Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009


Αυτό μας λέει με λίγα λόγια το ιδεολογικό όργανο της Νεολαίας του ΚΚΕ, ο Οδηγητής,καθώς όπως μας παρουσιάζει τα λόγια που χρησιμοποιούνται κάτω από τις φωτογραφίες, εκφράζουν εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις εναντίον του Τουρκικού Λαού (βλέπε εδώ)!

Οι εν λόγω φωτογραφίες βρίσκονται αναρτημένες στο ΚΨΜ στο 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή ΟρεστιάδαςΟ αρθρογράφος ζητά να κατεβάσουν αυτές τις εικόνες μίσους και τα ιμπεριαλιστικά δίστιχα:
"Εσύ στο κάμπο το βαθύ και γω στη Θράκη όλη! - Με δίψα η γη της θα σε πιη μα εγώ θα πλύνω την ντροπή και θα βρεθώ στην Πόλη!"

Φαίνεται πως το ΚΚΕ έχει μείνει αμετανόητο για τα δεκάδες παραπτώματα των προηγούμενων ηγεσιών του για θέματα όπως η εκστρατεία της Μικράς Ασίας, η Θράκη, το Μακεδονικό και το Βορειοηπειρωτικό, καθώς θεωρούν πως ήταν ιμπεριαλιστικοί και όχι απελευθερωτικοί πόλεμοι. Όταν συνεργαζόταν με τους κομμουνιστές της Αλβανίας για την εξόντωσιν των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όταν ονόμασαν την Μικρασιατική εκστρατεία ως άδικο,αρπαχτικό πόλεμο και οτι επιδίωξαν την Μικρασιατική καταστροφή!!!
Για το θέμα της Μακεδονίας, τα γεγονότα και οι προδοσίες του Κ.Κ.Ε. είναι γνωστές. Παρακάτω, παραθέτω αδιασειστη βιβλιογραφία από κομμουνιστικές πηγές για την απόδειξη των ανωτέρω.


Μήνυμα πρός τον διοικητή του 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή Ορεστιάδας και τους αξιωματικούς του:
Μην διανοηθείτε να βγάλετε τις φωτογραφίες αυτές,όσο κι αν σας πιέσουν! Θα ρθούμε και θα της βάλουμε μόνοι μας!! Δεν πρόκειται να λογοδοτούμε σε μειοδότες και προδότες προηγούμενων ετών. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!



Βιβλιογραφία:
1. Για την προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας βλέπε: "Ριζοσπάστης" 12-7-1935
περιοδικό "Νέος Κόσμος" τεύχος Σεπτεμβρίου 1951
"Ριζοσπάστης" 26-11-1929 (αποκαλούν τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο της Σμύρνης "πράχτορα της Ελληνικής Μπουρζουαζίας"!!

2. Για την προδοσίας της Μακεδονίας και Θράκης βλέπε: "Ριζοσπάστης" 27-1-1925,"Ριζοσπάστης" 1 Μαρτίου 1931
Βλέπε από το βιβλίο "Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936" σελ.201,205,206,212
"να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζόμενων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επανάστατικής μακεδονικής οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης"
Για τις ανεξάρτητες εθνότητες Μακεδονίας και Θράκης που φανταζόταν το ΚΚΕ βλέπε εδώ και εδώ

3. Για τη Βόρειο Ήπειρο βλέπε εδώ: το κυνήγι στον Μητροπολίτη Κορυτσάς, τα φυσικά μας σύνορα δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο για τον Άρη Βελουχιώτη
Την προδοτική στάση του ΚΚΕ έναντι της Β. Ηπείρου θα επιβεβαίωσει και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ζήσης Ζωγράφος, ο οποίος σε άρθρο στο κομμουνιστικό περιοδικό «Νέος Κόσμος» (τεύχος 9, Σεπ. 1950 σελ. 641-660) με τον τίτλο «Μερικά ζητήματα της πολιτικής μας γραμμής» διεκήρυξε ότι «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει»!!

βλέπε συγκεντρωτικά τα προδοτικά κείμενα εδώ
και από το βιβλίο τα 10 θανάσιμα αμαρτήματα του Κ.Κ.Ε. του Νικολάου Μέρτζου (εδώ)

Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τα γεγονότα και τις αποδείξεις γιατί θα δεχτεί καταιγισμό περαιτέρω αποδείξεων!

