Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Mια συνέντευξη ντοκουμέντο με το σημαιοφόρο... των Iμίων

( Kρίση στα IMIA 8 XPONIA META )

(05/02/2004)
Mπορεί να ξεχνάμε εύκολα, μα δεν πρέπει, για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Σήμερα φαίνεται παλαβό (σκεφτείτε πώς θα φαίνεται σε 20 χρόνια) αλλά πριν από 8 χρόνια βρεθήκαμε με την Tουρκία στα πρόθυρα πολέμου!
Γιατί, μπορεί οι παλιότεροι να θυμούνται, οι νέοι όμως ας μάθουν. H συνέντευξη που ακολουθεί έχει δημοσιευθεί ξανά στην «AΛHΘEIA».
Δείτε την όμως, ξαναδιαβάστε την με αφορμή την επέτειο των Iμίων. Έχει να μας πει πολλά πράγματα. Tην υπογράφει ο Mυτιληνιός συνάδελφος Στρ. Mπαλάσκας.
Το Δεκέμβριο του 1998 βρέθηκα στη Σμύρνη μαζί με το φίλο και συνάδελφο εκδότη της χιώτικης εφημερίδας «Αλήθεια» Γιάννη Τζούμα, καλεσμένοι της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε στην Τουρκική μεγαλούπολη, με θέμα τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πήγε καλά η εκδήλωση και λίγη ώρα μετά, βρεθήκαμε με συντρόφους, - στην τότε προσπάθεια να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς - σε μια ταβέρνα πίνοντας ρακί και χαζεύοντας τον κόλπο του Νυμφαίου που λυσσομανούσε... Ήταν σ' εκείνο το τραπέζι ο πρόεδρος του παραρτήματος στη Σμύρνη της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων Σουλεϊμάν Γεντσέλ, ο Μαατζίτ Σεφίλογλου, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης και ο τότε Δήμαρχος της Περγάμου, ο γνωστός στο κοινό της Μυτιλήνης Σεφά Τασκίν.
Η κουβέντα κλωθογύριζε στις προσπάθειές μας για συνεννόηση ανάμεσα στους πολίτες, στο τι κάναμε και στο τι σχεδιάζαμε να κάνουμε και φυσικά πάντα στην αφετηρία της συγκεκριμένης προσπάθειας, την κρίση στα Ίμια.
«Πού είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών;» ρώτησα.
Ο Μαατζίτ μας είπε πως ο ένας τουλάχιστον ζει στη Σμύρνη και πως τον ήξερε, είχε μάλιστα το τηλέφωνό του.
«Τηλεφώνησέ του και φώναξέ τον στην παρέα μας να κουβεντιάσουμε μαζί του», είπε ο Γιάννης.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟKΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ CITYPRESS.GR

Posted on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009


Τι κι αν εκλέχτηκε ο νέος Δημοκρατικός Πρόεδρος των Η.Π.Α., ο Μπάρακ Χουσεϊν (!) Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος της υπερδύναμης, ο πόλεμος την ίδια πίκρα και τον ίδιο πόνο αφήνει. Ακόμα δεν πρόλαβε να εκλεγεί και δίνει τη συγκατάθεση του για βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν σκοτώνοντας 18 ανθρώπους.

Αν και πέρασε στα ψιλά, λόγω της μεγάλης σφαγής στη Γάζα, ωστόσο υπογραμμίζει έντονα την τακτική του νέου Προέδρου. Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην στρατηγική Μπους, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τι κι αν υπόσχεται επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, οι επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν μεγαλώνουν, βάζοντας στο επίκεντρο το Πακιστάν, τον πρώην όπως φαίνεται πιστό σύμμαχο. Ουσιαστικά οι 22.000 στρατιώτες που θα αποχωρήσουν απ το μέτωπο του Ιράκ, θα μεταπηδήσουν στο Αφγανιστάν!! Παράλληλα ο νέος Πρόεδρος ζητά από την Ευρώπη ενισχύσεις στον πόλεμο του Αφγανιστάν μέσω του ΝΑΤΟ. Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης λοιπόν...



Ο Ομπάμα δεν θα διστάσει να διατάξει και βομβαρδισμούς μέσα στο Πακιστάν, θέλοντας να προβάλει και το πρόσωπο του αποφασιστικού προέδρου που μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα πέραν της διπλωματίας. Αυτά τα χτυπήματα είναι μόνο η αρχή λοιπόν, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι Αμερικανοί σκέφτονται να επιχειρήσουν ακόμη και εισβολή στην ενδοχώρα του Πακιστάν, προς εντοπισμό των κρυσφηγέτων του Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι οι Πακιστανικές Αρχές τον υποθάλπτουν.
Δεν είναι τυχαίο πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μεταξύ άλλων δήλωσε: "Δυστυχώς, ναι, θα υπάρξει αύξηση των απωλειών του Αμερικανικού στρατού, καθώς θα δραστηριοποιηθεί σε πολλές αποστολές".

