Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Μια αξιόλογη προσπάθεια που χρειάζεται την στήριξη όλων μας, ανεξαρτήτων κομματικών επιλογών, είναι η διαδικτυακή ενεργοποίηση των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Θερμή παράκληση στους διοργανωτές να μην αποκλείσουν και τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, διεξάγοντας μια δεύτερη εκπομπή προκειμένου να υπάρξει πλήρης πλουραλισμός.

Το blog μας θα συμμετέχει σε κάθε τέτοια προσπάθεια με την ελπίδα να μην είναι η μοναδική. Ήδη βάλαμε το πρώτο banner και περιμένουμε με αγωνία για την εξέλιξη της προσπάθειας. Συγχαρητήρια αξίζουν στο deb8 και στο tvxs.

Δείτε πως θα διεξαχθεί η διαδικασία

Posted on Σάββατο, Μαΐου 30, 2009 by Unknown

No comments

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Σήμερα θα σας παραθέσω ένα άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, για τον οποίο ουδεμία εκτίμηση τρέφω, για τη στάση του υπέρ των Δυτικών σφαγέων παντός τύπου, είτε αυτοί λέγονται ΗΠΑ, είτε ΝΑΤΟ, είτε Ισραήλ. Αλλά στο άρθρο του παίρνει μια γενναία στάση στο θέμα των κινητοποιήσεων των μουσουλμάνων, φτάνοντας να πει "οφείλουν και οι μετανάστες να καταλάβουν πως στην κοινωνία που ήλθαν οφείλουν να σέβονται τις αξίες και τα ήθη της χώρας υποδοχής. Και όχι να επιβάλουν πάνω της τα δικά τους. Σε όποιον κάτι τέτοιο δεν αρέσει υπάρχει πάντοτε ο δρόμος της επιστροφής.

Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται η Σαρία (ιερός μουσουλμανικός νόμος). Και η ούμα (μουσουλμανική κοινότητα) δεν είναι παρά μιά μικρή νησίδα σε ένα διαφορετικό και αλλόθρησκο πέλαγος. Διαδηλώσεις λοιπόν και βανδαλισμοί για παραβίαση κάποιων ενδεχόμενα ιερών κανόνων η συμβόλων συνιστούν προσβολή των αρχών και των αξιών της χώρας υποδοχής
. Και αυτή δικαιούται να αντιδράσει. Με κάθε μέσον."

Ιδού το άρθρο:

Πριν χρόνια είχα επισημάνει πως η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και η αλλοπρόσαλλη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι των μουσουλμάνων κατοίκων της χώρας θα οδηγήσει σε αναταράξεις και κοινωνικές συγκρούσεις. Δυστυχώς, οι φόβοι μου για μια ακόμη φορά άρχισαν να επαληθεύονται.

Βασική αιτία των προβληματικών εξελίξεων είναι η έλλειψη συγκροτημένης και ικανής να εφαρμοσθεί μεταναστευτικής πολιτικής. Να ξεκαθαρίσω από την πρώτη στιγμή πως οι μετανάστες δεν είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, η παρουσία τους είναι χρήσιμη για τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και συμβάλλουν στην όποια παραγωγική απόδοση της χώρας. Δυστυχώς, η απουσία επίσημης πολιτικής απέναντί τους προκαλεί φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Διότι, πολύ κόσμος, δίχως ενημέρωση, τείνει να καταλογίζει στους ξένους ευθύνες για προβλήματα που δεν προέρχονται απ’ αυτούς,

Οι περισσότεροι τομείς απασχόλησης των ξένων έχουν πάψει από πολλού να ελκύουν έλληνες. Ελάχιστες κατηγορίες ντόπιων εργαζομένων αντιμετωπίζουν, για την ώρα τουλάχιστον, σοβαρό ανταγωνισμό από μετανάστες. Η αντίδραση όμως που δημιουργείται είναι σοβαρή. Και οφείλεται κυρίως σε δύο ζητήματα. Οι περισσότεροι ξένοι δεν είναι ενσωματωμένοι, για διάφορους λόγους, στο σύστημα λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν καταγράφονται, δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Εν τούτοις τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, δίχως την κατάλληλη γνώση της γλώσσας και του αντικειμένου των σπουδών τους. Το αποτέλεσμα είναι καθυστέρηση πολλών σχολείων στην αποτελεσματικότητα της αποστολής τους αλλά και επιβάρυνση οικονομική του εκπαιδευτικού συστήματος εφ’ όσον δεν υπάρχει συμμετοχή των γονιών στα βάρη.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην υγεία. Τα κρατικά συστήματα περίθαλψης είναι ανοιχτά σε όλους τους ξένους (και δεν μπορεί να είναι και διαφορετικά) αδιάφορο αν είναι αυτοί νόμιμοι και επίσημα ασφαλισμένοι η παράνομοι. Τα οικονομικά βάρη συνεπώς διογκώνονται ενώ οι συνεισφορές φθίνουν. Το αποτέλεσμα βέβαια όλων των παραπάνω είναι χειρότερη παιδεία και περίθαλψη για όλους. Οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούνται είναι λοιπόν εύλογες και δεν εδράζονται σε κάποιον τυφλό εθνικισμό η υστερική ξενοφοβία. Αυτά είναι ζητήματα υπαρκτά και το κράτος οφείλει να τα αντιμετωπίσει.

Η ανεξέλεγκτη εισροή ξένων στην χώρα μαζί με την αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία θα οδηγήσει σε απερίγραπτες κοινωνικές συγκρούσεις. Η χάραξη μιάς αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής δεν είναι βέβαια ευχερής. Είναι όμως απαραίτητη. Οφείλουν οι αρχές να αποσαφηνίσουν τους αριθμούς και τις επι μέρους ειδικότητες των ξένων που η χώρα μπορεί να ανεχθεί και να απορροφήσει. Και να ξεκαθαρισθεί αν είμαστε χώρα αφομοίωσης η φιλοξενίας. Δηλ. δεχόμαστε ξένους για ορισμένο διάστημα η για μόνιμη εγκατάσταση;

Στην πρώτη περίπτωση οφείλουν όλοι να δηλώνονται, να καταγράφονται και να αποκτούν κάποιου είδους έγγραφο διαμονής. Μέσα σε 7 μήνες θα πρέπει με ήπιες εξετάσεις να αποδεικνύουν επάρκεια στην ελληνική γλώσσα και απόδειξη κάποιας επαγγελματικής εξειδίκευσης (όλα αυτά με διαδικασίες απλές, δίχως γραφειοκρατία και δίχως ένταξη σε φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα). Σε ανάγκη περίθαλψης η ένταξης παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη εργοδότη και η δική του σχετική επιβάρυνση. Το παιδί θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και να ενταχθεί σαν κανονικός πολίτης στο σύστημα. Αρνηση των γονιών θα οδηγεί σε υποχρεωτική και άμεση απέλαση όλων.