Posted on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009 by Unknown

9 comments

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κάποιοι πίστεψαν ότι ξεχάσαμε τη Μακεδονία και τη μάχη που δίνουμε. Να ναι γελασμένοι! Ο αγώνας είναι αδυσώπητος και δεν θα σταματήσει μέχρι την τελική νίκη. Κάποια ελάχιστα βήματα έγιναν και μέσω Ιντερνετ (Βλέπε μερικές δρασεις του blog εδω,εδω και εδώ) και στο δρόμο. Αυτο το blog δεν φτιάχτηκε ούτε για μένα ούτε για κανένα κόμμα ή κάποια συμφέροντα. Φτιάχτηκε για να δοθούν αυτές οι μάχες, με εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!

Posted on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009 by Unknown

5 comments

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009


Σύγχρονη και Πατριωτική η πολιτική της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική!! Δεν το λέει ο Πινόκιο, ούτε είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμμα, το λέει η Ντόρα Μπακογιάννη, η εν δυνάμει πρωθυπουργός!! (βλεπε εδώ)

Να πω οτι ήπιε, οτι εκανε λάθος, ότι μπερδεύτηκε ή ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί; Για να δουμε μερικά βίντεο για να καταλάβουμε οτι δεν ειναι η μόνη που λέει τετοια στο ΥΠΕΞ. Λες να τους βαζουν κάτι στο νερό;


Posted on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009 by Unknown

No comments


Την ώρα που η μάχη τελειώνει, που ο καπνός της καταστροφής διαλύεται, τα ερωτηματικά για την καταστροφή στη Γάζα παραμένουν. Mε μια πιο αντικειμενική ματιά, χωρίς συναισθηματισμούς και εξάρσεις εναντίον του θύτη και υπέρ του θύματος βλέπουμε τα πραγματικά περιστατικά.

Οι εκλογές στο Ισραήλ διεξήχθησαν ομαλά και το αποτέλεσμα παρουσιάζει σαφώς την κοινή γνώμη σύμφωνη με την ανευ προηγουμένου επίθεση των Ισραηλινών στην παλαιστινιακή κοινότητα της Γάζας.

Τα θύματα εκατοντάδες. Οι τραυματίες χιλιάδες το ίδιο και οι άστεγοι. Εγκαταστάσεις και υποδομές εκατομμυρίων έγιναν στάχτη μπροστά στα μάτια της διεθνής κοινότητας, χωρίς καμία αντίδραση. Και τα ερωτήματα είναι:

Διεπράχθησαν εγκλήματα πολέμου στην περιοχή της Γάζας και αν ναι ποιος θα δικάσει και ποιον; Η επίθεση αυτή είχε στοιχεία γενοκτονίας;

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις βρέθηκαν στην περιοχή και καταγγέλουν εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς, κάτι το οποίο οι δυο πλευρές το αρνούνται κατηγορηματικά. Σε μια κίνηση υποστήριξης της έρευνας, η Παλαιστινιακή Αρχή προχώρησε στην αναγνώριση της αρμοδιότητας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη διερεύνηση πιθανών εγκλημάτων πολέμου και ζήτησε το δικαστήριο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Τα περιστατικά που βαρύνουν τη Χαμάς είναι συγκεκριμένα και δεν είναι άλλα από τη ρίψη ρουκετών σε κατοικημένες περιοχές. Η περίπτωση του Ισραήλ είναι ακαθόριστη καθώς οι οργανώσεις θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπήρξε δυσανάλογη χρήση βίας και ότι το Ισραήλ δεν προστάτεψε, ως όφειλε, τους άμαχους πολίτες.

Τα περιστατικά πολλά. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, όταν το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον σχολείου του Ο.Η.Ε., όπου είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες αμαχοι,σκοτώνοντας 42 άτομα. Οι Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν ότι απαντούσαν σε πυρά που εξαπολύθηκαν κοντά στο σχολείο. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε αποθήκη όπου σκοτώθηκαν 30 περίπου Παλαιστίνιοι. Και σε αυτή την περίπτωση οι Ισραηλινοί αρνούνται την ηθελημένη επίθεση και την δικαιολογούν ως παράπλευρη απώλεια στη δίνη της μάχης.
"Έιναι μακριά η λίστα των ενεργειών, υποψήφιων για εγκλήματα πολέμου" δήλωσε η Jesicca Montel, επικεφαλής της ισραηλινής οργάνωσης Β' Tselem.