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η φούσκα φαίνεται πως έχει πλέον ονοματεπώνυμο: Μπάρακ Ομπάμα. Ευχόμαστε να μην βγούμε αληθινοί...

Πηγή Guardian

Posted on Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009 by Unknown

No comments


Κωστής Αϊβαλιώτης

Βουλευτής Β΄ Αθηνών
«Ταπεινόσαυροι» : 332 πτήσεις Υπουργών με τα 3 «VIP αεροσκάφη» κόστισαν 7 εκατομμύρια ευρώ στον «κυρίαρχο λαό» !

– Απάντηση Μεϊμαράκη στον Κωστή Αϊβαλιώτη


Μέσα σε συνθήκες κρίσης τα κυβερνητικά στελέχη πέταξαν 332 φορές (μόνο το 2007 και 2008) με τα τρία (3!) «VIP αεροσκάφη» που διαθέτει η Ελλάδα, κάτι που επιβάρυνε τους φορολογούμενους με 7 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση του Ευάγγ. Μεϊμαράκη σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστή Αϊβαλιώτη, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε μία από τις παραπάνω πτήσεις κόστισε 22.000 ευρώ (!) και όλα αυτά, φυσικά, σε συνθήκες «σεμνότητας και ταπεινότητας»…

Σχολιο Κaratheodori: Αναστέναξαν οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Μιλάνο, για καφέ, ψώνια και ρουλέτα...

Posted on Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009


Δεν είναι αστειάκι, αλλά η πραγματικότητα που θα ζήσουν oι Ισλανδοί μέχρι το Μάιο, οπότε και θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκλογές στην Ισλανδία! Η 66χρονη, πρώην αεροσυνοδός, υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Johanna Sigurdardottir, προερχόμενη από τη Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία, θα οδηγήσει το τιμόνι της Ισλανδίας για λίγους μήνες ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Η Ισλανδία, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, συνταράχθηκε συθέμελα από την κατάρρευση της εθνικής της οικονομίας καθώς οι τράπεζες χρεωκόπησαν ενώ η ισλανδικό νόμισμα καταρρέει με ταυτόχρονη αλματώδη ανεργία και πληθωρισμό.
Αυτά τα γεγονότα οδήγησαν την συντηρητική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Ακούγονται φωνές ότι η
Johanna Sigurdardottir ειναι επιρρεπής στην αύξηση της φορολογίας, μεταξύ αυτών και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Geir Haarde.
Η Ισλανδία ζει σ' έναν οικονομικό εφιάλτη καθώς οι Ισλανδοί ζουν με την ανασφάλεια του αύριο. Βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται ζητώντας άμεσες λύσεις. Ήδη η Κυβέρνηση της χώρας ζητά 10 δισεκατομμύρια δολλάρια από το ΔΝΤ και από σύμμαχες χώρες. Αυτά καλείται να αντιπαλέψει η νέα Πρωθυπουργός. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1978. Έγινε υπουργός το 1987 ενώ έμεινε στην ίδια θέση μέχρι το 1999. Έγινε περισσότερο γνωστή λόγω της ανεπιτυχούς προσπάθειάς της να εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος το 1994. Το 1995, θα παραιτηθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και θα ιδρύσει ένα νέο κόμμα, το Tjodvaki, που μεταφράζεται ως " η Αφύπνιση του Έθνους", το οποίο κέρδισε 4 κοινοβουλευτικές έδρες. Επανήλθε στο παλιό της κόμμα αφού συγχωνεύθηκε με άλλες τρεις κεντρο-αριστερές ομάδες το 1999 και το 2000.
Ζει μαζί με το δεσμό της, την Ισλανδή δημοσιογράφο
Jonina Leosdottir, η οποία έγινε η συζυγός της με μια διοικητική πράξη το 2002. Η Johanna Sigurdardottir ήταν προηγουμένως παντρεμένη με άντρα, και έχει δύο γιους.

ΠΗΓΗ: HUFFINGTON POST

Posted on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

ΤHN KYΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ 52 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ Β/ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "1914 - 2009: Β. ΗΠΕΙΡΟΣ, 95 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ"!

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, πρόεδρος Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού
ΦΡΕΝΤΥ ΜΠΕΛΕΡΗΣ, πρόεδρος Ένωσης Χειμαρριωτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμου

2ΛΕΠΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΣΩΝ Β/ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ!...