Στην περίπτωση της πολιτικής της αφομοίωσης οι παραπάνω διαδικασίες θα συνοδεύονται από δύο πρόσθετες κινήσεις. Με την καταγραφή ο ξένος θα ορκίζεται αφοσίωση και πίστη στο ελληνικό κράτος, θα εξετάζεται στο 7μηνο για επάρκεια γλώσσας και ελληνικής ιστορίας και, εφ’ όσον βρίσκεται στην κατηγορία που το κράτος επιθυμεί την παρουσία του, θα παίρνει ταυτότητα, ΑΦΜ και ασφαλιστικό μητρώο. Ανάλογα με την ηλικία θα καλείται για στράτευση αλλά θα απαγορεύεται η πρόσκληση συγγενών από την χώρα προέλευσης για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Αυτονόητα, κάθε ένας που θα βρίσκεται δίχως τα σχετικά χαρτιά θα απελαύνεται ανεξάρτητα από αντιδράσεις και συνέπειες. Τα καραβάνια των παράνομων εισβολέων στην χώρα θα αντιμετωπίζονται όπως επιβάλλει η κανονική νομοθεσία. Εφ’ όσον η ΕΕ διατυπώσει αντιρρήσεις ας αναλάβει και την σχετική ευθύνη απορρόφησης και συντήρησης των ανθρώπων αυτών. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως οι ίδιοι αποφάσισαν να παρανομήσουν. Ουδείς τους το επέβαλε…

Ιδιαίτερο ζήτημα είναι αυτό της θρησκείας. Και μάλιστα της μουσουλμανικής. Εφ όσον οι υπόλοιποι, ασιάτες κυρίως, μετανάστες δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο σχετικό πρόβλημα. Αφού η παρουσία μεταναστών δεν θα είναι ανεκτή δίχως τα απαραίτητα χαρτιά και την δήλωση αφοσίωσης στην Ελλάδα είναι αυτονόητο πως όλοι θα οφείλουν να ομιλούν την ελληνική γλώσσα. Παρεξηγήσεις λοιπόν σχετικές με την θρησκεία, τα ιερά κείμενα και κακοπροαίρετες προσβολές δεν θα είναι δυνατόν να γίνονται. Από την άλλη μεριά, κι επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην αυστηρή τους θρησκεία, είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να διευκολύνονται από το κράτος στην λατρεία τους. Τζαμιά λοιπόν θα προει να υπάρχουν. Δίχως όμως την παραμικρή ανάμιξη ξένων κρατών και την διδασκαλία του Ισλάμ από επαγγελματίες ταραξίες.

Το λεπτό όμως ζήτημα βρίσκεται στον σεβασμό αξιών και αρχών. Πιθανότατα οι εθνικές αξίες της χώρας υποδοχής μεταναστών, όπως λ.χ. η Ελλάδα, να συγκρούονται με τις αξίες των επισκεπτών της. Το habeas corpus λ.χ. που κυριαρχεί στη Δύση, και κατά συνέπεια αποτελεί βασική αρχή κάθε κοινωνικής αντίληψης και στην χώρα μας, επιβάλλει τον σεβασμό κάθε αντίθετης άποψης και την ανοχή ακόμη και – μη βίαιων βέβαια – ακροτήτων. Στην χώρα μας η προσβολή συμβόλων, κατ’ αρχήν, δεν τιμωρείται. Υπάρχουν βέβαια τα δικαστήρια στα οποία προσφυγές είναι δυνατόν να γίνουν εφ’ όσον θίγονται αρχές και ηθικοί κανόνες που για κάποιους λογίζονται σαν απαράβατοι.

Στην λογική πάνω αυτή οφείλουν και οι μετανάστες να καταλάβουν πως στην κοινωνία που ήλθαν οφείλουν να σέβονται τις αξίες και τα ήθη της χώρας υποδοχής. Και όχι να επιβάλουν πάνω της τα δικά τους. Σε όποιον κάτι τέτοιο δεν αρέσει υπάρχει πάντοτε ο δρόμος της επιστροφής. Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται η Σαρία (ιερός μουσουλμανικός νόμος). Και η ούμα (μουσουλμανική κοινότητα) δεν είναι παρά μιά μικρή νησίδα σε ένα διαφορετικό και αλλόθρησκο πέλαγος. Διαδηλώσεις λοιπόν και βανδαλισμοί για παραβίαση κάποιων ενδεχόμενα ιερών κανόνων η συμβόλων συνιστούν προσβολή των αρχών και των αξιών της χώρας υποδοχής. Και αυτή δικαιούται να αντιδράσει. Με κάθε μέσον.

Είναι αυτονόητο βέβαια πως όταν ορδές νεαρών αλητών καίνε τις ελληνικές πόλεις και η κοινωνία σχεδόν εκστατικά θαυμάζει τον «καταπιεσμένο δυναμισμό» της νέας γενιάς το μήνυμα που εκπέμπεται στους μετανάστες – ιδιαίτερα τους νέους – είναι πως αυτές οι αξίες κυριαρχούν στην χώρα που ήρθαν. Και πως οι βανδαλισμοί συνιστούν μεθοδολογία αντίδρασης σε οτιδήποτε δυσάρεστο η και καταδικαστέο.

Όπως στρώνεις δηλ., έτσι και θα κοιμηθείς…"

Πηγή: Δεξί Εξτρέμ

Σχόλιο Κaratheodori: Φαίνεται τελικά πως δεν είναι στραβός ο γυαλός

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009 by Unknown

1 comment

Ο Προκόπης φαίνεται πως βρίσκεται στον δικό του κόσμο. Βλέπει μόνο 80 με 100.000 λαθρομετανάστες. Μια χαρά τα πράγματα στην Πάτρα σύμφωνα με τον Πάκη. Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου;;

Ομολογεί ότι είτε είναι νόμιμος είτε παράνομος, ο μικρός μετανάστης λαμβάνει όλα τα προνόμια του Έλληνα πολίτη, καθιστώντας το Ελληνική πρωτοτυπία. Επιπλέον, παραδέχεται πως νομιμοποιούνται σωρηδόν οι λαθρομετανάστες προκειμένου να μην βρίσκονται "στον αέρα", παραμένοντας πιστός σε προήγουμενές του δηλώσεις.

Ομολογουμένως όμως, ο κύριος υπουργός έχει στρογγυλέψει τις προσωπικές του απόψεις καθώς από τα ευχαριστήρια του στους μετανάστες που επέλεξαν την χώρα μας για να ζήσουν, τώρα ομιλεί για απελάσεις και δηλώνει πως τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι Έλληνες!!

Φαίνεται πως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο καθώς κρεμόμαστε απ' τη θέληση της Τουρκίας για να επαναπροωθήσει τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους. Αν ο Παυλόπουλος μιλά με τέτοιο τρόπο για το ζήτημα, τότε σίγουρα πάμε απ' το κακό στο χειρότερο.

