekalert: Επιτυχίες το πρώτο 9μηνο

Posted on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ίχνη κοκαϊνης βρέθηκαν στο διάσημο ποτό Red Bull σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτές του Χόνγκ Κόνγκ. Αυτή η είδηση ήρθε να συμπληρώσει το γεγονός της απόσυρσης πριν λίγες μέρες 18.000 κουτιών του εν λόγω ποτού στην Ταϊβάν.

Παρόμοια απόσυρση είχε γίνει και στην Γερμανία, για να μην ξεχνιόμαστε (δες εδώ). Οι υπεύθυνοι της Red Bull διαψεύδουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού σύμφωνα με ανεξάρτητο ινστιτούτο επιβεβαιώθηκε ότι το προϊόν Red Bull Energy Drink δεν περιέχει κοκαϊνη.

Την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο υγείας της Αυστρίας δήλωσε ότι βρέθηκαν ίχνη κοκαϊνης στο Red Bull Cola, χωρίς όμως αυτά τα ίχνη να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Εμείς στείλαμε μήνυμα στον ΕΦΕΤ προκειμένου να μας ενημερώσει τι αναλύσεις έχουν γίνει από την πλευρά του καθώς το συγκεκριμένο ποτό είχε έρθει πάλι στο προσκήνιο πριν λίγα χρόνια χωρίς όμως να αποσυρθεί τελικώς.

Περιμένουμε απαντήσεις. Μέχρι τότε, μακριά κι αγαπημένοι.

Πηγές: Red Bull AFP

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009 by Unknown

No comments

Η πολυδοκιμασμένη πολιτική της πόλωσης είναι για μία ακόμα φορά η σίγουρη επιλογή του δικομματισμού. Ή εμείς ή οι άλλοι, ή οι καλοί ή οι κακοί, ή οι σοσιαλιστές ή οι βάρβαροι, ή οι υπεύθυνοι ή οι παπαγάλοι. Αυτή την πολιτική όπως είθισται ασκούν τα κανάλια. Άλλωστε δε θα είναι χαμένος ούτε ο Κυριακού, ούτε ο Λαμπράκης, ούτε οι Αμερικάνοι αν εκλεγούν 16 ευρωβουλευτές από τον (πάντα ελεγχόμενο) δικομματισμό, πράγμα που αναμένεται. Πολλά παίζονται στο σπρώξιμο των δυσαρεστημένων στην αποχή (το κάλεσμα Παυλόπουλων και Παπακωνσταντίνου σε συμμετοχή πεισμώνει τους δυσαρεστημένους που απέχουν θεωρώντας πως βλάπτουν τους κυβερνώντες (χαχα!) ). Οι γνωστοί καθεστωτικοί-"αντίπαλοι του καθεστώτος"(π.χ. Λαζόπουλος, Πανούσης ) σιγοντάρουν την αποχή των δυσαρεστημένων (Γεια σου Γιάννα με τα έξυπνά σου!).


Το ΚΚΕ με τη σίγουρή πολιτική απέναντι-σε-όλα-και-σε-τίποτα διατηρεί το καθεστώς "μαγαζί γωνία" που θα του εξασφαλίσει δυο ευρω-βαρετούς βουλευτές εν αναμονή της επανάστασης (η οποία δεν αναμένεται σε αυτή τη θητεία-Καλούμε Μόσχα και απαντάνε κάτι παράξενοι!).

Για έναν πάει ο ΣΎΡΙΖΑ αφού μετά την αστεία επιλογή για τη δεύτερη θέση μιας οπαδού ενός παράλληλου επαναστατημένου σύμπαντος, της trendy αποχής αλλά και του τεράστιου εσωτερικού χάσματος που οδηγεί μαθηματικά σε διάσπαση, τα ποσοστά θα κρατηθούν χαμηλά (άραγε ο Παπαδημούλης τι θα ψηφίσει;).


Η επιλογή των πολυδιαφημισμένων Οικολόγων συμπίπτει με τις αμερικανικής εμπνεύσεως πολύχρωμες πολιτικές της ρωσοφοβίας και της κατάτμησης και αποδυνάμωσης των βαλκανικών κρατών, ώστε να διευκολύνονται οι αμερικανικές παρεμβάσεις.


Ο ΛΑΟΣ με την επιλογή προσέγγισης των κέντρων αποφάσεων αποξενώνει το προ 7ετίας πυρήνα του. Επίσης με τη πολιτική χαμηλής έντασης προεκλογικής εκστρατείας φροντίζει το κλείσιμο της -φετίχ- ψαλίδας (Καραμανλή είμαι φίλος σου!!) Η χορηγία 1.000.000 ευρώ στο ταμείο φτώχειας βελτιώνει και το προφίλ του Προέδρου.


Κάποιος κρατάει στη ζωή τον Μάνο (Λέτε να είναι ο Αλαφούζος;) Ελαχιστός στόχος για να κρατηθεί στη ζωή το 1,5%, ώστε να αποπληρώσει καμιά χορηγία. Παπαθεμελής και Ζουράρις προτείνουν ολική επαναφορά λεξιλογίου αρχών '90 για να μη παίρνει και πολύ αέρα ο Καρατζαφέρης. Το ίδιο και η επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής (Ψάρωσε κανείς; ), που βοηθάει και στη κάθαρση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας από τους ακραίους.


Η συνήθης εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" τραβάει στο συστημικό κενό όσους "αντισυστημικούς" προσέλθουν στη κάλπη. (Δουλειά σας είναι να κρατάτε σε ομηρία τα πανεπιστήμια και μόνο!)


Ας μη ξεχνάμε να read between the lines, ελληνιστί. Άιντε καλό βόλι!


Άλκυς

Posted on Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009 by Unknown

No comments