Πληροφορίες:

τηλ. 2107522700 e-mail:laosneos@gmail.com

http://www.neos-forum.com

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 11η ωρα θα διεξαχθεί πάρτυ σε νυχτερινό κέντρο

(Dorato Event Bar, Ποσειδώνος 41 απέναντι από τη ΣΤΑΣΗ ΤΡΑΜ Φλοίσβος)

Είσοδος: 10 € με εξτρα ποτό και πολλές εκπλήξεις / 90€ η φιαλη (6αδα)

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Τομέας Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ. στο FACEBOOK

http://www.neos-forum.com

Posted on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τα διεθνή μέσα παρουσιάζουν ένα κλίμα αποσταθεροποίησης στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με πολλά αίτια. Τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με τις καταστροφές του Δεκεμβρίου στη χώρα μας, με επεισόδια του ίδιου βαθμού και έντασης. Φαίνεται πως η λαϊκή αντίδραση για την οικονομική κρίση μόλις ξέσπασε ενώ δάκτυλος ξένων δυνάμεων θεωρείται από αξιωματούχους, κάτι παραπάνω από βέβαιος!!

Χαρακτηριστικά:

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ 7000 διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στη Βίλνα, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν στο Κοινοβούλιο. Η Αστυνομία έριξε σφαίρες καπό καουτσούκαι δακρυγόνα στους διαδηλωτές που πετροβολούσαν. 15 διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ 86 (!!) συνελλήφθησαν. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης ενώ ο Πρωθυπουργός Andrius Kubilius πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση υπουργών.
Οργανωμένο από τα λιθουανικά συνδικάτα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, διαμαρτύρονταν για τη στασιμότητα των μισθών, τις μαζικές απολύσεις και την αύξηση των φόρων, σε μια οικονομία που κλυδωνίζεται σοβαρά ύστερα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Λιθουανού Προέδρου:
"Αρχίζει να γεννάται η ιδέα, ότι οι διαδηλώσεις αυτές υποκινούνται από το εξωτερικό. Ξεκίνησαν στην Εσθονία με τον "Χάλκινο Στρατιώτη" οπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΕLTA. "Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση στη Ρίγα και σήμερα στο Βίλνιους. Δημιουργεί σε κάποιον λόγους για να μπει σε σκέψεις"

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι ταραχές για το "Χαλκινο Στρατιώτη" αφορούν το 2007 οπότε και η εσθονική κυβέρνηση απομάκρυνε ένα σοβιετικό μνημείο μνήμης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ταραχές, μεταξύ Εσθονών και γηγενών Ρώσων, υποστηρίζουν ότι υποκινούνται από το Κρεμλίνο, σε μια προσπάθεια επανένταξης των Ανατολικων Χωρών στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.


ΛΕΤΟΝΙΑ
Παρόμοια επεισόδια έγιναν και στη Ρίγα οπου 10.000 διαδηλωτές ύστερα από μια ειρηνική διαμαρτυρία, ξέσπασαν σε βίαια επεισόδια. Μετά τις αποφάσεις του ΔΝΤ και τα μέτρα λιτότητας, οι Λετονοί βλέποντας την οικονομία τους να μένει μετέωρη, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας άμεσες λύσεις! Τέτοια βίαιη και μαζική διαδήλωση είχε να δει η Λετονία από την μέρα ανεξαρτησίας της από την ΕΣΣΔ Ο Λετονός πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να κυρήξει πρόωρες εκλογες.



ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Και στη Βουλγαρία περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές (φοιτητές, αγρότες και πράσινοι ακτιβιστές) πεταξαν χιονόμπαλες και πέτρες στη Βουλή καθώς βλέπουν τα όνειρά τους για αύξηση του βιωτικού τους επιπέδου να χάνονται. 30 περίπου διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ 150 συνελήφθησαν.
Η Βουλγαρία ειναι με διαφορά το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ε.Ε. με αποτελεσμα πάνω από το 75% του πληθυσμού να ζητά παραιτηση της κυβέρνησης


ΕΣΘΟΝΙΑ
Τις παραπάνω ταραχές φοβούνται και στην Εσθονία παρόλο που έχουν αρκετά για την ώρα συναλλαγματικά αποθέματα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Μια χώρα με πολύ ασταθή οικονομία που τρέμει επίσης για τυχόν αναταραχές είναι και η Ουγγαρία. Η Ουγγαρία δεν απασχολεί τόσο πολύ τα ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αναταραχές είναι ένα σύνηθες φαινόμενο από το 2006!!! Με προβλήματα, παρομοια με την Ελλάδα, εσωτερικής πολιτικής (πολιτική διαφθορά, οικονομικη λιτότητα) και με την Άκρα Δεξιά να επιβάλλεται στο Κοινοβούλιο, το μέλλον της χώρας προβλέπεται δυσοίωνο!!

Οι χώρες της Ανατολ. Ευρώπης μετά από μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη του κατα κεφαλήν εισοδήματος, βιώνουν τη στασιμότητα που τους φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή και στην αγκαλιά της Ρωσίας!!

ΠΗΓEΣ HERALD TRIBUNE Εu Observer Guardian

Posted on Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ένα βίντεο που τα λέει όλα. Οσο και να μας πολεμάτε, εμείς θα συνεχίζουμε δυνατά!

Posted on Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009 by Unknown

No comments