πηγή: ΣΚΑΪ 100.3 (Ακούστε όλη την συνέντευξη)

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009 by Unknown

No comments

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009


Τέλειωσε ακόμα ένα debate πολιτικών αρχηγών, με τη γεύση που αποκομίζω να είναι αδιάφορη για τους περισσότερους. Ο λόγος που γίνεται η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι για να σχολιαστεί το γεγονός ότι πάρα πολλά blogs στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν την δημοσιότητα, γράφουν χίλιες δυο σαχλαμάρες, ξεπερνώντας τα μεγάλα κανάλια, στην προσπάθεια να αναδείξουν το θέμα ως άξιο λόγου.


Αυτό που θα πρεπε να μας απασχολήσει είναι η χρεωκοπία του πολιτικού μας συστήματος και η απουσία σπιρτάδας και αέρα αισιοδοξίας. Κανένα όραμα, καμία πολιτική ευφορία δεν ένιωσα. Και αυτό διαχέεται φυσικά και στα ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων και των blogs που ως συνήθως καταστροφολογούν και κινδυνολογούν μόνο και μόνο για παραπάνω δημοσιότητα. Έτσι έχουμε εθιστεί σ' αυτή την σαπίλα, ψάχνοντας με τάσεις πλέον μαζοχιστικές, σκάνδαλα, πολιτικές ίντριγκες και ο,τι κατώτερη πράξη έχει διαπραχθεί από επώνυμα πολιτικά ή μη πρόσωπα.

Αν θέλουμε ως ενεργοί πολίτες μια δημοκρατία που κάθε 4 χρόνια θα κάνει μνημόσυνο, καλύτερα να κλείσουμε το μαγαζί μια ώρα αρχύτερα. Η πατρίδα χρειάζεται συνεργείο και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να επιδιορθώσουμε το σαπιο καράβι.

Παπανδρέου-Καραμανλής / Τρικούπης-Δηλιγιάννης θα λεγε κάποιος φανατικός ιστορικός. Ελπίζω να μην επαληθευθεί και βρεθούμε προ ενός '97.

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009 by Unknown

No comments

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Βλέποντας την εκπομπή του κύριου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το μαστίγωμα που εκτυλίχθηκε στα πλαίσια της έκθεσης της Αrt Athina, ξαναέρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο ερώτημα: Μπορούμε να βάλουμε όρια στην τέχνη; Είναι επιτρεπτά τέτοια αποτρόπαια και προκλητικά θεάματα; Δείτε μερικές από τις απόψεις καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων που ακούστηκαν στην εκπομπή:



Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλες απόψεις καλλιτεχνών (πάτα εδώ)



Ο κύριος Σαμαράς καλείται να μας εξηγήσει, αν κατά τη γνώμη του αυτά τα θεάματα αποτελούν κατάλληλη προβολή πολιτισμού ώστε το Υπουργείο του να το επιχορηγεί. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που προκαλείται το δημόσιο αίσθημα. Αλλά ούτε η πρώτη φορά που επί υπουργείας του Αντώνη Σαμαρά, επιχορηγούνται θεάματα που προάγουν με αυτό τον τρόπο τον πολιτισμό. Πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που επιχορηγείται άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν ο βασικός χορηγός του 11ου Πανοράματος Ομοφυλοφιλικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά κινηματογραφικά έργα που φαίνεται πως αντιπροσωπεύουν το Υπουργείο: "Ο Μπένη έχει δυό μαμάδες" ή τον έρωτα ενός Ισραηλινού ομοφυλόφιλου με έναν Παλαιστίνιο (βλέπε πλήρες πρόγραμμα).



Σχόλιο: Η τέχνη είναι τέχνη και η διαστροφή είναι διαστροφή. Ο καθένας μπορεί να παρουσιάζει ο,τι θέλει αλλά όχι με τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και εις βάρος του ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου. Δεν γνωρίζουμε τι συμβόλαια ξεχρεώνει ο κύριος Σαμαράς για να βρίσκεται στην υπουργική καρέκλα αλλα τον πληροφορούμε ότι υπάρχουν πολλά πολιτιστικά δρώμενα που δεν επιχορηγούνται και πάρα πολλοί αρχαιολογικοί χώροι που δεν αξιοποιούνται. Ας στρέψει εκεί το βλέμμα του κι ας αφήσει να εκσπερματίζουν και να μαστιγώνονται μόνοι τους.

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009 by Unknown

3 comments

Α ρε Kobe, ακόμα το φυσάς και δεν κρυώνει. Πώς πιάστηκες έτσι κορόϊδο;;

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009 by Unknown

1 comment

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Μια ελληνική άποψη για τα blogs που δημοσιεύθηκε παλαιότερα απο το udemand, η οποία συνεισφέρει στο διάλογο για τη σημασία των blogs

Αυτό που προβληματίζει τον λαό είναι τα καθημερινά προβλήματα και οι αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι εναντίον της Δημοκρατίας, όπως μερικοί βιάζονται να υποστηρίξουν. Αυτό που τους εξοργίζει είναι η διαφθορά, η αδυναμία εφαρμογής των νόμων, η ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και χίλια δυο ακόμη. Η κοινή ομολογία όλων είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί! Η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε μας βοήθησε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής μας και να θεωρούμαστε η ‘’δυτικότερη’’ χώρα των Βαλκανίων. Οι πολίτες έχουν πλέον, απαιτήσεις και θέλουν άμεσα λύσεις.

Το θέμα είναι από πού θα έρθουν οι λύσεις. Τα πολιτικά κόμματα μοιάζουν αδύναμα να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν στις εξελίξεις. Η λύση που τα ΜΜΕ προβάλλουν είναι συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό βέβαια επιθυμούν οι μεγαλο-καναλάρχες. Μην γίνει τίποτα καινούργιο και χάσουν τους ‘’δικούς’’ τους. Θέλουν τους ίδιους για να παίρνουν τις μίζες και τα έργα, για να κάνουν τις μπίζνες τους.

Η διάγνωση του προβλήματος είναι το πρώτο στάδιο, η αναζήτηση λύσεων είναι το άλλο. Ίσως τα blogs να μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων ή τουλάχιστον στην εντονότερη πολιτικοποιημένη δραστηριοποίηση των πολιτών. Δεν μας ενδιαφέρει ο αλληλοσπαραγμός των δημοσιογράφων, δεν θέλουμε, μόνο, τα άπλυτα του πολιτικού συστήματος, δεν μας ενδιαφέρει ο κιτρινισμός. Θέλουμε πρωτοβουλίες και πολιτικό προβληματισμό!