Βεβαίως, οι επιθέσεις δεν ήταν μονομερείς. Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι η Χαμάς διενήργησε τυφλά χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές με χρήση ρουκετών. Το Ισραήλ προχωρά ακόμη περισσότερο και κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιησε τους αμάχους ως ασπίδα για την διάσωση των μαχητών της, πράττοντας και αυτή ένα συνειδητό έγκλημα πολέμου εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η προσπάθεια των διαφορων οργανώσεων όπως η B' Tselem, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες, θα πάρει καιρό και τα αποτελέσματα είναι αμφίβολο αν θα φτάσουν στα αρμόδια δικαστήρια. Ο λόγος προφανής: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να ερευνήσει την υπόθεση και να δικάσει μόνο όταν του ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. ή όταν κάποια απ' τα εμπλεκόμενα μέρη έχει αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η Παλαιστίνη, δεν έχει κρατική οντότητα, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να είναι ανίκανη να απευθυνθεί στο δικαστήριο. Αντίθετα, το Ισραήλ δεν έχει αναγνωρίσει ποτε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Οι Ισραηλινοί θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τους εμπλεκόμενους στρατιωτικούς με νομική και οικονομική βοήθεια, ενώ αποκρούουν με κάθε τρόπο τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις (αεροπορική ρίψη φέιγ βολαν,ενημερωση αμάχων).

Έχουν ακουστεί πολλές απόψεις. Μια από αυτές είναι πως η καταστροφή στη Γάζα ήταν γενοκτονία. Αν εξετάσουμε το διεθνές δίκαιο περι του τι είναι γενοκτονία, θα βρεθούμε σ' ένα ασαφές πλαίσιο, και είναι λογικό, καθώς δεν καθορίζεται με αυστηρά κριτήρια η γενοκτονία.

Η γενοκτονία (genocide) είναι ένας σχετικά καινούργιος όρος, ο οποίος προήλθε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις θηριωδίες των Γερμανών Ναζί. Τα Ηνωμένα Έθνη, υιοθέτησαν στις 9 Δεκεμβρίου του 1948 τη Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, ύστερα από την απόφαση της Γ.Σ. το 1946 όπου κηρύχτηκε η γενοκτονία έγκλημα διεθνούς δικαίου, το οποίο είναι αντίθετο με το πνεύμα και τους σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών και το οποίο ο πεπολιτισμένος κόσμος το καταδικάζει απερίφραστα.
Το άρθρο 2 της Σύμβασης αναφέρει ποιες πράξεις συντελούν το έγκλημα γενοκτονίας αλλά η ασάφεια παραμένει καθώς δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε με ασφάλεια τον όρο γενοκτονία, ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά. Επίσης, με τα δεδομένα που έχουμε, η μόνη περίπτωση εκδίκασης των εγκλημάτων στην Παλαιστίνη, μπορεί να γίνει στα ισραηλινά δικαστήρια!! Όπότε καταλαβαίνουμε, πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι να επιτύχουν κάτι χειροπιαστό οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε ήταν η χρησιμοποίηση λευκού φωσφόρου στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ούτε το τελευταίο. Τόσο το Ισραήλ όσο και άλλες χώρες, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τέτοια καταστροφικά όπλα εις βάρος αμάχων, με πολλές επιδράσεις στην υγεία των θυμάτων (για μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση επι του θέματος βλέπε εδώ). Το Ισραήλ, αν και υπέγραψε το Πρωτόκολλο της Γενεύης για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των εμπρηστικών όπλων, απέφυγε να ενστερνιστεί παραγράφους του Πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα να δρα ανενόχλητο (βλέπε εδώ).



Τέτοια θέματα, σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει μια αναφορά στο διεθνές δίκαιο ή ένα βίντεο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο προβληματισμός παραμένει και η εξέταση των στοιχείων συνεχίζεται. Το θέμα αυτό επισημάνθηκε αυτες τις μέρες στο blog για να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς τους φιλοΠαλαιστίνιους, ότι τα προβλήματα παραμένουν και μετά την μάχη και ότι η φιλίες φαίνονται μετά το πέρας των καταστροφών. Υπάρχουν πολλοί που κατηγορούν όποιον ασχολείται με τέτοια θέματα, με την κοντόφθαλμη λογική ότι καλύτερα να κοιτάς τα του οίκου μας, τα δικά μας μεγάλα προβλήματα, με τους εγκληματίες πολέμου στην Κύπρο, τις παραβάσεις της Τουρκίας, τον σοβινισμό των Σκοπίων. Η απάντηση άμεση: Yποστηρίζουμε κάθε λαό που ζητά εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς!

Posted on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009 by Unknown

No comments

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009



Με αφορμή την απόφαση της 3ης Φεβρουαρίου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα θαλάσσια σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, έρχεται στο προσκήνιο ξανά, η πρόταση ορισμένων να φέρουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Διεθνές δικαστήριο.

Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ αποφάσισε τελικώς για την μακροχρόνια διαφορά Ρουμανίας και Ουκρανίας σχετικά με την κυριότητα των δύο χωρών σε ένα κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας. Η συγκεκριμένη περιοχή, με το γνωστο για τις εμπλεκόμενες χώρες ως νησί Serpent, αποτελεί πετρελαϊκός παράδεισος καθώς κρύβει υποθαλλάσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αποθέματα που υπολογίζονται σε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 10 εκατομμύρια τόνους πετρέλαιο.

Η έκταση 12.000 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων που διακυβευόταν μεταξύ των δύο χωρών, έμενε ανεκμετάλλευτη με τις δύο χώρες να μην μπορούν να φτάσουν σ' ένα κοινό consensus. Αποτέλεσμα των άκαρπων συνομιλιών ήταν να φέρει η Ρουμανία το 2004 την υπόθεση στο δικαστήριο διαιτησίας, μετά από σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του Κιέβου.

Απ' τη μια μεριά, η Ρουμανία υποστήριζε ότι το νησί Serpent δεν θα έπρεπε να οριστεί ως νησί, προκειμένου να μην παίξει καθοριστικό παράγοντα στην έκβαση της επιδίκασης των συνόρων. Απ' την άλλη μεριά, η Ουκρανία υπερθεμάτιζε υπέρ του ορισμού του νησιού αυτού ισχυριζόμενη πως είναι κατοικημένο (είχαν μετακομίσει συνοριοφύλακες και ειδικοι επιστήμονες τα τελευταία 2 χρόνια), κάτι το οποίο σήμαινε ότι η υφαλοκρηπίδα του θα ερχόταν στην κατοχή της και θα έβαζε τις βάσεις στην οικονομική ζώνη που προόριζε να δημιουργήσει.

Το Διεθνές Δικαστήριο παρέβλεψε την σημασία του νησιού αυτού και προχώρησε σε μια οριθοθέτηση συνόρων με μια γραμμή που ισαπέχει από τις ουκρανικές και ρουμανικές ακτές. Αυτό φυσικά επιβραβεύει σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις της Ρουμανίας!

Ο επικεφαλής της νομικής εκπροσώπησης της Ρουμανίας, Bogdan Aurescu, χαιρέτησε το αποτέλεσμα. "Τα σύνορα αυτά σαφώς διαχωρίζουν πλέον την κυριότητα της Ουκρανίας και της Ρουμανίας. Το Διεθνές Δικαστήριο έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτά που μας είχε προσφέρει μέχρι σήμερα η διμερής συνομιλία με την Ουκρανία"

Το νησί Serpent ανήκε στη Ρουμανία ως το 1948, οπότε η σοβιετική διοίκηση το μετέφερε στην ουκρανική σφαίρα επιρροής. Η Ρουμανία, δεν είχε αμφισβητήσει την ουκρανική κυριότητα στο νησί αλλά είχε κατηγορήσει την ουκρανική κυβέρνηση ότι αναπτύσσεται στο νησί αυτό προκειμένου να φέρει προ τετελεσμένων το Διεθνές Δικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας δήλωσε πως πριν απ' αυτή την απόφαση, η ουκρανική πλευρά ανέμενε μια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιούσε και τις δυο χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται οτι το επονομαζόμενο και ως "Νησί Φίδι" είναι το νησί όπου ο μύθος αναφέρει πως εκεί θάφτηκε ο Αχιλλέας.

Η απόφαση αυτή φέρνει στο προσκήνιο, τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο. Υπήρξαν πολλοί στην Ελλάδα, που υποστήριξαν μια παρόμοια εκδίκαση για τα θέματα που ήγειρε η Τουρκία σχετικά με την υφαλοκρηπίδα. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να γίνει με την ταυτόχρονη συγκατάθεση της Άγκυρας.
Ποιο όμως θα ήταν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαφοράς; Απ' ότι φαίνεται το Διεθνές Δικαστήριο εξετάζει τις υποθέσεις του, όχι πάντα με το γνώμονα του δικαίου, αλλά με κύριο μέλημα το συμβιβασμό και την συναίνεση των δυο μερών. Κάτι τέτοιο βέβαια, ωφελεί τον διεκδικώντα που στην περίπτωση μας είναι η Τουρκία, με αποτέλεσμα να έχει πολλές πιθανότητες να λάβει κάποιες θετικές αποφάσεις μέσα στα τόσα που έχει διεκδικήσει.
Στο χέρι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι να μην αυτοπαγιδευθεί, μπαίνοντας σε διλήμματα, που μπορεί μελλοντικά να τα πληρώσει ακριβά.

ΠΗΓΕΣ: ΒΒC

Posted on Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009 by Unknown

No comments