Τα blogs μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ένας δημόσιος χώρος πολιτικής συζήτησης. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Όλοι στις παρέες μας βλέπουμε ότι υπάρχουν φίλοι μας με απόψεις και ιδέες για ένα καλύτερο πολίτικο σύστημα, για μία καλύτερη καθημερινότητα. Μπορούμε μέσω των blogs να καταθέτουμε τις ιδέες αυτές και να δημιουργηθεί μία δυναμική πραγματικής αλλαγής. Η ανύπαρκτη κοινωνία των πολιτών μπορεί να ξεκινήσει από τα blogs. Ομαδικές εκδηλώσεις, μαζικές συλλογές υπογραφών, μαζικά και οργανωμένα μποϋκοτάζ και οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί εφικτό και χρήσιμο.

Το καλοκαίρι έρχεται και όλοι θα ξεχυθούμε στην παραλιακή ζώνη. Πόσοι γνωρίζουν ότι η πρόσβαση στην ακτή είναι δικαίωμα όλων; Πόσοι έχουν βαρεθεί να πληρώνουν την βενζίνη με 0,92 ευρώ; Πόσοι θέλουν περισσότερα πάρκα στην γειτονιά τους; Πόσοι θέλουν περισσότερες ενιαίες ζώνες περιπάτου και αναψυχής; Πόσοι θέλουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας μακριά από τα σπίτια τους; Απλά και καθημερινά θέματα μπορούν να αλλάξουν αρκεί να δραστηριοποιηθείς και να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο από την εβδομάδα σου. Τι λες, αξίζει;

Παναγιώτης Καλαβρός
Πολιτικός Επιστήμονας

Posted on Κυριακή, Μαΐου 24, 2009 by Unknown

No comments

Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές ας ακούσουμε τις πιο πρόσφατες δηλώσεις που έχουν κάνει οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας. Τουλάχιστον να είμαστε ενήμεροι.









Posted on Κυριακή, Μαΐου 24, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Επειδή ο κύριος Παπανικολάου (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ) είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τη Ν.Δ., θα ήθελα να μας εξηγήσει ορισμένα πράγματα για την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ, τα οποία τον αφορούν άμεσα:

1. Σχέση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Siemens*. Είναι αλήθεια πως η Siemens χρηματοδότησε την εκδρομή σας στην Μύκονο (που τελικά δεν έγινε!!) και ένα πάρτυ σας στη Θεσσαλονίκη; Αν ναι πώς δικαιολογείται;

2. Να μας ξεκαθαρίσετε για τις κερδοσκοπικές εταιρείες που είχαν στήσει κάποιοι κύριοι της ΟΝΝΕΔ και αφορά το Blue Town Festival (φεστιβάλ νέων της Nέας Δημοκρατίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη), δεν οργανώθηκε από την επίσημη νεολαία του κόμματος, αλλά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Nεανική Παρέμβαση» (που ιδρύθηκε από μέλη της ONNEΔ Θεσσαλονίκης) και επιχορηγήθηκε από τον OΠAΠ και άλλους κρατικούς φορείς;
- Eίναι στο πλαίσιο της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας που απαιτεί η ορθή λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, κομματικά φεστιβάλ νεολαίας να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τον προϋπολογισμό των κομμάτων, και μάλιστα με τον ανορθόδοξο τρόπο της πλαγίας επιδότησης; (η NΔ όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα επιχορηγούνται σε ετήσια βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό)**.
-Είναι αλήθεια όσα σας καταλογίζουν για ρουσφέτια στο στρατό; Μέλη της ΔΑΠ υπηρέτησαν εικονικά στο Πεντάγωνο ναι ή όχι***;
- Οι οδηγίες που δίνονται στους συνδικαλιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, συνάδουν με τη δημοκρατική σας παράταξη (βλέπε εδώ);
-Oι εικόνες των αφισσών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σας εκφράζουν; Αυτό είναι το στίγμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης;

*taxalia.blogspot.com
**Εφημερίδα Έθνος
***Εφημερίδα Έθνος (εδώ όλη η συνομιλία)

Ελπίζουμε, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής να χει το σθένος να μας απαντήσει!

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2009 by Unknown

1 comment

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πώς φαίνονται τα κόμπλεξ ορισμένων ε; Ακόμη και σ' ένα τηλεοπτικό δρώμενο, όπως ήταν "οι Μεγάλοι Έλληνες" του ΣΚΑΪ, βρέθηκαν πάλι κάποιοι να ρίξουν τη γνωστή λάσπη εναντίον του κακού και βάρβαρου Αλέξανδρου. Φαίνεται πως δεν μπορούν να αποδεχτούν πως στη συνείδηση του Έλληνα πρώτος ήταν ο αρχαίος Έλληνας ήρωας κι όχι ο Έλληνας που προκαλεί εμφυλίους ή κάποιος που σουλατσάρει στο Κοινοβούλιο.

Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση, στην αξιόλογη διαδικτυακή προσπάθεια του TVXS (η οποία δυστυχώς είναι στρατευμένη*), από την κυρία Αμαλία Αλτίνου που αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο,
παρουσιάζοντας το άλλο πρόσωπο του ήρωα. Ουσιαστικά η κυρία Αλτίνου παρουσιάζει τις απόψεις που εξέφρασε στο βιβλίο του "Ο μύθος των μεγάλων της ιστορίας" ο αριστερός συγγραφέας, Κυριάκος Σιμόπουλος.

Με τις ταπεινές γνώσεις ιστορίας που διαθέτουμε και με τη βοήθεια των πρωτογενών πηγών θα απαντήσουμε για άλλη μια φορά στα χιλιοειπωμένα και σαθρά, κατά τη γνώμη μου, επιχειρήματα αυτών που αντιπαθούν καθετί ένδοξο που προέρχεται από την Ελλάδα.

1. Η κύρια προσπάθεια όλων των αναθεωρητών της Ιστορίας είναι να παρουσιάσουν τον Μέγα Αλέξανδρο ως άλλο Χίτλερ και Τζέγκινς Χαν. Σφαγέας, εγκληματίας, τύραννος, βάρβαρος είναι μερικά από τα κοσμιτικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι ιστορικοί, προκειμένου να αποδομήσουν το προφίλ του μεγάλου στρατηλάτη.
Τα επιχειρήματα είναι ότι "υποδούλωσε τους Έλληνες και κατέστρεψε τη Θήβα"

Πράγματι ο Αλέξανδρος μετά την επανάσταση των Θηβαίων, πολιόρκησε την πόλη και τελικώς έδωσε την εντολή να την καταστρέψουν. Γιατί όμως να φτάσει σ' αυτό το σημείο;
Οι Θηβαίοι, αν και είχαν ορκισθεί υποταγή στον Αλέξανδρο και αν και συμμετείχαν στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών, εν τούτοις επαναστάτησαν. Ο Αλέξανδρος ήξερε ότι θα ήταν αδύνατον να επιτύχει η εκστρατεία του, εάν τα μετόπισθεν δεν ήταν ασφαλή.

Ο Αλέξανδρος, με πολύ μεγάλη επιείκια προσέφερε στους Θηβαίους την διπλωματική λύση [1]. Οι Θηβαίοι όμως, ακολουθώντας για άλλη μια φορά την προδοτική πολιτική τους (μήδισαν στους Μηδικούς πολέμους), την αρνήθηκαν.

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δύο επιλογές: να μην τους τιμωρήσει και να αναβάλλει την εκστρατεία του ή να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να εξασφαλίσει τα νώτα του. Επέλεξε το δεύτερο.

Παρόλα αυτά θεωρούσε την τιμωρία αυτή αρκετά σκληρή, γι' αυτό και δεν τιμώρησε το ίδιο και την Αθήνα, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να κάνει καθώς ήταν ιδιαιτέρως προκλητική. Επιπλέον, την καταστροφή αυτή καθ' αυτή δεν την διέταξε, αλλά άφησε τους αντιπάλους των Θηβαίων να ξεσπάσουν πάνω τους. Να πληροφορήσουμε τον προπαγανδιστή φίλο μας ότι στον στρατό του πολεμούσαν Έλληνες από τις Πλαταιές, τις οποίες έναν αιώνα πριν είχαν ισοπεδώσει οι Θηβαίοι με τους συμμάχους τους Πέρσες [2].

Οι Θηβαίοι λοιπόν, που για προπαγανδιστικούς καθαρά λόγους, παρουσιάζονται ως θύματα ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Θηβαίοι μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου είχαν προτείνει την ισοπέδωση της Αθήνας [3].
Μετά από παραίνεση του Αλεξάνδρου, διασώθηκε η οικία του Πινδάρου και ολόκληρη η οικογένειά του, τιμώντας την πνευματική προσφορά του μεγάλου λυρικού ποιητή [4]. Άλλο ένα δείγμα του πόσο σφαγέας ήταν (ανάλογος του Αττίλα ή του πατερούλη Στάλιν)!

Σε άλλη αναφορά του, ο συγγραφέας ομιλεί για τις καταστροφές πόλεων. Ξεχνά φυσικά ότι ο Αλέξανδρος, σε αντίθεση από τον Ταμερλάνο ή τους Τούρκους περισσότερο έχτισε παρά γκρέμισε. 76 πόλεις δεν είναι λίγες, αλλά μάλλον αυτό δεν πρέπει να το αναφέρουμε γιατί δεν μας συμφέρει. Ούτε φυσικά να αναφέρουμε ότι στην ίδια την οικογένεια του εχθρού του, πρόσφερε τις καλύτερες υπηρεσίες, αναγκάζοντας τον ίδιο το Δαρείο να προσευχηθεί στο θεό του, ζητώντας του αν ηττηθεί και χάσει την εξουσία, μόνο στον Αλέξανδρο να παραχωρήσει το βασίλειο του, θαυμάζοντας τον αλτρουισμό και τον πολιτισμό του.

Τα υπόλοιπα, αποτελούν αναχρονισμούς (μάχες με άλλες ελληνικές πόλεις) οι οποίοι δεν συμβαδίζουν με την επιστήμη της ιστορίας.

Τυχόν αντίθετες απόψεις ή περαιτέρω παρατηρήσεις πάνω στο κείμενο, καλοδεχούμενες να αναρτηθούν.

Παραπομπές
1. Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 "ενδιδούς έτι τοις Θηβαίοις τριβήν, ει μεταγνόντες επί τοις κακως εγνωσμένοις πρεσβεύσαιντο παρ' αυτόν."
" Αλέξανδρος δε -έτι γαρ τοις Θηβαίοις διά φιλίας ελθειν μάλλον τι η διά κινδύνου διέτριβε προς τη Καδμεία κατεστρατοπεδευκώς". Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 Εκδ. Ζήτρος σελ.92-94

2. "ένθα δη οργη ουχ ούτως τι οι Μακεδόνες, αλλά Φωκείς τε και Πλαταιείς και οι άλλοι Βοιωτοί ουδέ αμυνομένους τους Θηβαίους έτι ουδενί κόσμω έκτεινον, τους μεν εν ταις οικίαις επεισπίπτοντες, ούς δέ ες αλκήν τετραμμένους, τους δε και προς ιεροις ικετεύοντας, ούτε γυναικών ούτε παίδων φειδόμενοι." Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ.98-100 Εκδ. Ζήτρος 2004

3. "Συνελθούσης συνόδου των Πελοποννησίων, ουκ ολίγοι των συμμάχων και ιδίως οι Κορίνθιοι και οι Θηβαίοι απήτουν να μην επιτραπή ουδεμία συνθήκη εις τον μισητόν εκείνον πολέμιον. Αλλά το μεν όνομα των Αθηνών να εξαφανισθή, οι δε κάτοικοι να εκποιηθώσιν ως δούλοι."
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Κων/νου Παπαρρηγοπούλου 2η εκδ. 1886 Αθήνα τομ.4 σελ.172

4. "και την Πινδάρου του ποιητου οικίαν και τους απογόνους αυτού...διεφύλαξεν Αλέξανδρος"
Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ256 Εκδ. Ζήτρος 2004

* Μετά από τη διαφήμιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το μέσο παύει πλέον να χαρακτηρίζεται αντικειμενικό, δεν νομίζετε;;

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009 by Unknown

1 comment

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων από τον φιλοδυτικό και κοσμικού χαρακτήρα Κεμάλ Ατατούρκ πέρασε… Άλλη μια ημέρα που οι θύμισες γέμισαν το μυαλό και τα φαντάσματα των σφαγμένων και αδικοχαμένων από την Τουρκική θηριωδία, Ποντίων, ήρθαν να μας στοιχειώσουν.

Σήμερα διάβαζα και άκουγα συνεχώς δηλώσεις επιφανών πολιτικών, στις οποίες ανέφεραν ότι η σφαγή των Ποντίων, η γενοκτονία των Ποντίων, είναι μέρος της Ελληνικής ιστορίας…!

Αφού "βομβαρδίστηκα" με τις δηλώσεις τους και τα κροκοδείλια δάκρυά τους, αφού με έκαναν να νιώσω πως στέκονται απέναντι στους νεκρούς σαν να ήταν αδέλφια τους και συγγενείς τους, αναρωτιέμαι, ο δυστυχής:
- γιατί τότε δεν αναγράφεται στα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία;
- γιατί δεν βρέθηκε ένας θαρραλέος υπουργός ή πρωθυπουργός που να τακτοποιήσει το κενό και να συμπεριληφθούν οι ανηλεείς σφαγές, των Τούρκων κατά των Ελλήνων του Πόντου, στην ιστορία;
- γιατί δεν βρέθηκε κάποιος από τους υπεύθυνους καθηγητές ιστορίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων που να δρομολογήσει μέσα από το πανεπιστημιακό του έργο, ξεσηκώνοντας συναδέλφους του ιστορικούς ξένων πανεπιστημίων, την δικαίωση των θανάτων που ούτε σε ζώα δεν αρμόζουν;
- γιατί δεν βρέθηκε σήμερα κάποιος να καταδικάσει την κυρία Γιαννάκου (όψιμη ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος) για τις θέσεις της απέναντι στις σφαγές κατά του Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων Ποντίων;
- γιατί δεν βρέθηκε κανείς σήμερα να θυμίσει (υπάρχει και φωτογραφικό υλικό) στην κυρία Ρεπούση και σε όλα τα άλλα τα «καλά» και σπουδασμένα «παιδιά» πως οι νεκροί υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη και ζητούν δικαίωση και όχι σπίλωση;

Βέβαια, ο κύριος Κουμουτσάκος πέταξε μία «φωτοβολίδα» ζητώντας από την Τουρκία να αναγνωρίσει την σφαγή των Ποντίων… Ζήτησε από τον φονιά να ομολογήσει το έγκλημά του!!! Ή ηλίθιος είναι ή προπονείται για το χρυσό στην ηλιθιότητα, θα σκεφθεί κανείς… Και όμως, ο κύριος Κουμουτσάκος ορθώς έπραξε και «αιτήθηκε» την ομολογία της Τουρκίας. Αλλά το έπραξε σκεπτόμενος τις Ευρωεκλογές και χρησιμοποίησε το δίκαιο αίτημα της δικαίωσης των νεκρών σφαγιασθέντων προκειμένου να εισπράξει ψήφους στις επικείμενες εκλογές το κόμμα και η κυβέρνηση στην οποία υπηρετεί και όχι για να δικαιωθεί η ιστορία, για να ακουστεί η αλήθεια και να δακτυλοδείξει τον σφαγέα…

Λυπάμαι πολύ, αλλά διαφορετική αντιμετώπιση και περισσότερο σεβασμό περίμενα, από τους σημερινούς κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, απέναντι στους νεκρούς Πόντιους… (που μάταια περίμεναν την «μητέρα πατρίδα» να γυρίσει και να τους αγκαλιάσει και σιωπηρά έπεσαν θύματα της εκδίκησης του Κεμάλ Ατατούρκ)…

Αυτά τα θύματα ζητούν αναγνώριση, τουλάχιστον από τους Έλληνες και όχι εμπαιγμό, όχι άλλη εκμετάλλευση, όχι… τουλάχιστον σεβαστείτε του νεκρούς… αν μπορείτε…

πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους

Posted on Τρίτη, Μαΐου 19, 2009 by Unknown

No comments

Κυριακή 17 Μαΐου 2009




vol.01 Πώς μια μαμά έκανε επάγγελμα την ίδια της τη ζωή μέσω του blog της!

Η ιστορία της ΜommyBlogger είναι παλιά καθώς blogάρει από το 2001 περίπου και επαγγελματικά λίγο καιρό αργότερα όταν το αφεντικό της την απέλυσε (ο λόγος ήταν ότι έγραψε κακά σχόλια γι' αυτόν στο blog της!!). Από τότε το dooce.com βρέθηκε στο επίκεντρο της ζωής της, μια αγάπη που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα κατέληγε να γίνει μια επικερδής επιχείρηση με εκατομμύρια θαυμαστές.

Το θέμα του blog πολύ απλό. Η Ηeather Armostrong μια 33 χρονη μητέρα από το Salt Lake της Utah παρουσιάζει τη ζωή της, μέσω posts και φωτογραφιών του σπιτιού και της οικογένειάς της. Μιλάει απλά για τις δυσκολίες μιας νέας μαμάς, μιας μητέρας με καθημερινά προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει, τα οποία φαίνεται πως έχουν και πάρα πολλές θαυμάστριές της. Πρωταγωνίστρια του blog είναι η 4 χρονη τώρα πια κόρη της η Leta και ο άνδρας της ο Jon.

Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο την έφερε στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί και να σοβαρέψουν τα πράγματα. Επόμενο ήταν να δείξουν ενδιαφέρον πολλές εταιρείες: από καλλυντικά και ρούχα μέχρι φαγητό και μωρουδιακά μπορεί να δει κανείς να διαφημίζονται στο blog της MommyBlogger. Μεγάλοι κολοσσοί όπως τα Mc Donald's Wal-Mart, Hewlett-Packard βρέθηκαν στην ουρά των εταιρειών διαφήμισης του blog. Χαρακτηριστικό του πόσο επικερδής είναι η "επιχείρηση" πλέον του dooce.com είναι το γεγονός ότι ο σύζυγος της Ηeather, παράτησε τη δουλειά του για να οργανώνει τους χορηγούς και τις διαφημίσεις του blog!! Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η Heather βάζει στο λογαριασμό της περίπου 40.000$ το μήνα, μένοντας σπίτι με το σύζυγό και το παιδί της (όπου να 'ναι γεννάει και το δεύτερο).


-Στο βίντεο η Heather εξηγεί μερικά πράγματα για το blog της και κάποια "προβληματάκια". Προσέξτε το πηγαίο χιούμορ της που την έκανε διάσημη-

Βεβαίως η Heather δεν είναι η μοναδική MommyBlogger. Πάνω από 1.000 και πλέον μαμάδες είναι συνδεδεμένες στο BlogHer, δημιουργώντας ένα νέο όρο στο λεξικό των blogs: Μommyblogging. Όπως είναι φυσικό η προσπάθειά της έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις καθώς πολλοί θεωρούν ότι πουλάει τη ζωή της για να βγάλει κέρδος. Η ίδια απαντά ότι μόνο το 5% της ζωής της εμφανίζεται δημόσια στο blog της.

Πλέον στη ζωή της Heather έχουν ανοίξει νέοι ορίζοντες. Πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο ("Things I Learned About My Dad: Humorous and Heartfelt Essays) ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία ταινίας στο Χόλυγουντ με θέμα τι άλλο από την ίδια της τη ζωή!

Σχόλιο Karatheodoris: Βλέπουμε πώς από μια απλή στη σύλληψη ιδέα μπορεί να βρεθεί διέξοδος για επιχειρηματικότητα και κέρδος. Φυσικά αυτό προϋποθέτει σωστό promotion αλλά πάνω απ' όλα γνησιότητα και αυθορμητισμό. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που η Heather τα κατάφερε!! Στην Ελλάδα ακόμη δεν το έχουμε δει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μετά τη δημοσίευση αυτού του post!!

Posted on Κυριακή, Μαΐου 17, 2009 by Unknown

No comments

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Το blogging και η παρουσία του στην καθημερινή μας ζωή είναι κάτι που εξερευνούμε καθημερινά τόσο ως bloggers όσο και ως επιστήμονες των social media. Είναι εντυπωσιακό το πόσο σημαντική έχει γίνει στις μέρες μας η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, τόσο σημαντική που γίνεται το Α και το Ω της πραγματικής μας ζωής. Έτσι δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη virtual από την κανονική πραγματικότητα.

Για πολλούς αυτό είναι επικίνδυνο. Η ανθρώπινη ύπαρξη εγκλωβίζεται μπροστά σε μια οθόνη όπου παρουσιάζονται χιλιάδες άνθρωποι και καταστάσεις τις οποίες νομίζουμε πως ζούμε μαζί τους, αλλά βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά. Επικοινωνούμε άμεσα, αλλά είμαστε πάλι στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου. Τι κι αν δουλεύει η web cam, τι κι αν μιλάμε μέσω msn και βλέπουμε φωτό από το τελευταίο ξενύχτι του κολλητού μας στο Facebook. Το δεδομένο είναι ένα: Δεν ήμασταν μαζί για να το ζήσουμε.

Η διαδραστικότητα είναι η επανάσταση του μέσου. Είχαμε συνηθίσει στην απάθεια που η τηλεόραση μας πλάσαρε χρόνια ολόκληρα. Δεχόμασταν μηνύματα χωρίς να μπορούμε να εκφράσουμε τη δική μας γνώμη και άποψη. Πλέον η τηλεόραση μπαίνει σε άλλη φάση. Γίνεται το μέσο για να ακουστεί η άποψή μου μέσω του Ιντερνετ, αφού πλέον όλο και περισσότερες εκπομπές εντάσσουν στο πρόγραμμά τους διαδραστικά μέσα όπως το microblogging με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι τηλεθεατές να συνθέτουν το πρόγραμμα που πραγματικά επιθυμούν.

Η εικόνα κι ο ήχος συνεχίζουν να αποτελούν το ζητούμενο, αφού κυριαρχούν πλέον ως αισθήσεις στον κάθε τηλεθεατή. Όλο και περισσότερα blogs περνάνε στη φάση των webchannels, αρχικά αναπαράγοντας υλικό της τηλεόρασης αλλά με στόχο την δημιουργία της "προσωπικής" τηλεόρασης. Πλέον πρωταγωνιστής είμαι ΕΓΩ.

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει ραγδαία κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Η ατομικότητα μέσα στο ημιάναρχο τοπίο του Web μπαίνει στην πρώτη γραμμή. Είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που το ζούμε και υπεύθυνοι για το πως θα εξελιχθεί. Κρατάμε την τύχη στα χέρια του. Ποιο είναι το ζητούμενο; Είναι ένα ερώτημα. Η φιλοσοφία και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα τι θέλουμε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα πάρει χρόνια. Μέχρι τότε, τα πράγματα δεν θα χουν καμία σχέση με το σήμερα.

Tο blog του Karatheodoris θα συμβάλλει σ' αυτή την αναζήτηση παρουσιάζοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά παραδείγματα bloggers απ' όλο τον κόσμο, καθώς και αναλύσεις πάνω στο blogging και τα παρελκόμενά του. Καλή περιήγηση!

Posted on Σάββατο, Μαΐου 16, 2009 by Unknown

4 comments

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Τελικώς οι «δημοκράτες» της ΔΑΠ με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της αριστεράς και ακροαριστεράς και με τους φοβισμένους ΠΑΣΠίτες απέδειξαν για άλλη μία φορά και επισήμως πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

-Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τις Παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ-ΠΚΣ και ΑΡΕΝ) δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση της Φ.Ο.Σ. για συμμετοχή στις εκλογές, αποκλείοντας με εντελώς παράνομο τρόπο το ψηφοδέλτιό της.

-Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΥΣΣΩΜΟ ψήφισε τον αποκλεισμό της ΦΟΣ, ακολουθώντας μία εντελώς αντικαταστατική διαδικασία, στην οποία επέμεινε παρά την παρέμβαση του Γραμματέα του ΥΠ. Παιδείας. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. αρνούνται έως στιγμής να παραδώσουν υπογεγραμμένη την απόφαση καθώς φοβούνται τις νομικές συνέπειες.
Ήδη και στα δύο αυτά πανεπιστήμια έχει επιδοθεί από το πρωί εξώδικος δήλωση από δικαστικό επιμελητή κατά των Δ.Σ. και των πρυτάνεων και ακολουθούν και άλλες διαδικασίες.

-Στην Νομική Αθηνών τραμπούκοι έβγαλαν έξω από το προεκλογικό Δ.Σ. τον εκπρόσωπο της Φ.Ο.Σ. με την απειλή 20 αναρχικών.

-Στα ΤΕΙ Κοζάνης η ίδια ακριβώς διαδικασία με την κινητοποίηση 30 αναρχικών και την εκδίωξη των εκπροσώπων της Φ.Ο.Σ. Την προηγούμενη εβδομάδα 50 αναρχικοί μπήκαν στην Γενική Συνέλευση της σχολής και ανακοίνωσαν πως αν μιλήσει εκπρόσωπος της Φ.Ο.Σ. θα διαλύσουν την συνέλευση.

- Στα ΤΕΙ Καβάλας τα ίδια...

-Στις 14:00, το μεσημέρι των εκλογών, ομάδα 20 αναρχικών επιτέθηκαν σε τρείς φοιτητές που φορούσαν μπλουζάκια της Φ.Ο.Σ. και οι οποίοι κατευθύνονταν από την Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποτέλεσμα: Δύο φοιτητές της ΦΟΣ στο νοσοκομείο, ο ένας με ράμματα στο κεφάλι, ο άλλος με μώλωπες και θλάσεις. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφού πρώτα έκλεψαν κινητά και πορτοφόλια από τους χτυπημένους φοιτητές.

Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα τις διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών, είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση των Φοιτητικών Εκλογών που έχουν πλήρως χουντοποιηθεί από τους Φοιτητοπατέρες και τους εξωπανεπιστημιακούς αναρχικούς τραμπούκους.

Είναι η πρώτη φορά μετά την Χούντα που έχουμε τόσο μαζικές ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ της συμμετοχής μίας παράταξης κοινοβουλευτικού κόμματος, σε εκλογές φοιτητικών συλλόγων.

Οι πολιτικές και νομικές αντιδράσεις θα ανακοινωθούν από εδώ. Για εμάς η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών σε αυτούς τους συλλόγους είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, και οι εκπρόσωποι που θα προκύψουν για να συμμετέχουν στα όργανα συνδιοίκησης των σχολών εντελώς παράνομοι.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακέραια την ευθύνη των φασιστικών απαγορεύσεων αφού στο μεν Πανεπιστήμιο Πειραιά διαθέτει αυτοδυναμία, πράγμα που της επιτρέπει να επιβάλει όποια πολιτική θέλει, στα δε άλλα πανεπιστήμια πρωτοστάτησε στις παράνομες μεθοδεύσεις απαγόρευσης της συμμετοχής της φοιτητικής παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ.
Φαίνεται πως οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και οι αντισυνταγματικές αποφάσεις, που αφαιρούν από Έλληνες φοιτητές το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, και της ελεύθερης συμμετοχής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (αρ. 5 παρ. 1 του Συντάγματος και στα αρ. 12, 14 και 23 του Συντάγματος), δεν αποτελούν για την Νέα Δημοκρατία πράξεις πολιτικής ακρότητας.

Επιβραβεύοντας λοιπόν τέτοιου είδους πολιτικές νοοτροπίες, ο κ. Καραμανλής θα συμπεριλάβει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου στο ευρωψηφοδέλτιό του, προϊδεάζοντας μας, για τις δημοκρατικές ευαισθησίες των εκπροσώπων που θα προτείνει στον Ελληνικό Λαό να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, για να προασπίσει την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία και το Σύνταγμά του.

Η Φ.Ο.Σ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ


Οι φοιτητές της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού, θα συνεχίσουν από αύριο τον αγώνα τους ακόμα πιο πεισμωμένοι, ακόμα πιο ισχυροί και έχοντα πλέον καταδείξει με τον πιο πρόδηλο τρόπο, πως στα πανεπιστήμια επικρατεί μία χούντα που λαμβάνει την εξουσία της από τα κόμματα του κατεστημένου, τις φοβισμένες, αδιάφορες ή συνένοχες πρυτανικές αρχές, και τους κουκουλοφόρους φρουρούς της Νέας Τάξης.

Οι Πρυτανικές αρχές που επέτρεψαν, παρά τις εξώδικες προειδοποιήσεις μας, να λάβουν χώρα εντός των Πανεπιστημίων τους, παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες, που καταπατούν τα δικαιώματα των φοιτητών τους, θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Οι φοιτητικές παρατάξεις που έδειξαν πόσο φοβούνται την μαζικοποίηση μία νέας, ελεύθερης και πατριωτικής παράταξης συμφοιτητών τους, απλά στο μέλλον θα δουν τους φόβους τους να επιβεβαιώνονται...

πηγή: ΝΕΟΣ-FORUM

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009 by Unknown

3 comments

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009


Θυμόμαστε όλοι μια αναδημοσίευση του Τροκτικού από το γνωστό αναρχοσάιτ που αφορούσε σε αναφορά του κυρίου Αϊβαλιώτη στα Σκόπια ως Μακεδονία!! Δεν επρόκειτο φυσικά για επίσημα πρακτικά αλλά για περιληπτική αναφορά που συνέταξαν υπάλληλοι της Ε.Ε.

Μετά από την έγγραφη διαμαρτυρία μας δυο μήνες πριν στην υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας απαντήσουν τα εξής σήμερα:

A(2009)4777

GA/cl

Αγαπητέ κ. Καραθεοδωρή,

Λάβαμε το μήνυμά σας σχετικά με τη λανθασμένη δημοσίευση του λόγου του Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ κ.Κωστή Αϊβαλιώτη σε ιστοθέση μας.

Οι ενέργειες της υπηρεσίας μας επέτρεψαν τη διόρθωση των δημοσιευθέντων και τώρα πλέον η ιστοθέση περιλαμβάνει τις ορθές δηλώσεις του κ.Αϊβαλιώτη.

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις των ανωτέρων μου ότι επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής , για τη διόρθωση του οποίου και φρόντισαν άμεσα.

Με εκτίμηση,


Gianmarco Addimando Κύριος Διοικητικός Υπάλληλος

Αυτά τα ολίγα περί αποφυγής παρεξηγήσεων...επίσημα πλέον έστω και δυο μήνες μετά.

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009 by Unknown

3 comments

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Φαίνεται πως είχε έρθει η ώρα να το ξαναδούμε. Δευτέρα μεσημέρι λοιπόν, πάνω από 40 άτομα με κράνη και ξύλα, ήρθαν να δώσουν ένα μάθημα στους αμετανόητους πατριώτες της Φ.Ο.Σ. που έχουν το θράσος να μιλάνε για κατάργηση του ασύλου.

Αυτά τα "παιδιά" (για κάποιους εκ των πολιτικών αρχηγών) με σύνταξη και οργάνωση που θυμίζει στρατό, λειτουργούν πλέον φανερά ως η αστυνομία σκέψης της Φιλοσοφικής. Προσπαθώντας να κλέψουν τη δόξα από άλλους συντρόφους τους, που με παρόμοιο τρόπο προσπάθησαν να καταστείλουν την αντίθετη άποψη λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές, δρώντας αποτελεσματικά, έσπασαν ένα ανυπεράσπιστο τραπεζάκι και έσκισαν αφίσες.

Η Φ.Ο.Σ. έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως με μειοψηφίες περιθωριακού τύπου δεν θα ασχοληθεί ποτέ, καθώς οι πραγματικοί υπαίτιοι γι' αυτή την χούντα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι άλλοι από αυτούς που τόσα χρόνια παίρνουν τις πλειοψηφίες με πάρτυ και διασκέδαση. Αυτοί που παρέμειναν ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές απερίσπαστοι, με τη μουσική τέρμα, για να μην ακουστούν οι "κρεμάλες" και τα ικριώματα που κάποιοι ετοίμαζαν για τους συμφοιτητές τους.

Για κακή τους τύχη όμως, αυτή τη φορά υπάρχουν πειστήρια που πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για το ποιος επιτέθηκε σε ποιον και με τι κίνητρο. Εκατοντάδες φοιτητές παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τους αστυνόμους σκέψης να αλαλάζουν σπάζοντας ο,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η ατυχία τους ήταν διπλή καθώς εκείνη την ώρα δημοσιογράφος μεγάλου μέσου ενημέρωσης που κάλυπτε τις φοιτητικές εκλογές ήταν παρών, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού.

Πλέον μια δήλωση καταδικασμού του γεγονότος δεν είναι αρκετή. Τόσο ο Πρύτανης όσο και οι κατ' όνομα μεγάλες παρατάξεις θα πρέπει να αντιληφθούν που έχουν φτάσει τα πράγματα. Προτού θρηνήσουμε θύματα και έχουμε μαζικά χτυπήματα σε σχολές την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, όταν η Φ.Ο.Σ. θα κατεβεί μαζικά προκειμένου να προστατεύσει το εκλογικό της αποτέλεσμα, καλείται η κυβέρνηση να αφουγκραστεί το πάγιο αίτημα μας:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΡΑ

Ένα απο τα βίντεο που τραβήχτηκαν



Πηγή: Φ.Ο.Σ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 04, 2009 by Unknown

No comments